Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Oriflame - Flamboyant; kullandığım 2014 batch. Sedir, sandal ağacı ve ferah baharatlar ekseninde hafif tatlılaşmış başarılı bir parfüm. Performansı her ne kadar kötü de olsa koku profili olarak günümüz designerları ile karşılaştırıldığında sentetikliğin pek göze batmadığı bir yapısı var.

    Yorum


    • İsabey Kartaca Amberi;
      Biraz Ambre Fetiche, çokça Ambre Sultan kısacası saygı duruşu niteliğinde sağlam amber.

      İsabey Sir Gallahad;
      Kiste’nin, piyasada Kayısı Çiçeği ünvanıyla nam salmış kardeşi. İnzaghi kardeşlerden silik olanı.

      Pegasus;
      Biber. Yanık biber. Vanilyalı biber. Odunlu biber. Hepsi siyah naylon poşette poşetli biber. Saçma.

      Taklamakan;
      Kumlu küllü sıcak nargile tütünü ve amber üstü meyveli reçineler. Bu herif çok iyi!!!

      Yorum


      • Ensar Oud - Borneo Zen Attar Yağı: Uzun süredir arşivimde duran ancak bugüne kadar deneyemediğim bu yağı bugün denemek nasip oldu. Tenime sürdüğüm an kokladığımda oldukça kaliteli bir gül ile selamladı beni. Taze dalından koparılmamış tozlu ve bir o kadar da baş döndürücü bir gül bahçesindeydim. Bu gülün altında hemen yine geyik miskinden gelen dumansılık ve kullanılan öd yağı ile keyifli bir ilerleyişi oldu. Gül yasemin ile desteklenmiş ancak kullanılan yasemin öyle güzel dengelemiş ki çiçeksiliği beni hiç rahatsız etmedi. Yağ açılmaya başladıkça sandal ağacının da kokuda hissedilmesi derinlik kazandırmış. Benim oldukça beğenimi kazanan bir yağ oldu. Bu yağın parfüm versiyonu edp konsantrasyonu ile ensar oud no. 2 adında piyasaya çıkmış durumda. Benim markadan denediğim, ensar oud ürünleri sultan leather, no. 1 ve borneo zen markanın ve kullanılan malzeme kalitesinin üst düzey olduğunu ortaya koyuyor. Kullanılan öd çok extreme seviyede olmasa da benim gibi öd severleri memnun eder deyip kokunun keyfini çıkarmaya gidiyorum. Puanım:10/10

        Yorum


        • Alghabra Poem of Damas
          Ciddi anlamda çok güçlü bir koku, Extrait de Parfum olmasının hakkını veriyor. Kokusu genel olarak öd ağacı çevresinde şekillenen güllerle oluşturulmuş. Normalde gül içeren çoğu parfümü sevmem kişisel olarak ve itici bulurum ama bu parfüm olmuş. Ciddi anlamda olmuş. İlerleyen saatlerde de alttan sıcak ve tatlımsı bir amber eşlik ediyor kokuya. Yayılım ve kalıcılık nükleer bomba gücünde. 50ml formunda satılıyor sadece ve fiyatı 950 TL. Miktarına göre çok ama bütün gün için ihtiyacınız olan sadece 2 fıs hatta belki sadece 1 kapalı ortam için. O yüzden düzenli kullanımda bile bir şişesi yaklaşık 1-1.5 yıl götürür sizi. Kıyafette günlerce kalacağından hiç şüphem yok. Benzerlik açısından da Xerjoff More Than Words'e oldukça benziyor açıkçası.

          Yorum


          • Lubin Kismet EDP

            Parfümün başlangıcı biraz buruk ve balzamik düzeyde. Daha sonrasında vanilya, çam recinesi ve laden etkisiyle parfüm yumuşuyor. Orta notalarda bulgar gülü ve limonun etkisiyle parfüm biraz dior homme intense havası yakalıyor. Sonlara doğru güçlü bir giriş yapan paçuli ile birazda tatlılaşıyor.
            Genel olarak kadın parfümü olarak çıkan bu parfümü özellikle bazı niş kokuları düşündüğümde unisex olarak tanımlamak daha doğru. Yayılım ve kalıcılığını başarılı buldum. 7/10

            Lubin Black Jade EDP

            Parfüm başlangıç itibariyle gül, kakule ve tarçın işbirliği ile kullananı kendine çeken türden diyebilirim. Daha sonra orta notalarda hafif tütsülü ve çiçeksi bir yapıya bürünüyor. Dip notalarda parfüm vanilyanın başı çektiği santal ağacı, tonka fasülyesi ve amber ile tatlılaşıp kullanıcısına veda ediyor. Bu parfümde kadın olarak piyasada yer alsada unisex olarak tanımlamak daha doğru olur diye düşünüyorum. 7,5/10


            Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

            Yorum


            • Alghabra City of Jasmine
              Alghabra'nın bugün test ettiğim bu kokusunu size çok kısa şekilde anlatacağım: Creed Aventus'un meyve bombası (özellikle elmanın ananastan yoğun olduğu) batchini alın ve üzerine yasemin çiçeğini yağıyla beraber ekleyin. Tataaa City of Jasmine'i elde ettiniz işte. Aventus'un hiçbir derinliği ve dumansılığı olmayan batchlerinin çiçekli hali gibi düşünebilirsiniz. Kokuyu bu kadar gömmeme rağmen güzel mi güzel açıkçası bizim toplumda bu kokuyu sormayan insan çıkmaz. Sizi tanımayan bir kişi bile sokakta ya da bir kahvecide yanınıza gelip bu koku sizden mi geliyor nedir acaba diye sorabilir. Bileğime 1 fıs ile yayılımı yaklaşık 2-3 saat kalıcılığı ise 7.5-8 saat civarı oldu. Fiyatı her Alghabra parfümü gibi 950 TL (Beymen'de). Aventus'u almak için bütçesi olmayan ama kötü bir klonunu da kullanmak istemeyen bir kişi için özellikle Hopi indirimi yakalandığında güzel bir alternatif olarak düşünülebilir. 50 ml olan şişesi (başka boyda yok) günlük kullanımda 2 fıs ile Nisan-Ekim arası sürede sizi götürür.

              Yorum


              • Amoage Opus V

                Yorum


                • Guerlain L'Homme Ideal L'Intense
                  Geçen hafta sonu bir tanıdığın Sevil indiriminden siparişinin yanında sample göndermişler o şekilde test etme fırsatı buldum. Koku itibariyle oldukça baharatlı ve hafif dumansı sıcak bir yapısı var. Fragrantica'da badem notası ön plana çıkmış ama ne yalan söyleyeyim ben öyle baskın bir badem kokusu almadım, özellikle PdM Pegasus'taki gibi. Bir tatlılık oluşuyor ilerleyen saatlerde ama hiç rahatsız edici değil. Performans açısından ise çok tatmin edici değil. 1-2 saat arası yayılım söz konusu iken bileğimde kalıcılık 5-6 saat kadar sürdü. Şişeli fiyatını göz önünde bulundurursak bence oldukça pahalı bir parfüm. O fiyata çok çok daha güzel alternatifler alınır. Kötü mü elbette değil ama fiyat/performans/koku güzelliği üçlemesi içerisinde değerlendirildiğinde bence sınıfta kalan bir koku. Kullanım olarak yaz hariç her mevsimde kullanılır, hatta rüzgarlı yaz gecelerinde bile kullanım imkanı olabilir.

                  Yorum


                  • Memo Moroccan Leather

                    Moroccan Leather. Memo Cuir Nomades serisi içerisinde deri notasını bana en fazla hissettiren parfüm olmayı başardı. Deriye işlenmiş oriental ve kuru baharatlar ile Fas'a atıfta bulunulurken bu birlikteliği çevreleyen tozlu hissiyatlı galbanum ve girdiği her parfüme ayrı bir hava ve çekicilik katan iris ile beraber oldukça dengeli ve kaliteli bir harmana sahip olan parfüm kalıcılık ve farkedilirlik öğleri ile de dikkat çekmeyi başarıyor.

                    Yorum


                    • Herod
                      Herod Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      geçenler de denediğimde bir önce çıkan irish leather ın daha sert ve daha güçlü hali gibi geldi..
                      irish leather salon beyfendisi ise moroccan leather bildiğin maço

                  • Sir Gallahad, Isabey

                    For men olarak lanse edilmiş ama bence kesinlikle unisex +feminen yönü de var.. Hatta odunsu olarak sınıflandırılmış.. Bana daha çok floral-çiçeksi geldi. Üst düzey ve değişik bir kombinasyon olmuş. Alttaki tütün ve amber sonradan da olsa biraz dengeyi yakalıyor gibi.

                    Sir Galahad ; Kral Arthur efsanesinde bulunan yuvarlak masa şövalyelerinden imiş.
                    bkz: https://tr.wikipedia.org/wiki/Galahad

                    Dip not: Wikipedia açılmıyorsa "w" önüne "0" sıfır koyarak linki tekrar girebilirsiniz.
                    ör: "tr.0wikipedia.org"

                    Yorum


                    • Xerjoff Alexandria:Gercekten cok buyuk hayal kirikligi yasadigim parfumlerden biri oldu. Tamam performansi gercekten cok iyi. Ama koku kola gibi daha cok meyan şerbeti gibi kokuyor. Birakin bu paralara designer bandinda olsa bile almayacagim parfum.Bana uygun degil kesinlikle.

