Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Güney Fransa parfumeriler

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Güney Fransa parfumeriler

    Kisa bir Fransiz rivierasi turundan dondum ve bulundurdugu yerel parfumerilerden bahsetmek istiyorum.

    Burada parfum denince Grasse bazli Fragonard, Molinard ve Galimard parfum evleri akla geliyor.

    Nice, Cannes, Antibes hattinda bol bol magazalarina rastlayacaginiz bu markalarin tarihi Eze ve Grasse kasabalarinda da ziyaret edebileceginiz fabrikalari ve fabrika satis magazalari var.

    Pek tutmadigimdan baslayayim, Galimard gerek sise tasarimlari gerek urun gami gerekse de kokulariyla biraz cagin gerisinde kalmis izlenimi uyandirdi bende. Bel Canto ve Le Chevalier kokulari fena degildi ancak biraz Aventus cakmasi gibiydiler. Napoleon kokusu iyiydi ama f/p olarak zayif buldum.

    Molinard guzel kokulari ve ozellikle sabunlari olan bir firma. Nice magazasindan bol bol sabun ve Patchouli pure parfume aldim, gayet guzel.

    Fragonard ise en begendigim oldu. Koku cesidi bol ve kaliteli, urun gami genis ve fiyatlar oldukca makul. Esas avantajli hali ise kokulari 100 200 500 ml olarak satmasi. Eger kokularindan cok hosunuza giden bir cesit olursa 500 mlyi 59 yuro gibi komik bir fiyata alabiliyorsunuz. Ben el bagaji muhabbetine begendiklerimi 100luk alabildim ama mezarci bunye oldukca uzuldu bu duruma.

    Giden olursa Desert, Toujours Fideles, Beau Gosse ve Vetiver parfumleri oldukca guzel. 100 ml 29 yuroya bence sahane parfumler. Tabi gonul en begendigim Deserti 500 ml almak isterdi.

    En son da Nice havaalanindan bir Caron 3eme Homme cekerek parfum isini kapattim.

  • #2
    Leto üstad teşekkürler. Bence çok yararlı bir bilgi...

    Ayrıca Fragonard Desert i yıllar önce denemiştim. Bahsedilen fiyatlara göre çok güzel bir parfüm.

    Yorum


    • #3
      Aah bir zamanlar gezebiliyorduk, bugun Fragonard Desert bir kac fis sikarak o gunleri yadettim. Bulabilirseniz fiyatina gore harika parfum, fikrim halen degismedi

      Yorum

      İşleniyor...
      X