Creedin efsanevi parfümü Aventus parfüm sektörüne öyle bir ilham verdiki benzerleri veya klonları ardı arkasına piyasaya çıkış yaptı. Bu benzerler veya klonlar arasında bazıları aventusun önüne bile geçti bana kalırsa... Size göre en başarılı kopya veya benzeri hangisi?
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
En başarılı Aventus Klonu veya Benzeri
Çökme
X
-
*Terenzi- Orion
aventusun o eski 2010-2011 üretimlerini saymazsak denediklerim arasında bence su an en muazzam benzerleri
ciddi anlamda kaliteli geliyor bana. başları biraz zor evt, değişik hatta. ama sonra sonra oturudukca cok guzelleşiyo. dumansı bi havası var terenzinin genelince hakim olan o pis havası ile aventus karısımı gibi geliyor bana. kalıcılıgı ıse benm kıyafetlerde ultra yüksek
*Bond - Scent of peace
bence meyvenın baskın oldgu aventus hali gibi, ardıç ve sedir ile odunsuluk da baya var. bondun genel havası bunda da hakim. kalıcılık bunda da cok yuksek.
*Micallef- Royal Vintage
dumansı havası ve farkedelirliği gayet iyi, içlerinde en klasıdır belki ve 4mevsım rahat kullanılacak cınsten
- 1 Beğen
Yorum
-
Kesinlikle Afnan'ın "Supremacy"si; insanın ağzını sulandıran bir parfüm; ben bunu en son TdH'ste yaşamıştım. Kokladığınız an şişeyi ısırmak istiyorsunuz. Harman çok rafine, tonlarca kaliteli Iso-E-süper - kaliteli diyorum, çünkü sentetiklerde de kalite farkı var - ananasın kokusu çok ince ayarlanmış; freş ama sucul değil, çok çok hafif dumansı.
Yorum
-
Bence hiçbiri Aventus'tan iyi değiller. Benim aklıma gelenler micallef royal vintage, jaguar vision.. Jaguar fiyatına göre iyi bir parfüm.. cedrat boise vs. bir çok parfüm de denedim aventustaki keyif yok, hele ki zamanında formüle olmamış smoky batchten kullanma fırsatım oldu (2010 veya 2011), onun kokusunu çok iyi bilirim.. bir daha da öylesi denk gelmedi.. Light fresh kokuları seviyorsanız Dior'un higher parfümleri de hiç fena değil.. Higher energy ananslı diye almıştım ama tabiki Aventus'la kıyaslamak yanlış olur..
Yorum
-
- 1 Beğen
Yorum
-
denondj
Evet, zaten Luca'nın odunsu, çiçeksi ve aromatik parfümlere daha yakın olduğu malum. 5 yıldız Citrus bir kaç tane örnek verebiliriz ki daha fazlası vardır muhtemelen: Promesse de l`Aube MDCI Parfums, Missoni (2015) Missoni, Habit Rouge Eau de Toilette Guerlain, Eau Sauvage Christian Dior, Diorella Christian Dior, Eau de Guerlain Guerlain, Cristalle Eau de Toilette Chanel, Ca Sent Beau Kenzo, Beyond Paradise For Men Estée Lauder...
Tabi bu citrus parfümlerinin tamamı ya çiçek ya odunsu ya da aromatik notalarla desteklenmiş. Benim bildiğim kadarıyla akuatik olarak düşünebileceğimiz 5 yıldız verdiği tek parfüm Cool Water Davidoff... başka vardır belki bilmiyorum. Ayrıca Luca Turin kitabında kadın parfümlerinin neredeyse tamamını yorumlayıp puanlayan Tania Sanchez'dir. Erkek parfümlerinin tamamı Luca'ya ait yorumlar..
Sizin bildiğiniz varsa ekleyelim...
-
Freş sayabileceğimiz şu parfümlere Luca Turin beş yıldız veriyor: New York (Parfums de Nicolai)-koku tipi: portakal-amber. Cool Water (Davidoff)-koku tipi:aromatik fujer. Dune (Dior)-koku tipi: freş oryantal. Eau Savage (Dior)-koku tipi-limonsu çiçeksi.Dior Homme (Dior)-meyvemsi-süsen çiçeği. Eau de Guerlain (Guerlain)-limon mine çiçeği. Beyond Paradise Men (Estée Lauder)-yeşil odunsu. Ormonde Man (Ormonde Jane)-yeşil-odunsu.
Cool Water için artık erkekler yeterince kullandı; birkaç onyıl da kadınlar artık kullansın diyor ama :-)
- 1 Beğen
Yorum
-
Youtube parfüm vloggerları tarafından hakkında uzun süre konuşulmuştu. Bizzat denemedim, fikir vermesi açısından yazayım buraya.
Parfums Vintage adlı İngiliz bi' parfüm evi.
Pineapple Vintage ve Pineapple Vintage Intense adlı iki kokusu Aventus klonu olarak takılıyor ortalıkta. Genelde ananas notası etrafında şekillendiriyorlar kokularını. Diğer işlerinde de benzerlik mevcut sanırım. Performans bakımından da tatmin edici oldukları söyleniyor.
İlgilenenler araştırabilir.- Stop the car...
- What ?!
- Stop the fuckin' car!
- 1 Beğen
Yorum
Yorum