Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

2022 de Sektöre Damga Vuracak Parfümü Sizce Hangi Marka Yapacak

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • 2022 de Sektöre Damga Vuracak Parfümü Sizce Hangi Marka Yapacak

    Hadi bu sefer bir tahmin yapalım sene sonunda buraya baktığımızda en iyi yahmini kim yapmış ona bakalım

    Her sene sektöre damga vuran en az 1 parfüm çıkıyor. Sizce bu seneye damga vuracak ve gelecek senelere iz bırakacak parfümü hangi marka çıkartacak.

  • #2
    Perfume Creation Director olarak Francis Kurkdjian'ı getiren Dior'dan bekliyorum ben bombayı
    estefanyen

    Yorum


    • matrai
      matrai Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Ben 2023 de bekliyorum Dior'dan bu sene çıkmaz 2024 e bile uzayabilir. Bu şekilde büyük markaların bir parfüm çıkartmaları ortalama 2-3 seneyi bulabiliyor. Alt yapıyı hazırlama yan ürünleri ve PR malzemelerinin hazırlanması Vs Vs gibi çok detaylı çalışıyorlar en kolay iş onlar için parfümü yapma. Ama arka plan çok geniş

    • ali
      ali Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Olabilir tabi, belki sene sonuna sıkıştırırlar

  • #3
    Christian Dior bence. Yeni parfümörleri Francis Kurkdijan abim bomba patlatıcak bence .

    Yorum


    • matrai
      matrai Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Erkek tarafında Sauvage Elixir bu kadar popülerken bence kesinlikle önünü kesmeyeceklerdir. En erken 2023 sonlarında bekliyorum. Kadın tarafında ise tutunamayan JOY'un başarısız izlerini silmek için belki öne alınmış bir çalışma gelebilir.

  • #4
    Ben Chanel den bir erkek parfümü bekliyorum. Bleu serisinin ilk parfümün (EDT) çıkışı 12 yıl, son versiyonunun (Parfum) çıkışı ise tam 4 yıl olmuş. Yani 4 yılda bir parfüm çıkarttığı için muhtemelen bu yılın sonlarında, ömrünü ve popülaritesini tamamlayan Bleu serisinin yerini alacak yeni bir serinin başlangıcı olacak bir erkek parfümü bekliyorum.

    Yorum


    • #5
      Chanel Tezimi şöyle destekleyebilirim.

      Egoiste serisi ile Allure serisi arası 9 yıl

      Allure serisi ile Bleu Serisi arası 11 yıl

      Bleu serisi EDT - EDP - Parfum versiyonları ile miladını tamamladı. Dior gibi Elixir adı altında bir parfüm çıkartırsa o başka bir konu olur.

      Yani demek istediğim eli kulağında.

      Yorum


      • samosbabos
        samosbabos Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Evet bomba bir mavi parfüm geldi o yüzden cevap verebilir Chanel bu sene . Bu daha mantıklı bir tez

    • #6
      Umarım Bleu de Chanel Elixir çıkmaz

      Chanel, Dior gibi markalar, yeni parfümler çıkarmak yerine bence klasiklerine bugün daha fazla sahip çıkmaları gerekiyor... Özellikle Kurkdjian, Dior'un bugün olmayan kayıp başyapıt klasiklerinin başarılı röprodüksiyonlarını tekrardan ortaya koyar, mevcutları da iyileştirirse harika olur! Kurkdjian'ın adına da yaptığı en özel işlerden olarak kabul edilir... Yalnız ben bunun gerçekleşme ihtimali konusunda şüpheci ve biraz da karamsarım maalesef. Çünkü, bu belki de bir parfümör için soyunması en zor, kariyeri için de en riskli işlerden biri olsa gerek. Bu iş bir parfümörü rezil de eder vezir de. Bunun gerçekleşmesi için de önüne sayısız engeller çıkacaktır... Allah başka dert vermesin.

      Umarım Dior'da Kurkdjian, yeni Demachy olmaz


      Saadete gelirsek ben bu tahmin için 3 kupon yapıyorum:

      1. Kupon (Sürpriz Kupon): Kurkdjian, Dior'un mezardaki ölü başyapıt klasiklerini diriltirerek Chanel tarzı bir özel serinin ilk fitini 2022'nin sonlarında bir parfümle ateşler. Bu da parfüm dünyasında deprem etkisi yapar, fragrantica/basenotes/parfumhobisi gibi siteler çöker, parfümevleri, mağazalar yıkılır. Yıkarlar. Yıkarız yani.

