Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Ormonde Jayne - Nawab of Oudh.. Açılışı tarz olarak seveceğimi düşünmüştüm ama yanılmışım. Fazla Geza yeşili, gereksiz ağır. Ancak 1 saatten sonra hoş bir hale geliyor, konforlu bir kokuya dönüşüyor. İçerikte bahsedilen kırmızı biberi hiç alamadım. Sadece gül baskın floral notalar, yeşil ve alttan vuran oud. Orta notaları gayet başarılı, gerisinde bana göre özel bir şey yok.Sanırım Kinski haricindeki Geza Schoen kokuları bana göre değil (Montabaco'yu henüz deneyemedim). Kalıcılık gayet iyi ama tene nispeten yakın ilerliyor.

    Beğeni: 7/10
    Kalıcılık: 8.5/10

    Yorum


    • Xerjoff - 40 knots

      Xerjoff bu kokuda denızcılerın.gemılerde kullanmak ıcıb 40dugum ıle yaptıkları halatın o nemlı kokusunu yapmaya calısmıs. Tahmın edılecegı gıbı tuzlu akuatıı odunsu bı koku ama
      Kokuyu anlamak zor bence.. enteresan bı yazlık


      Yorum


      • Orjinal yazı sahibi: cornelius View Post
        Ormonde Jayne - Nawab of Oudh.. Açılışı tarz olarak seveceğimi düşünmüştüm ama yanılmışım. Fazla Geza yeşili, gereksiz ağır. Ancak 1 saatten sonra hoş bir hale geliyor, konforlu bir kokuya dönüşüyor. İçerikte bahsedilen kırmızı biberi hiç alamadım. Sadece gül baskın floral notalar, yeşil ve alttan vuran oud. Orta notaları gayet başarılı, gerisinde bana göre özel bir şey yok.Sanırım Kinski haricindeki Geza Schoen kokuları bana göre değil (Montabaco'yu henüz deneyemedim). Kalıcılık gayet iyi ama tene nispeten yakın ilerliyor.

        Beğeni: 7/10
        Kalıcılık: 8.5/10
        Uzun denemeler yaptım. Geza parfumlerinin hicbiri bende derin bir his olusturmadı. Birçoğu "hoş koku"lar. O kadar. Hicbiri lüks hissettirmiyor. Hicbiri parasinin karsiligini vermiyor bana gore. Kinski bana gore bi koku degil. O yuzden onun icin hos koku da diyemem elde var sıfır. Ama denediklerim icinde 3 4 tane hos kokusu var. Performansli olmasalar tercih edilebilecek bi yanlari da kalmiyor zaten.

        Yorum


        • harunozkan89
          harunozkan89 Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          cliveX demı

        • cantona8
          cantona8 Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Onu atlamışım. En sevdiklerimden olmasa da tek parfüme benzeyen oydu belki de Bir kokusu daha var. Onu merak ediyorum sadece. Boudicca Wode The Beautiful Mind Series. İçerik çok zengin. Acaba olmuş mu?
          Son Düzenleme cantona8; 18-09-17, 15:29. Tarafından yapıldı.

