Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Flankerlardan bıktık mı?

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Flankerlardan bıktık mı?

Flankerlardan bıktık mı? yoksa flankerinin aslından daha iyi oldugunu düşündüğünüz bir koku var mı?

Markaların cogu zaman ticari amaçla piyasaya bir koku cıkarıp, hemen pesinden L'Absolu, Extreme vs gibi daha yogun versiyonlarını, ya da Eau de xxx, xxx Light gibi daha yazlık ve hafif versiyonlarını cıkarmaya basladıgını cok gözlemliyoruz.. Chanel no:5'in bile flankeri cıktıysa daha ne denebilir ki?
    Ancak bazı markalar bunu ışık hızıyla yaparken (bknz: Black Opium flankerları) bazıları daha yavas ve emin adımlarla gidiyor.

Efsane olmus bazı parfumlerin ise hic flankeri yok, örnek: Poeme! :-) Ya da klasiklerden bir Diorissimo'nun flankeri yok.. Parfüm mükemmelliğe ulaşınca ve dokunacak, çekiştirecek oynanacak yeri olmayınca flanker de cıkmıyor sanırım.

Ilginc olanı bu trende bazı niche parfümevleri de katıldı, Kilian (Good Girl Gone Bad Extreme gibi) ya da Tom Ford Neroli Portofino Forte gibi.. MFK Aqua Universalis ve fortesini de unutmamak lazım..

Ancak, bir markayı flankerlar konusunda istisna olarak tutmak istiyorum: Thierry Mugler..

Alien, Angel gibi kokuları icin cıkardıkları "The Taste Of Fragrance" serileri, ya da "Liqueur de Parfum" serileri tam anlamıyla muhteşem.
    Örnegin ben Alien'ın bu saydıgım iki versiyonunu da normal Alien'a tercih ediyorum.

Sizin son derece gereksiz buldugunuz, ya da tam tersi, bu flanker orijinalinden daha güzel dediğiniz bir örnek var mı?

Özet cevap olacak:
    Bıktım
    Yeni kokuları denemek istiyorum. Kısıtlı tecrübemle bile son dönemde çıkan kokuların kendini tekrar ettiğini görmek sıkıcı geliyor. Parfüm evleri artık parfümün kendi isminden çok, o anki nota ve trende göre parfüm çıkartıyor, onun da önüne ünlü kokunun adını koyup satmasını bekliyor. Mesela tonka furyası mı var, içine tonka koyalım, adına da Intense ekleyelim, hop Fahrenheit INTENSE. Artık yeni bir şeylere ihtiyacımız var.

Yorum

• Minty
      Minty Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Kısa ama öz yorum için teşekkürler :-) evet, üreticiler kendini tekrar etmemeli, flanker da zor iş, hem özüne baglı kalıp hem de orijinal bir dokunuş katacaksın.. İşleri zor, para ve zaman istiyor. Dediğiniz gibi hadi biraz tonka koyalım, ya da oud koyalım, oryantal versiyonu olsun gibi olmuyor bu işler..

Aynen Aysucum thierry mugler flanker ları çok güzel onun dışında hypnotic poison eau sensuelle çok güzeldi onunda artık üretimi yok. Gereksiz flankerlar ve birbirini taklit eden basit parfümlerden bıktım. Biride çıksın farklı birşey yapsın değişik notaları biraraya getirsin ama yok işin kötüsü nişlerde de durum aynı olmaya başladı
    http://www.fragrantica.com/member/1049144/

Yorum

• Minty
      Minty Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      HP Eau Sensuelle kesinlikle cok basarılı bir flankerdi.. Kadife gibi, burun tırmalamayan bir HP.
      Ama yazık kı her güzel koku gibi o da yok oldu gitti :-(

• Burakkk
      Burakkk Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Eau Sensuelle gerçekten nefis bir parfümdü. Hatta silajı ve kalıcılığı güncel edt'den daha yüksekti.

Ufak nüanslar dışında birebir taklit olan flankerları göz önünde bulundurmazsak çok başarılı bulduğum flankerlar da bulunmakta. Örneğin dior flankerlarını çok başarılı buluyorum. Fahrenheit, homme, sauvage serilerinin bütün flankerları başarılı
    Son Düzenleme promesta; 14-03-17, 15:19. Tarafından yapıldı.

Yorum

• Minty
      Minty Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Ben erkek kokularında Allure flankerlarını da begeniyorum, özellikle bir numaram Allure Edition Blanche

• promesta
      promesta Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Kesinlikle. Edition balanche benim de çok başarılı bulduğum bir flanker.

dior flankerlerini çok seviyorum,özellikle fahr.32'ye bayılıyorum.bir de kendi ayakarına sıkmasalar ah!

Yorum

Armani nin flankerlarından bana gına gelmiş durumda. İşin en kötü tarafı hep aynı koku. Birde Calvin Klein flankerları bu kadar özelliksiz ve gereksiz olur. Tom Ford zaten artık nish kavramından tamamen uzaklaştı gitgide de designer olma yolunda ilerliyor (Private Blend Serisi). Elle tutulur geriye bir iki marka kalıyor. Flankerlardan artık vazgeçmeli ve yepyeni seriler üzerinde durulmalı.Ben flankerları biraz müzik sektöründe ki Remix Mix gibi adlandırılan orjinalini her zaman aratan müziklere benzetiyorum. Bu kadar zor olmamalı yeni parfümleri baştan yaratmak

Yorum

Ben flanker denemeyi bile sevmiyorum aslında...Evet içlerinde çok güzelleri olabiliyor,bazen dayanamayıp alıyorum da ama çoğu flanker çok uzun ömürlü olmuyor ve üretimi bir süre sonra duruyor.Ben de devamını bulamayacağım kokulara bağlanmaktan hoşlanmıyorum...

Yorum

Şahsi fikrim iyi bir flanker'a hayır demem yani bıkmadım 💪

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

Aslından iyi olan zaten 3-5 flanker var gerisi mide bulantısı ve kafa karışıklığı başka hiçbirşey değil

Yorum

Açıkçası benimde sevmediğim bir durum bu ne gerek var sürekli aynı yapıda değişik versiyonlar çıkarmaya kaliteli farklı bir koku üretsenize

Yorum

Prensip olarak bıktım. Bir hafif, bir ağır varyasyon dışındakiler anlamsız geliyor. Akılda yer etmiş başarılı bir parfümün adından sonuna kadar yararlanmaya çalışıyor firmalar. Hatta çok sayıda "flanker'ın flanker'ı" bile var artık.

Sanırım artık parfümler birer sülale olacak şekilde piyasaya çıkıyorlar. Eskiden "parfümünüz nedir" sorusuna tek kelimeyle cevap verebilirken, şimdi cümle kurmak gerekiyor.

Öte yandan bazı flanker'lar orijinalinin iyileştirilmiş hali gibi geliyor bana, bu açıdan bazı parfümlerin flanker'ı çıksın diye beklediğim de oluyor. (Chanel Chance Tendre EdT iken "EdP'si çıksa" diyordum, yaptılar sağolsunlar). Alien konusuna da katılıyorum, Essence Absolu'yu orijinalinden güzel buluyordum ama piyasadan kalkan o oldu. Bazen de tam tersi oluyor, mesela Bvlgari Omnia artık üretilmezken, flankerları her yerde, en uzun ömürlü olanı da Crystalline EdT (EdP'si de vardı eskiden).

Özetle, bir parfümün yazlık ve gece versiyonlarını işlevsel buluyorum ama bunların dışındaki çeşitlemeleri anlamsız geliyor bana.

Yorum

İşleniyor...
                X