Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Bugün Gucci Guilty Love Edition ve Miss Dior Rose N Roses denedim.Miss Dior çok aklımda yer etmedi açıkçası.Gül kokusunu parfümlerde severim ama bu parfüm beni etkilemedi.Zaten Gucci yi koklamaktan ona sıra pek gelmedi.Çünkü Gucci beni büyüledi.Tam benim sevdiğim tarz bir parfüm olmuş.Kokladığım anda çok heyecanlandım.Harika bir krem,pudra kokusu.Alttan bol çiçeksilik de hissediliyor.Özellikle tam sevdiğim gibi menekşeyi çok net hissediyorum.Eğer sınırlı üretim olmasaydı bir tane kapmıştım.Niye böyle güzel parfümlet sınırlı üretim olur ki

    Yorum


    • Libra gibi benim de son denediğim parfümlerden oldu, Gucci Guilty Love Edition ve Miss Dior Rose'n Roses.

      Merakla beklediğim Gucci'nin açılışı oldukça umut vaadediciydi, ilk yarım saat boyunca menekşe ve ahududunun baskın olduğu, güzel bir makyaj efekti aldım. Bu aşama Ferragamo Emozione'yi, hatta biraz da Chloe Love'ı anımsattı. Ancak sonrasında misk cildimde keskin ve burun tırmalayan yanını gösterdi; sonuç hüsran oldu.

      Miss Dior Rose'n Roses'tan aklımda kalan yine beni tenimde denediğime pişman eden miskti. Geri kalanı oldukça sıradan, güllü, pembe bir koku.

      Sanıyorum son zamanlarda gülün ve beraberinde miskin belirgin bir yükselişi var. Lancome LVEB En Rose, Idole, LNT Musc Diamant, Givenchy Live Irresistible flankerları, tabii ki miskin temel olduğu Narciso'nun iki çeşit Rouge'u, son olarak Miss Dior Rose'n Roses, hep aynı mantıkla üretilmiş, aynı trendin ürünleri gibiler. İsimler bile tekrar ediyor, Eau d'Issey Rose&Rose gibi... Mon Guerlain'ın geçen yıl çıkan ama yeterince güllü bulunmayan Bloom of Rose'unun daha güllü EdP'si de yolda.Tabii pek popüler PdM Delina kardeşleri de unutmamak gerek.

      2020 güllerin yılı olacak gibi görünüyor..
      Son Düzenleme Rayiha; 21-02-20, 00:56. Tarafından yapıldı.

      Yorum


      • Libra
        Libra Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Gerçekten bu tarz parfümler yaygınlaştı.Ben gül ve misk karışımını seviyorum.Idole en küçük boyunu aldığım ve çok sevdiğim bir parfümdü.Tam büyük boyunu alsam diye düşünürken,her sıktığımda burun tıkanıklığı yaşadığımı farkettimŞimdilik erteledim.Miss Dior ilk anda pek hoşuma gitmedi.İçinde garip,sevmediğim birşey hissettim ama sonradan hoş kokmaya başladı.Güllü,pembe kokuları sevdiğim için belki ilk notalar geçince güzel gelmeye başladı.Gucci , aynen bana da biraz Chloe Love havasında geldi.O meşhur pembe selpak hissiyatını da aldımChloe Love çok çok sevdiğim bir parfüm zaten.Üretimden kalktığına inanamıyorum hala.

      • Rayiha
        Rayiha Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Ben miskle sorun yaşıyorum genelde. Hem cildim miski sivriltiyor, hem de bu haliyle misk genzimi tırmalıyor. Uygun ciltlerde güzel olabilir bu parfümler.

        Ben de inanamıyorum, Chloe Love gibi klasik olmaya aday bir parfüm üretimden neden kalkar. Birgün geri gelmesini umuyorum. Henüz açmadığım 75'lik bir şişem ve çeyreği kalmış 50'liğim var. İyi ki yedeklemişim ama kıyamıyorum da kullanmaya

      • Libra
        Libra Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Aynen benim de bir yarım,bir de yedek 75 lik şişem var ve kullanmaya kıyamıyorum

    • Click image for larger version

Name:	gucci-guilty-absolute-pour-homme-eau-de-parfume-spray-90-ml-30-floz-21123520-1-0.jpg?width=720&height=960.jpg
Views:	830
Size:	78.0 KB
ID:	153564
      Gucci guilt Absolue. açılışında oldukça kirli bir deri var. fakat yarım saat sonra falan koku öyle bir değişime uğruyor ki. temiz kullanılmış bir vetiver ve paçuli havasına bürünüyor ve Bu parfümü Gucci mi yapmış ? yoksa Tom ford Gucciye geri mi döndü dedirtiyor insana. Gucci Oud Intense ile beraber belki de en iyi çalışması olabilir guccinin. Alberto Morillas son zamanlarda sağlam başarı yakaladı tekrardan.