      • Perris Monte Carlo Oud Imperial, Çiçeksi kokmayan oud. Benim gibi oud severler hoşlanacaktır diye düşünüyorum. Açılışta hafif plastiğimsi bir kokuyla karşılaşıyorsunuz ancak rahatsız edecek derecede uzun sürmüyor bu durum. Oud, tütsü ve paçuli yüzünüze çarpan ilk notalar oluyor. Parfümün genel havası paçuliyle hafif kirli bir yapıya bürünürken notalar sakinleştikçe notalar arasında açıklanmayan misk de kendini belli ediyor. Miskin geri çekilmesiyle hafif balzamik bir eğilim ortaya çıkıyor(sakızımsı, amberimsi sıcak bir koku olan Laden notasından kaynaklanıyor olabilir). Sandalağacı ve az veitver ile iyice yumuşamaya başlıyor diyebilirim Genel olarak bakıldığında oud-çiçeksiler yerine oud-odunsular sınıfında bir parfüm. Beğenmediğim bir yanı çok kuru bir hissiyat vermesi. Silaj bir oud parfümüne göre iyi ayarlanmış ve dengeli. Kalıcılık da ortalama üzeri diyebilirim. Açıklanan diğer notaları pek hissedemiyorsunuz. Kimyon, safran, sedir ve yasemin gibi notalar bunlar. Muhtemelen parfümü pürüzsüz bir hale getirmek için diğer notaların keskin yanlarını yumuşatmak ya da baskın notaları vurgulamak için (oud-kimyon) kullanılmıştır diye düşünüyorum. Hissiyat olarak günlük kullanıma uygun etrafı rahatsız etmeyecek silajı iyi ayarlanmış güvenilir bir oud yorumu olmuş. Bir yenilik getirmeyen, aklınızı başınızdan almayacak bir parfüm. Kuru hissiyatı dışında pek olumsuz bir yanı yok bence. Kuru ve hafif yapısıyla başka parfümlerle layer yapılabilecek bir parfüm olduğunu düşünürken fragrantica da da buna dikkat çeken kullanıcı yorumlarına rastladım. Creed Royal Oud ile havalar biraz soğuduğu zaman layer yapmayı düşünüyorum. Sonbahar kış için uygun bir parfüm.
        estefanyen

        Yorum


        • Diesel Bad Intense.. love should not hot, it should burn'' yani aşk sıcak olmamalıdır, yanıyor olmalıdır'' anlamıda sloganı var Diesel Bad Intense parfümün.

          Benim çok hoşuma gitti ama sılaj bakılıp alınmalı. 125 ml beymen'de 405 tl, Sevilde 385 tl civarlarında indirimde. Beymen, boyner'de ikinci yüzde 50 indirim var ama bu ürün yeni diye katılmamış ama o zaman niye her üründe dersin Boyner . Türkçe katledilmemeli böyle, kelimeler doğru anlamda kullanılmalı. Kokusunda kısmen Salep hissettim ve bu açıdan Hermes Hermessence Ambre Narguile benzettim dediğim gibi ve sonraları benziyor, başları çok tarçınlı Bad intense'nin.. Bir hafta kadar sonra kokusu hala güzel kıyafette falan.. Evet uzun ömürlü ama ben sılajı beğenmedim. Açıklanan içerik bence büyük oranda doğru deği,l ki bu patent yüzünden de yapılıyor olabilir. Tatlı parfüm severlerin denemesi gereken parfümlerden. Bayık bir şekerlilik yok ama zevkten, mest olmaktan bayılabilirsiniz parfümden .. 75 ml lik falan şekilde de satılıyor, satın alırken buna dikkat edin. Öyle ya 100 ml lik diye 50 ml'lik alma ihtimali mevcut, internetten satın alırken hele.. İçerikte havyar açıklanmış ki bence hayvansal notalar benzeştiğinden böyle kelime, resim oyunları yapılıyor. Dikkat çekmek için ve dediğim gibi içeriği saklamak için olabilir..Vanilyamsılık var parfümde ve açıklanan içerikte vanilya da yok..

          Mesajı editledim, yeni denediğimden böyle oldu. Sılaj olayına bakılıp alınmalı deri m ve tense ilk yarım saat hatta 45 dakika keskinimsi tarçın hükümdarlığı daha çok ve diğer koku ve kısmen salepde eşlik ediyor ama tarçın sevmiyorsanız bu kısımı sevmezsiniz bence. Hermes Hermessence Ambre Narguile tarçın var ama ben bu kadar çok hissetmedim Bad intense kadar. 45 dakikadan sonra tende güzelleşiyor tatlılık olarak Bad intense..
          Son Düzenleme baykalbul; 24-09-17, 22:13. Tarafından yapıldı.

