Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Amouage - Epic Man

    Açılışı oldukça tütsümsü bir ferahlığa sahip, zaman geçtikçe yine ferah bir oud kokusunun alttan alta kendini hissettirdiği oldukça baharatlı bir parfüm. Genel olarak sıcak baharatlı parfümler seven biri olarak bu ferah baharatlı başyapıt oldukça elegant bir kokuya sahip. Hatta kokuyu biraz da şişesinin renginden anlaşılacağı üzere yeşilimsi bir havada değerlendirebiliriz. Burnu hiç yormayan Amouage kalitesinin buram buram hissedildiği bir koku. Oryantal mi oryantal, Arap esintisi hissediliyor mu hissediliyor ama bu parfümü sıkıp sokağa çıksanız emin olun hacı yağı yaftasını kimse kokuya yapıştırmaz. Bu kokuyu tanımlayacak olan betimleme bence Avrupa'da iyi eğitim görmüş görgülü bir Arap. Beğenmeyeni mutlaka olur neticede herkes her şeyi beğenecek diye bir şey yok. Rüzgarlı sonbahar günlerine oldukça yakışacak bir koku Epic Man. Gerek gündüz gerek akşam her şekilde kullanılabilir yapısı var. Performans konusunda ise eski versiyonlarına göre galiba güncel şişeler biraz baskılanmış. Özellikle frag'da parfümün oda dolduran cinsten yayılıma sahip olduğu ve 24 saat kalıcı olduğunu belirtmiş bazı üyeler. Benim denediğim şişe hiç böyle bir performansa sahip değil. Yayılım ilk 2 saat başarılı iken kolumda kokusu yaklaşık 6 saattir kokmakta. Galiba kalıcılık 8-9 saat civarı olacak. Belki sonrasında çok silik bile olsa devam edebilir. Netice itibariyle Epic Man ilgimi çeken oryantal yapıda batı yüzü görmüş ferah baharatlı bir koku oldu. İleride koleksiyonuma katmayı da düşünmekteyim bu arkadaşı

    Yorum


    • Bianchi lovers tale deneme fırsatım oldu. Açılisı hoş bir deri ,süet kokusu ile başlıyor. Ama 15 dakika içerisinde bariz bir hayvansal koku hakim oluyor. Arkadaşta deneme fırsatı buldum. Üzerinden 1 saat geçmesine rağmen yoğun hayvansal koku devam etmekte idi.
      Kendi üzerimde dener miyim? Hayır.

      Yorum


      • Tom ford vert des bois, ve italian cypress.
        Vert des bois parfüm ilk yarım saat sadece paçuli kokuyor, devamında ise tanıdık gelen ama çıkarmakta zorlandığım bir koku hakim oluyor. Fragranticada poplar buds diye bir nota var zannediyorum o, bir reçine türü olsa gerek kokuyu çekici bir hale getiriyor, çok beğendim ve başarılı buldum kalıcılık konusunda bir fikrim yok henüz.Bu tür balzamik kokuları hiç sevmezdim sevmeye başlıyorum galiba.
        Italian cypress, çok güzel bir baharlık. Ben bu tom ford prive serisinin hemen hemen hepsini denedim, ancak bu tarz kokuları toplu denememek lazım her seferde en fazla bir iki parfüm denemek lazım, çünkü bu iki kokuyuda hiç begenmediğimi hatırlıyorum ama şuan gayet beğenmiş durumdayım.Çok güzel ferah odunsu bir koku başarılı bir sedir.

        Yorum


        • Bir soru sormak istiyorum. Giorgio Armani Acqua Di Gio Profumo 2019 versiyonunu deneyen var mı? Kalıcılık, fark edilebilirlik bu sınıf parfümler içinde, kapalı mekanları özellikle baz alarak nasıldır?

          Yorum


          • matrai
            matrai Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Bildiğim kadarı ile herhangi bir reformüle geçirmedi. Daha önceki denediklerimden yola çıkarak performansı normal olarak söyleyebilirim. Ne iyi ne kötü...

        • bleu edp ile tatsız bir tecrübe yaşadım. koku neredeyse hiç fark edilirlik ve kalıcılık görmedi tenimde. profumo'da genel olarak 1-2 saat yayılım ve ort 5-6 saat kalıcılıktan bahsediliyor, deneme şansımda şu aralar olmadığı için tekrar üzülmek istemiyorum.

