Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Deodorant Kullanımı

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Deodorant Kullanımı

    Merhaba,

    Parfümle birlikte aynı ürünün deodorantını kullanıyor musunuz yoksa gereksiz mi geliyor? Ben kokusuz olan deodorantları tercih ediyorum.

  • #2
    Hatırladığım kadarıyla hiç kullanmadım.

    Yorum


    • #3
      Dogal icerikli roll on harici deodorant hic kullanmadim.

      Yorum


      • #4
        Bleu de Chanel'in deo stick ve deodorantını almıştım yıllar önce. Çok sıcak havalarda hepsini birden uygulayınca gün boyu performansı çok az düştü diyebilirim. Başarılı desteklemişlerdi parfümü. . David Beckham - Intimately'i deodorantı ile birlikte kullanınca gün boyu buram buram kokmuştu o da. Normalde tene yakın kalan bi' kokudur.

        Sorunuzun cevabı da evet olmuş oluyor benim açımdan. Performans bakımından zayıf parfümleri yine kendilerinin yan ürünleriyle destekleyince sonuç başarılı oluyor

        Onun dışında kan taşı olarak bilinen kristal kokusuz deo'ları kullanıyorum artık.

        Ama 354 yıl daha kalsın tenimde diye Tom Ford - Venetian Bergamot'un deodorantını (olsa) almak için savaşırdım.
        - Stop the car...
        - What ?!
        - Stop the fuckin' car!

        Yorum


        • #5
          Valla biotherm'in deo rollarından muhteşem memnundum ama çok pahalılar, uygun bir kampanya görürsem çoklu alıcam.. o olmadı mı fresh parfümlerden pıstlatıyorum bazen, adp intensa'yı genelde vucüt parfümüm olarak kullanıyorum..

          adp'nin colonia deodorantını sipariş verdim dün bakalım nasıl çıkacak merak ediyorum ..

          Yorum


          • #6
            Niveanın sıvı deodorantını kullanıyordum uzun yıllar,içinde alüminyum olmayanından.
            Şimdi ise daha yeni edindiğim natüralive marka doğal stick kullanıyorum.Yine içeriğinde paraben,alkol vb zararlı kimyasallar yok.Şimdilik memnunum uzun vadede bakalım Ne olur.

            Yorum


            • #7
              Dermalogica stick. 100 tl gibi fiyatı vardı.Baya gidiyor ama ürün.. Bir ara Crystal kullandım ama yine döndüm eski göz ağrıma. Alüminyum vs şeyler kullanmamak lazım

              Yorum


              • #8
                Adp'nin deodorantı elime az önce ulaştı, parfüm gibi fıstlamalı çıktı değişik bir tarzı var.. Umut Kurtoğlu dermalogica güzel bir şeye benziyor.. parfümlü mü yoksa kokusuz bir roll-on mu?

                Yorum


                • #9
                  Orjinal yazı sahibi: Umut Kurtoğlu View Post
                  Dermalogica stick. 100 tl gibi fiyatı vardı.Baya gidiyor ama ürün.. Bir ara Crystal kullandım ama yine döndüm eski göz ağrıma. Alüminyum vs şeyler kullanmamak lazım
                  "Crsytal" dediğin tuz mu? Ben senelerden beri kullanıyorum; çünkü parfümün kokusuyla çakışmıyor.
                  JOLİE FRESH MİNERAL TUZLU DOĞAL DEO (ID#330587), fiyatı 24,90 TL, İstanbul'dan ürünü satın al — Ticiz.com. Ürün ve tedarikçi ile ilgili ayrıntılı bilgi. Online sipariş verilebilir.