          Yorum


          • Evvelsi gün bayadır merak ettiğim bir kaç kokuyu test etme imkanım oldu:

            TF Tuscan Leather
            FM - Musc Ravageur
            Nishane- Hacivat

            Üçüde hoştu ilk izlenim olarak. Tuscan Leather'de deri/ahududu karışımı enteresan bir koku çıkarmış ortaya, Musc Ravageur ise bir hayli tatlıydı, tatlı kokuları sevmeme rağmen benim için bile sanki biraz fazla tatlıydı. Hacivat'ı ise en çok ananas notasından dolayı merak ediyordum, Hacivat'ta hoştu genel olarak, ama koku güzelliği olarak Royal Vintage'ı tercih ederim. Tabi bunlar 1-2 fıs ile elde edilen ilk izlenimler. Bi 5-10 ml dekant alıp kullanmak lazım bu enteresan 3'lüyü.

            Yorum


            • Bugün Elie saab - Girls of now ve chanel - gabrielle denedim girls of now tamamen piyasa parfümü olmuş. Le parfüm sonrası Elie saaba böyle bir koku yakışmamış bence. Tatlı geldi bana. Ben kadınlara pek yakıştırmıyorum tatlı kokuları.

              chanel gabrielle ise başlangıç ve orta notaları güzel ilerleyen biraz 25+ yaş kokusu gibi geldi ama kadınların beğenebileceği kaliteli bir iş olmuş.

              Yorum


              • Amouage Figment Dekant olarak aldığım bir Parfüm, Toprak ve hayvansal yönü ağır basan hafif eskiyi andıran kirli bir yapısı var, içerisinde limon olmasa beğenilmesi çok zor bir koku diyeceğim, ben Bracken e benzettim bir yönünü, tamamıyla değil. Ama koku da çok ilginç bir yanı daha var koku durdukça açılıyor ve baştaki hayvansallık hafiflliyor, herhalde vetiver den olsa gerek daha da güzelleşiyor gibi geldi bana. Tam da (Mete Hocama göre bir koku). Dün akşam elimin üzerine bir defa sıktım, inanın halen kokusu geliyor tenime iyice işlemiş, çok uzun ömürlü bir kullanım var.
                Son Düzenleme KARALARIN_CEMAL; 18-10-17, 11:29. Tarafından yapıldı.

                Yorum


                • Bugün
                  FM french lover
                  Bond İndigo
                  English Cambridge Khight
                  Xerjoff Uden
                  Amouage Beloved denedim bugün akşam

                  Yorum


                • Ragıp hocam french lover beğendim başlangıcı birwz sert olsa da 10 dk sonra çok güzel odunsu bir koku oldu. Beloved de fena sayılmaz. İndigo o paraların kokusu değil bence

                  Yorum


                  • Naomi Goodsir - Or du Serail.. Back to Black'in daha meyvelisi/meyve dopingli Tobacco Vanille gibi açıldı. Tatlılık oran fazla geldiğinden bayıyorum, baydım, daha ne kadar bayabilirim diyordum ki 1-2 saat zaman verdikten sonra enteresan bir şekilde Leder 6'ya doğru evrildi. Belki de ben sevdiğim bir şey yakaladığım için öyle hissettim, bu tarafından emin olamıyorum. Tatlılığı da bu arada ciddi anlamda törpülendi. Sürekli kullanır mıyım sorusunun cevabı için biraz daha süre vermem lazım ama koku ters köşe yapmasından dolayı bile beğenimi kazandı, o ayrı. Kalıcılık ortalamanın biraz üstünde, yayılım ortalama.

                    Beğeni: 8/10
                    Kalıcılık: 7.5/10
                    Son Düzenleme cornelius; 22-10-17, 02:20. Tarafından yapıldı.

                    Yorum


                    • Dusita - Oudh Infini.. Hayvansallı gül olarak açılıyor, arkasından efil efil o hafif, tatlımsı öd geliyor. Sonrasında hayvansallık orta bölümden itibaren biraz daha geri çekilip silikleşiyor. Bu hayvansallık silikleştikçe sümbülteberimsi bir tad geliyor ki özellikle bu tarafından hiç hoşlanmadım. Notalarında da sümbülteber yokmuş ama bana bunu düşündüren nedir tam kestiremiyorum. Bu şekilde de tene yaklaşıp kayboluyor. Netice olarak hayvansallığına rağmen feminen tarafa yakın bulduğum, pek ısınamadığım bir koku oldu kendisi. Kalıcılık ve yayılım ortalama üstü.

