Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Bois 1920 - Oro Rosso.. Kişiliksiz deri ve ilk yarım saati kan portakalı bonuslu Baccarat Rouge. Oro adıyla böyle bir şey çıkarmalarına mı yanayım, çıkan şeyin aramın pek de hoş olmadığı Baccarat olmasına mı yanayım. Yapmayın çocuklar. Kalıcılık gayet iyi, yayılım ortalama üstü.

    Beğeni: 5/10
    Performans: 8/10

    Yorum


  • Bois 1920 - Nagud.. Klasik amber ve koyu güllü Arap AVM'si açılışı. Tek farkı malzemenin biraz daha kaliteli olması. Sonradan devreye giren safran, mür ve hafif duman eklenmiş amberin iyice dominant hale gelmesi. Sonlara doğru da belli belirsiz hissedilen toprağa gömülmüş odunsuluk. Olan biten fazlasıyla tanıdık, aslında şu oldu bu yaşandı diye anlatılabilecek pek bir durum yok. Aynı yemeğin 239048230948.kez ısıtılıp kullanıcıya sunulması halinden fazlasıyla sıkıldım. Bu durum, olanı daha da kötü göstermekten başka bir işe yaramıyor. Kalıcılık çok iyi, yayılım ortalama üstü.

    Beğeni: 4/10
    Performans: 8,5/10

    Yorum


    • cantona8
      cantona8 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Nagud çok da eski çıkışlı değil. Demek ki tuttuğunu sandıkları tarza bir yorum getirmeye çalışmışlar ama olmamış Denemek lazım.

    • Asaid
      Asaid Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      cantona8 Bois'lerin sişelerinin özgün ve cezbedici bir görünümü var aslında. bir ikisini gözüme kestirmiştim de sonradan sizin çoğunu denediğiniz "risksiz bir marka" dediğiniz aklıma geldi. keza fiyat etiketi ve bu incelemelerle de birlikte deneme sıralarınım en arkasına doğru yol aldılar. Yani böyle bir şişe tasarımı yapıyorsan "risk" de alacaksın, şahsen beklentim o şekildeydi.

    • cantona8
      cantona8 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Benim de şansım ya da şanssızlığım en güzellerini ilk başlarda denemek olmuş sanırım. Markaya ait bakış açım çok değişti. Itruk ile Nagud'dan en az birinin güzel çıkmasını beklerdim ama bakalım... Deneyeceğim mutlaka Ama Oro'nun ekmeğini yemek için flankerlar çıkartıp orijinali ile maytap geçmek hiç hoş olmamış

  • Lalique Ombre Noire: Açılışında çok bir numara yok, hatta açılışı yok denecek kadar hafif ve belli belirsiz açılıyor. Ama sonrasında öyle kuvvetli baharatlar geliyor ki bir anda kendimi lokman hekimde geziniyormuş gibi hissettim. Tarçın,karanfil,karabiber tam bir baharat bombası ve hepsi de çok doğal kokuyor. Belirli bir süre sonra da koyu-karanlık reçineler devreye girip kapanışını da vetiver-sedir ağırlıklı kuru ve karanlık bir koku ile kapanışını yapıyor. Tatlılık da neredeyse hiç yok. Bence o fiyatın çok çok üstünde bir parfüm olmuş.

    Yorum


    • Ciro - Chevalier De La Nuit.. Oldukça iyi Coromandel EDP klonu. Tek fazlası açılıştaki hafif etkili turunçlar. Burada da Remember Me'yi hatırlattı bana. Bunun dışında tek fazlası sıcak kuru baharatlar ki onlar da zaten ilk 1 saat sonrasında pek ortada görünmüyor, parfümün tenden ayrılmasına yakın biraz daha tatlı olarak tekrar ortaya çıkıyorlar. %90 Coromandel olduğu için puanlama yapmak mantıklı gelmedi, Coromandel seven çok muhtemel bunu da sevecektir. 3 satırda 3 kez Coromandel yazmış olmamdan durumun ortada olduğunu sanıyorum. Kalıcılık ve yayılım ortalama üstü.

