Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Click image for larger versionName:	mesopotamia.jpgViews:	0Size:	11.9 KBID:	155081


    Hüseyin Erdoğmuş ve Halil Özer ortaklığında kurulmuş bir parfüm evi Anatoline. Her parfümünü anadolunun bağrından kopartıp gelmiş Şu anlık sadece 6 parfüm bulunuyor ve serinin ismi ise The Antique. Benim denemiş olduğum parfüm ise, her markanın yapmazsa batacağını düşündüğü Gül ve Oud kombinasyonu.ve tabi ki onlara eşlik eden amber. sonrasında ise vanilya. Parfümün açılısı temiz bir gül ile başlıyor ve ona sandal ağacı eşlik ediyor. Orta kısımlarda koku çok fazla değişmeden hafif bir tatlılık geliyor ve son bölümde ise oud amber ikilisi ortaya çıkıyor. Koku pek bir şey vaad etmiyor. Piyasada çokça bulunan örneklerden bir tanesi. Ama kullanılan içeriklerin kalitesi aralarından sıyrılmasını sağlıyor. Yine de Türk isimlerin parfüm sektöründe kendini göstermesi oldukça mutluluk verici.

    Yorum


    • Click image for larger versionName:	P0.jpgViews:	0Size:	360.9 KBID:	155210

      Çok güzel bir deri parfümü bana göre. ylang ylang ve deri birleşimi nefis olmus. kullanılan deri kirli değil. Çok yumuşak işlenmiş bir deri. iris ile de birleşince ortaya bir efsane çıkmış resmen. farklı bir kompozisyon. zaman zaman feminen tarafa kaydığı olsa da bence tam bir unisex.

      Yorum


      • xPixa
        xPixa Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Geçen sene Dior butiğinden şişeli almıştım. Maalesef bugüne kadar kullandığım o kadar koku içerisinde en fazla "hacı yağı" yaftası yiyen parfüm olmuştu. Ben de elden çıkarmıştım. Şimdi diyorum ki keşke elden çıkarmasaymışım öyle dursaymış diğer şişelerin arasında Gerçi ben de kokusunun hayranı değildim. Öyle bir anlık gaza gelip almıştım şişesini. 2-3 aylık günaşırı kullanımdan sonra baya sıkılmıştım.

      • mizansen035
        mizansen035 Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        bence hiç öyle bir koku değil. ha bir eau noire değil ama yine de kendine has güzellikte bir koku

    • Jsp burvuru deneme fırsatım oldu. Koku oraya buraya savrulduktan sonra hafif tatlılık içeren gül ve selvi teması üzerinde karar kıldı. Uzun süre aynı cizgide devam ettikten sonra sadece odunsu tene yakın bir koku bıraktı.
      Farklı bir deneyim. Güzel buldum. Ama sık aralıklarla kullanımda sıkabilir.

      Yorum


      • Bugün yine Bottega Veneta Illusione denedim. Her denediğimde de aklım kalıyor. Temiz ve tatlı narenciyelerle açılan, sonrasında incirin yoğunlaştığı, "bu notalardan böyle şık ve derin bir parfüm çıkar mı" deditecek, şaşırtıcı bir kompozisyon. Üzüm, incir, zeytin ağacı, portakal çiçeği ve bergamutla tam bir Akdenizli. Silajı ve ömrü çok kuvvetli değil...

        Yaz için oldukça rahat kullanılabilir, yumuşak ve tatlı bir havası var ancak tam bir feminen değil, bence erkekler de rahatlıkla kullanabilir.

        Yorum


        • Denediğim diğer parfümse, kıyıda köşede unutulmuş, rengi koyu kahverengiye dönmüş, birkaç damla kalmış testerdan çıkardığım Alien Essence Absolu. Hafif mentollü, vanilyalı, amberli yasemin. Ağır bir parfüm olarak anılmasına rağmen az miktarda rahatlıkla kullanılabilir. Böyle bir güzelliğin üretimi niye durdurulur anlaşılır şey değil. Ara sıra koklamak için bir küçük şişecik bulup alasım var.

          Yorum


          • Tom Ford - Metallique.. Pamuk şeker arabasının içi ancak böyle kokabilir. Son demleri hariç hiçbir tarafını katlanılır bulmuyorum. Sonu da metalik hissin nispeten kayıp olması ve tene yaklaşmış olmasından dolayı katlanılır. Evlat olsa sevilmez.

            Tom Ford - Beau de Jour.. Aslanlar gibi bir fujer. Zino kafasına oldukça yakın, daha modern ve performansı gayet iyi. Özel seriden düşmüş olması değerini arttırır.

