Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Parfüm Hobisi ve Diğer Hobilerin Birbirinden Ayrılması

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Parfüm Hobisi ve Diğer Hobilerin Birbirinden Ayrılması

İki hobi birbirine karışmasın diye gözlemlediğim şeyleri yazmaya çalışayım

Bir parfümü hiç bilmiyorsanız ve sırf ucuz olduğu için ihtiyacınız yokken alıyorsanız bu alışveriş hobisidir
    Bir parfümü çok merak edip deneyimlemek istiyorsanız ve fiyatı sizin için 2. plandaysa bu parfüm hobisidir

Ben şişesiz parfüm almam veya illa kutulu duracak dolabımda diyorsanız bu koleksiyon hobisidir
    Ben eğer bir parfümü merak ediyorum ve denemek istiyorum deyip şişeye takılmayıp dekant şişeleride sizi rahatsız etmiyorsa bu parfüm hobisidir

Koleksiyonunuz sırf şişeli kutulu parfümlerden oluşuyorsa bu koleksiyon hobisidir
    Eğer koleksiyonunuzda şişeli parfümlerin yanı sıra hatrı sayılır bir miktarda dekant şişeleri de varsa bu parfüm hobisidir

Eğer bir parfümü daha alırken 2. el piyasasını düşünüyorsanız bu alışveriş hobisidir
    Bir parfümü alırken elden çıkartmak gibi bir niyetiniz asla yoksa bu parfüm hobisidir

Bir parfüm almadan önce onunla ilgili yorumlar okuyup onunlada yetinmeyip ilk önce denemeye karar veriyorsanız bu parfüm hobisidir
    En iyi parfüm listelerini inceleyip hiç bir fikir sahibi olmadan şişe alıyorsanız bu alışveriş hobisidir

Parfüm forumlarını sırf alışveriş için kullanıyorsanız bu alışveriş hobisidir
    Parfüm forumlarına bir şeyler öğrenmek ve öğretmek için üye iseniz bu parfüm hobisidir

Sırf başkasına güzel kokmak için parfüm kullanıyorsanız bu parfüm hobisi değildir
    Parfüm kullandığınızda ilk önce kendinizi mutlu oluyorsanız bu parfüm hobisidir

Her yeni çıkan parfümün notalarını inceliyorsanız parfümörleri tanıyorsanız bu parfüm hobisidir
    Sürekli aynı parfümleri kullanıyorsanız bu parfüm hobisi değildir.

Başkasının üzerinde beğendiğiniz bir parfümü duyduysanız ve o parfümden soğuduysanız bu parfüm hobisi değildir.
    Hiç tanımadağınız birine parfümünü sorup bunu not ediyorsanız bu parfüm hobisidir.

VS gibi aklımda olan uzayıp gider hadi sizde birşeyler ekleme yapın bakalım

Altuğ hocam güzel bir konuya değinmişsiniz, açıkçası görüşlerinize katıldıklarım da var katılmadıklarım da ama yine de bir çoğunda haklısınız. Bu yazdıklarınız arasında bana en çok uyan Alış veriş hobisi, ama yavaş yavaş sıyrılıyorum bu huyumdan. Nokta atışları yapmaya çalışıyorum artık

Yorum

Hepsinin üstünde endüstriyel ticaretin bilinçaltımıza aşıladığı tüketim çılgınlığı var bir de.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: promesta View Post
        Hepsinin üstünde endüstriyel ticaretin bilinçaltımıza aşıladığı tüketim çılgınlığı var bir de.
        Aynen tüketim çılgınlığından nasibini alan bir hobi

Yorum

Satın alma kararı verirken şişenin, kutunun şekli şemali parfümün sıvısının önüne geçiyorsa bu parfüm hobisi değildir. Belli bir (veya birkaç) marka ne üretse iyidir (ya da bazen ne üretse kötüdür) gibi önyargılar mevcutsa gene parfüm hobisinden bahsetmek pek mümkün değildir.

Yorum

Ben de çoğuna katılıyorum ancak katılmadığım noktalar da var. Parfümü satın almadan önce denemek istiyoruz ama ne yazık ki çoğu parfümün mağazalarda testerını (bu kelimenin Türkçe karşılığı yok mu) bulmak mümkün olmuyor. Ya da firmalar sample konusunda çok cimri. Böyle olunca bazen çok merak ettiğim bir kokuyu denemeden almak zorunda kalıyorum ne yazık ki.
            Son Düzenleme misk; 02-06-17, 22:45. Tarafından yapıldı.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: misk View Post
              testerını (bu kelimenin Türkçe karşılığı yok mu)
              Numune