      Not: Baharat kullanımı da Seçilciğimin tarzını andırıyor. Seçil'li Coromandel olarak revize ediyorum.
      Son Düzenleme cornelius; 05-01-21, 09:33. Tarafından yapıldı.

      Yorum


      • Bois 1920 - Itruk.. Bol baharat, kakule ve amberle kendini gösteren ama çok da bağırmayan bir şekilde açılış yapıyor. Sonrasında hafif ağaç yanığı ve karabiber eklenince keskinleşse de belli bir dengeyi koruyor. Sonlara doğru ise geriye hafif nemli paçuli ve kakule kalıyor, bu şekilde de tenden ayrılıyor. Markanın yakın zamanda denediğim ve benim için hayal kırıklığı diyebilecegim kokularından sonra Itruk için daha olumlu hisler besliyorum. Yokluğunu hissedeceğimi sanmıyorum, o ayrı konu. Ama en azından kendine has tarafları var. Kalıcılık iyi, yayılım ortalama üstü.

        Beğeni: 6,5/10
        Performans: 8/10

        Yorum


        • Masque - Hemingway.. Nemli ve köksü vetiver. Vetiver'in aşırı merkezde olduğu kokularla genelde pek anlaşamasam da burada yaratılmış konsept güzel. Burun yakıcı olmayan hafif yanık odunsuluk ve kuru, sarıya çalan yeşillik. Bolca zencefil. İlerleyen zamanda koku çok büyük değişiklikler geçirmiyor, sadece odunsu taraf biraz daha ön plana çıkıyor, kokunun etrafını çeviriyor gibi. Tene yaklaştıkça da geriye sadece açılıştaki havanın daha seyrelmiş hali kalıyor. Köksü vetivere referans denebilecek bir çalışma olmuş. Kalıcılık ortalama üstü, yayılım vasat.

          Beğeni: 8/10
          Performans: 7/10
          Son Düzenleme cornelius; 06-01-21, 17:50. Tarafından yapıldı.

          Yorum


          • Vintage Kouros’u kokladık efenim biz de, @İbrahim20’ye tekrar teşekkür ederim*^*
            Ya koku çok komplike; aldehit kullanımını chanel’in beş numerosuna, karanfil kullanımını da yine chanel’in cocosuna benzettim ama nasıl harmanlanmışsa maskülen kokuyor; kesinlikle kadınsı değil.. Henüz kapaktan kokladım sadece; şayet sıkmaya kıyabilirsem kuruma evresine ve kalıcılık ve vs vs’ye geçicem. yalnız koku çok güzel yaa, imza şeysim olabilirmiş çünkü en sevdiğim notalar bir arada..


            Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

            Yorum


            • Dunhill British Leather

              Eskilere göz kırpıp yarı modern narenciyeli bir açılış yapıyor. Sonrasında pafüme dumansı bir koku eşlik etmeye başlıyor, bu dumansı havanın yanında hafif de baharat esintileri var. İlk başlarında dumansı karabiberli lavanta kokusu hakim. Ortalarda da çok bağırmayan, keskin köşeleri törpülenmiş bir çam geliyor. Burada çam kokusu ile derinin uyumu hoş ve sakin olmuş. Sonları da parfümün en heyecansız yeri olmuş; kapanışı yumuşak odunsu notalar ile beklemediğim bir biçimde yapıyor. Ayrıca kokusu da bana bu tarz için hafif geldi, ilkbaharda falan rahatlıkla kullanılır.
              Son Düzenleme İbrahim20; 07-01-21, 23:19. Tarafından yapıldı.

              Yorum


              • Gallagher Fragrances - O'Fraiche.. Yaş tütün, bergamot ve leblebi tozu. Açılıştan sonra geriye kalansa hafif sarıya çalan kuru otlar ve leblebi tozu. Adından dolayı fazla ferah bir şey bekliyordum ama bana pek de öyle gelmedi. Nostaljik, bahar havalarına daha uygun denebilir. Yazlık olarak kafamda oturtamadım. Genel beğeniye de uygun sayılabilir, zor bir tarzı yok. Kalıcılık ve yayılım iyi.