          Yorum


          • ntmm22
            ntmm22 Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Hocam kalıcılık 6 saat bu konuda yanıltmaz 5 saat olmaz 7 saat olur, ama zaten aquatic koku yenilemeden keyfi çıkmayacak tarz bi koku demektir bunuda göze alın bence.

        • # Amouage Imitation Men #

          Opus V in hayvansal ve tırtıklayıcı taraflarının törpülenmiş ve olaya biraz daha aromatik hava katılmış hali. Bu haliyle artık yeni iris teması favorim. Kokladığım en "erkeksi" iris. Her ne kadar notalarda "orris" diye geçse de bana verdiği hissiyat bu. Ayrıca ıslaksı bir gül eşlik ediyor. Bu da çok zarif. Imitation Men, uzun zaman sonra en beğendiğim "yeni işlerden" ve "Amouage"dan birisi oldu. Parfüm genel karakter olarak gayet naif ve sakin. Sanırım artık tarz olarak daha çiçeksi ve hafif parfümler de ilgimi çekmeye başladı..
          Son Düzenleme cantona8; 10-10-19, 14:46. Tarafından yapıldı.

          Yorum


          • cantona8
            cantona8 Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Hımm. Reflection güncellenip buna evrildiyse benim de bir denemem lazım hocam İlgi uyandırdı şu an..

          • xPixa
            xPixa Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Yok Reflection güncellenmedi hocam o hala aynı. Kastetmek istediğim şey Imitation sanki Reflection v2 gibi bir şey olmuş idi Yani Reflection’ın o temiz zeminini almışlar üstüne iris ve gül koymuşlar ve Imitation ortaya çıkmış.

          • cantona8
            cantona8 Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Hımm. Şimdi daha net oldum. Evet temiz bi koku bu da. Ama iris ve gül erkeksi havada baya hissedilir devam ediyor.

        • # The Merchant of Venice Vinegia #

          Parfümdeki oud-castoreum-gül kombinini görünce irkilsem de beklentim hayli yüksekti... Genel hatları itibariyle kremsi bir hayvansallık ile tatlımsı aromatik bir gül, nostaljiye dönük bir yüz, 2-3 dk lığına Coromandelimsi bir açılış ile tozlu ve yumuşak hisettirilen bir paçuli (kısa sürse de çok keyifliydi)... Beğenmekten öte; rahat, konforlu, resmi, batılı tarzda ve giyilebilir olasından ötürü en iyi klasikler listeme yazdım

          Edit: tende kaldikca tatlimsilik artiyor. Bu durum herkes icin sevimli olmayabilir ama beni cok rahatsiz etmedi. Bastaki kuru hali daha guzel. Yine de guzelliginden pek bisey kaybetmedi.

          Bir edti daha: Yaklaşık 4 saat oldu ve tatlı bir gül akoru kaldı tenimde. Bu kısmını pek sevdiğimi söyleyemem. Ama baş kısımlar için söylediklerim geçerli. Zaten o şekilde devam etseydi beni fazla miktarda almaya yöneltip durduk yere para harcatacaktı Ayrıca son kısmının "klasik" ile bir alakası kalmadı. Parfüm inanılmaz değişim gösterdi. Böylelikle faz faz değerlendirebilmiş oldum. Başta bana çok düz gidecekmiş havası verdi çünkü.

          Umarım yorumum faydalı olmuştur.
          Son Düzenleme cantona8; 10-10-19, 16:58. Tarafından yapıldı.

          Yorum


          • kuzukardes
            kuzukardes Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            gülü seven dikenine katlanır azizim :-)... siz beğenmediğiniz gül oud combolarını bir liste yaptanız da ben alayım..

          • cantona8
            cantona8 Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Başlangıcı çok güzel abi... Anlamsız tatlılaşıp hafif odunsu bir gül kalınca şaşırttı. Ama yine de ilk 1 2 saat için kullanırım elimdeki dekantı. Çünkü devamı kötü değil. Bana göre beklediğim koku değil sadece.

