Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Şişe Takıntısı

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

Sevdiğim kokuların şişesine sahip olmayı istiyorum. Ama maddi sebeplerden çok mümkün olmuyor, hele de bizdeki bu aşırı yüksek fiyatlarla. Fakat yeni kokular keşfetmek ve deneme yapmak için dekant ve split süper bir olanak. Esasında bir kokunun şişesine sahip olmam gerekiyor demem için, önce kokuyu çok sevmem sonrada performans açısından tatmin edici bulmam gerek, yani en azından bi 5 ml dekantını bitirmem gerekiyor. Tamam işte budur dersem kenara para koyup şişesini almaya çalışıyorum. Bir yüzde verecek olursam, splitlerden aldığım son 40 dekant içerisinden sadece 4'ünün şişesine sahip olmak istediğimi gördüm. Yani denediğim her 10 parfümden 1'nin şişelisini almayı istiyormuşum (%10). Bilgisayarımın masa üstünde bir not defteri var, başlığı '' Kesinlikle şişesini alabileceğim parfümler'' diye. Az önce o not defterine bakarak çıkardım bu istatistiği. Benim bu şişe takıntısı olayına cevabım bu şekilde.

Yorum

• Medea
      Medea Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Bana da bu en sağlıklı yol geliyor. Denemeden şişeli kör alışlar arttıkça, hataya ve bütçeyi verimsiz kullanmaya neden olabiliyor.

• umit.K
      umit.K Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Sende çıta çok daha yüksektir Mete hocam (%1 max diyorum ben).

• Medea
      Medea Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      İstatistik tutmadım ama kafadan tahmini bir hesap yapınca bende de yaklaşık %10 gibi bir oran çıkıyor. Yalnız, elimdeki şişeli sayısı arttıkça, denediğim yeni parfümlerden şişeli olarak edinmek istediklerimin sayısının giderek azaldığını farkediyorum, yani oran giderek düşüyor.

Dekantı varsa, kendimi o parfümün sahibi olarak göremiyorum.

Yorum

İllaki şişeli olacak diye bir takıntım yok ama tabi gönül ister ki paramız olsun da hepsini şişeli alalım.

Yorum

Şişesi temiz olurda gerçekten severek kullanabileceğim bir parfüm olursa ilk tercihim şişeli almak olur tabi ama şişesini sevmediğim ama kokusunu sevdiğim bir şey olursa en uygun fiyata decant kovalarım

Yorum

Bu hobiye devam edebilmek için dekantlar bulunmaz bir nimet ama koleksiyonunda zevki şişe ile çıkar ülkemizde zor artık bu işler

Yorum

İşleniyor...
          X