Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Chanel No:19 EDP : Güzel olacağını biliyordum ama bu kadar da güzel olacağını hiç düşünememiştim. Değişimler muazzam, koku kalitesi harika, her anı güzel ve keyifli. Her gün sıkılmadan kullanılacak bir parfüm benim için.

    Chanel No:5 : Maalesef, kokusu o kadar tanıdık geldi ki hiç zevk alamadım.

    Gucci Guilty Absolute: Çekeceksin deri ceketi üzerine altına da bir Harley Davidson motor... Nasıl yakışır bu ikiliye.

    YSL Rive Gauche Pour Homme: Son zamanlarda denediğim en başarılı designer. Buram buram kalite kokuyor.

    Tom Ford for Men: Açılışı harika, çok doğal ve koklaması keyifli narenciyeler baskın başlangıcında. Ama sonrasında parfüm öyle bir kötüleşiyor ki market parfümlerinden farkı kalmıyor. Şuana kadar Tom Ford markasından hiç kötü bir parfüm denememiştim sonunda denemiş oldum.
    Son Düzenleme İbrahim20; 20-02-19, 21:17. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • The Merchant of Venice - Fenicia

      Az sonra yazacaklarım biraz iddialı olacak ama içimden geldiği şekilde yazmayı her zaman çok sevdim. Unisex olarak fragrantica'da yer alan bu koku bence oldukça feminen bir yapıya sahip. Açılışı bariz bir şekilde limon ve elemi kombinasyonu ile başlıyor. Bu kısım LIDGE'nin açılışını andırsa bile Fenicia'da limon çok daha ön planda, daha yumuşak, daha rafine ve çok az da sabunsu bir yapıya sahip. Sanki özel üretim aşırı lüks limonlu bir sabun koklamışsınız hissiyatı ile başlıyor. Neredeyse ilk 1 saat bu şekilde ilerliyor ve sonrasında alttan alta myrrh (mür) ortaya çıkmaya başlıyor ve mistik bir yapıyla beraber inanılmaz çekici bir hale sokuyor kokuyu. Kokladıkça koklamak istiyorsunuz bu kısımda parfümü, en azından ben öyle oldum. Parfüm çok hoş kokulu balsamlı bir yapıda ilerlerken asıl yıldız olan gül ortaya çıkıyor ve ortalık karışıyor. O kadar güzel bir gül olmuş ki, biraz keskin ama limon,elemi ve mür üzerine cuk oturmuş. Gül ile beraber çok az da safran ve muskat (nutmeg) eşliğinde parfüm biraz baharatlı yapıya bürünüyor ve ömrünün sonuna kadar böyle kokuyor. Oldukça özgün, mistik ve çekici bir parfüm.

      Şimdi bulunacağım söylem asıl iddialı kısım. Erkek için Nicolai New York Intense ne ise kadınlar için de bu parfüm o. Koku benzerliği ile yakından uzaktan alakaları yok, kastettiğim şey yaşattıkları aura. Bu kokuyu kullanan kadının kafamda yarattığı imaj bildiğiniz hükümet gibi kadın fenotipi. Kendine güvenen, kimseye bağlı olmayan, kendi ayakları üzerinde duran ve oturaklı olan bir imaj. Öyle ki kendi bileğimde denediğimde bana bile bir özgüven geldi.

      EDP Concetree olan bu parfüm yayılım açısından nükleer bombanın da bombası gücünde. Sample şişesinden bileğime sıktığım tek fıs ile ilk 4-5 saat hem açık hem de kapalı ortamda çok rahat bir şekilde kokuyu aldım, hatta bir ara burnum yorulmuş balkona çıktım dün akşam hava almak için orada kokuyu aldım, sonra odama döndüğümde bütün odanın parfüm ile kaplandığını gördüm. Sanki bütün oda bu parfüm ile yıkanmış gibiydi. Kalıcılık neredeyse 12 saat civarı sürdü. Yazının başında da belirttiğim gibi unisex olarak belirtilmesine rağmen oldukça feminen bir koku ama %5'lik erkek kullanımına uygun kaçar gibi de bir his var içimde.