Yorum

O sanki sample ı daha çok karşılıyor🙂

Yorum

• matrai
                  matrai Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Aslında o da doğru. Ama Türkçemizde buna karşılık bir tek bu kelimeyi bulabildim

• Prothera
                  Prothera Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Kelimenin kullanışlılığı tartışılır ama belki "Denemelik" denilebilir

Doğru tespitlerde bulunmussunuz Altuğ hocam.benim hep güzel kokulara karşı bir ilgim olmuştur.hep magazalarda koklayip begendiklerimi almaya calisirdim.son 6 aylik dönemde ise parfumlerin notalarini,parfumde kimin imzasi olduğunu,kullanici yorumlarini,yerli ve yabanci blogları takip ediyorum.sirf notalarina bakarak merak edip aldıklarım çok oldu fakat artık daha seçici olmaya başladım.yine de deneme imkanı bulamadiklarimi temin ediyorum.kullandigim kokuların başkası tarafından dikkat çekmesi veya bana ne kullandin diye sorulmasindan ziyade her kokladigimda beni mutlu etmesi bana yetiyor.

Yorum

Yazılanlara bakacak olursak maddi olarak bütçe ayırmak istemeyenler yahut bir sekilde ayiramayanlar daha fazla parfüm hobisine yatkın gibi Bence kategorileştirmek saglikli değil bu işi. Bir insan parfümle ilgileniyorsa ilgileniyordur bana kalırsa. Mesela alisveris cilgini bir arkadaş ayakkabı almayıp da bütçesinin cogunu şişeli parfüme ayiriyorsa bu bir ilgidir, hobidir. Dekant alan, şişe biriktiren, sıvısının rengini cok önemseyen insanlar daha az parfümle ilgilidir demek cok doğru gelmedi bana. Cunku parfüm sadece koku değil, goruntu, resim, ses ve kimi zaman da ışıktır.. diye zorlayalım bakalim muhalefet olalim genele

Yorum

hikayesini temasını beğendiğim bazı parfümleri fiyat uygunsa kör alış şişeli olarak alabiliyorum.. örnek (lartisan dzongkha).genelde merak ettiğim parfümleri önce dekant olarak ediniyorum eğer beni heyecanlandıran hoşuma giden bişey çıkıyorsa muhakkak jelatinli kutulu koleksiyonda yerini alıyor maddi durum o günlerde müsait değilse dekant olarak sürekli yenileniyor..örnek..(african leather) benimki hangi kategoriye giriyor bilmiyorum..altuğ hocamda african listeden çıkmış çok canım sıkıldı şimdi
                    Son Düzenleme ssselçuk; 02-06-17, 18:44. Tarafından yapıldı.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Optuna
                      Yazılanlara bakacak olursak maddi olarak bütçe ayırmak istemeyenler yahut bir sekilde ayiramayanlar daha fazla parfüm hobisine yatkın gibi Bence kategorileştirmek saglikli değil bu işi. Bir insan parfümle ilgileniyorsa ilgileniyordur bana kalırsa. Mesela alisveris cilgini bir arkadaş ayakkabı almayıp da bütçesinin cogunu şişeli parfüme ayiriyorsa bu bir ilgidir, hobidir. Dekant alan, şişe biriktiren, sıvısının rengini cok önemseyen insanlar daha az parfümle ilgilidir demek cok doğru gelmedi bana. Cunku parfüm sadece koku değil, goruntu, resim, ses ve kimi zaman da ışıktır.. diye zorlayalım bakalim muhalefet olalim genele
                      +5 katılıyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

Benimki resmen parfüm hobisiymiş. Yazıyı okuyunca anladım

Yorum

Kaleminize sağlık Altuğ bey. Belli ki senelerin deneyimiyle oluşmuş bu görüşler. Ben kendimi kontrol ettim ve %90 + parfüm hobici çıktım. Uymadığım tek kriter ''Sırf başkasına güzel kokmak için parfüm kullanıyorsanız bu parfüm hobisi değildir.'' Burada ben %50 %50'yim. Elbette benim hoşuma gitmeli, gitmez ise kullanamam zaten. Ama kullandığım kokunun başkaları tarafından da beğenilmesi hoşuma gidiyor. Bu başkası, eş, arkadaş, yabancı vb. olarak değerlendirilebilir.

Yorum

"Eğer koleksiyonunuzda şişeli parfümlerin yanı sıra hatrı sayılır bir miktarda dekant şişeleri de varsa bu parfüm hobisidir"

Ben! Ben! Ben!

Kurtulamıyorum bu dekant illetinden de şişeli illetinden de. Neyse ki şişeleri eskisi gibi "güzel parfüm olması yeterli" kriteriyle almayı kestim

Yorum

İşleniyor...
                            X