Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Papillon Dryad

    Keskin, aromatik ve acı yeşil hissiyatlı kekik, adaçayı, galbanum, tarhun gibi herbal otlarla muazzam bir açılışı var. Acı portakalın ve narenciyelerin ferahlığı ile parlak ve etkiliyici bir yeşil açılış. Baştan sona etkili olan ve vintage hissiyatı size buram buram geçiren doğal meşe yosunu parfümün ana gövdesini oluşturuyor. Yabani çiçekler tatlı bir kokudan ziyade yeşil hissiyatı destekleyen nitelikte sunulmuş. Balzamik notalar ise bu yeşil havaya sabunsuluk katmış.

    Sonuç olarak baştan sona muazzam bir eser. Günümüz şartlarında pek de alışık olmadığımız aromatik odunsu şipre tarzında. Geçmişe selam duran ve bayrak bende diyen etkiyeci bir parfüm omuş.

    Yorum


    • Aryan
      Aryan Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Underrated !

  • Rosense Rose Angel EdP. Isparta Gülbirlik'in uzun yıllardır piyasada olan ama bir türlü marka imajı oluşturamamış, bana göre piyasadaki çoğu anaakım tasarımcı gül parfümü veya güllü flankerdan daha başarılı bir gül parfümü.

    Parfümeri dünyasında seçkin bir yeri olan ve Türk gülü olarak da bilinen rosa damascena^nın en çok yetiştirildiği yerlerden Isparta. Pek çok muteber marka (örneğin Guerlain, hatta bizzat parfümörü Thierry Wasser'İn gelip aldığını duymuştum) gülyağını bu gül merkezinden alır. Ama buna karşın gülüyle tanınan Türkiye'nin (öyle ki, Boucheron'un Rose d'Isparta adında özel seri parfümü var) dünyaya tanıttığı bir gül parfümü olmayışına hayıflanırım.

    Rose Angel, tam da bu gül merkezinden çıkmış bir parfüm. Parfümör bilgisine ulaşamadım, içerik ise gül, zambak, misk, amber, ve sandalağacı olarak açıklanmış. Çok hafif, sucul diyebileceğim bir gül bu, ama calone/kavun notasını abartıldığı, rahatsız edici bir suculluk değil, verdiği duruluk hissi ile biraz Issey Miyake'yi andırıyor bu manada. Buradaki gül, özellikle ilk dakikalarda oldukça yeşil, taze, gonca bir beyaz gül gibi, ya da yeni açan bir goncanın üstündeki çiy tanesini koklamışım gibi hissettiriyor. Koku oturdukça hafif, biraz meyveli bir tatlılık ortaya çıkıyor, sanki gonca açılıp tatlı kokusunu salmaya başlıyormuş gibi. Çok değişken bir gelişimi yok, lineere yakın, misk, amber, sandalağacı gibi parfümlere derinlik katan notalar açıklanmış olmasına karşın hafif ve uçucu bir parfüm bu. Basit ama güzel. Ucuz ama bayağı değil. Bana hatırlattığı parfümler Issey Miyake Rose&Rose, Elie Saab Rose Couture, çok tatlı olmayan LVEB en Rose ve Givench Very Irresistible Blossom Crush. Klasik Chloe gibi deterjansı parfümleri belki ilk anda andırıyor ama burnu onlar kadar yormuyor. Yayılımı düşük, kalıcılığı orta.

    Bu parfümle tanışalı belki 15 yıl olmuştur. Yeniden aldığıma çok memnunum, geçen yazdan beri satın aldığım gül parfümlerine göre (YSL Blouse ve Paris, Guerlain Bloom of Rose EdP, Lancome Idole Intense) beni en çok gülümseten, neşe ve enerji veren parfüm bu oldu. O günden bugüne değişim göstermemiş gibi geldi bana, sadece ilk aldığım daha yoğundu ya da uzun süre içinde bitirdiğimden giderek yoğunlaşmış olabilir. Ancak kimlik kazandırma, marka imajı oluşturma gibi endişeler duyulmamış olduğundan benim bildiğim kadarı ile Kenzo Flower (ilk aldığım plastik şişe), Escada Magnetism, Givenchy Ange&Demon ve son olarak da (yeni şişem) Guerlain Insolence kapaklı, uzun bir şişede arz-ı endam eyledi. Umarım firma, markası için biraz tasarım ve tanıtım yatırımı yapar ve bu narin, yalın, mütevazi ama çoğu tasarımcı marka gülüne göre kaliteden yana eksiği olmayan bu güzel parfüm hakettiği yeri bulur.

