Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Tf - plum japonais

    Yorum


    • Hdp 1725

      Yorum


      • R. Capucci | Capucci Pour Homme
        kıyafette bir saatin sonunda doğal fesleğenli limonatasından ziyade tatsız kuru tütün, meşe yosunu ile birlikte daha ön planda. tende kullanımlarımda farketmemiştim.

        Yorum


        • Ysl - 37

          Yorum


          • gucci envy..mihenk taşı,materpıece şaheser...bunu kullandım ama guccinin böylesine önemli ve beğenilen bir parfümü hangi akla hizmet ile üretimini durdurarak piyasadan sildiğini düşünüyorum ve bir türlü anlam veremiyorum...mantık kuramıyorum..düşünün bir markanız var değer gören potansiyeli olan ,çokça satılan bir ürününüz var ve bunu satmayı bırakıyorsunuz...

            zaten şu parfüm dunyasında yaşanan bu tip saçmalık ve ahmaklıkları anlamak mümkün değil..çok örnek var..yine aynı markanın rush parfümü gibi..sonra bu tip kokular karaborsaya düşüyor ,astronomik rakamlara satılmaya başlıyor yada kullanıcı devamı olmadığı için kullanmaya kıyamıyor ,tıpkı ben gibi...geçen bir sitede gördüm 100 ml e 4000 lira yazmış vatandaş..ha parfüm kaliteli ve bir dısıgner markaya göre üst düzey kabul ama 4 bin edermi bilemiyorum..yani ne gerek var şimdi buna? bi sürü efsane koku var artık bulunmuyor..sonra kokudan kokuya gibi sitelerde acayip rakamlara satılıyor..eee herkesinde bütçesi kaldırmıyor bunu..elbet alabilen parayı sorun etmeyen insanlarda vardır..ama param olsa bile 2 kere düşünürüm bir disigner için bu rakamları ödemeyi...

            neyse bu gerizekalı gucciye yeterince sövdükten sonra koku ile ilgili övgülere geçeyim..

            gerçekten oryantal baharatlı dediğimiz klasmanda bir mihenk taşı envy..sevmeyen olabilir belki içeriğinde bulunan zencefil gibi baharatlardan ve keskinliğinden ötürü ama envy için kötü parfüm diyenin parfümün p sinden anlamadığına eminim..
            bu kadar geniş bir harmanı birbirine yediripi ortaya böyle oryantal güzel kokan bir parfüm yapmakta her babayiğidin işi değildir zannımca..tasarımcısı kim bilmiyorum ama şapka çıkarıyorum ve alkışlıyorum..böylesine yoğun bir harmanı bir şahesere dönüştürdüğü için..açıklanan notaları verseler bu hale getirmek için baya uğraşırız sanırım...

            çok detaya girmicem çünkü çıkamam ve yazı çok uzayacak fakat şunu söyleyebilirim özetle....oryantal parfümlerde ELEGANT kelimesinin karşılığıdır ENVY..
            Son Düzenleme ANDY DUFRESNE; 25-09-22, 20:01. Tarafından yapıldı.

            Yorum


            • Rayiha
              Rayiha Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Kadın versiyonu da çok güzeldi. Tabii ki bitirdiler. Sebep vizyonsuzluk değilse IFRA ya da hammadde maliyetidir.

            • junleon
              junleon Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Harika bir parfüm olduğu gerçek. Bununla birlikte başta gelen ve size hücum eden garip sentetiklik beni endişelendirdi. IFRA'ya takıldığını düşünüyorum.

          • Hermes D'Orange Verte Concentre

            Yorum


            • Creed - Royal oud

              Yorum


              • Joop Femme

                Yorum


                • Jovan Black Musk

                  Yorum


                  • Creed - Aventus

                    Yorum


                    • Kenzo kenzo

                      Yorum


                      • geçenlerde decant ve sample karıştıryordum bir alışverişte gönderilen boss bottled edt decentını deneyeyim dedim ve ilginç birşekilde çok beğendim..
                        yıllar önce bir boss denemiştim ve ucuz piyasa kokusu olarak aklımda kaldığı için boss parfümlerine hep mesafeli oldum ve hiç boss marka parfüm almamıştım..
                        fakat deneme sonrası 200 mllik sipariş verdim bekliyorum umarım sample daki kadar güzel kokar..

