Bazen IFRA kuralları gereği bazen de maliyet düşürme ve daha geniş kitlelere hitap etme bakımından köklü değişikliklere uğrar parfümler. Biz bunlara reformüle diyoruz. Size göre koku ilk çıktığı profilden uzaklaşarak bambaşka bir yere evrilen parfümler hangileri?
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Reformüleden En Fazla Etkilenen Parfümler
Çökme
X
-
Buraya da yazmak istedim kimi reformuleler olumlu oluyor. Mesela Amouage'da buna rastladım ama tabi bana katılmayan çıkacaktır. Amouage Jubilation odada tuhaf bir koku bırakıyordu ilk dakikalardan sonra. Sanırım UD'dan dolayı veya değişik bir reçine falan. Reformule jubilation bence daha güzel. Denemelere devam
..
Amouage Interlude reformule oldukça kuvvetli gene ve ilkinden daha kullanılır olduğu söyleniyor. Elbiseye 7 fıs sıkmış ve 1 hafta sonra bile kimi parfümün yeni sıkılmış halinden daha güçlü idi
..
Olumsuz reformuleler ise en çok etkilenenlerden biri Bvlgari Pour Homme bence. Parfüm seyreltme olarak değil içerik olarak değiştiği söyleniyor. Son reformule denedim ve bu mu dedim bu kadar övülen parfüm dedim ki içerik reformule olmuş dendi..
Bir de o kadar çok reformule olabiliyor ki toplamda bayağı bir olumsuz reformule oluyor maalesef..
Bir de parfüm çok ünlendiği için üretim artıyor ve seyreltme reformuleleri arka arkaya geliyor maalesef ve örnek Givenchy Pi. Bu akıma Brut'ü de ekleyebiliriz ama madolyonlular gene alınabilir eh işte.. Brut yassı ise maalesef içinde meşeyosunu yok doğal. Sabit yağ Anason gibi kokuyor, içine etmişler afedersiniz.. İşte Penhaligon's Sartorial bu yassı brut'e ebnziyoe yoksa o eski meşeyosunlu, aromatiklerin krallarından Brut ile alakası yok Sartorial'ın bence..
Ysl Kouros denmeden geçmez. Son sürümü bir ara deneyeyim inşallah. Kim bilir kaç reformule geçirmiştir..
Ifra go homme
( = ifra evine dön, git)
..
Son Düzenleme baykalbul; 04-07-17, 12:42. Tarafından yapıldı.
- 1 Beğen
Yorum
-
Bu katliamın en acıklısı Dior Homme serisi bence. Bu kadar efsane harman.... Yani ne bileyim maskülen parfüm anlayışını gönülleri aslan gibi çalarak yıkan bi' çalışmanın canını okudular resmen.
Ben üzülüyorum gerçekten bu kadar darmadağın edilen karakterli parfümlere.
- Stop the car...
- What ?!
- Stop the fuckin' car!
- 3 beğenme
Yorum
Yorum