      Oran: 200.00 (Dior)

      2. Kupon: Ben özellikle Gucci'den sapık sapık işler bekliyorum. Moda dünyasında uzun yıllardır duraklama/düşüş dönemini yaşayan Gucci, üzerindeki ölü toprağını attı, sansasyonlar yarattı, acayip bir popülariteye ulaştı, son yılların en başarılı markaları arasına adını yazdırdı. Son senelerde izlediğim en sanatsal, acayip defilelere ( bence onlar defile değil bir sanat gösterisiydi) imza attılar. Şu an kafayı yemiş durumdalar. Bir yandan da son bir kaç senedir çıkan parfümleri ilginç bir şekilde olumlu tepkiler almaya başladı. Eee şimdi değil de ne zaman? Tam anlamıyla asıl büyük bombayı bu sene parfüm dünyasına bırakabilirler...

      Oran: 1.95 (Gucci)

      3. Kupon: Christine Nagel'li Hermes'ten bir beklentim yok. Mathilde Laurent'li Cartier'de büyük bir potansiyel var ama orda da lojistik, PR, reklam vb. çok sorunlar var. Ama bir marka var ki bir yandan geçmişte yaptığı özel işlerin halen ekmeğini yerken, bir yandan da sessizliğe bürünmüş durumda: Lalique Group... Lalique'in kendisi veya çatısı altında bulunan Bentley vb. markalardan birisi piyasaya acayip bir iş yollayabilir...

      Oran: 2.75 (Lalique Group)

      İkinci kupona evi/arabayı satıp, diğer kuponlara da Dior Sauvage, Bleu de Chanel falan satıp basabilirsiniz. Şaka şaka asdfdsf. Yatırım tavsiyesi değildir.
      Son Düzenleme Aryan; 24-02-22, 00:32. Tarafından yapıldı.

      Yorum


      • Aryan
        Aryan Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Hocam 3. kupon: Lalique Group'tu. Yanlış oynadınız, geçmiş olsun :d

      • matrai
        matrai Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Lalique Group’un yeni markası Brioni çıkartmış olduğu 2 parfümle damga vurmasada beğenilecek parfümler olmuş. Ben başarılı buldum. İlerleyen günlerde bir yazısını foruma bırakırım☺️

      • Aryan
        Aryan Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Ekonomik anlamda birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günler aslında tam da Lalique Group parfümlerinin zamanı. Yazılar ilgi çekebilir bu anlamda matrai. İnsanlar pahalı bir x parfümü severler ama mezarlarına Encre Noire, Bentley Intense gelir...
        Son Düzenleme Aryan; 26-02-22, 10:10. Tarafından yapıldı.

    • #7
      Yazdığım bana da tuhaf geliyor ama jeremy diyorum ,bu arada hiç bir parfümünü denemedim .Alberto abimde olabilir

      Yorum


      • #8
        Damga vurmaktan kastınız ünü yıllara yayılan bir parfümse eğer, yıl sektöre böyle en az 1 parfüm gelmiyor bence, parlayıp sönen yıldızlardan bahsediyorsak, belki. Markaların git gide maliyet düşürme manevraları ve IFRA kurallarıyla var olanlar kötüye giderken, ben çok da umutlu olamıyorum açıkçası.

        Kürkçüyan'dan beklenti büyük, ama beklentinin büyüklüğü çok fazla eleştiriyi de beraberinde getirebilir. Kendi markası için çıkardığında hayran kitlesi tarafından çok beğenilecek bir parfümü, Dior'dan çıktığında, markanın klasikleri ile kıyaslanarak hedef tahtasına da oturtulabilir. Tabii ki Dior markası ile ilişkisi aynı değil, ama kendisinin Carven ve Nina Ricci için yaptığı parfümler örneğin, hiç bir zaman büyük ses getiren işler olmadı (ki Amyris'le aynı havada hissettiğim Carven Le Parfum'ü oldukça başarılı bulurum, ama pek fazla hayranı olduğunu da söyleyemem). Benim kendisinden yakın dönemde ilk tahminim, bu yıl olmasa da seneye yenilenmiş bir Miss Dior. Ya da Joy yerine gelecek yepyeni bir parfüm ve serisi.