      Yorum


      • Sag olsun @ibrahim20 nin yolladigi Miller harris rose en noir'i denedim. Degismeden devam eden sulandirilmis naif bir gul kokusu. Hafif hafif kendini hissettiriyor. Yuksek dozajlama ile daha keyifli olabilir. Yine de feminen tarafa goz kirpiyor.

        6055P cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

        Yorum


        • YSL - Caftan
          Galiba YSL'in sadece Le Vestiaire des Parfums koleksiyonunda yer alan değil bütün güncel parfümleri içerisinde yer alan en pürüzsüz kokularından biri ile karşı karşıyayım. Açılışı itibariyle tütsümsü bir koku merhaba diyor. Bu kısım parfümün fiyat etiketini de düşündüğünüz zaman "eh fena değilmiş güzel koku" dedirtiyor size ne bir eksik ne de bir fazlasıyla. Ama aradan 15-20 dakika geçtikten sonra o benzoin notasının ortaya çıkması yok mu aman ya rabbim diyorum cidden. Bu kadar pürüzsüz, bu kadar naif, bu kadar köşesiz ve ciddi anlamda tam bir unisex hatta ve hatta cinsiyeti olmayan bir koku oluyor Caftan. Benzoin etrafında şekillenen tütsü ile birlikte tozlu yapısıyla beraber sıcak, orta tatlı, reçinemsi, hafif odunsu ve hafif oryantal bir koku olarak tanımlayabilirim. 3-4 saat civarında koku bu şekilde devam ettikten sonra benzoin ortamı daha da ele geçiriyor ve MFK - Grand Soir'da oluşan o kirli sexy vanilya havası bu kokuda da yer alıyor fakat Grand Soir'dan kat be kat daha unisex olup erkek kullanımına çok daha uygun bir şekilde. Yazının başında cinsiyetsiz dedim ya aynı zamanda bu koku ortam kavramı olmayan bir koku olma özelliğine de sahip; her ortamda her kıyafet ile kullanabilirsiniz. Günlük hayatta kot pantolon ve t-shirt ile, takım elbise ile, gece dışarıya çıktığınız zaman gece elbiseniz ya da kıyafetiniz ile, yazın (aşırı sıcak ve nemli yaz günleri hariç) şort ile, ev içerisinde kısacası aklınıza gelebilecek her ortamda.
          Bileğime sample şişesinden 2 fıs sıktım sadece, yayılım ilk 4 saat oldukça iyi durumdayken sonrasında tene biraz yakınlaşmaya başlıyor. Kalıcılık ise şu anda ilk sıkışımın üzerinden yaklaşık 12 saat geçmesine rağmen hala devam ediyor ve şişesinden 2 fıs sıkıldığında heralde ancak duş alındığında tamamen gidecek bir parfüm olacak gibime geliyor.

          Yorum




          • Tom Ford PB Fougere Platine
            Son bölüştürme organizasyonumdan deneme fırsatı bulduğum koku 2018 yılında piyasaya sürülmüş, Oliver Gillotin ve Linda Song tarafından yapılmıştır.
            Başlangıçta koku tam olarak vermek istediğini veremiyor ve sanki kafası karışmış bi halde yarım saat sizinle takılıyor. Bunuda Lavanta, adaçayı, bergamotun tam olarak birbirinle kaynaşamamasına bağlıyorum.
            Ancak tam beğenmedim derken baştada dediğim gibi yarım saat sonra benimde sevdiğim türde füjer hissi yavaştan vermeye başlıyor. Bunda fesleğenin etkisi fazla kanımca...
            Orta notalarda vintage füjerleri yaşatan koku dip notalarda odunsu olarak daha günümüz kokularına göz kırpıyor. Derinden gelen bal ve tütünde biraz Tom Ford geleneği gibi
            Geçmiş yıllarda çok kaliteli füjer örnekleri olduğu için bu kokuyu tam olarak o kategoriye yerleştirmek bence doğru olmaz. Daha çok geçmişi bize hatırlatmaya çalışırken modern yada genel talep görmeyide elden bırakmayan modern füjer denebilir.

            Kalıcılık : 9-10 Saat
            Yayılım : 3-4 Saat
            Genel Puanım : 6,5/10



            Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
            Son Düzenleme Cakcetin; 01-03-19, 00:47. Tarafından yapıldı.