            Yorum


            • Rayiha
              Rayiha Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Bugün Beau de Jour'u da tekrar denedm. Metallique'i sevmemiştim ama bunu beğenim ben de. Bana modernden ziyade eski tarz, gayet net ve temiz geldi, başarılı bir çalışma.

          • Dior homme 2020 parfum orjinalinden farkli bir chypre havasina burunmus ozellikle onlari Guerlain homme serisine benziyor.

            RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

            Yorum


            • Click image for larger version

Name:	74636017_548874012577816_5014006067995275179_n.jpg?_nc_ht=scontent-yyz1-1.cdninstagram.com&_nc_cat=104&_nc_ohc=B4TBOi0Z0Y4AX_9geKX&oh=8d341ef14acf4ad7716523da2d351054&oe=5ED991DD.jpg
Views:	542
Size:	179.2 KB
ID:	155436

              Tuscan Leather'a benzettim kokusunu. zaman zaman bal sayesinde bu benzerlikten sıyrılıyor. Tuscan Leatherin tütünlü hali diyebilirim. Fakat tuscan gibi küllük kokmuyor

              Yorum


              • Dolce&Gabbana The One EDP. Intense

                Bir parfümeride deneme şerefine nail oldum (malesef).

                The One DNA'sından kesin bir kopuş söz konusu: Biraz Invictus'a, biraz da Kilian'ın Bad Boys are bla bla... (her neyse) parfümüne benzetilmiş. Bence herhangi bir parfüm gibi. Düz parfüm. O kadar ucuz bir deri kullanımı var ki kendi derinize sıkmaya utanırsınız. Eğer Ellena'nın veya Roucel'in kakule kullanımını biliyorsanız, burdaki kakuleyi kokladığınızda depresyona girersiniz. Öyle bir ada çayı kullanımı var ki hani hiç ada çayı içmesek anlarız...

                Orjinal DNA'ya sahip The One EDP.'nin kokusu güzel bir kadınla hoş bir akşam yemeğine çıkmak gibiyse, The One Intense'inki sevmediğin bir kadınla date'e çıkmak gibi. Bu parfüm ya ben neyse bir şey demiyorum. Zaten Fragrantica'da da dislike sayısı artmış gözüküyor. Çünkü, dislike verdim.

                Click image for larger version

Name:	oroeıod2.jpg
Views:	459
Size:	453.2 KB
ID:	155462

                Yorum


                • Dior Eau Noire

                  prive serisinin ilk üç parfümünden biri kendisi. E bir de kürkçüyan abimizin elinden çıkınca bir deneyelim dedik. Parfüm tam eski kafa kokulardan. Öyle genç kokusu falan değil. Tozlu ve kuru bir lavanta ile selamun aleyküm diyor hemen. Kahve de hissediliyor parfümde. Az biraz gerilerden Sandal ağacı. Açıklanan notalarında yok fakat ben bu parfümde içki kokusu alıyorum. Parfümün rengi gibi yeşil olan absinth. Son demlerini ise lavanta ve vanilya ile oynuyor. Yani lavanta bu parfümün her noktasına hakim. Parfümün performansı çok yüksek. Yayılımı yüksek. Dediğim gibi eski kafa kokusu. Ama kesinlikle çok güzel bir koku. Tek dez avantajı ise , koku fazla değişim geçirmiyor. Yani o tozlu kuru lavanta ve kahve arasında gidip geliyor. Açılışını bir parfüme benzetiyordum ve aklıma geldi. Parfümün açılışı neredeyse Serge lutens gris clair ile aynı. Hatta Guerlain efsanesi jicky e çok benzediğini söyleyebilirim. O da favori lavanta parfümlerimden biridir.
                  Son Düzenleme mizansen035; 06-03-20, 08:25. Tarafından yapıldı.

                  Yorum


                  • mertus
                    mertus Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Hocam yorum için teşekkürler. İlk defa koku güzelliği olarak eau noir hakkında olumlu bir yorum okudum diyebilirim. Hobiye yeni başladığım daha acemi olduğum günlerde deneyip beğenmediğim bir parfüm olmuştu. Şu anda denesem belki daha farklı düşünürüm.

                  • mizansen035
                    mizansen035 Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Klasikleşmiş her beğeniye hitap eden parfümlerden değil çünkü. Mesela bir one million ya da invictus değil. O yüzden olumlu yorum veren çok azdır. Ama koku kalitesi çok iyi diyebilirim. Tek düze ilerliyor. Lavanta , tatlı lavanta. Ama en sonlarda bıraktığı o tatlı ekşi hissiyat çok iyi.

