Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Burnunuzu Geliştirmek Ve Notaları Ayırt Edebilmek İçin Uyguladığınız Yöntemler

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Burnunuzu Geliştirmek Ve Notaları Ayırt Edebilmek İçin Uyguladığınız Yöntemler

Herkesin hayalidir daha fazla nota bilgisine sahip olup bir parfümdeki notaları tek tek ayırt edebilecek bir burna ve tecrübeye sahip olmak. Peki siz notaları ayırt edebilmek ve burnunuzu geliştirebilmek için neler yapıyorsunuz? Hangi yöntemlerle burnunuzu geliştiriyorsunuz?

Saf yağları kokluyorum son zamanlarda. Örneğin amber yağı kokluyorum sonra da içinde amber olan bir parfüm koklayarak amberin nasıl kullanıldığını keşfetmeye çalışıyorum

Yorum

• Minty
      Minty Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Aynı şekilde elden geldiğince saf esans yağı koklamaya çalışıyorum, ama ulaşmak zor..
      En çok parfümleri koklayıp içinde ne notası var tahmini yapmaya calışıyorum Fragrantica'ya falan bakmadan, ama bu o kadar da kolay degil..

Saf yağlar iyi oluyor gerçekten. Çabuk uçan doğal malzemeler oldukları için, uzun süreli takip edebilmek bakımından bir pamuğa uygulayıp, onu da ağzı kilitli bir poşete koymak süreyi uzatıyor ve yağın değişik evrelerini gözlemleyebilme şansı veriyor.

Yorum

notaları ayırt edebilmek bence çok onemli değil zaten bir parfümde ortalama 200 farklı molekül bulunuyor hepsi bir araya gelince ortaya anlamlı bişey çıkıyor misal bu parfümün sadece miskten yapıldıgını hiç düşünmüyorum

https://www.fragrantica.com/perfume/...Musk-4295.html

Yorum

Notalar konusunda Fragrantica gerçekten de ansiklopedi görevi görüyor.Aşırı içerik zenginliği olmayan parfümlerde ki bence çoğu parfüm bu kategoriye giriyor en yoğun hissedilen 3-4 notaya bakmak o notalar hakkında epey bir deneyim kazandırıyor insana.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: BaddestMan
          Notalar konusunda Fragrantica gerçekten de ansiklopedi görevi görüyor.Aşırı içerik zenginliği olmayan parfümlerde ki bence çoğu parfüm bu kategoriye giriyor en yoğun hissedilen 3-4 notaya bakmak o notalar hakkında epey bir deneyim kazandırıyor insana.
          Kesinlikle

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

Yeni başlayanlar için Vedat Ozan'ın Kokucuklarından küçük numuneler edinilebilir. Çiçeksiler, odunsular, lab serisi vs. Kokuları tanımak ve hafızaya kayıt etmek için başlangıçta çok faydası olur. Zaten bi' kere kokladığınız zaman o nota bi' daha çıkmamak üzere kazınıyor zihne.

Ondan sonra bol bol değişik kokular deneyerek hem hafızanız tazelenir hem de parfümler içerisinde baskın olarak kullanılan bi' çok nota zamanla seçilebilir.
            - Stop the car...
            - What ?!
            - Stop the fuckin' car!

Yorum

Evet aslında kokucuklar bu yönde çok başarılı oluyor. Ben biraz kendi kendimi eğittim bu durumda. Karşılaştırmalı testlerle filan. Bir parfümün içinde hangi nota baskınsa ona fragtan bakıyorum bu şekilde onu ayırt etmeye çalışıyorum daha sonra onu koku hafızama yerleştiriyorum. Başka bir parfümde onu kokladığım zaman evet bu nota o nota diyorum

Yorum

Açıkçası biraz yüksek maliyetli olabilir ama doğal yağlardanda faydalanılabilir bu durumda

Yorum

Ben kokucuklardan ve bazı saf yağlardan kokladım. Tabi ucu bucağı olmayan bir alan.

Yorum

Saf yağlara ulaşamadım henüz. Parfümeri turları yapıyorum. Parfümlerdeki benzer ve baskın akorlardan neyin ne olduğunu tahmine çalışıyorum. Sonra da içerik kontrolü yapıyorum Fragrantica'dan.

Yorum

İşleniyor...
                    X