            Yorum


            • Ormonde Jayne - İskarfand : Maskülen tarafa daha yakın, hafif bir bergamot ile açılıp dip notalardan gelen vetiver ile devam eden, e. molecule 01'e benzeyen bir yapısı var. Biraz kağıt kokusu yada nötr bir kokuda diyebiliriz çok baskın değil. Tam olarak sınıflandırıp anlamlandıramadığım kokulardan birisi oldu ancak 2 parfümle mix yaptığımda çok başarılı sonuçlar aldım. Tek başına yüksek fiyatı sebebiyle şişeli edinmeyi pek düşünmediğim parfümlerden.

              T.Terenzi Kirke : Meyve meyve meyve , temizlik hissiyatı ve yine meyve . Feminen tarafa çok yakın, bende ki versiyonu silaj olarak çok iyi. Eşim dekantını kokladığı andan itibaren bana bunun şişelisini alırmısın dediği nadir kokulardan. Bayanların çok sevebileceği bir tarzı var. Tatlı ve meyveli, silajı yüksek bir parfüm arayanlar için biçilmiş kaftan.

              Montale - Soleil De Capri : Tam bir yaz parfümü. Kumkat ve citrus ile parfümün açılışı gerçekten çok iyi. Etkileyici ve doğal notaların birbirine iyi harmanlandığı bir açılıştan sonra parfümümüz biraz çiçeksi bir havaya bürünüyor. Diplerden gelen misk ile orta notalar üst notalardan daha az etkileyici olarak ilerlemeye devam ediyor ve dip notalar çok değişmeden parfümümüz ömrünü tamamlıyor .
              Son Düzenleme avalon; 01-03-19, 13:58. Tarafından yapıldı.

              Yorum


              • avalon
                avalon Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Elimde 2 adet kirke vardı. 2016 üretimli olanın silajı bir tık daha iyi hocam. 2018 üretimli olanın silajı 2016'ya kıyasla biraz daha kötü. Ama her şişe bu şekilde midir bilemiyorum tam olarak ali hocam.

              • ali
                ali Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                avalon hocam, bilgilendirme için teşekkür ederim..

              • avalon
                avalon Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Est. ali hocam

            • Sigilli Ea;

              Enteresan bi parfum. Benzerine henuz denk gelmedigim icin cok tarif edemiyorum ama baslagici mentolumsu ciceklerle ve bolca sucul efektle yapiyor. Derinlerde cok guclu bi küf kokusu var. Paculi kullanimi biraz farkli. Bilindik paculi ornekleri aksine daha karanlik ve küflü. Isin tezati burada zaten. Cok parlak ve sucul bi parfum gibi gorunuyorken icinde boyke de bi karanlik tezat nokta barindiriyor olmasi onu niş parfum sinifina sokuyor bence. Koku uzun sure bu mentole yakin sucul küflü hava ile devam ediyor. Metalik bi hissiyati da var bu kismin. Bolca misk destegi de var. Beyaz denebilecek bir misk govde olarak kullanilmis gibi geliyor bana. Performansinin yuskek olusunu buna bagladim. Tatlilik yok. Cok sicak havalarda bile bence hic erimeden net sekilde kendini hissettir. Zaten mentolden gelen gücü sayesinde net bir sicak hava parfumu oldugunu soyleyebilirim. Farkli, pek ornegi olmayan, eski kafa yazliklar ile modern yazliklar arasinda bir yerde, dengesiz, degisik bi parfum.
              Son Düzenleme cantona8; 02-03-19, 18:55. Tarafından yapıldı.

              Yorum


              • İbrahim20
                İbrahim20 Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Bu parfumden birisi nefretle bahsetmişti bana. Çamaşır suyu gibi kokuyormus ,

              • cantona8
                cantona8 Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Çamaşır suyu kokusu gibi hissettirmedi bana ama çok değişik bir koku Yayılımı çok fazla. O yüzden rahatsızlık verebilir fazla sıkınca.

