Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Rundholz - 12th of Oct. 1492

    Başlangıcında meyveler (en çok hissettiğim ravent) öne çıkıyor, ancak zamanla tatlılık azalıyor ve dumansı eksende ilerliyor. Orta ve son kısımlarında ise buna deri ve oud ekleniyor. Oud kullanımını ve tatlılık dengesini gerçekten çok beğendim. Kalıcılık ve yayılımı ortalamanın üstünde.

    Yorum


    • Sammarco Bond-T. Yüksek oranda kakao kullanılan bitter çikolataları andıran, yarı tatlı kakao patlamasıyla açılış yapıyor. Oldukça topraksı paçulinin ve hayvansal notaların eklenmesiyle parfüm, Medea’nın Areej Le Doore Antiquity yorumunda bahsettiği havasız, fare ölülerinin bulunduğu rutubetli bir odayı anımsatır şekilde karanlık bir atmosfere bürünüyor. İlerleyen saatlerde ise başlardaki sınırlı tatlılık, vanilyanın etkisiyle olsa gerek dengeli bir şekilde etkisini artırıyor. Paçuli kullanımını Pekji Battaniye’ye, tatlılığın tarzını ise Nishane Patchouli Kozha’ya benzettiğim anlar oldu.
      Parfümün ana karakterini hayvansal kakao ve paçuli olarak özetleyebiliriz. Extrait parfüm olmasına rağmen kalıcılığı ve yayılımı ortalama hatta az yayılıyor diyebilirim. Parfüm bayağı yağlı bir yapıya sahip. Kullanırken dikkatli olmak lazım. Hem tende hem kıyafette iz bırakabiliyor. Tende bıraktığı iz, zamanla geçiyor gibi görünse de parlak, yağlı tabaka, dikkatli bakıldığında kendini belli ediyor.
      Bond-T, arka planda her daim kendisini hissettiren hayvansallığı, dengeli tatlılığı, sevdiğim tarzda kullanılan paçulisi ile sevdiğim bir parfüm oldu.

      Yorum


      • Hermessence Santal Massoia kullandım Bende uyandırdığı hissiyat narenciyeli Santal 33.Kuru meyve notasını ben narenciye notası gibi hissediyorum Süt notasından ve Massoia denilen odunsu laktonik nota da parfümü sıradanlığın dışına çıkarıyor 4 mevsim kullanılabilir


        Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

        Yorum


        • Prin Anatolia. Anatolia, marka tarafından, üretimi sonlandırılan Pryn Turkish Leather’ın yerini alan parfüm olarak tanıtılıyor. Yıllar önce denediğim Turkish Leather ile arasındaki farkları anlayabilecek durumda değilim.
          Parfüme gelecek olursak; çok kibar, dumansı bir deriye yedirilmiş lokum, hurma, elma, kakao gibi gurme notaları barındıran bir oryantal diyebilirim. Açıklanan notalardaki lokumu, lokum olarak hissetmiyorum fakat güllü lokumları hatırlatan bir tatlılık mevcut. Kalıcılığı ve yayılımı oldukça iyi. ‘Çarşı adamı’ olarak nitelendirilen kumaş pantolonlu, köstekli saati olan, eski, uzun paltosuyla ağır ağır yürüyen birisi canlanıyor zihnimde.
          Son Düzenleme caliban; 16-05-23, 23:20. Tarafından yapıldı.

          Yorum


          • Asaid
            Asaid Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            biraz deneysel ve sentetik tarafta olam strangers'ları saymazsak denediğim Lomros'lardan tek sevmediğim bu sanırım. tatlı akorları çok hoş ama kullanılan deri latexsi çok 'gıcır' efektli geliyor burnuma.

          • caliban
            caliban Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Strangers’dan Burning Ben’i denemiştim. Deri kullanımı çok benziyor evet. Memo İtalian Leather’daki deriye de benziyor sanki, ama onu da deneyeli çok oldu, yanlış hatırlıyor olabilirim.

        • Angelos C.O. | Vetiveria Animalis
          kirli derili aldehidik floral isli vetiver. deri tarafında huş söylenmemiş fakat castoreum ile birlikte huşun etkin olduğu deri akorlarını çağrıştırıyor. çiçek buketi oldukça parlak ve temiz, indolik bir efekt hissetmedim. yasemin-gül-karanfil en hissedilirleri olmak üzere hafifçe akuatiklik de var. vetiver tarafında özellikle java vetiverine odaklanılmış. vetiveril asetat ile köksü keskinliği, meşe yosunu ile de yeşil tarafı güçlendirilmiş. diğer pek çok notası kompleks aromalarında muhtemelen etkindir fakat teşhis edemedim. sanırım denediğim en kapsamlı vetiver ama karmaşık değil. baş ve ortada civet ve isli yapı daha çok hissedilir sonradan her nasılsa deri yumuşuyor, isli yapı da çoğunlukla kaybolup nisbeten daha temiz floral bir vetivere dönüşüyor.