                        yalnız bir şey dikkatimi çekti sample ı koydukarı o karton kagıtta yazan notalar şu şekilde
                        top notes: Aplle
                        heart notes: geranium cınnamon
                        base notes : sensual woody notes...

                        ancak fragranticaya girdiğimde tamamen farklı notalar ile karşılaşdım mesela top notes de: elma dan hariç 5 nota daha var heart notes de +1 nota daha var ve base notes de detaylı olarak yazılmış toplam 5 nota var..bu konu hakkında fikri bilgisi olan varmı acaba yanlış parfümmü diyorum ama sample da boss botlled edt dışında bir ibare yok..???

                        Yorum


                        • Rayiha
                          Rayiha Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Rn iyisi firma web sitesindeki bilgi tabii hala üretimdeyse.

                          Notalara da pek aldanmamak lazım çoğu temsili kimyasal maddeler. "Sensual woody notes" tanımı da hayli komik olmuş.

                      • Lacoste Essential

                        Yorum


                        • lalique equus en sonunda tekrar kavuştum bu seferki edt tabi..salak gibi edp sini yıllar önce elden çıkarıp çıkarırken ayırdığğım decanta aşık olunca tekrar aldım..lalique markasının bir çok parfümü gibi buda baya kaliteli..encre,white, hommage voyageur ,linsoimis den sonra sanırım 5. lalique kokusu hepside birbirinden güzel..lalique benim ysl,hermes,dior gibi sevdiğim parfüm evlerinden biri..kokuya gelecek olursak bazı yorumlarda gucci 2 ye benzediğinden bahsedilmiş sanırım içeriğinde bulunan menekşe yüzünden..yoksa iki parfümde farkli yöne evriliyor.. gucci2 yi ben yaz ve bahar aylarına yakıştırırken equusu 4 mevsim kullanılabilir buluyorum..kokuda odunsuluk yuksek kalemtraş efekti de hissediyorum..güzel yani güzel...

                          Yorum


                          • Arkadaşlar bir konu hakkındaki düşüncemi nacizene belirtmek istiyorum,sanırım daha öncede yazmıştım bu sitemimi..yıllardır parfüm forumlarını (my gitar,parfüm tutkusu,parfüm merakı vs) takip ve aktif uyelik yapan biri olarak yazma gereği duyuyorum..bakınız forumlar ilk kurulumda çok aktif olur doğal olarak ve zamanla kısırlaşmaya tıkanmaya başlar bunu çok yaşadık...ve başlıklarda genelde aktif kalan BUGÜN HANGİ PARFÜMÜ KULLANDIM başlığı olur..

                            Bu başlığada elimden geldiğince kullandığım kokular hakkında bir satır 2 cümle yazmadan sadece kullandığım parfümü yazıp geçmemeye özen gösteririm lakin mantığıda budur ve bu olmalı nacizane..
                            Bazen foruma giriyorum ve aktif olan bu başlıktaki yorumlara bakayım diyorum terre hermes, dior homme , sauvage gibi 1 - 2 kelime ile parfümün ismi yazılıp geçiliyor...kullananı tanımam kimsede çoğunlukla tanımıyor dolayısıylada kulandığı parfümden çok ne hissettiği parfümün ne hissettirdiği,neler düşündürdüğü ve düşündüğünü merak ediyorum ben kendi adıma..yoksa parfümün ismini merak etmiyorum yada moschino uomo kullanması beni ilgilendirmiyor..bu kokularıda ilk kez duymuyoruz açıkçası..kimse kusura bakmasın ama ne kullandığı benim umurumda değil ..istersen 50 bin liraya satılan zor ulaşılan niş kullan..koku hakkında iki kelam edilmeyecekse banane???böyle devam ederse bende okumayı ve yazmayı bırakıcam sanırım...sevgiler..

                            Yorum

                            İşleniyor...
                            X