Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Orjinal yazı sahibi: Optuna View Post
    Ayagının tozuyla denedim Jovoy Diplomati bu kadar ovguden sonra beklemek olmazdı. Uzatmadan cok begendigimi, hatta bond sandalwood'un birebir aynısı oldugunu soyleyebilirim. Yeri geldiginde bond sandalwood'un da oldukça populer olması gerektigini soylerken tam da bundan bahsediyordum. Tabi milimetrik farklar var mesela jovoy cok az daha sıcak ve yine cok az cikolatavari bir tatlilik soz konusu. Bu arada tekrar teşekkürler sana da bu parfümleri bizlerle bu kadar hizli bulusturdugun için cantona!
    Sandalwood u denemedim henüz. Sanırım ön yargımdan dolayı.. Bu parfümde beni en çok sevindiren vetiverin çok fazla bağırmıyor olması aslında. Ağır notalar güzel işlenmiş birbirlerine.. Sırıtan aykırı duran bir parçaya rastlamadı benim burun

    Esas katılımlardan ötürü ben ahaliye teşekkür ederim senin aracılığın ile Hızlıca oldu bölüştürme aşaması ama hızlıca noktalanmasın. Yorumlarımız devam etsin temennisiyle...

    Yorum


    • Merhabalar;
      Mazzolari Lui ve L’Artisan Dzing! ile hoş bir hasret giderme ve mutabık kalma günüydü.
      Mazzolari Lui; sırası ile yazacak olursam eğer paçuli, ıslak köpek kürkü ve sert ayak kokusu ile başlayıp kağıt/deri, paçuli ve amber ile devam eden; son noktayı da vanilik amber, misk ve kakao ile koyan olgun bir parfüm. Özellikle açılışı ve daha sonra da daha kabul edilebilir devamının dahi hiç şakasının olmadığını bununla beraber belli bir tecrübeyi değil gerçekten tecrübenin kendisini hedeflediğini söyleyebilirim. Patchuli Kozha, Mea Culpa ve Psychedelique tınılarını en uzak hayvansallık ve erkeksilikle harmanlamayı başarmış, kaliteli ve güçlü bir çalışma. Unutmadan: Eski kafa ve referans paçuli.
      L’Artisan Dzing! ise performansı bir kenara bırakırsam referans sayılabilecek devrim niteliğinde bir parfüm. Derilerin, samanlarin, süetlerin, gübrelerin, kürklerin, postların, dumanların, meyveli şekerlemelerin, makyaj malzemelerinin ve vanilyanın ‘en’ hallerinin şişede buluşmuş hali. Hikayesinde bir panayır daha doğrusu Sirk atmosferinin hayali ile Dzing!’in yaratıldığını okumuştum ve hikaye ile kokunun örtüşmesi gerçekten çok hoş. Çıktığı dönemin de şartlarını ele alırsak Dzing! için rahatlıkla devrim kelimesini yineleyebilirim.

      Yorum


      • Ekrem hocanın gönderdiği MFK Amyris'i denedim. Eski kafa, Derby ye benzettim. Hoş bir parfüm ama tarzım değil.

        Yorum


        • Geçenlerde emaar avm de floraiku ı am coming home kokusunu denemiştim beyaz şişeli çay temalı çok hoş bir kokuydu. Hatta kağıdı eve götürdüğümde belki inanmıcaksınız abartı diyebilirsiniz ama kağıttan bile odayı doldurmuştu.

          Yorum


          • Fort & Manle Süleyman Le Magnifique. Ambergris ve tarçının güzel bir uyum yakaladığı aromatik meyveler ve misk ile derinleştirilmiş tene yakın kalması haricinde gayet güzel bir parfüm. Bu markada dikkatimi en fazla çeken konu hammadde kalitesinin çok üst düzey olduğu özellikle meyve notalarını gerçekten çok başarılı kullanıyorlar.

            Yorum


          • Orjinal yazı sahibi: matrai View Post
            Fort & Manle Süleyman Le Magnifique. Ambergris ve tarçının güzel bir uyum yakaladığı aromatik meyveler ve misk ile derinleştirilmiş tene yakın kalması haricinde gayet güzel bir parfüm. Bu markada dikkatimi en fazla çeken konu hammadde kalitesinin çok üst düzey olduğu özellikle meyve notalarını gerçekten çok başarılı kullanıyorlar.
            Evet bence de hammaddeler üst düzey..

            Yorum


            • Orjinal yazı sahibi: matrai View Post
              Fort & Manle Süleyman Le Magnifique. Ambergris ve tarçının güzel bir uyum yakaladığı aromatik meyveler ve misk ile derinleştirilmiş tene yakın kalması haricinde gayet güzel bir parfüm. Bu markada dikkatimi en fazla çeken konu hammadde kalitesinin çok üst düzey olduğu özellikle meyve notalarını gerçekten çok başarılı kullanıyorlar.
              Bende Fatih Sultan Mehmet nispeten daha tene yakın kalmıştı. Ama tene de yapışmadı ikisi de. Hepsinin belli bir kalitesi olduğu gerçeği ayrı ama denediklerim arasında hem performans hem de koku anlamında favorim Amber Absolutely.