              • aydın10
                aydın10 Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Gerçekten çok farklı bir koku. İlk sıktığında insana rahatsızlık veren bir kokusu var, fakat durup durup birden kendini gösterip sonra kaybolan çok güzel çiçeksi bir tarafı da var. Şişeden kokladığında o çiçeksilik ön plandayken, sıkıldığında o tuhaf koku hakimiyeti ele geçiriyor. Resmen the Beauty and the Beast'in şişelenmiş hali.



            • Evet bugünkü konuğumuz Cakcetin kardeşimin Vintagelardan Henry B. Betrix - country ziyaretimize geldi; odunsu, baharatlı eski kafa bir fujer
              Bileğime ve sweetime tende ve kıyafette nasıl durduğunu görmek için birer fıs sıktım..
              Açılış nefis keskin ve yoğun yeşil notalar işe başlıyor, keskinliği burun sızlatan, böyle ilk baharda henüz havalar ısınmamışken, ilk çıkan yaprakların kokusu gibi, bergamot, çam, sedir, iğneli ağaçlar, limon.. Anında yayılıyor etrafa o yeşil koku.. O keskin yeşilimsi açılış ile koku hep bu düzlemde devam edecek diye düşündürüyor ama o da ne.. Bir müddet sonra bambaşka bir kokuya dönüşüyor adeta..orta notalarda Paçuli, tarçın, kekik devreye giriyor ve koku değişimi çok bariz belli oluyor, dipten o yeşil koku kendini az da olsa hissettirse de sahne artık Paçuli ve baharatların oluyor, o kesinlik yerini baharatlı, bakzamik ve çok az tatlı bir hale bırakıp bambaşka bir koku haline geliyor, artık açılış ile alakası yok Kokunun.. Dip notalarda ki amber, deri, mürr olabilir.. Eklenince koku istediğim kıvama geldi..
              En önemli nokta şuydu tenimde yeşil notalar 10/15 dakika sonra ayrılıp orta notalara geçip bambaşka bir koku halini alırken aynı anda sweetime sıktığımı koklayınca hala açılıştaki o keskin yeşil kokuyordu, bu şaşırttı beni kıyafette geçişler daha geç oluyor.. Ve daha ilginci iki farklı parfüm gibi kokuyordu..
              Evet dün benim izlenimlerim böyleydi Cüneyt daha iyi yorumlayıp tanıtır artık

              Yorum


              • Orjinal yazı sahibi: Sedobey

                Evet bugünkü konuğumuz Cakcetin kardeşimin Vintagelardan Henry B. Betrix - country ziyaretimize geldi; odunsu, baharatlı eski kafa bir fujer
                Bileğime ve sweetime tende ve kıyafette nasıl durduğunu görmek için birer fıs sıktım..
                Açılış nefis keskin ve yoğun yeşil notalar işe başlıyor, keskinliği burun sızlatan, böyle ilk baharda henüz havalar ısınmamışken, ilk çıkan yaprakların kokusu gibi, bergamot, çam, sedir, iğneli ağaçlar, limon.. Anında yayılıyor etrafa o yeşil koku.. O keskin yeşilimsi açılış ile koku hep bu düzlemde devam edecek diye düşündürüyor ama o da ne.. Bir müddet sonra bambaşka bir kokuya dönüşüyor adeta..orta notalarda Paçuli, tarçın, kekik devreye giriyor ve koku değişimi çok bariz belli oluyor, dipten o yeşil koku kendini az da olsa hissettirse de sahne artık Paçuli ve baharatların oluyor, o kesinlik yerini baharatlı, bakzamik ve çok az tatlı bir hale bırakıp bambaşka bir koku haline geliyor, artık açılış ile alakası yok Kokunun.. Dip notalarda ki amber, deri, mürr olabilir.. Eklenince koku istediğim kıvama geldi..
                En önemli nokta şuydu tenimde yeşil notalar 10/15 dakika sonra ayrılıp orta notalara geçip bambaşka bir koku halini alırken aynı anda sweetime sıktığımı koklayınca hala açılıştaki o keskin yeşil kokuyordu, bu şaşırttı beni kıyafette geçişler daha geç oluyor.. Ve daha ilginci iki farklı parfüm gibi kokuyordu..
                Evet dün benim izlenimlerim böyleydi Cüneyt daha iyi yorumlayıp tanıtır artık
                Kardeşim benim sen en güzel şekilde açıklamışsın eline sağlık. Bide resim ekle tam olsun


                Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                Yorum


                • Guerlain - Habit Rouge EDP

                  Babamın kullandığı zamanlarda çocuktum ve hafızamda belirli belirsiz pudra kokusu kalmıştı.