        Chanel de büyük umutlarla beklenen ama hayal kırıklığı yaratan Gabrielle sonrası sessiz. Yıllardır yeni bir çeşidini çıkarmadığı emektar Allure serisi yanında, deyim yerindeyse çok ekmeğini yediği Mademoiselle'e bir yoğun, bir hafif varyasyon ekledi, yeni çeşitler sunabileceği Chance'ta ise Tendre EdT'nin yanına EdP koymakla yetindi. Yeni parfümler için enerjisini Les Exclusif serisine aktarıyor uzun zamandır. Keşke şöyle şahane, yepyeni bir designer Chanel gelse.

        Guerlain ise Mon Guerlain ve LPRN'e flanker üretmekle meşgul, Shalimar'a da güzel varyasyonlar yapıyorlar, ama maalesef Türkiye'ye gelmiyor bunlar. Geçmişte bir çok flanker çıkardığı Insolence, Idylle ve L'Instant'a yıllardır çalışmıyorlardı, bunları bir de "Efsaneler" serisine katarak bir nevi emekli etmiş oldular... Mon Guerlain'a da "tamam" deyip klasiklere katana kadar en az 5-6 flankerlık zaman geçer diye düşünüyorum.

        YSL Libre ile elde ettiği başarıyı çeşitlemelerle devam ettirir, kendilerinden bir sürpriz beklentim yok açıkçası.

        Narciso hem çizgi, hem başarı açısından istikrarlı gidiyor. Bu yıl başında uzun şişe serisinden yeni bir flanker çıkardılar, sonbahar gibi kübiklere de dikkat çekici yeni bir üye katılır diye düşünüyorum.

        Lancome geleneksel LVEB ve La Nuit Treson'ların birine ağır, birine hafif bir flankerla devam eder, Idole'de Aura'yı yaz için yeterli görüp kışı sıcak bir gülle karşılayabilir.

        Chloe'nin yapacağı en akıllıca şey Love'ı geri getirmek diye düşünüyorum, kitleler hala üzgün, kalabalıklar öfkeli Hatta yeni flanker'larla birlikte Signature gibi kalıcı bir seri olsun, amin... Ne Love Story ne de Nomade onun yerini tutmadı bence.

        Umarım yanılan ben olurum, güzel sürprizlerle karşılaşırız yakın zamanda.

        Son Düzenleme Rayiha; 24-02-22, 11:00. Tarafından yapıldı.

        Yorum


        • Libra
          Libra Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Tabi bir de keşke Love geri gelse🙏🏻🙏🏻

        • Rayiha
          Rayiha Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Sevgili Libra, özellikle menekşeli, irisli, leylaklı, eflatun bir Narciso fikrine bayıldım Çıktığı gün alırım ben bunu.

        • Aryan
          Aryan Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          "Les Exclusifs de Chanel" serisi gerçekten çok özel; üzerine harcanan enerji, emek de çok değerli. Bence sorun bize pahalı gelmeleri, alım gücümüz... Guerlain da flankerlarla uğraşacağına asıl parfümlerini Şanzelize Caddesinden biraz bu taraflara doğru kaydırsa fena olmayacak sanki... YSL hakkında yeni düşüncem de şimdi anladığım; markanın da 2008 yılında öldüğü yönünde... Kurkdjian-Dior konusunda ben karamsarım zaten... Endüstriye genel olarak bakınca aslında en yakın tahmin; damga vuracak bir parfümün gelmeyecek olması gibi asdfgsd
          Son Düzenleme Aryan; 24-02-22, 23:28. Tarafından yapıldı.

      • #9
        Sevgili Libra, Narciso duysun, görsün bizi
        Adı da "Narciso Mauve" olsun mu?

        Click image for larger version  Name:	narciso-narciso-rodriguez.jpg Views:	0 Size:	31.4 KB ID:	208727
        (Fotoğraf hayal ürünüdür.)

        Yorum


        • Libra
          Libra Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Harika😍😍😍

      • #10
        Chanelden bekliyorum güzel bir parfüm nasamotto niş 🙄

        Yorum

        İşleniyor...
        X