                      RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                      Yorum


                      • Herod
                        Herod Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        chypre ondan çok iyi...hatta cocaine bile daha iyi hiç değilse ne koktuğu belli

                      • Korem
                        Korem Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Ben de Chypre Palatin'deki hayal kırıklığını hiç unutmuyorum. Bu parfümü denememiştim, buna da artık daha temkinli yaklaşacağım. Bir kaç ml dekant yeterli olur sanırım.

                      • KARALARIN_CEMAL
                        KARALARIN_CEMAL Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        İkisi de birbirinden kalmaz, ama illa ki kıyaslayalım dersen Chypre yarım adım önde Alexandia dan. Bu arada Cocaİİneme söz söyleme, darılır sonra :-). FB Cocaine nin genel beğeneni bu ikisinden daha fazladır emin ol

                    • Arabian Oud - Resala...dumansı çikolata kokusu; çikolata kokusunu ve tütsü effektini çok iyi tutturmuşlar.
                      Son Düzenleme protectedsugar; 29-01-19, 10:49. Tarafından yapıldı.

                      Yorum


                      • İnitio – Oud for Greatness: Açılışını kuvvetli bir safran ve nutmeg ile yapıyor. Nutmeg’i (küçük Hindistan cevizi) kullanılış olarak biraz da boozy olsa (rom kullanılsa) Nishane – Fan Your Flames’e benzetebilirdim. Ancak burada verilen safran ile tatlılaşmış ve nutmeg’in odunsu acımsı yapısı törpülenmiş. Kullanılan miskin beyaz misk olduğu ve kokuya temiz bir hissiyat kattığı aşikar. Temel olarak açılış ve sonrasındaki 20 dakika boyunca öd notasına dair en ufak bir hissiyatım olmazken -sonrasında da olmadı - kullanılan safran ve nutmeg’e eklenen misk ile bu sefer biraz mfk baccarat rouge izleri taşımaya başladı ancak baccarat kadar tatlı ve naif yapıda değil diplerden bana artık çok tanıdık gelen sentetik givaudan paçulisi ile birlikte derinlik kazanmış bir safran ile baccarattan az da olsa ayrılıyor. Açılışı ile bana oldukça fan your flamesin romsuz halini orta notalarıyla da biraz baccarat rouge 540 EDP’yi anımsatsa da performansı ile oldukça etkileyici bir genel beğeni parfümü halinde Initio – Oud For Greatness. Malzeme kalitesi olarak sentetik olduğu apaçık ve adı “oud” olsa da hiç hissedilmeyen oud notası ve bolca kaliteli safran ile başarılı bir çalışma olmuş. Bana kendini şişeli aldıracak kadar etkilemese de çevrenizden bol bol övgü aldırabilecek bir iş. 7/10
                        Son Düzenleme Azzura; 29-01-19, 11:43. Tarafından yapıldı.

                        Yorum


                        • Parfums De Marly – Carlisle: İlk sıktığınız anda karşıma earthy bir paçuli ve tatlı bir portakal çıktı. Bu topraksı tatlı portakal ilerledikçe alttan gelen yasemin ve odunsu notalar ile beraber kakulenin yoğunlaşması ile kremsi bir yapıya büründü. Koku 10-15 dakika sonrasında iyice kremsileşen ve fındıklı çikolata izlenimi yaratan bir hale büründü. Notalarda fındık ya da çikolata olmadığından dolayı bu hissiyatın bence temel nedeni menekşe ve kakule birleşiminin paçuli ve odunsu notaların etrafında şekillenmesinden olduğu kesin. 10 dakika önceki hali ile sonraki arasında inanılmaz bir değişim yaşayan koku portakalın geriye çekilmesi ve derinlerden gelmesi ile tam bir genel beğeni kokusu halini alıyor. Koku bu yapısını da ilerledikçe değiştiriyor ve portakalın yasemin ve menekşe etrafında oluşturduğu yumuşacık ipeksi yapısının maskulen odunsu notalar ve kakule etrafında şekillenişine şahit oluyorum. Paçuli bu sefer kendini pek göstermemeye başlıyor. Geri planda kokuya bir derinlik katıyor. Maskulen tarafa yakın ve iç gıcıklayıcı bir yapısı var karşı cinsi etkileyebilecek başarılı bir casanova kokusu diyebilirim. Şişeli alınıp koleksiyonda genel beğeni kokusu olarak saklanabilecekler arasında. Performansı ve kalıcılığı oldukça başarılı. 8/10

                          Yorum


                          • Armani Vetiver d'hiver : Parfüm açılışını çok fresh bir şekilde gerçekleştiriyor ve bu ferah hava baştan sona size eşlik ediyor. Citrus egemenliğinde kalan vetiveri hiç bir saman tek başına hissedemedim. 4 mevsim kullanılabilecek güvenli bir parfüm

                            VTR-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                            Yorum

                            İşleniyor...
                            X