                  Şimdi;
                  Toz, narenciye, ıslak deri, erkek pudrası, cinsiyetsiz güller, karmaşıklık, aristokratik moleküller, ilk oryantal, 60'lar First Class Cigar Room, kusursuz vanilya, Guerlinade...

                  Eşi benzerine rastlamadığım, günlük kullanıma katiyen uymayan sıra dışı bi' parfüm. Eski mi yeni mi net karar veremiyorsunuz. Geçmişle günümüz arasındaki köprüyü yıkıp atmış.

                  Üstün kaliteli ve hafif bozulmaya başlamış narenciyelerin yaşını başını almış, toza toprağa bulanmış bi' oryantale dönüşmesini izleyin. Seyislerin çizmelerindeki deriden, karma üzümlerle yapılan pahalı şaraplarla dolu ziyafet ortamlarına geçişlere tanıklık edin...
                  Bu kadar dinamik bi' yapıyla en son Chypre Palatin’de karşılaşmıştım. Derin incelemesini zaman içerisinde yapmayı düşünüyorum.

                  Günümüz akımlarını takip edenler için bi' zehirdir kendisi. Bu ağırlığı taşımaları zor bunu çok rahat söylüyorum fakat koleksiyonerlerin ve tecrübeli parfüm kullanıcılarının dolaplarında 5ml de olsa mutlaka bulunması gerektiğini düşünüyorum.

                  Hacı yağı yakıştırması yapanlara da kızmayın, çay söyleyin. Parfümlerin "parfüm" olduğu zamanlardan değişe değişe de olsa günümüze kadar yaşamayı başarmış, tüm Fransızlığına rağmen Doğu’nun gizemli rüzgarlarını da arkasına almış bu sanat eserinin keyfini sürün.

                  Son olarak, geçişleri koklarken Hieronymus Bosch'un karmaşık ve arıza The Garden of Earthly Delights tablosu aklımın bi’ köşesinden hiç gitmedi. Tuhaf bi’ şekilde birden aklıma geldi ve öylece kaldı. Guerlain efekti diyorum…

                  Muhteşemsin, iyi ki de benimlesin Habit Rouge.


                  - Stop the car...
                  - What ?!
                  - Stop the fuckin' car!

                  Yorum


                  • İbrahim20
                    İbrahim20 Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Kaleminize sağlık, çok güzel yazmışsınız. Güncelleri anlattığınız kadar güzelse eğer kim bilir eskisi (https://www.fragrantica.com/perfume/...gne-36508.html) ne kadar da güzeldir
                    Tozlu parfümler pek tarzım değil, fakat imkanım olursa mutlaka deneyeceğim.

                  • Lagerfeld
                    Lagerfeld Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    İbrahim20 Yaşı olan kokularla iyi bi' dostluğun olduğu için kıymetlerini biliyorsun, o yüzden Habit Rouge'u deneyip beğenmesen bile koleksiyonuna eklemelisin İbrahim.
                    Sağlam ve tabiri caizse bağrı açık maço bi' takımın var, araya yine eskilerden derli toplu jilet gibi bi' aristokrat iyi gelir.
                    Ayrıca teşekkürler.

                • Parfums de Marly Ispazon

                  Narenciyeler etkisi ile berbervari bir açılış yapıyor. Ardından sedir ağacı kokuda kendisini belli ediyor, hafiften de tatlılaşıp son buluyor. Eski tarzda başlayıp sonrasında günümüz parfümleri arasında çokta sırıtmayacak bir hale bürünüyor. Parfümü evde keyfine bileklerime sıkmaktan pek bir keyif alamadım fakat sıkıp dışarıya çıktığımda boynumdan burnuma yükselen koku beni oldukça mutlu etti.