          • matrai
            matrai Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Her zaman söylüyorum bana göre serinin en iyisi

        • Amouage - Overture: Parfüm açılışından tende kuruyana kadar boozy hissiyatını sürdürüyor. Parfümün açılışı bana direkt yine başka bir konyak notası içeren Cruz Del Sur I'i anımsattı. Ancak sadece konyak kullanımı ile benzerler. İki parfümde de bu nota sentetik ve ekşi hissiyata sahip hafif buruk bir şekilde başlıyor. CDS I hayvansal yönü ile sonrasında sert ve kullanımı zor bir yapıya bürünürken overture koku olarak bu konyak hissinin etrafına yerleşen sandal ağacı ile odunsu çok hafif kremsi bir yapıda ilerliyor. Mür ise çok çok gerilerden kendini hissettirmekte ama notada yan rolde bile değil dublör gibi kalmış. Amouage için hiç denenmemiş, tütsü kullanmadığı ve geleneksel imzası olan yapısından uzak oldukça batılı bir çalışma ancak başarılı mı derseniz ben sevemedim. Markanın en önemli özelliği bence giriş, gelişme ve sonuç içeren 3 fazlı oryantalist yapısıyken bu parfüm tek faz üzerine işlenmiş yan aktörlerle oluşturulmuş geleneksel parfüm yapısının dışında oldukça batılı bir yapıda ancak, gerek nota kalitesi gerekse kompozisyon olarak hiçbir şey vaad etmeyen basit bir işten öteye gidememiş. Boozy parfüm sevenler için denenmesi gereken minimalist ve sade bir iş. Fiyatını ise kesinlikle hakettiğini düşünmüyorum. 6/10

          Yorum


          • cantona8
            cantona8 Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Azzura Hımm. Evet geleneksellikten kaçış olabilir. Tarz olarak epey batılı diyor kullananlar çünkü.

          • Azzura
            Azzura Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            cantona8 CDS I gibi deneysel değil konyak olarak aynı hammaddeyi kullanıyorlar bunda da tema olarak konyak üzerine kurulmuş bir iş yapmışlar. Konyak her zaman ben buradayım diyor lakin sandal ile güzel harmanlamışlar CDS gibi deneysel değil biraz maskulen bir boozy yapmışlar beğeneni çok çıkacaktır.

          • Azzura
            Azzura Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            matrai abi yorumuna bakmadım ama ben bolca konyak aldım. Elimde doğal notası da mevcut onla da kokladım biraz önce öyle kokuyor. Mürü alamadım veya ayırtedemedim ama sandal bana çok net geldi nedense kokuya oldukça odunsu ve hafif kremsi bir his katmış. Valla güzel parfüm genel beğeni oynayan batılı ve baştan sona boozy bir iş için kesinlikle kullanılabilir bir iş olmuş ama benim beklentim daha kremsi tatlı Bir boozylikti bu daha maskulen ve odunsu bir boozy olmuş.

        • protectedsugar mürden kaynaklı olabilir tütsü hissiyatı ben daha çok konyak ve sandal aldım ama

