Arkadaşlar fragranticada sevdiğim parfümlerin özelliklerinde genellikle balsamic yazıyor. Tam olarak tanımı nedir acaba ?
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Balsamic
Çökme
X
-
Reçineli/odunsu, ancak sandalağacı ya da sedir gibi hafif tatlımsı/kremsi havası olan parfümler için kullanılıyor genelde. Bazen balsamic yerine balmy terimi de kullanılabiliyor.
Kelime anlamı aslında canlandırıcı, yeniden yapılandırıcı şeklinde, bunun parfümlerdeki terim ile alakasını ben de kuramadım (kadim medeniyetlerde kullanılan bitkisel şifa yöntemleri, agaclarin reçinelerinden elde edilen ilaçlar yüzünden mi acaba diye düşünürüm)
- 5 beğenme
-
Orjinal yazı sahibi: Minty View PostReçineli/odunsu, ancak sandalağacı ya da sedir gibi hafif tatlımsı/kremsi havası olan parfümler için kullanılıyor genelde. Bazen balsamic yerine balmy terimi de kullanılabiliyor.
Kelime anlamı aslında canlandırıcı, yeniden yapılandırıcı şeklinde, bunun parfümlerdeki terim ile alakasını ben de kuramadım (kadim medeniyetlerde kullanılan bitkisel şifa yöntemleri, agaclarin reçinelerinden elde edilen ilaçlar yüzünden mi acaba diye düşünürüm)
- 3 beğenme
Yorum
Yorum