              Yorum


              • Tom Ford - Vanille Fatale.. Tobacco Vanille'den Tobacco'yu çıkarıp sonuna Fatale ekliyoruz. Biraz seyreltip tatlılaştırıyor, köşeli yanı varsa da törpülüyoruz. Oluyor Vanille Fatale. Genele hitap etmesi muhtemel ama beni pek etkilemedi. Kalıcılığı ortalama üstü, yayılım saldırgan değil ama kendini hissettiriyor.

                Beğeni: 6.5/10
                Kalıcılık: 7.5/10

                Yorum


                • Geçen akşam denediğim Amouage Figment az kalsın aile faciasına neden olacaktı en zor parfümlere alışkın ve hatta beğenen eşim Amouge Figment sıktığım için neredeyse evden dışarı atacaktı beni ki neyseki kıyafete sıkmıştım kazağı balkona atınca sorun çözüldü

                  Tamam zor parfümleri animalik parfümleri seviyorum ve ilgi duyuyorum. Ama bu zorluğun ve tahamül sınırlarının dışında olan bir parfüm ne dengesi var nede animalikliği yumuşatıcı bir etki baştan sona sert ve burun yakan bir koku. Nerede ve nasıl bir ortamda kullanılır gerçekten bilemiyorum bildiğim tek şey Tiziana Terenzi Ursanın başı bu parfümün en iyi yerinin yanında bile aventus kalır.

                  Yorum


                  • ali
                    ali Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    fragranticada bir kullanıcı bu parfümü pisuvar içindeki naftalin kokusuna benzettiğini söylemiş parfümü hiç denemediğim için bilmiyorum ama sizden bu yorumu görünce aklıma geldi

                  • anigemini
                    anigemini Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Bence de kötü. Yazın Roma'da Amouage butiği görünce hevesle denedim, ancak sıcakta o koku tenimde tezeksi bir hale büründü bir süre sonra.

                • Abi Ursa’nın başı Aventus’tan da iyi yav 🤣

                  Yorum


                  • Xerjoff Blue Hope. Bu zamana kadar denediğim en vasat Xerjoff. Başındaki patlayıcı turunçgil ve beyaz çiçek etkisi beni biraz heyecanlandırsa da sonrasında tamamen dağılan ve paramparça olan olmamış bir parfüm. Ne koktuğu ne yapmak istediklerini hiç anlayamadım kalıcılık ve farkedilirlik çok ama çok kötü. Kocaman bir eksi. Xerjoffun yaptığı en büyük hata bence bu parfüm.

                    Yorum


                    • Boucheron Ambre D'Alexandrie. Kuru tütün ve hayvansal bir amber üzerine kurulmuş az biraz Ambre Nargiule yi hatırlatan fakat onun kadar yoğun ve tatlı olmayan son derece güzel bir kompozisyon. Performansıda oldukça başarılı. Kış aylarında havaları ısıtabilecek bir parfüm.

                      Yorum


                      • Guerlain Black Perfecto - Serinin diğerlerini bilmiyorum ama bu benim evdeki vişneli Yankee
                        Candle’ımla aynı kokuyor. Sevdiğim tarzda yoğun bir koku ama kendimde değil. Hediye alabilirim. Orta notalarda gül görünüyor ama baskın değil. Black Orchid tarzını sevenlere önerebilirim.
                        Amouage Silver - Daha önce pek şans tanımadığım bu parfümde Nicolai NY Intense tarzına benzer tınılar hissettim. Yazın kullanmayı sevdiğim limonsu, hafif floral, sabunsu parfümler arasına ekleyebilirim.
                        Pure XS - Pek umudum olmadan denedim. Öyle de oldu. Dışı XS diyor ama şişenin içine Armani Code falan doldurmuşlar sanıyorum. Olmamış, beğenmedim zaten beğendiğin XS var mı diye sorsan yok derim.

                        Yorum


                        • Eldo You Or Someone Like You.Efil efil. yeşil tema üzerine kurulumuş.Nane ve çimenin baskın olduğu, sonlarına doğru naif gül destekli gayet güzel bir bahar yaz kokusu.Hermes'in Nil ve Toit kafasında bir koku.

                          Yorum


                          • ELDO Une Amourette Roland Mouret. Eldo'nun klasikleşmiş ilginç ve aykırı parfümlerinin aksine oldukça genel beğeniye uygun bir yapısı var. Chanel yeni bir bayan parfümü çıkartmış bir koklana deseniz bana, chanel parfümü diye yerim, o kadar. Floral kremsi yapısıyla, bir bayan üzerinde çok güzel durabileceğini sandığım, hoş bir parfüm.

                            Bahar aylarında, hafif ama serin bir rüzgar eşliğinde, şehir hayatından uzak bir bahçede, portakal ağacının dallarında açan çiçeklerle yerde daha yeni filizlenmiş mis kokulu çiçeklerden gelen bir esinti gibi.
                            Son Düzenleme matrai; 23-02-18, 17:50. Tarafından yapıldı.

                            Yorum

                            İşleniyor...
                            X