          Yorum


        • Frederic Malle Monsieur

          Dün öğlen vakti spontan bir şekilde Akasya'da Beymen'in önünden geçerken gözümü hemen girişte yer alan parfüm reyonuna diktiğimde tezgah üzerinde duran dolu bir tester şişesini görünce içeri dalmamla parfümü koluma sıkmam bir oldu. Açılış aynı Musc Ravageur'da olduğu gibi oldukça kısa süren keskin narenciyeler ile olmakta. 1 dakika sonra ise parfümün ana notası paçuli oldukça dominant bir şekilde kokuyu ele geçiriyor. Paçuli kullanımı öyle herbal ya da kirli tarzda değil, kişisel olarak en çok sevdiğim sıcak, tozlu, toprağımsı ve çok çok hafif çikolatamsı tarzda. LIDGE'deki paçuli kullanımına az da olsa benziyor. Paçuli bu kokunun gerçekten %50'sini oluşturuyor desem hiç abartmış olmam. Paçuliye ek olarak işlenen rom notası bence o çok hafif çikolatamsı rafine yapıyı bu kokuya kazandırmış. Tozlu yapıyı ön plana çıkaran nota da tütsü olmuş. Kullanılan tütsü bana Parfums de Marly Nisean'ı anımsattı fakat oradaki tütsünün oldukça baskılanmış hali olarak. Bu üç notanın birbiriyle harmanlanması ve uyumu inanılmaz derecede mükemmel. Monsieur gerçekten modern aksanıyla klasik bir erkek kokusu. Görünüşünde maço ama iç yapısında romantik bir erkek olarak tanımlayabilirim. Bir erkeğin hayatında kullanacağı oldukça lüks ve klasik bir seçim. Yapacağım tek negatif eleştiri paçulinin tek boyutlu bir yapıya sahip olup çok fazla kompleksliğe sahip olmaması. Çok tecrübeli burunlar bu kokuyu standart bulabilirler; özellikle fiyat etiketini de göz önüne aldığımızda rakipleri arasında Dior Patchouli Imperial,Tom Ford Patchouli Absolu ve Jovoy Psychedelique varken. Performans olarak koluma sıktığım 2 fıs totalde 10 saat tenimde kaldı, yayılım yaklaşık ilk 3 saat oldukça fazlayken sonrasında durularak ten kokusu olarak kokmaya devam etti. Kullanım mevsimi ise yaz hariç her mevsim olur görüşündeyim. Hatta Ege sahilleri gibi özellikle yaz akşamlarında serin olan yerlerde bile doğru doz ile kullanılabilir. Gerek ofis gerek dışarısı için hem gündüz hem de gece doğru kıyafet ile geniş bir skalada kendine kullanım alanı yaratan bir koku. Sonuç olarak Monsieur oldukça sevdiğim, basit ama kullanışlı yapısından ötürü koleksiyonuma şişeli olarak katmak istediğim bir koku oldu. Frederic Malle'ın belki çok ön planda olup fazla konuşulan bir kokusu değil ama en başarılı ilk 5 FM kokusundan biri bana göre. Paçuli notasını sevenlerin mutlaka denemesinde fayda var diyerek sözlerimi noktalıyorum
          Son Düzenleme xPixa; 13-10-19, 19:15. Tarafından yapıldı.

          Yorum


          • Chypre Palatin,Pirates Grand Rezerve ve Carlisle ile tanıştım bu haftasonu. Üçü de ciddi anlamda etkilemedi beni. Biraz korkuyorum ama son sıraya Carlisle’i koyuyorum. Chypre Palatin’i arkadaşım denediği için pek detaylı takip edemedim. Pirates Grand Rezerve ise doğru kadında çok iyi olabilir.

            Yorum


            • cantona8
              cantona8 Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Chypre Palatin diyorum. O kadar! Seveceksin ulen

            • caliban
              caliban Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Detaylı bir incelemeyi hakettiği kesin 😁

          • # LM Parfums Extreme Oud #

            LM Parfums ülkemizde pek pyasalarda yer almamış, alan kokularıyla da pek bir iz bırakmamış markalardan birisi. Ama ben neredeyse koleksiyonunun tamamını denedim ve müthiş parfümlerinin olduğunu çok rahat söylerim. Özellikle Sine Die, Black Oud, Hard Leather, Scandinavian Crime, Sensual and Decadent ve Veleno Dore... Tüm bu denediklerim içerisinde bir tanesi çok fazla zengin kokuyordu. Yani lüks tüketimin koku olarak da karşılığı gibiydi bana göre... Veleno Dore! Ama Extreme Oud u denedikten sonra bir kez daha düşündüm acaba o taht yıkıldı mı diye... Extreme Oud bana göre gerçekten son zamanlarda kokladığım en lüks hisli parfümlerden biri oldu. Açıklayamadığım bir şey bu. Tamamen hissettirdiği ile alakalı. Belki geçmişte bir yerleri uyarıyordur zihnimde. Hafif odunsu tatta deri katmanının hayvansal yönünün çok iyi işlendiği, üzerine parlak aromatik bir cila atıldığı muazzam bir iş olmuş. İyi işlenmiş hayvansallıktan kasıt, insanın içini gıdıklayan ve üzerinize giyebileceğiniz kadar çekici bir hayvansallık. Aromatik cila ise sarımsı bir katman ve sanki meyve de barındırıyor içinde ama öyle misk ile falan bir işi yok. İçeriğe bakınca belki safran, ylang ve yasemin üçlüsünün ortaya çıkardığı bir efekt olabilir. Ki hayal edince mantıklı geliyor ve kafamda daha net oturuyor. Adında Extreme ve Oud kelimeleri geçen ve bugüne kadar en beğendiğim parfüm oldu. Özellikle başlangıcı gerçekten baştan çıkarıcı ve kışkırtıcı. Sonraları biraz daha belli bir düzlem üzerinde giden, pek kıvrılmayan ama yine de o tadı içinde hapseden bir parfüm olmuş. Fazla sevdim. Veleno Dore ile tarz olarak aynı değiller ama ikisinin arasında kaldım gerçekten. Sevgili matrai ve eşine selamlar, teşekkürler. Şimdi sırada Extreme Oud Amber var
            Son Düzenleme cantona8; 15-10-19, 10:27. Tarafından yapıldı.