                  Yorum


                  • Jean Paul Gaultier Le Male Summer (2014): Yeni Le Male'lerin performansından şikayetçi misiniz? Bir de bunu deneyin. Le Male ile arasındaki tek fark; bunun açılışı birazcık ferah gerçekleşiyor. Onun dışında tamamen aynı diyebilirim. Performansı da çok iyi.
                    Son Düzenleme İbrahim20; 10-03-19, 09:41. Tarafından yapıldı.

                    Yorum


                    • Bugün zarada ki yeni parfumleri deneme sansim oldu. Biraz anosmi olmus olsamda yorumlamaya calisacagim. Zara - Seoul Summer : Hala invictus aqua ya o kadar para verirmisiniz diye sordurtan bir parfum. Tamamiyle fresh ve birazda aquatik tarafta yer alan, cok hafif bir hindistan cevizi ama agirlikli olarak deniz notalari ile lavantayi barindiran bir parfum. Bastan sona notalarinin pek degistigi soylenemez ama invictustan yarim gomlek daha iyi. Dipnot : hanimlar bu kokuya bayiliyor hala tam sebebini anlayamasamda. Zara - Rich,Warm,Addictive : Evet geldik beni en fazla sasirtan parfume. Bu parfume herod klonu demek heroda haksizlik olur. Herod cok daha rafine, farkli bir kategoride oynuyor ama bu demek degil ki elimizdeki basit bir tutun kolonyasi. Parfum tatli bir vanilya, hindistan cevizi ve boozy akoru(rum) ile aciliyor ama vanilya kullanimi kesinlikle ic bayan baydirici bir vaziyette degil. Orta notalara dogru boozy akor gidiyor ve yerini tatli ama kaliteli kokan bal, tutun ve hafif bir hindistan cevizine birakiyor. Orta notalardan sonra parfum pek degisiklige ugramadan sona eriyor. Bu parfumu pure havane, tv yada heroda benzeten fragrantica uyelerine kesinlikle katilmiyorum. Kendi dalinda farkli bir parfum yaratmis zara. Acikcasi iyi de bir is cikarmis. Bu parfumle ilgili yapabilecegim tek elestiri erkek parfumu olmasina ragmen feminen tarafa daha yakin olmasi olabilir. Zara Gourmand Leather : Ultra tatli bir vanilya. Ultra le male nin birebir kopyasi. Tatli vanilya parfumlerinden hoslananlar icin tercih edilebilir ama benim icin bile fazla tatli kacti bu parfum .
                      Son Düzenleme avalon; 10-03-19, 15:57. Tarafından yapıldı.

                      Yorum


                      • Les Liquides Imaginaires Peau de Bete : Baharatların çok kısa bir süreliğine kendi gösterdiği bir açılış, ardından hayvanat bahçesi Şaka bir yana gerçekten çok dengeli bir çalışma olmuş. Afrika Olifant'a benzetilmiş fragrantica'da, hiç alakası yok diyebilirim. Afrika Olifant reçineler, tütsü, oud ve hayvansı notaların ön planda olduğu bir parfümdü; Peau de Bete ise paçuli, odunsu notalar ve hayvansı notaların hakimiyeti sağladığı bir kokuya sahip. Sonuç olarak çok beğendim ve uygun bir fiyata bulduğum takdirde edineceğim bir parfüm.

                        Yorum


                        • Piotrczarnecki Shihan (Sensei):

                          Açılış:
                          Click image for larger version  Name:	et-browni-gold-ckolatali-40-gr.jpg Views:	1 Size:	36.1 KB ID:	116676


                          Şişesinden kokladığımda sert viski&kahve ikilisinin keskin kokusundan başka hiç bir şey almıyordum ve haliyle de bu parfümün böyle bir açılış yapacağı aklımın ucundan bile geçmiyordu. Zaten şişesinin sunumuyla 1-0 önde başlayan Shihan açılışındaki muazzam browni kokusu ve kuru bir kahve kokusunun birleşimi ile benim kalbimi çalmayı başardı. Browni&kahve ikilisi sonrasında da çok hoş bir tütün kokusu kendini gösterdi ve ardından da tütsü. Sanırım tütsü kokusunu sevmeye başlıyorum...
                          Son Düzenleme İbrahim20; 15-05-20, 21:11. Tarafından yapıldı.

                          Yorum

                          İşleniyor...
                          X