          Yorum


          • Cristian Cavagna | Musa Paradisiaca
            çiğ yeşilli bir sümbülteber açılışından sonra ylang ylang nüanslı sulu meyveli tatlı bir sümbülteber. sonrasında nergis tozluluğunda hafifçe animalik katranlı derili melankolik yağlı sümbülteber. dengeli ve evrim süreci çok iyi.

            Cristian Cavagna | Boa Madre
            bu direk M.Parad. son safhasından animalik kısım çıkarıldığı haliyle başlayıp hızlıca yeşilli çok sert bir deriye geçiş yapıyor. başlangıçta yine sümbülteberli floraller hissediliyor fakat sonradan maydanozsu çiğlik ile deri bunun üstünü kapamakta. Kilian Royal Leather ile benzer.

            Yorum


            • Euphorium Brooklyn | Wald
              kafurik çiğ yeşilli ferah bir çam olarak açılıyor. sonrasında çiğ yeşillik daha yapraksı bir tarafa kayıp pek hoş olmayan buruk kirli bir doku ile birlikte tozlu tütünlü hafif tütsülü bir yapı ile ferahlık son bulup kalınlaşıyor. çam kısmı daha çok balsam ve diken tentürü tarafında. terpenik keskin bir yapı veya odunsuluk hissetmedim. topraksılık kararında. genel olarak orman tabanını akla getiren fotorealistik bir koku. arka planda hissedilir olan kirli çiğ ot karışımı özgün olsa da pek sevilesi bulmadım.
              ___
              edit: tende orta-son fazda Tabac Aurea-Cotswold arası tütün - tozlu meşe - texas sediri nüansları da ön planda.
              Son Düzenleme Asaid; 20-05-23, 21:54. Tarafından yapıldı.

              Yorum


              • Euphorium Brooklyn | Suédois
                kırmızı meyveli şurupsu keskin sentetik bir deri ile başlıyor. bir iki saate kadar şurupsu taraf kırmızı meyvemsiliğe ek kakule-vanilya-kakao hissedebildiğim yumuşak dokulu zevkli kompleks bir aromaya dönüşmekte. deri dokusu da yumuşuyor fakat her aşamada ilginç bir ilaçsılık sabit. Lune Feline, Yesterday Haze, Anatolia, Fidelis akla getiren nüanslara sahip olsa da tek eksisi ilaçsı dokusu olan özgün denebilecek bir koku. bu tarz derili meyveli yapılardan en hoşuma giden Cuir Velours.

                Yorum


                • A.Neuffer | Divincarnation
                  ekşi-acı kırmızı mandalina-portakallı jöleli citruslar ile başlayıp birleşik davranışlı karanfil-neroli-gül hissi veren sabunsu bir havaya bürünüyor. bu aşamanın büyük çoğunluğu citrusdan gelen tatlı keskinlik ve tozlu floraller. sona doğru portakalsı efekt hâlâ var fakat iyice yumuşamış ve acılığı dinmiş, çiçekler arka planda, sabunsu efekt de büyük çoğunluğunu vanilyaya bırakmış vaziyette. 1888 ile tarz olarak benzer. onun amber tarafına kayan tatlılığından ziyade buradaki tatlılığın büyük çoğunluğu her aşamada etkin olan kıvamlı sulu citruslar. ekstra olarak çiçeksi sabunsu dokunuşlar ile de biraz daha boyutlu fakat baş ve ortada daha pürüzlü.

                  Yorum


                  • Sammarco | Bond-T
                    ana planda tozlu kirli yıllanmış koyu paçuli - yağlı kakao ikilisi var. kirli paçuli tarzı ve dozajı Lui'ye yakın. osmantus ilerledikçe iyice belirgin. onun haricinde vanilya veya meyvemsi tatlılık oldukça az. oldukça basit ama ciddi topraksılık sevenleri memnun edecektir. Battaniye bence tatlılık kısmı daha az olsa bu sert paçuli temasından ödün vermeden tarzın en dengeli ele alınmışı ama şahsi zevklere göre değişebilecek farklı nüanslar var üçünde de. Bond-T'deki kakao kullanımı absolute davranışında, ilerleyip kurudukça tüm tatlılığından arınıp koyu acımsı hafif isli bir kakao sunuyor. kirli paçuli ile oldukça uyumlu bir ikili. bütünde gurman veya lezzetli değil, koyu ve karanlık. animalik yapı fecal seviyede değil fakat alışık olmayanları rahatsız edecektir.
                    Son Düzenleme Asaid; 22-05-23, 16:32. Tarafından yapıldı.

