Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

İmza Parfümünüz Varmı?

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • İmza Parfümünüz Varmı?

    Bir yere gittiğiniz zaman sizi kokunuzdan tanıyorlarsa ve o parfüm sizinle özdeşleştiyse o parfüm sizin imza parfümünüz sayılır. Sizin bu tanıma uyan bir parfümüz varmı?

  • #2
    LM Black Oud. Her bakımdan beklentimi karşılıyor. Nota geçişleri güzel. Notaları çok iyi kombinlenmiş. En ilginci de dip notları hayvansal ve çok övgü aldım. Tek seçeneğim olsa o da budur.

    Yorum


    • #3
      Comme des garçons black.
      performansı düşük bazı zamanlar baş ağrısı yapıyor o beni sevmesede ben onu seviyorum.
      Sadece garçons.

      Yorum


      • #4
        Kilian Love Dont be Shy bir fıs bile yetiyor

        Yorum


        • #5
          Henüz benimle özdeşleşen böyle bi' koku yok ama performans bakımından üzmeseydi bu koku kesinlikle Bvlgari Pour Homme olurdu.

          Eski üretimler tabi. Şimdi artık bırak tene yakını tenden içeri girip orada takılıyor.
          - Stop the car...
          - What ?!
          - Stop the fuckin' car!

          Yorum


          • #6
            Uzun süre tek bir parfüm üzerinden gidemediğim için imza parfümü kavramı olabilecek birşey gibi görünmüyor bende. Ancak bir parfümle özdeşleştirilecek olsam enigmanın beni hatırlatmasını isterdim.

            Yorum


            • #7
              İmza kokum olsa olsa Guerlain Derby olur.

              Yorum


              • #8
                Amouage - Reflection olabilir.

                Yorum


                • #9
                  Mugler Cologne ve Escentric E01 icin bunlar direk sen kokuyo denmisti

                  Yorum


                  • #10
                    Hayatımda en uzun süre kullandığım parfümüm YSL Paris Edt.Paris sıktığım bir gün,uzun zamandır görmediğim bir arkadaşımla karşılaşmıştım ve bana hala aynı kokuyorsun,parfümünü değiştirmemişsin demişti😊Şu anda ne kadar çok parfümüm olsa da Paris in yeri bende ayrıdır💜

                    Yorum


                    • #11
                      Boss Velvet Amber ve

                      OJ Nawab of Oudh

                      isimlerini soruyorlar söylemiyorum

                      Yorum


                      • #12
                        Peety Git Lddm

                        Yorum


                        • #13
                          Yazlık imza için Aventus diyebilirim, kış evlere şenlik 7-8 tane

                          Yorum


                          • #14
                            Bu zamana kadar tek bir tane imza parfümüm oldu o da JPG le male. Tabi reformüle olduktan sonra eski tadı kalmadı ve o gün bugündür imza parfümü arayışında olabilir diyeceğim bir tek Nicolai new york intense çıktı karşıma. Ama onu da sürekli kullanmadığım için benimle özdeşleşemedi

                            Yorum


                            • baykalbul
                              baykalbul Yorumladı
                              Yorumu düzenleme
                              Matrai hocam güncel jpg Le Male denedim. Arkadaş 20015 'den beri kullanıyormuş ve eski formulasyon çok iyi idi dedi ki ben ona vanilyasının sentetik olduğunu söylemiştim güncel versiyonunun. O dönemler parfüm denemede de çok çekimserdim. Arkadaşım Le Male için çok değerli benim için falan demişti ve bende merak uyandırmıştı. Şişesini görür ama denemedim maalesef o dönemler , gülen mi ağlan mı .. Bilgisi olan arkadaşlardan bu konuda bilgi alabiliriz lütfen. Elinde Vintage LE Male olan ile özelden de konuşabiliriz.. Böyle bir parfümde tarihine tanıklık etmek isterim ..

                              Nicolai New York I:ntense bence sıcak havalarda da gider gibi. Bahar için de evet. Yarın bir deneyeyim inşallah .. Daha yoğun olsa o paraları daha çok hakederdi. Yüksek fiyat çekmek maalesef kimi parfümevleri için moda oldu..

                          • #15
                            İmza parfümü Vertus Vanilla Oud son zamanlarda. Misk ve Amber(Ambergris, Balinaamberi) ise tek parfüm seçeneği olsa seçeceğim imza kokularımdan..

                            Ambergris kokan Old Spice Cologne ve Old Spice Edt ( Alman yapım porselen (cam) şişe) imzam olabilecek kokular ki kullanırım. Yazın sıkılmaz bence çabuk uçar. Tıraş köpüğü iu an tarih oldu deniyor maalesef. Ara ara bulamadım. Evrensel pazarlama 20 yıl civarı önce Türkiye Üretim yapmış bu süper bir haber ama şu an tarihi geçmiş ürünleri var ki ona da razıyım..

