Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Balsamic

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Balsamic

Arkadaşlar fragranticada sevdiğim parfümlerin özelliklerinde genellikle balsamic yazıyor. Tam olarak tanımı nedir acaba ?

Reçineli/odunsu, ancak sandalağacı ya da sedir gibi hafif tatlımsı/kremsi havası olan parfümler için kullanılıyor genelde. Bazen balsamic yerine balmy terimi de kullanılabiliyor.

Kelime anlamı aslında canlandırıcı, yeniden yapılandırıcı şeklinde, bunun parfümlerdeki terim ile alakasını ben de kuramadım (kadim medeniyetlerde kullanılan bitkisel şifa yöntemleri, agaclarin reçinelerinden elde edilen ilaçlar yüzünden mi acaba diye düşünürüm)

Yorum

Balsam iyileştirici, canlandırıcı anlamına gelen latince kökenli balsamum kelimesinden türemiş. Parfüm dünyasında kullanılan ''balsam'' terimi ise eski ibranice'de koku anlamına gelen ''Bosem'' kelimesinden türetilmiş.

Yorum

genel olarak reçine grubuna balzamik deniyor sanırım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Minty View Post
          Reçineli/odunsu, ancak sandalağacı ya da sedir gibi hafif tatlımsı/kremsi havası olan parfümler için kullanılıyor genelde. Bazen balsamic yerine balmy terimi de kullanılabiliyor.

Kelime anlamı aslında canlandırıcı, yeniden yapılandırıcı şeklinde, bunun parfümlerdeki terim ile alakasını ben de kuramadım (kadim medeniyetlerde kullanılan bitkisel şifa yöntemleri, agaclarin reçinelerinden elde edilen ilaçlar yüzünden mi acaba diye düşünürüm)
          Kokulu reçineler anlamında kullanılıyor, tabi onlar da ya ağaçlardan ya da bitkilerden elde ediliyor ama kelimenin doğrudan odunsulukla ilgisi yok. Eski zamanlarda bunların şifa amaçlı kullanılmasıyla ilgili kurduğun bağlantı doğru.

Yorum

reçine- balsam konusuna hakim üstadlar birkaç tavsiye parfüm yazar mı? kafayı kuru bir odunsuluktan ziyade daha canlı ağaç kokularına taktım.

Yorum

İşleniyor...
            X