      Yorum


      • TF noir de noir çok güzel bir gül kokusuna sahip koku çok dengeli ve güzel harmanlanmış. Fakat kullanan arkadaşlarında dediği gibi biraz feminen bir koku.

        Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

        Yorum


        • Guerlain bois mysterieux son zaman denediğim en iyi koku encre noire kouros ursa tarzı son derece erkeksi koku

          Yorum


          • Click image for larger version

Name:	images?q=tbn%3AANd9GcRWYRB9YfYiZ83Z5SwDtLyHgVV18Gh6QRdHfl0PWXJ-gvAeOJzA.jpg
Views:	699
Size:	50.7 KB
ID:	153900
            Pekji Odoon dün gece sıktım bileğime. İlk olarak söylemeliyim ki parfümün yayılımı ve kalıcılığı harika. Koku olarak ise odunsu Parfümlere yol gösterir gibi bir çizgisi var. Ağaçlarla dolu bir odada barutlar olduğunu düşünün ve bu odayı ateşe verin. İşte. Koku bu. Yanan ağaç parçaları, çam, barut kokusu ve alttan alta çok hafif hissedilen vanilya. Kompozisyon harika. Tüm notaları hissediyorsunuz. Fille an agiulles e benzetenler var. Sadece isli ağaç tarafının benzediği söylenebilir. O da benzemek değil , sadece o yolda ilerliyor. Odoon kup kuru bir parfüm. Hiç bir zaman yumuşaklık hissedemiyorsunuz. Öyle her zaman kullanılacak bir koku da değil. Ama kendisine şapka çıkartmazsak olmaz.

            Yorum


            • Click image for larger version

Name:	375x500.13234.jpg
Views:	671
Size:	18.5 KB
ID:	154315
              YS UZAC - Pohadka. *gece sıktım bileğime ve şu an tekrar kokluyorum, halen daha bileğimde kokusu. parfüm ilk açılışta yeşil bir başlangıç yapıyor. Çimemlerin etrafında yasemin ağacı, adaçayı, ve lavantalar olduğunu hayal edin. Etrafta da küçük kuzular var, temiz ve kirli olmayan ama pek de hissedilmeyen deri kokusu. parfümün açılışı ve orta kısmı bu şekilde.

              * parfümün şu an verdiği tek hissiyat ölmez otu. son zamanlarda sıkça deneyim ettiğim bu kokuya artık oldukça aşinayım. Ama bu parfümde daha yumuşak kullanılmış. ELDO parfümlerindeki gibi sert değil. kalıcılık oldukça iyi.

              Yorum


              • protectedsugar
                protectedsugar Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Seneler önce Istanbul La Deese'de satılıyordu; hatta YS UZAC'ın sahibi aradabir Istanbul'a bile geliyordu; ama maalesef tutmadı Türkiye'de. Şu an yine var mı Türkiye'de?

              • mizansen035
                mizansen035 Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Türkiye’de yok diye biliyorum artık. Ben de İstanbul’dayken sample almıstım 5 farklı parfümden. 5er ml çok hoş bir şişeleri vardı.

            • Roja fetish Parfum sserkan hocam sağ olsun zahmet etti, geldi , denetti hatta üstüme sıktı. Deneyim edilebilecek en güzel deri parfümü. Üzerimde deri mont vardı parfümün kokusunu ayırt edemedim. O kadar gerçekçi bir deri. Hayvansallık var fakat civet pek hissedilmiyor. Çiçeksi süper bir deri. Aralardan tarçın. Neredeyse hiç tatlılık barındırmadan mükemmel bir şekilde gidiyor. Deri parfümü sevenlerin mutlaka denemeli lazım. İnsanın başını belaya sokar. O kadar dedim ama alamadım kendisinden bir kaç ml