                      Beğeni: 5.5/10
                      Kalıcılık: 8/10

                      Yorum


                      • bugun xerjoff un oud stars serisindeki en pahali parfum olan ceylon u denedim fitat yuksek olunca birde merkezde çay notasi olunca beklentim yüksekti fakat hayal kırıklığı yasadim açılışıni cok begendim aslinda farkli birkac oud kullanmislar ve tatli bir açılış bal notasi dengeli ama 15 dk sonra hayal kirikligi yaşadım olk 15 dk dan sonrasi bildiğin ayni seriden mamluk tek farki oud notasi cok az daha baskin ve hayvansilik aşırı ratlilik boğdu killianin back to black ine oud ekle al sama ceylon... hala serideki favori parfumum malesia... Click image for larger version

Name:	o-ceylon-xerjoff.jpg
Views:	474
Size:	91.8 KB
ID:	49976

                        Yorum


                        • matrai
                          matrai Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Burnuna sağlık hocam. Bu seriden zannedersem mamluk u denemiştim ben. Kirlilik benim tahammül sınırlarımın dışındaydı. Bu seri biraz arap yarımadasına oynuyor.

                      • LM Parfums Cicatrices. Aslında parfüm tanımından biraz uzakta. En azından benim için o şekilde. Daha ilk açılışından itibaren hafif yanık ve küflü bir odunsulukla oldukça sert bir açılış yapıyor bu büyük ihtimal meyankökünden kaynaklanıyor. Muhtemelen açıklanmayan notaların içinde bir smoky etkisi de var. Yine oldukça sert ama hayvansı olmayan kuru bir deri ve onu yumuşatmaya çalışan vanilya. Mür ve paçuli dengesi biraz köşeli olmuş ama bu köşeliliği sağlayan kimyon gibi bir baharat kullanımı seziyorum. Başından sonuna kadar sert devam eden bir yapıda parfüm. Aslında ilk başta dediğim gibi parfümden ziyade bir ortam kokusu gibi. Bunu anlatacak en iyi tanım Mısır çarşısının girişinde uzun yıllardır baharatların kokusunu kendi içine sindirmiş olan ahşap kapının kokusu olabilir. Onu hayal edin işte parfüm bu hayal ettiğiniz tarzda kokuyor. Tarz olarak bence LM parfums değil de bir Serge Lutens parfümü gibi. Hatta zaman zaman arabie yi bile hatırlattığını rahatlıkla söyleyebilirim. Fragranticada tatlı hafifbaharatlı balsamik olarak tanımlanmış ve oriental gruba dahil edilmiş. Parfüm tam bir oriental olmasına rağmen tatlılıktan uzakta ve sert baharatlı bir parfüm tanımında benim için.

                        Yorum


                        • Malbrum Tigre Du Bengale. İşte böyle keşfedilmemiş parfümleri keşfetmeye bayılıyorum. Parfüm adının Türkçe karşılığı Bengal Kaplanı. Aynı bir kaplan gibi vahşi doğayı ve asi ruhu temsil ediyor. Açılıştaki köşeli ve keskin baharatlar ve bir parça mür onu fazlasıyla ilginç kılıyor. Orta notalarda mür daha belirgin hale gelirken kirli bir hayvansılık taşıyan deri oldukça derinlik katıyor. parfüm extrait formunda olmasından dolayı geçişler hayli uzun ve belirgin. Civet ve paçuli ile bir orman havası yakalamış.Tozlu ve kuru bir yapısı var içinde çok az miktarda olsa hafif bir tatlımsılık var büyük ihtimal karamelize edilmiş bir şeker olabilir çünkü o bile sert bir tatlılık. Bu tatlılık tütün ile çok güzel bir uyum yakalamış adı aklıma gelmeyen bir kadın parfümünü anımsatıyor son kısımları. Kalıcılık oldukça iyi fakedilirlik extrait parfüm standartının biraz altında. Ama tende kokusu gerçekten muhteşem. ilerleyen zamanlarda mutlaka koleksiyonuma katmak istediğim bir parfüm. Böyle asi ruhlu parfümler her zaman hoşuma gitmiştir

                          Yorum

                          İşleniyor...
                          X