                            311 gram Old Spice Tıraş köpüğü altta tarih eskiydi aam acaba kod mu dedim o eski yıl için. Aklıma biteceği hiç aklıma gelmedi. İnşallah tekrar üretime geçerler ama şöyle bir durum var eğer çok köpük kullanıulırsa ki az da bile parfüm sıvılı olduğunda bir israf gibi bir yandan. bu yüzden az sürüyorum yüzüme kimi zaman şu an..

                            Bu arada meraklıları için diyeyim Old Spice ürünleri hindistan'da falan da üretiliyor. Sanırım üzerinde gene kırmızı tonlarda gemi çapası resimi var olanalr hindistan üretim olabilir. Impa ticaret yani Extrashaving.com sahibi bu ürünün müşterilerinin kalitesizliğini vurguladığı için satmadığını söylemiş. Yahu tıraş konusu gibi oldu. bunu oraya da yazalım inşallah ..

                            Meşeyosunu vazgeçemediğim bir koku notası. Giorgio Beverly Hills Giorgio for Men ( Pour homme ) . Maalesef 2013 MArt sonrası sanırım reformule oldu. Ben önce sadece kağıt üzerinde ifra'yı kandırmak olarak algıladım ama fark var bence. İddiaya göre meşeyosunu azaltılıp yerine normal kara yosunu kullanılmış. İnşallah eski haline döner. Bu arada İlk vintage daha koyu 2 fıs yetermiş, inşallah o da gelecek .. Yazın imza kokularımdan..

                            Turunçgiller. Yazın limon, portakal yağı sürünmek ayrı bir zevk. Doğallığı sevdiğimden de yağ tercihim oluyor ama limon kolonyasına bile ağır diyen bir sosyal kültür var Türkiye'e maalesef bu yüzden dozajlamaya dikkat.. Bir keresinde adam yanımdan kalkıp ileri oturmuştu otobüsde ki limon bu ya..

                            YSL Kouros ve özellikle Vintage'i kendimin kendime imzası .. Dinlendirici bir yanı var. Annem de kışın kullanıyor ama tv'de bir uzman cigerlere zararlı mı ne demiş o gündür ikna etmeye çalışıyorum. Tam tersi doğal kokular yararlı falan diyorum .. Öyle uzmanlar varki domuz eti çok sağlıklı ve sağlık için gerekli diyen var, yuh.. bir kere kıl kurdu var ve yüzünüzden kıl kurtları fışkırabilir sarımsak falan sürünce ki ben videosuna daha bakmadım, iğrenç.. Tabi yiyen kendi bilir..

                            Brut ise aromatik mükemmel bir koku. Yazın da kışında yeri ayrı.. Bilindik bir parfüm belki ama bu kadar ünlü olması boşuna değil ama bunun bedeli seyreltilmesi daha çok kazanmak için..

                            Tek parfüm hakkı birazda yaşadığımız toplum ile ilgili. Mesela ben misk, Ambergris bol bol kullanmak isterim ama toplum sevmiyor. Çaresi ise dozajlama ama bunu da öğrenirken etrafı rahatsız etmemeye dikkat gerek. Peki parfüm için daha yalnız yaşanır mı bu da ilginç bir soru ..

                            Arapların yaz kış ağır ud, misk, Ambergris gibi kokuları kullandığını duydumç Ki Ud zaten onlarda çok meşhur.

                            Bu Arapların bir bildiği var diyordum Ud konusunda ve tanışınca anladım. Her koku gizemli ama bunda daha bir gizem var bence.. O kuru bir odun kokusu değil sadece..

                            Sümbülteber, sevdiğim çiçeksi kokulardan. Şeftali ve yasemin karışımı gibi bir şey..

                            Neyse bu konuyu sevdiğiniz koku notalrı ve parfümlerine çevirdim.. ..

                            Yorum


                            • matrai
                              matrai Yorumladı
                              Yorumu düzenleme
                              Biraz konu dışına çıksada içerisinde güzel bilgiler olan bir yaz olmuş. Teşekkürler baykalbul hocam

                            • baykalbul
                              baykalbul Yorumladı
                              Yorumu düzenleme
                              Sağolun Altuğ hocam .. Bilgileri paylaşmak güzel bir şey. Toplumun efendisi topluma hizmet edenmiş demişler .. Kendimizce bilgimizi yazıyoruz işte ..

                            • baykalbul
                              baykalbul Yorumladı
                              Yorumu düzenleme
                              Bu arada vanilya'yı unutmuşuz ki bal var, karanfil baharatı var. Neyseki normal yazı imzam bir tane ..
                          İşleniyor...
                          X