Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

İncir Dosyası

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • İncir Dosyası

    İncir Dosyası
    Bu sabah incir notalı kokuları kendimce karşılaştırdım.

    L'Artisian Premier Figuier
    Hindistan cevizli incir yaprağıyla açılıyor. Açılışı aynı parfümörün elinden çıkan Philosykos ile benzese de, kısa sürede meyve ve süt türevi notalarla kremsi ve yumuşak bir çizgide ilerleyerek, incir ya da yaprağı kokusu olarak kalmaktansa daha zengin içerikli bir harman olarak, zarif ve günlük kullanıma daha uygun bir koku olmayı yeğledi. Ne yazık ki kısa sürede ten kokusuna evrildi, çok zayıf.

    Diptyque Philosykos Edp
    İncir meyvesinden ziyade, oldukça sert-vahşi-ham bir incir yaprağı kokusunu hindistan cevizi sarmalıyor.. Premier Figuier'e göre daha gerçekçi ve yeşil ağırlıklı. İncir ağacına çıkarken elinize bulaşan yaprak ya da incir sütü akorları o kadar gerçekçi ki... Baştan sona incir yaprağı ya da ham incir temasının hakkını veriyor. Sadece hindistan cevizi uyumunu çok beğenemedim. Yazdan ziyade bahar kokusu.

    Jo Malone Wild Fig & Cassis
    Katlanması güç yeşilliklerle açılıyor. Neyse ki ilk 20 dakikadan sonra yeşilliklerdeki acılık azalarak tozlu ve azıcık da yağlı, ham bir incir kokusuna dönüştü. O kadar ham bir incir kokusu ki, "wild" kısmının hakkını veriyor. Sonlara doğru biraz yumuşasa da sentetiklikten kurtulamıyor.

    Hermes Jardin En Mediterranee
    Çiçeksi, meyvemsi ve pudramsı havasıyla oldukça çarpıcı, ferah ve iddialı bir açılışı var. Narenciyeler hafif bir mayhoşluk vermiş. İncir baş rolde değil; oldukça neşeli, pozitif bir aurası olsa da özellikle başlangıcında, yakından kokladığımda rahatsız eden bir faza rastladım. Serinin diğer kokuları gibi bu da açılışındaki iddiayı kaybediyor.

    ADP Fico Di Amalfi
    Narenciyesi bol incir kokusu. Yeşili pek yok. İncir meyvesinin ham hali ama Philosykos kadar sert ve tozlu değil. Oldukça doğal bir harmanı var. İncir notası dengeli verilerek günlük kullanıma uygun güzel bir yazlık alternatif oluşturulmuş. Bir tık daha canlı olabilseymiş keşke...

    Giorgio Armani Prive Figuier Eden
    Pembe biber ve çay eşliğinde oldukça yeşillikli bir açılış. Çay çok yakışmış. İris kısa sürede kendini gösteriyor. İncir notası yaprağından ziyade reçel yapmaya müsait olgunlaşma evresindeki incir gibi. Başlangıç ve orta bölümlerinde koku çok oturaklı ve rafine... Performans konusunda rakiplerine fark atıyor. Sadece son kısımlarını çok sevemedim.

    Annick Gautal Ninfeo Mio
    Turunçgilli incir yaprağı... Benzerlerine göre daha çekici ve doğal bir turunçgil kullanımı var. Turunçların olgun halinden gelen nefis bir tatlılık, incir yaprağı/sütü ile birleşerek başarılı bir yaz kokusu oluşturmuş. İnsanı Akdeniz kıyılarına ışınlayan pozitif bir aurası var. Performans ortalama.

  • #2
    Byredo Pulp'u unutmamak gerekiyor. Resmen incir üzerine dizayn edilmiş bir yorum, perforrmansda efsane, incir sevenlere ve merak edenlere duyurulur. Mutlaka denenmesi gereken bir koku.

    Yorum


    • PinotNoir
      PinotNoir Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Pulp da elimde vardı. Ama nedense aklıma gelmedi. Denediğim kokular daha çok incir yaprağı, sütü ya da ham meyvesinin kokusunu veren yeşilimsi ya da turunçlu kokulardı. Pulp ise aromatik meyveler eşliğinde olgunlaşmış incir akorları içeriyor. Yayılım ve performans çok iyi, evet. Bana kokulu silgileri hatırlatıyor...

