Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Havaların da serin olmasından dolayı bayramda S.L. chergui parfümünü kullandım. Benim için güne yakışacak parfüm buydu. Herkesin sağlıklı mutlu huzurlu bir bayram geçirmesi dileğiyle.


    Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

    Yorum


    • Mutlu bayramlar🌸🌸
      Bugün Narciso Cristal kullandım. Çok zarif, hafif meyvemsi tatlılık içeren, çiçeksi bir parfüm. Fleur Musc ile Musc Noir dan esintiler var. Bir de kullandığımda geçmişten tanıdık bir koku hissettim. Tam emin değilim ama çook eskilerde, kısacık bir dönem kullandığım Laura Biagiotti Laura parfümünü anımsattı bana. Çok alakasız da olabilir ama bir anımsatma yaşadım. Kalıcılığı iyi bence. Biraz hafif olduğu için pek kalmaz diye düşünmüştüm ama çok yoğun olmasa da saatlerce hissediyorum. Özellikle bahar ve yaz kullanımına çok uygun.

      Yorum


      • Aurum Kemi Blending Magic

        Pek emin değilim ama galiba biraz beğendiğim bir iş, belki de sadece drydown sayesinde. Üst basamaktaki narenciyelerin ferahligini derinlerde hissediyorum, sanki vetiver varmış gibi işliyor bu evrede kompozisyon. Ud çok dengeli, çilek ve çikolata notalarinin esansları kalitesiz değil. Gül oldukça yoğun. Bayram konseptine bir hayli uygun. Soğuk havada iyi açılıyor.

        Yorum


        • Bergamot Leather Stripz + Dior Homme İntense

          Yorum


          • Creed Aventus

            Yorum


            • Şeker Bayramı vesilesi ile baharda ağır olur düşüncesiyle kaldırdığım Lancome Iris Dragees'i çıkardım. Bu mevsimde ayrı güzelmiş. İlk anda tatlı bir narenciye esintisi, ardından vanilya-iris, diplerde burukluğuyla iyice belirginleşen badem ile güzel bir badem şekeri yorumu. Şekerli olmasına rağmen irisin kuru, köksü havası ile kesinlikle iç baymayan, taze bir tatlılık.

              Herkese iyi bayramlar

              Yorum


              • Postmodern bayramlarda neo-klasik fujer esintileri...

                Rive Gauche pour Homme, Yves Saint Laurent

                Centilmenler Kulübü ritüellerinden biri olan geleneksel ıslak tıraş ve sonrasında ihtişamının olfaktif kutlaması bu parfümü, sevdiğim formal bir kıyafet üzerine giyince yine benim kafa buralara gitti:

                Click image for larger version

Name:	9369FADF-FC38-41D5-854E-AB42C8F402C6.jpeg
Views:	218
Size:	115.4 KB
ID:	209921


                Herkese iyi bayramlar !

                Yorum


                • Rayiha
                  Rayiha Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Geçenlerde annemle sohbet ederken bahsi geçti, "gerçekten 60'larda insanlar şehrin gündelik hayatında bahsedildiği kadar şık mıydı yoksa abartılıyor mu" diye sordum. "Gerçekten de öyleydi, Konak-Karşıyaka vapurlarında sanki nikaha gider gibi özenle giyinmiş insanlar olurdu, parfüm kokardı vapur" diye anlattı. Konfeksiyon gelişmediğinden terziye elbise diktirdiği, az ama güzel ve herkesin üstüne göre dikilmiş, mükemmel oturan giysiler giyilen yıllar. Eve gündelikçi terzi gelir ve aynı gün birden çok elbise dikilirmiş. O yıllardan kalan birkaç parça giysiyi hala saklarım. Hatta kumaşı eprimiş birini söküp patron olarak yeni bir elbise dikmede kullandım. İki savaş arası dönem ile 60'lar benim için modada zerafetin zirvede olduğu yıllar.