                    Yorum


                    • Olympic Orchids | DEV #1: Foreplay
                      yapay çilek aromalı sakızsı sedir-çam arası odunsu bir doku hep etkin. bu akor ilerledikçe hafifçe yanık labdanum yoğunluğunda bir amber ile karışık. hayvansal kısım biraz daha arttırılsa daha hoş olurmuş. temaya uygunluğunu bilmek için Quantum Demonology okumak gerek tabi ama foreplay için yeterli denilebilir. genel olarak %75 Woodcut + %20 Olympic Amber + %5 tozlu hayvansallık.

                      Yorum


                      • Olympic Orchids | DEV #2: The Main Act
                        çürümeye yüz tutmuş sebzeler, hyrax benzeri kirlilik ile bolca hayvansal acı deri, Olympic Amber'deki yanık labdanumlu amber akoru ve hafiften ölmez otu. sebzeli tarafında ilginç bir şekilde acılı şalgam akoru var. oldukça nahoş ama main act'tan da bu beklenirdi. pudra-deri tarafında Under My Skin ile benzer.
                        Son Düzenleme Asaid; 24-05-23, 14:36. Tarafından yapıldı.

                        Yorum


                        • Prissana | Dunhuang
                          turunç, kayısı, osmantus'a eşlik eden jöleli meyvemsilik ile meyan kökü-tarhun hissi veren baharat karışımına eşlik eden mürekkepsi doku ile genel olarak Mogao dna'sının tamamına sahip. yan yana kokladığımda Mogao turunçgil tarafında biraz daha jöleli ve şekerli, mürekkepsi his ve baharatlar sonradan kendini arttırsa da nisbeten düz ilerlemekte. Dunhuang citrus tarafında daha ekşi, mürekkepsi tarafta da daha tozlu ve isli. ekstra olarak meşe yosunu ve beyaz çiçeksi his de mevcut ve giderek belirginleşmekte. yine ortadan itibaren oluşan Mriga benzeri ormansal bir misk ile de daha sıcak ve zengin. oldukça nitelikli bir geliştirme olmuş bence.

                          Yorum


                          • Bvlgari PH Soir.

                            Yorum


                            • vero | onda (voile d'extrait)
                              fazlaca olgunlaşıp çürümeye yüz tutmuş yapış yapış sülfürik tropikal meyve patlaması ile açılış yapıyor. denediğim tropikal meyvelere şöyle bir göz gezdirdiğim de çoğundan da bir parça var gibi geliyor fakat özelikle ilk patlamada mango ve ananas baskın gibi, sonrasında karmaşık. ilerledikçe alt taraftan sert derili ve özelikle java vetiveri, asitsiz koyu zencefil şurubu ile bu meyve akoru tarafıyla kaynaşıyor, sonda ise meyveli kısmı geri bırakıyor. deri kısmı hayvansal değil daha çok huş temelli sert ve yanık. kirlilik de hayvansal değil daha çok meyve tarafının sülfürik yapısı kaynaklı fakat ya sonradan çoğu temizleniyor yada burun alışıyor.

                              vero | onda (eau d'parfum)
                              meyve karışımı %70 voile d'extrait ile aynı fakat çok daha parlak, temiz ve aldehidik, hafif de beyaz çiçeksi. vetiver kısmı daha saydam fakat yine java baskın. deri çok az, yanıklık da minimum seviyede. genel olarak parlak tatlı tropikal meyve tarafı v.d'ex. den farklı olarak sürekli ön planda. ilerledikçe başta da sert veya asidik olmayan kıvamı daha da yumuşuyor. çarkı felek'ten mango-muz arası bir yere çekiliyor. ikisinde de bal kullanımı daha çok meyve akorunun tatlılığına ait gibi geliyor ayrıca gerçekçi bir bal nüansı almadım. zaten slow dive tarzı tematik bir yaklaşım oldukça yorucu olurdu.
                              Son Düzenleme Asaid; 01-06-23, 17:14. Tarafından yapıldı.

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X