                  Yorum


                  • #10
                    Parfüm haricinde kullandığım tüm kozmetik ürünleri Organik, Biokozmetik, Vegan segmentte alıyorum. Sante. Logona, Lavera bu çerçevede deodorant üretiyor. Marka ürün kullanacak kadar para harcamayı göze alanlara onun yerine bu ürünleri kullanmalarını tavsiye ederim. Zira son yıllarda oluşturulan kampanyalar sonucu tüm deodorantlar Aluminyumsuz versiyonlarını piyasaya çıkarmaya başladı. Kimbilir halihazırda zararlı kaç madde daha içeriyorlar. Uzun yıllar aluminyumlu deodorantlar satıldı hatta hala bazı markalar dolanıyor piyasada. Sülfat içeren şampuanlar, kozmetikte paraben kullanımı gibi bir çok konuda son bir kaç yıl içinde bilinç oluşturulmaya başlandı. Evimizde kullandığımız çamaşır, bulaşık deterjanları, yumuşatıcılar dahi son derece zehirliler. Bir kaç dev uluslarası firma tarafından domine edilen bu sektörde olay sadece raf ömrü en uzun, en ucuza mal edilebilecek, en etkili ürünü yapıp markalaşarak yıllarca onu kullanacak sadık müşteriye sürekli satış yaparak sürekli büyüyerek yayılmak. Dikkatle bakarsanız aynı firmaların gıda kollarının da bulunduğu görürsünüz. Örnek vermek gerekirse Türkiye'de şu an paket dondurma sektörü neredeyse tamamen tek bir markanın tekeline geçmiştir başka bir markayı bulmak için ciddi ciddi aramanız gerekir. Bir tane fiyatına 2 tane artı marketlerde haftalık indirimleriyle paketlenmiş kimyayı tanesi 3-5 liraya götürüp dondurma diye buzdolabına koyabilirsiniz. Sorarım size süt kaç para, şeker kaç para, bir kilo meyve kaç para? Ben çileği 8 liraya aldım pazardan. Yerel mısır cipsimizi satın alıp piyasadan silerek kendi küresel markalarına dönüştürdüler. Başka bir ülkeye gittiğinizde de alıp yerseniz orada da müşterileri olmaya devam edersiniz. Konuyu dağıtmış olabilirim ama şunu söylemek istiyorum sürekli kullandığınız tadı güzel ya da etkili diye memnun olduğunuz şeylerin içeriğini biraz araştırın. Artık yeni dünya düzeninde tanrı şirketler ve kullar da müşteriler. Bu da benim deodorant yorumum olsun.

                    Yorum


                    • denondj
                      denondj Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Nerelere bağladın dostum , deodoranttan illuminatiye geldik... Dediğin markaları bilmiyordum ama neler varmış ..

                  • #11
                    Tamamen dogal icerikli olanlarda aluminyum olmuyor ama onlarda terlemeyi azaltmiyorlar maalesef. Gerci terlemeyi engellemek saglikli bir durum degil. Benim icin onemli kriterlerden bir tanesi de kiyafetlerde iz birakmamasi. Anladigim kadariyla cogu kisi kullandigi parfumleri ayni urunun deodarantiyla birlikte kullanmiyor, sanirim maliyet bunda onemli rol oynuyor.

                    Yorum


                    • #12
                      Şöyle devam edeyim, Bi' imza kokusu durumu söz konusuysa çevremde yüz yıllardır yan ürünleriyle birlikte parfüm kullanan akrabalar, eşler dostlar var. Ama bizler gibi sürekli parfüm sirkülasyonu içinde olanlar bu durumu pek önemsemiyor.
                      Mesela Creed'in sabunları var. Ayıla bayıla kullanılan Aventus'un bile var. Forumda kaç kişi merak etmiştir bilmiyorum. Ya da Aventus'un yan ürünlerini araştıran çıkar mı aramızdan.

                      Her yeni ve beğendiğimiz kokunun yan ürünlerini de almaya kalksak sizin de değindiğiniz gibi zaten maliyet olarak çarpar. Markasına göre değişiyor ama nereden baksanız 80-90 TL'den aşağı deo-stick, 100 TL'den aşağı da deodorant yada ne bileyim bi' losyon yok. Kaldı ki her parfümün de yan ürününü çıkartmıyorlar zaten.

                      Yani toparlarsak yıllarca tek ve aynı kokuyu kullanan, yan ürünleri (mevcutsa) alıyor. Bu işi hobi / koleksiyoner olarak yapanlar ise istisnalar harici hiç yanaşmıyor.

                      - Stop the car...
                      - What ?!
                      - Stop the fuckin' car!

                      Yorum


                      • #13
                        Açıkçası doğal ürünlerden şaşmamak lazım bu devirde hastalıklar aldı başını gidiyor

                        Yorum


                        • #14
                          Sadece sporla terleyeceğim zaman Nivea cam şişe deodorant kullanıyorum. Parfümleri de cildimde çekinerek kullanıyorum.

                          Yorum

                          İşleniyor...
                          X