                Beğeni: 6/10
                Performans: 8/10

                Yorum


                • Initio Oud for Greatness: Notalarında safran bulunan bu parfümde hiç ilacımsı bir hava olmadığının söylemek lazım. Oud patchouli eksenli bir parfüm. İlginç bir şekilde patchouli içermesine rağmen bir gurme yönü de var. Gurme derken yanlış anlaşılmasın, zerre kadar tatlılık yok. Ama kokladığım zaman yenilebilecek bir şey gibi hissediyorum. Sanırım bu havayı veren şey muskat. Daha önce bu durum ile Lattafa Oud Mood Elixir parfümünde de karşılaşmıştım. Oud for Greatness güzel bir parfüm olsa da asla o paraları verip şişeli olarak almam.

                  Moschino Toy Boy: Öncelikle şunu söylemem lazım, bu parfümün şişesi benim en itici parfüm şişeleri listemde kafadan ilk üçe girer. Şişe benim için çok önemli bir detay, üstüme üstlük bu parfüm her yerde övülünce yine bende müthiş bir ön yargı oluştu. Buna rağmen denemek istedim. Ön yargılarımda yine haksızmışım . Baştan sona kadar ekşimsi bir gül hakim. Ama bu gül öyle kaliteli kokuyorum ki sanki parfümü Moschino değil de Xerjoff yapmış. Gül pek bana uygun olmadığı için şişeli almam, ama gülseverlere önerebilirim.
                  Son Düzenleme Myrkur; 07-01-21, 18:46. Tarafından yapıldı.

                  Yorum


                  • Myrkur
                    Myrkur Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Swann Bence kadın kullanımına gayet uygun bir parfüm. Gül seviyorsanız rahatlıkla tavsiye edebilirim.

                  • Swann
                    Swann Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Teşekkürler, tez vakitte edinirim umarım..

                  • anigemini
                    anigemini Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    ToyBoy bence genel beğeniye çok uzak. Popüler olması vesilesiyle kokladığımda bir hayli şaşırdım. Kullanır mıyım? Asla..

                • Comme des Garcons | Black
                  Yoğun karabiber ve buhur tütsüsü ile açılıyor. Derin koyu yeşil toprak akorları da hemen arkasından buna eşlik ediyor öyle ki zihnimde bu parfümü gotik vetiver sınıfına koyacak derecede isli kök vetiver ile benzeşen bir tarafı var. Muhtemel bu isli yeşil toprak akoru sağlamada Hercules-club ve huş başı çekiyor.(belki bir de geosmin?) Bununla beraber asla parfümü açacak kadar değil fakat ferah denilebilecek ozonik-sedir-amber ile iso-e-super'e oldukça benzer sentetik bir yapı da ortadan itibaren kendini gösteriyor. Kapanışı yine çok değişmeden karabiberi ve isi oldukça azalmış vetiver ve bu tatlı garip ferah doku ile yapıyor.
                  Black Tourmaline ile benzetilmiş fakat onda deri ve reçine akorları çok daha önde olmakla birlikte, ferah denilebilecek çok bir tarafı da yoktu. Ancak baharat ve tatlılık akorları gerçekten benziyor. CdG onun kadar kompleks ve katmanlı olmasa da türü sevenler için f/p'de tavan yapmış muhteşem bir parfüm.
                  Son Düzenleme Asaid; 07-05-21, 19:24. Tarafından yapıldı.