              • Bayram şekerlerine Lolita Lempicka Sweet ile devam ediyorum. Sweet, şişesi için edindiğim bir parfümdü, parfüme dair ciddi bir beklentim yoktu. Bugün şişeyi açtım ve ilk kez denedim. İlk anlarda oldukça tatlı ve sıradan, meyve şekeri bir parfüm izlenimi verse de birkaç dakika sonra tatlılığı azaldı, hafif pudralı bir makyaj kokusuna dönüşmeye başladı. Bu noktada tanıdığım ve sevdiğim bir başka parfüm, Stendhal Elixir Blanc ile çok benzeştiler. İçeriklerini karşılaştırdığımda aslında çok benzer bir yapıda olduklarını farkettim; vişne/kiraz çiçeği, iris, anjelika, şeker/vanilya, misk ve odunsu notalar ikisinde de ortak. Blanc biraz daha odunsu ve tozlu, Sweet ise daha tatlı ve meyveli gibi. Kakao kendini hafif bir çikolata esintisiyle hatırlatıyor.

                İsmi kadar korkutucu bir tatlılığı yok, çocuksu da değil Sweet, gurmand ve makyaj efektli parfümleri sevenleri mutlu edebilecek bir parfüm. Sişesi de olabilecek en güzel ve ışıltılı kırmızı, ama keşke kocaman Sweet yazısı yerine Lempicka'nın kült haline gelmiş, Art Nouveau'vari dallar ve yaprak motifleri ile süslenmiş olsaymış. Kutu iç kapağı da diğerleri gibi dantel kesimli değil, dümdüz. Yani Lempicka estetiği epey bir törpülenmiş bu ambalajda.

                Yorum


                • Andrea Maack Coven kullandım. Galbanumun temeli oluşturup, meşe yosunu ve karanfilin de eklenmesiyle muhteşem bir atmosfer oluşuyor. Parfümün verdiği hissiyat cidden nemli/ıslak toprak kokusunun olduğu bir orman gibi diyebilirim. Minimalist bir çalışma ve nota geçişleri gayet güzel. Kalıcılık ve yayılımı ortalama düzeyde.

                  Yorum


                  • Calvin Klein - Calvin
                    Ahmet Mekin'in şişelenmiş hali gibi. Temiz, yakışıklı, iyi.

                    Yorum


                    • Dün ve bugün Black Orchid🖤 Dün sahile inerken sıkmıştım. Arkadaşım, parfümün ne kadar güzelmiş, buram buram geliyor kokusu dedi. Gece gösterdim şişesini. Çok şaşırdı. Eşi de kullanıyormuş meğer☺️ Bugün yine sıktım. Sabah balkona çıktım. Deniz kokusu, çiçekler ve Black Orchid mükemmel bir uyum içinde👌🏻

                      Yorum


                      • Bayramın son günü "neşe"li bir parfüm, Lolita Lempicka L'Eau Jolie kullandım. Yine şişesi için aldığım bir parfümdü, bugün ilk kez açıp denedim. Denediğim anda da 90'lı yıllara ışınlandığımı hissettim Hatırlayanlarınız olacaktır, "Yıka ve Çık" sloganıyla ülkenin ilk kremli şampuanı olarak büyük bir reklam kampanyasıyla lanse edilen yeşil şişeli Rejoice şampuan vardı ya, işte tam olarak o şampuanın kokusu. Gerçekten de iyimser ve neşeli, duştan yeni çıkmış gibi tertemiz ve ferah kokuyor. Hafif bir tatlılığı var. Bir EdT'ye göre yayılımını ve kalıcılığını oldukça iyi buldum. Yaz ayları için güzel bir seçenek. Basit mi evet, ama mutlu etti mi, kesinlikle.
                        Son Düzenleme Rayiha; 04-05-22, 19:36. Tarafından yapıldı.

                        Yorum


                        • Creed aventus güzel fakat performans vasat

                          Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                          Yorum


                          • Hazır havalar hala serinken PDM layton kullandım.

                            Yorum


                            • CK Truth Woman
                              Kokularda cinsiyet ayırımına inanmadığımdan olsa gerek bugünün talihlisidir kendileri.

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X