                • Orjinal yazı sahibi: cornelius View Post
                  Tom Ford - Metallique.. Pamuk şeker arabasının içi ancak böyle kokabilir. Son demleri hariç hiçbir tarafını katlanılır bulmuyorum. Sonu da metalik hissin nispeten kayıp olması ve tene yaklaşmış olmasından dolayı katlanılır. Evlat olsa sevilmez.

                  Tom Ford - Beau de Jour.. Aslanlar gibi bir fujer. Zino kafasına oldukça yakın, daha modern ve performansı gayet iyi. Özel seriden düşmüş olması değerini arttırır.
                  Metalique e ben de hiç katlanamamıştım.1 ml i bile zor kullandım


                  Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                  Yorum


                  • Kemi hayat deneme fırsatım oldu.
                    Ormanda nemli bir günde ağaç yapraklarını toplayıp hepsini bir kaba doldurup ezmissiniz gibi sanki. Bana hissettirdikleri bu oldu. Oud kullanımı bana çok hoş geldi. Safran ve paculi den mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama ferah, nane benzeri bir etki hissediyorum. Tüm bunlar acı portakal ve baharatlar ile birlikte hoş bir kompozisyon oluşturuyor.

                    Yorum


                    • Dün Zara parfümlerine şöyle bir baktım.Denediklerimin arasında en beğendiğim Tubereuse Noir oldu.İnternette araştırınca Jo Malone un Zara için tasarladığı parfümlerden olduğunu gördüm.Parlak,çiçeksi,koklama isteği uyandıran bir parfüm.Güzeldi gerçekten.

                      Yorum


                      • Dior Homme 2020

                        Bugün Sephora'da nihayet deneme fırsatı bulabildim ve kısa bir şekilde birkaç cümle ile özetleyeceğim. Öncelikle şunu söylemeliyim ki gerçekten 15 yıldır mevcut olan Dior Homme serisinin en dandik ve en sıradan parfümü olmuş. Oldukça genel beğeniye oynayan, sıradan, herhangi bir derinliği olmayan jenerik ferah baharatlı bir koku. Ne elegant bir yapısı var ne de dolgun bir kısmı; öyle bomboş bir koku gerçekten. Sauvage EDT'nin daha yumuşak, baş ağrısı yapan kısımlarının törpülenmiş hali gibi resmen. Yazık gerçekten ne diyeyim. Ha bu arada kötü kokmuyor ama Dior Homme serisinin şanına ve ismine de hiç yakışmıyor.

                        Yorum


                        • matrai
                          matrai Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Biraz zaman geçtikten sonra sanırım daha iyi kavrayacağız parfümü. Dior Sauvage da ilk çıktığında yerden yere vurulmuştu hatta ve hatta klasik dior homme da ayni şekilde feminen bulunarak çokça eleştirilmişti ilk çıktığında. Ama şimdiki zamana baktığımızda aslında Diorun çağır açan parfümleri olarak gösteriyoruz. (Bu sırada ben halen daha denemedim parfümü)

                        • xPixa
                          xPixa Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Denediğiniz zaman ne demek istediğimi anlayacaksınız Altuğ hocam Yukarıda da yazdığım gibi kötü koku değil, Sauvage'dan ambroxan çıkarılmış baharatlılığa Dior Homme Sport ferahlığı katılmış bir parfüm olmuş ama bunca yıllık Dior Homme serisine de yakışmamış. Gerçi açık konuşmak gerekirse satış rakamları olarak rekor kırar bu yeni versiyon. Sauvage'dan 1000 kat daha güzel, parfümden anlamayan ama güzel kokmak isteyen bir erkeğe ilk önerim bu yeni versiyon Dior Homme olur. İnsanlar Sauvage yerine bu şekilde koksun açıkçası. Markaya para kazandırmak dışında da çığır açmayacak, genel beğeniye uygun bir koku işin özeti He bu arada çığır açmayacak olmasının sebebi de bu tarz kokuların gerek Dior tarafından gerekse de birçok diğer designer marka tarafından onlarca belki yüzlerce kez yapılmış olması..
                          Son Düzenleme xPixa; 10-03-20, 23:46. Tarafından yapıldı.

                      • Bu gün denedim yeni dioru. Beğendim mi ? Hayır. Genel beğeniye uygun bir parfüm olmuş. Sauvage sevenler bayılacak.

                        Yorum

                        İşleniyor...
                        X