  • #3
    Kemal hocam eline sağlık. Kısa ve net bir inceleme yapmışsın. Giorgio Armani Prive Figuier Eden, Giorgio Armani Prive Figuier Eden ve Diptyque Philosykos Edp hakkında söylediklerine katılıyorum. Diğerlerini pek hatırlamadığım için yorumsuzum. Beğeni olarak benim için en iyileri Figuier Eden. Hem beklenmeyecek kadar yüksek performansı, hem de cazibesi, içeriğinin dengesi onu benim açımdan öne çıkarıyor.

    Yorum


    • PinotNoir
      PinotNoir Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Rica ederim. Figuier Eden için yazdıklarına katılıyorum. Kullandığım gün güzel ama koku gömleğe adeta yapışıyor ve diğer günlerdeki kalıntısı biraz ağırlaşıyor.

  • #4
    Sine Die-Laurent Mazzone Parfum de iyi incir kokusuydu diye biliyorum ama yanlışta hatırlıyor olabilirim.

    Yorum


    • PinotNoir
      PinotNoir Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Henüz deneyemedim hocam. Eminim bu çizgide, keşfedilecek daha çok koku vardır...

    • cantona8
      cantona8 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Hem de cooook : ))

  • #5
    Ferrari - Noble Fig de açılıştaki incir ve drydowndaki vetiver ile gayet güzel bir parfüm.

    Yorum


    • #6
      Geçenlerde deneme fırsartı bulduğum Jovoy Paris - L'Arbre de la Connaissance, açılışındaki acımtırak incir yaprağı yeşilliğiyle çok ilgimi çekti ama ilerleyen bölümde sağlam duramadı.

      Yorum


      • #7
        Orjinal yazı sahibi: Medea View Post
        Geçenlerde deneme fırsartı bulduğum Jovoy Paris - L'Arbre de la Connaissance, açılışındaki acımtırak incir yaprağı yeşilliğiyle çok ilgimi çekti ama ilerleyen bölümde sağlam duramadı.
        Aynen katılıyorum. Başlangıcı benim için de çok ilgi çekiciydi ama orta kısımlardan itibaren kokuda bir değişim ve beğeni olarak negatiflikler ortaya çıktı. Sonunu getiremedi diyeyim kısaca

        Yorum


        • #8
          Kesinlikle Franck Boclet Angie diyorum baştan aşağı incir kokan bir parfüm Açılış notaları İncir, İncir nektarı ve incir yaprağı

          Yorum


          • #9
            Byredo Pulp'ın inciri o kadar tuhaf ki, bi' tek ben mi haftalarca açıkta kalmış ve çürümeye başlayan meyve tabağı kokusu alıyorum diye soruyorum kendime.

            Dün dekanttan denedim tekrar, bunu yapan sanırım incirden sonraki başrol olan frenk üzümü. Sonlara doğru kakule ve sedirle bu çürükler tabaktan çıkıp bu sefer bi' kütüğün üzerinde sergilenmeye başlıyor.

            Hayır bi' süre sonra acayip bi' şekilde tahammül etmeye ve güzel hisler beslemeye başladım. Zorla sahip oldu bana.

            Bi' git Pulp ya... Nası' bi' şey bu.
            - Stop the car...
            - What ?!
            - Stop the fuckin' car!

            Yorum


          • #10
            Eski formülasyon Dior Dune For Men derim incir söz konusu olunca. Sanat eseri bir parfümdü.

            Yorum


            • #11
              Eyüp Sabri Tuncer - Vahşi İncir
              Sadece incir kokuyor. Başka hiç bir koku gelmiyor. Kıyafette 1- 2 gün kalırken tende 6-7 saati zorlayabiliyor.

              Yorum


              • #12
                Diptyque’yi tek geçebilirim doğallık açısından

                Yorum


                • #13
                  Byredo pulp bu notadan tamamen soğumama neden olmuştu onun için bir daha bu notaya şans vermedim ama ileride beni şaşırtan bir işle karşılaşmayı çok isterim

                  Yorum

                  İşleniyor...
                  X