            Yorum


            • # Amouage Overture #

              Açık konuşmayı severim. Beklentim çok yüksek değildi Çünkü hakkında çok zıt yorumlar okumuştum ve Amouage ne kadar ileri gitmiş olabilir ki diyordum. Çok da yanılmadım ama bu tamamen benimle alakalı bir durum çünkü henüz PMP Anti Anti yi denemeyenler için Overture un çok beğenilmesi kadar doğal bir şey olamaz. Ben "bir de PMP Anti Anti yi deneyin" diyebilirim sadece. Mür ve konyak ile devam eden parfümün gittikçe tütsüleşmesi ya da ekşileşmesine anlam veremedim. Sandal çok baskın ya da bilindik haliyle yer almamış gibi. Ama açıklanan içeriğin ilginç bir şekilde Anti Anti ye benzemesi günün olayı benim için... Odunsu oryantal denmiş parfüm için. Bir başka oryantal odunsu sınıfından arkadaşı Anti Anti varken Overture a o parayı hayatta vermem. Büyük beklentim olmadığı için yıkılmadım da ama daha iyi şeyler bekliyordum. Özellikle boozy klasmanda yeni bir çığır açabilecek, trend yaratabilecek bir iş bekliyordum. Olmadı bence. Başlangıç çok güzel eyvallah ama durdukça neden tütsüleşiyor, ekşileşiyor ki? ya da bu kadar fala neden Anti ye benziyor ki? Bunlar benim için hayal kırıcı oldu. Yok bilmem ne exclusive falan, yok Amouage geri döndü falan beklentilerinin ardından bu koku olmamalıydı ya da beklenen koku böyle olmamalıydı bence... Sevgili ibrhm matrai ve eşine özel teşekkürler ve sevgiler...

              Yorum


              • protectedsugar
                protectedsugar Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Maalesef PMP'si "Anti anti"si çok fazla dikkat çekmedi..bir boozy parfüm için herhalde fazla "nârin"di.

              • cantona8
                cantona8 Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Hocam Overture da çok sert gelmedi bana. Ama ekşimsi bir tütsü durumu var. Mürden kaynaklı olamayacağını düşünüyorum. Keza sandaldan da... Ben kullanım olarak senin de dediğin gibi narin olanı seçiyorum.

            • # LM Parfums Extreme Amber #

              Sımsıcak, tatlımsı baharatlar, diplerden gelen hayvansallık ve hafif odunsu ince bir boozy hava... Parfüm bence ileri seviyede Laudano Nero yu andırıyor. Çok ekstra bir iş değil ama sıcacık bir koku. Hatta Ambra Mediterranea ile Laudano Nero ortasında bir yerde bu parfüm. Başarılı ama sadece güzel bir alternatif olabilir benim için. Daha fazlası değil. Aslında üzerine çok söylenecek bir şey var mı bilemiyorum. Belki de benim "çok fazla parfüm denemiş olmam" sebebiyle ve bazı yeni parfümlerin daha önce çok kaliteli veya üst sınıf benzerlerini koklamam dolayısıyla algım iyice sınırlandı. Muhtemelen yolun başlarında ve tecrübeyle yoğrulmamış burunların çok seveceği bir koku bu. Yine sevgili matrai ve eşine selamlarımı ve teşekkürlerimi iletiyorum.

              Yorum


              • İlyas
                İlyas Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Klasik Lm Black oud ile ince bir ambergris nüansı ve bir tık hayvansallık artışının dışında fark görebiliyormusun hocam? Ben lm black oud'un extreme amberden sadece biraz koyu olduğunu hissedebildim sadece..

              • cantona8
                cantona8 Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Evet koyu. Koyu derken daha karanlik anlaminda ise yani... extreme oud cok sicak ve baharatli black oud a gore 👍

            • Bogue - MEM lavanta, çiçeksi notalar ve ağır hayvansallık. Ylang ylang ve lavanta çiğ geldi bana. Hayvansallık ise çok yoğun. Performansı boğucu

              Yorum

              İşleniyor...
              X