Su ana kadar hic bir tom ford kokusunu şişeli alacak kadar sevmedim, fiyatlari uygun olsaydi birkaç killian sisesini mutlaka edinirdim, yine de refill seçeneğinin olmasi beni siseye para vermekten kurtarıyor. Ne de olsa merakımız parfüme, şişeye degil😑
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Tom Ford mu? Kilian mı?
Çökme
X
-
İkisi de benim için o gizemli, çekici, standlarını görünce bile heyecanlanmama neden olan ruhlarını kaybettiler. Satılmalarının etkisi. Çok farklı bi' açıdan bakıyorum.
Bu etkeni dışarıda tutarak düşünürsem; parfüm dünyası için referans olan nokta atışı kokular üretti Tom Ford. Bunu yaparken de ne kadar özendiğini, üzerlerinde ince ince çalıştıklarını da ekliyordu röportajlarında. Private Blend serisinin, kendisinde çok önemli ve değerli bi’ yere sahip olduğunun da altını sürekli çizerdi.
Bi’ Amber Absolute yaptı, neredeyse amber tabanlıların şahı olan Ambre Sultan kadar kaliteli ve egzotikti. Üretimi durduğunda ki feryatları figanları takip edenler bilir.
Cafe Rose’ da taze kahve çekirdeklerini güllere bulayarak çıktı sahneye.
Tuscan Leather’da deriyi, tüm hayvansal çağrışımlara inat içilecek kıvamda sundu.
Tobacco Vanille’in reklamıyla olayı farklı bi’ boyuta taşıdı. --> https://www.youtube.com/watch?v=RS4ttRtIJXA
Plum Japonais’de eriğe ölmez otunu karıştırıp oud ile dans ettirdi.
Black Violet ile menekşenin pudrasını meşe yosunuyla erkek dna’sına karıştırdı.
Ana akım olarak küçük bi’ pencereden bakılırsa, TF – For Men ile kafalarda yerleşmiş eski kafa maskülenliği 2000 li yıllara uyarladı ve bunu o gömleğinin düğmelerini açarak sundu. Maço algısına yeni bi’ boyut getirdi adam. Reklam afişlerinine değinmiyorum bile.
Black Orchid diye bi’ koku sundu, parfüm dünyası saygı duruşuna geçti.
Bu böyle gider…
Yanı kısaca Private Blend gerçekten de çok özel bi’ koleksiyondu. Hikayeleri olan, dolgun, Tom Ford’un kendi zihninden çıkan, siz değil, onların sizi istediği ortama sokabilecek karakterli çalışmalardı.
Roja Dove bile bi’ röportajında, Private Blend’in ne kadar kaliteli içeriklerle oluşturulduğundan bahsediyordu.
Şimdi n’oldu? Neroli Portofino Forte, Acqua, Les Extraits Vert, Soleil Blanc vs. Daha neler çıkacak kim bilir.
Ana akımda; Noir Extreme’ler, EDT formatlarda çıkanlar vs.
Toparlarsak, şahsi fikrim; Her ne kadar öyle görünmese de Tom Ford ruhunu çekti bu koleksiyondan, benim için de eski hislerimin geri dönüşü biraz zor.
Kilian’a gelirsek; evet çok çok başarılı kokulara imza attı kendisi. Ama Kilian kokularından bana hep bi’ şeyler eksik geliyordu. Buna performans diyin, kalıcılık diyin ya da şöyle olsa daha güzel olurdu gibi düşünceler diyin. Sürekli bi’ eksiklik hissettim. Sacred Wood dedim, aradığım sandal ağacı o şişede saklı eminim dedim, umduğumu bulamadım. Back to Black dedim, tütünü vişneyle güzel harmanlamıştır dedim, balla ters köşe yaparak bunalttı. Love dedim, Pamuk şeker… Bunlar hep şahsi deneyimler tabi ki. Bi' başkasının imza kokuları olabilir bunlar. Saygıyı elden düşürmüyorum.
Straight to Heaven yer yüzünde Bois du Portugal ve Royal Oud’dan sonra yaratılmış en seksi erkek kokusu dedim, hala da diyorum fakat performansıyla kahrediyor. Arabian Nights serisi ise birbirini takip eden oldukça kaliteli ama aynı dna ve fikir üzerine oturtulmuş çalışmalar.
Intoxicated; Türkiye ziyaretinde, türk kahvesine bayılıp 11 bardak içtikten sonra bu kokuyu yaratıp geri döneceğim diye açıklaması var. Türk kahvesi beklerken A Men ile karşılaşmanın üzüntüsü… vs vs.
İçerik kaliteli mi? Laf edenin beli bükülür. Sunum efsane mi? Susalım bence. Ama benim için hala bi’ şeyler eksik. Bi’ şeyler tam değil. Yani bu 400 küsür liraya refil, 1000 küsür liraya aynı koku + sunum olayının da bi’ etkisi olabilir.
Son hamlesi beni sevindirmekten çok, üzdü de diyebilirim. Yani en asil renk, siyahı base alarak göze hitabın dibini yaşattıktan sonra, o şişeye Extreme yazmak korkunç. Kilian’ın tarzı olan el yazısıyla yazılışın şıklığı, etkileyiciliği, eleganlığı yanmış kül olmuş. Kalıptan çıkarıp plakaya basılmış. Bu parfümle içli dışlı olan insanlar için gerçekten çok uzaklaştırıcı bi' neden.
Ya bi’ düşünün şununla karşılatığınızı; Chypre Palatin Extreme…
Bi’ Single Malt ile devrilmek istiyorum, Apple Brandy ile arşa çıkmak istiyorum… Tutunacağım dallar Kilian’ın bozzy’leri artık.
En başa gelirsek görüldüğü üzere “benim şahsi fikrimce” ikisi de ruhlarını kaybetti. Ama hala umutluyum.
Bu şartlarda dahi, bu iki devden isimlerine ve geçmişteki çalışmalarına yakışır efsane bi’ şeyler gelecek ilerleyen zamanlarda diyerek daha az hayal kırıklığı yaşadığım Tom Ford’a veriyorum oyu.
- Stop the car...
- What ?!
- Stop the fuckin' car!
- 9 beğenme
Yorum
-
Başlık güzelmiş..Tom ford bayrak tutan çok parfüm yaptı malesef siseleri çok kötü..kilian da elegan lüks ve günlük kullanım nasıl olur onu gösterdi bize..tabi ki ikisinden biri seçilir bişey değil ama bir sth, Cruel int, tv, tl zor çıkar..fakat ben artık marka değilde model baz alıyorum..
Yorum
Yorum