                  Yorum


                  • Montale intense cafe - yavaş yavaş alışmaya başladım artık aşırı tatlılığı rahatsız etmiyor gibi

                    Yorum


                    • Papillon - Bengale Rouge.. Bolca tonka ile açılış yapıyor. Geriden gelen sıcak ve tatlı vanilya da eşlik ediyor. Sanki üstüne tatlı baharatlar dökülmüş gibi. Biraz vakit geçtikten sonra parlaklığı tam ortada kalmış gül ve yine dengeyi bozmamayı başararak hayvansallık hissettiriyor. Koklayınca aslında nostaljik geçişler yaşatıyor, biraz eskilerden gelmiş gibi bir havası var. Üstüne iris geliyor ama biraz daha uzaktan, topraktan koparmışlar da getirmişler sanki. Hafiften yapışkan mür de kendini hissettiriyor. Hatta sanki bir yerinde koyuca amber de var. Sonlarına doğru ise hayvansal vanilya ve sıcak baharatlarla kapanışı yapıyor. Bu bölümde elime sarılıp yatayım, güven içinde uyuyayım diye düşündüm. Çok hoşuma gitti. Parfüm tende kaybolurken neyi bu kadar sevdiğimi düşündüm. Kullanılan içerik kaliteli, kompozisyon dengeli ama çok da yeni bir havası yok. Benim için Bengale Rouge'u özel kılan asıl şey bu komplekslikte notaları tek tek verebilmesi ve parfümün tüm yolculuğu boyunca belli bir dengeyi korumuş olması diyebilirim. Ayrıca kapanış da çok etkileyiciydi. Parfümü maskülen tarafa biraz daha yakın buldum ama unisex de denebilir. Liz abla yine golü attı, saygı duymamak mümkün değil. Kalıcılık çok iyi, yayılım iyi.

                      Beğeni: 9/10
                      Performans: 8,5/10

                      Yorum


                      • Renier Perfumes Cacique: Renier en sevdiğim markalardan birisi. Bu parfümü ilk çıktığı günden beri denemek istiyordum. Sonunda denk geldi. Açılışta çok net bir pembe biber hakimiyeti var. Bildiğim kadarıyla pembe biber parfümlere hafif kirlimsi bir hava veriyor. Oud ve patchoulinin de eklenmesiyle Cacique'un açılışı belli bir düzeyde kirli. İlerleyen saatlerde pembe biberin etkisi çok azalıyor. Baz notalarda görülen karameli net olarak hissediyorum. Ama karamel notası parfüme gurme bir nitelik kazandırmıyor. Normalde karamel içeren parfümlerin çok büyük kısmında karamel parfümleri domine ederken bunda diğer notlar ile çok çok dengeli bir şekilde.

                        ​​​​Parfüm çok doğal kokuyor ve performansı da muhteşem. Bütün bunlara rağmen fiyatını yüksek buluyorum ama denk gelirse şişeli almayı düşünebilirim.

                        Yorum


                        • cantona8
                          cantona8 Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Bunun da sonunda ...que var. Benim icn sikintili

                        • Myrkur
                          Myrkur Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          cantona8, que'leri ben özellikle beğeniyorum herhalde. Arabesque, Cacique...

                        • cornelius
                          cornelius Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Pathetique

                      • Comme des Garcons | Vettiveru
                        Bergamot-Neroli önde olarak klasik başlangıç yapıyor. 5-10 sn. sonra hafif çiğ kök vetiver başa geçiyor. Vetiver'in özellikle baş kısımdaki davranışı profil olarak vetiveril asetat ile benzer ve oldukça vurucu ve keskin. Yine çok geçmeden sedir ve hafifçe kremsi yaseminin de yardımıyla vetiver oldukça yumuşuyor daha yeşil çiçek-odun arası kıvama geliyor. çok alamadım fakat hafif tatlılığında kakule'nin de rolü var muhtemelen. tüm bu aşamalarda vetiver en önde, yaşanan değişimler arka planda vetiveri süslüyor. Bu aşamadan sonra pek değişim geçirmeden azalarak son buluyor.
                        Kalıcılık kolonya olarak oldukça başarılı. Yayılım iki-üç saat kişinin kendi duyumsayacağı düzeyde. Koku da vetiveri baş nota olarak sevenleri mutlu edecek kalitede. Parfüme kolonya olarak bakarsam beklentimi karşıladı.

                        Yorum

                        İşleniyor...
                        X