              Yorum


              • xPixa
                xPixa Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Bu parfümü bugün ben de hayatımda ilk defa kokladım. Ben hiçbir hayvansallık hissedemedim. Eve geldiğimde Roja Dove'un kendi sitesinde notalara baktım orada da açıklanan notalar arasında hayvansal bir notadan eser yok. Fragrantica'da niye o kadar fazla "kunduz" notası oylanmış açıkçası anlam veremedim. Açılışı benim için narenciyeli, odunumsu-tütsümsü yapıda bir deri iken yaklaşık 40-45 dk kadar sonra tarçın notasını baya baskın ve çok doğal bir şekilde kokladım. Ultra elegant ve hisleri harekete geçiren sıcak baharatlı bir parfüm. Normalde tarçın notası çoğu parfümde tatlı ve oryantal bir şekilde lanse edilirken burada o kadar doğal ve rafineydi ki gerçekten bir çubuk tarçın kokluyormuşum gibi hissettim. Fetish hayatımda denediğim ikinci Roja Dove parfümüydü ve bu parfümde de gerçekten en üst seviye malzeme kalitesini buram buram hissettim

            • Tt ursa
              Çok uzun zamandır hep yazılanları okudum.elimde 1 senedir dekantı durmasına rağmen nedense denemek düne kısmet oldu.
              İki gündür kullanıyorum.animalic kirli kokuları sevmeme rağmen ( apls, mkk ,kouros) bu kokuyu sevemedim.belki biraz daha şans vermeliyim bilmiyorum.temimde çok değişkenlik gösterdiğini söylemeliyim. Tek sevdiğim kısmı romu belirgin şekilde hisseettiğim bölümüydü.kullanılan deri bana hayvanların kesildikten hemen sonra tuzlandığı deri ambarlarını anımsattı.söylenildiği gibi küflü peynir hissiyatını gerçekten aldım.ve bu kısmı uzunca bir süre hissettim.
              Sevemedim


              Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

              Yorum


              • New Sibet Slumberhouse ; ilginç ama yine ilginç derecede kendine çeken bir parfüm. deri temalı bir koku . yabancı olduğum bir koku daha vardı, fragnaticadan baktım keçi yünü varmış

                Yorum


                • 2 gün önce Dior Leather Oud ve Montale Aoud Cuir d’Arabie test ettim karşılaştırma amaçlı. Leather Oud daha tatlı ve sıcak hissiyatlı geldi bana. Baldan kaynaklı olsa gerek. Diğer yandan Cuir d’Arabie’de daha belirgin değişimler var. Mazotumsu, ekşi peynirimsi,ahırımsı ve çekici. İkisi arasında tercih yapacak olsam Montale derim. Hatta boş bir günümde dışarda da kullanmak istiyorum( daha cesaret edemedim). Yine hislerimde değişiklik olmazsa şişesinin peşine düşerim.

                  Yorum


                  • xPixa
                    xPixa Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Bu kış sezonunda kirli kokulara olan merakım baya artmıştı. Yakın zamanda ben de bir Leather Oud siparişi dekant olarak vereyim bari

                  • mizansen035
                    mizansen035 Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    pişman etmez

                  • caliban
                    caliban Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Leather Oud da sevdiğim bir parfüm ama bazen sıkıcı olabiliyor.

                • MFK Oud Cashmere Mood

                  Normalde uzun ve detaylı bir şekilde inceleme yazısı yazmayı severim fakat bu kokuyu bugün hayatımda ilk defa sadece tester kağıdında kokladığım için bir inceleme değil de bir izlenim metni yazacağım. Şu ana kadar hayatımda Indie olmayan ve genele hitap eden niş parfüm üreticilerinin yaptığı oud temalı kokular içinde kokladığım en egzotik, sert, toksik etki bırakan oud parfümü diyebilirim. Öyle bir aurası var ki kendi kendime özellikle başlangıç kısmındaki ilk 2-3 saat için "gerçekten mazot gibi kokuyor" dememe rağmen o sert hava ilginç bir biçimde beni kokuya doğru çektikçe çekti. İlk 2-3 saate katlanabilirseniz sonrasında ortaya çıkan vanilya ve benzoin parfümü tatlılaştırmıyor sadece yumuşatıyor. Evet yanlış duymadınız, bir Kurkdjian parfümünde vanilya ve benzoin kullanılmasına rağmen o klasik Kurkdjian aromatik tatlılığından eser yok; sadece ama sadece baştan sona oud var. Başlangıcı sert egzotik oud, bitişi ise yumuşatılmış oud. Radarıma inanılmaz bir şekilde bam diye giriş yaptın Cashmere Mood fakat seninle birkaç alıştırma turu daha atmam gerekiyor...

                  Yorum


                  • xPixa
                    xPixa Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Merak ettiğim bir de Velvet Mood vardı fakat onun tester şişesi bomboştu, maalesef deneyemedim onu. Ama gerçekten gündelik hayatımın hiçbir yerine bu kokuyu koyamamış olsam bile birkaç saniyeliğine nevrim dönüp gözüm karardı ve şişeyi alasım geldi. Heralde şişesi evladiyelik olurdu benim için Ama 5 ml dekant olarak alasım var gerçekten. Sırf çevremdeki kişilerin tepkisini ölçme amaçlı bile kullanasım var Bu arada koku gerçekten çok pürüzsüz. Kalitesine diyecek yok. Buram buram kalite akmıyor fışkırıyor resmen.

                  • hlttmz
                    hlttmz Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Bugün bileğimde denedim ve çok keyif aldım. Aykırı iş, gizli hazine.

                  • Asaid
                    Asaid Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Benim de bugün deneme fırsatım oldu cashmere moodu. Şunu söyleyebilirim ki baslangic kismi mistikkokular da satılan 100tl lik saf udi hindinin neredeyse aynı kokuyor. hatta o udda hafif çiçeksilik yönü de vardı. bu direk udun en zorlu yerine odaklanmış bence. fecal olanlar bahsimizden hariç tabiiki yoksa onların zorluk seviyesi tavan. yaklaşık yarım saat geçtikten sonra vanilya kendini gösteriyor ama sonuna kadar udun hakimiyetinde. udun çok türü var ama bu kısım için referans bir ud bana göre.
                    Son Düzenleme Asaid; 06-03-20, 11:41. Tarafından yapıldı.

                • # Salvatore #
                  Yine üst klasman, yine enteresan bir çalışma. Bunu pek benzeri yok demek çok iddialı olur tabi ama ben koklamadım diyebilirim rahatlıkla. Parfüm birçok değişik katmanı ve geçişleri barındırıyor. Açılışını temiz ve pudramsı tatlılıktaki aldehitimsi bir katman yapıyor. İçerisinde ince bir gül dokunuşu da varmış gibi… Bu kısım, elimi yakından kokladığımda hafif keskin ve ekşimsi bir koku veriyor burnuma. Enteresanlık da burada başlıyor. Minimalist indie çalışmalardan ziyade, bir bilimkurgu çalışması gibi… Eski kafa beyefendi parfümlere bir modernleştirme çabası gibi algılanıyor ilk başta ama içerisindeki küçük feminen detaylar parfümü şu anda unisex çizgisinde tutmakta. Yayılımı gerçekten çok güzel bir hava estiriyor. Olgun yaşlarda zarif, alımlı-çalımlı, cüretkâr bir hanımefendinin, yine olgun yaşlarda karizmatik, takım elbise-kravat, sert görünümlü tarza sahip bir beyefendi ile sarmaş dolaş olması ile oluşan koku bulutu gibi. Kokunun dış katmanını feminen, ortasını unisex, içini ise maskülen olarak 3 ayrı pencereden yorumlamak gerek. Kafa karıştıran bir parfüm. Ciddi bir sanat eseri çıkabilecek kadar da “olaylı”. Ülkemizde bu tarz parfümlerin tabii ki hiçbir değeri yok sanatsal açıdan. Parfüme sadece güzel kokmak olarak bakanlar için sıradan, temiz bir orta yaş kokusu gibi gelecektir. Parfümden daha fazlasını bekleyenlerin ise seveceği, bazılarının belki de kendinden bir şeyler bulacağı, ciddi, tozlu sayfalar içinden seslenen, gizemli gri-yeşil arası bir parfüm. Algıyı kolaylaştırmak için şunu söyleyeyim; Miller Harris’in L’Air de Rien’ine tarz olarak yakın bir koku. Ama ondan daha derin ve katmanlı olduğunu açıkça söyleyebilirim.
                  Bu kadar kısa sürede, efsane potansiyeli ve geleceği olan bir yolun çakıl taşları eğer bu parfümler ise kilometre taşlarına yürek dayanmaz…
                  Eline sağlık kardeş-yoldaş Makedon

                  Yorum


                  • Click image for larger version

Name:	IMG-20200301-WA0022.jpg
Views:	405
Size:	243.9 KB
ID:	155026
                    Makedon (sağda) hocanın yeni ve birbirinden güzel çalışmalarını denedik

                    Yorum


                    • D&g The one edp intense normaline gore tatli ve pudrali bir koku bazi taraflarini kilian black phantoma benzettim.Kalicilik yayilim ortalama.


                      RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                      Yorum

                      İşleniyor...
                      X