    Galiba çoğu zaman "less is more", "az, çoktur".

    Son Düzenleme Rayiha; 14-03-22, 12:39. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • Chanel Coromandel EDT (2013).

      Yorum


      • kilian incense oud...çok sevdiğim tek kilian parfümü ..şişeli almıştım son fıslara geldik ve artık üretilmiyor bildiğim kadarıyla ......muadili varmıdır bilen koklayan varmı...

        Yorum


        • Armanı prive oud royal , kullanması kolay oud kokularindan.

          Yorum


          • Orjinal yazı sahibi: ssselçuk View Post
            kilian incense oud...çok sevdiğim tek kilian parfümü ..şişeli almıştım son fıslara geldik ve artık üretilmiyor bildiğim kadarıyla ......muadili varmıdır bilen koklayan varmı...
            Üretiliyor aslında hocam ama eski şişesinde değil sanırım. Refill şişede bulabilirsiniz mirisparfumde vardı sanırım .

            Yorum


            • Mancera Hindu Kush.

              Yorum



              • Nishane Ani/ Jul et Mad Nin-Shar
                Dün akşamdan kalan Nishane ani sağolsun hala buram buram kokuyor o yüzden tazeleme gereği bile duymadım. Dün tiyatroda zaten yeterince rahatsız etti beni.. Koluma sadece Jul et Mad Nin-Shar sıktım ismail efendiye benzetildiği için merak etmiştim ve şişesini görünce gör aldım, fakat onun kadar gül üzerinde durulmuş bir parfüm değilmiş Nin-Shar. Daha çok ekşimsi bir vanilya tatlılığında türk gülü yorumu gibi olmuş. Pek hoşuma gitmedi, az ml şişeli kör aldığım için çokta üzülmedim

                Yorum


                • Byredo Tobacco Mandarin,
                  Byredo bu parfümle yeniden dikkatimi çekti diyebilirim, Yayılım 3 4 saat boyunca çok başarılı kalıcılık 9 10 saat gördü, parfüm koku güzelliği olarak çok benim sevdiğim tarzda değil açıkcası adında geçtiği gibi mandalina yada türevleri bir ferahlık içeren hiç bir nota gelmedi burnuma zira aynı şey tobacco içinde geçerli tütün hissiyatı var ama gerilerde, deri var çok gerilerde amber var gerilerde, nota olarak çok hakim olmadığım ancak ana notası olarak gösterilen kimyon ve karışık baharatlar yoğunluğunda kokuyor parfüm, dengeli pürüzsüz kaliteli hissettiriyor bu açıdan beğendim açıkcası.
                  Parfümü şişeli olarak kesinlikle almam hem parasından ötürü hem de parfümü parfüm olarak başarılı bulsam da kokusu beni çok cezbetmedi ancak dediğim gibi performans ve niş kavramının içini doldurması açısından 10 üzerinden 8 i var gönlümde.

                  Yorum


                  • Frederic Malle - Promise , Elmanın freshliği, cypriol oil ve hayvansı nüanslarla harika bir parfüm

                    Yorum


                    • Orjinal yazı sahibi: samosbabos View Post

                      Üretiliyor aslında hocam ama eski şişesinde değil sanırım. Refill şişede bulabilirsiniz mirisparfumde vardı sanırım .
                      sağolasın samet hocam

                      Yorum


                      • Miller Harris Vetiver Bourbon (discontinued) kullandım. Açılışında karanlık, topraksı ve biraz nutty kullanılmış bir vetiver mevcut. Bana az da olsa açılışı Etro Vetiver’i anımsattı ve sonrasında hafifledikçe Lorenzo Villoresi Vetiver ile benzer kısımlarını (topraksı ve az da olsa dumanlı) gözlemledim. Kalıcılık ve yayılımı gayet iyi düzeylerde. Vetiverseverlerdenseniz kesinlikle denemenizi öneririm.

                        Yorum


                        • Bugün de armani prive oud royal ile devam.

                          Yorum


                          • Verdure Secret Jungle

                            Yorum


                            • Nishane Hundred Silent Ways

                              Gerçekten muazzam bir sümbülteber parfümü. Daha güzelini denemedim, hayal de edemiyorum. Sümbülteber ile vanilya'ın uyumu muhteşem. İlk bir saat içirisinde hafif hafif şeftali tatlılığı da hissediliyor fakat yerinde kullanılmış. Parfümdeki bütün akorların birbirine uyumu muazzam ve dengeli. Parfümdeki florallerin dengeli kullanımı da bir erkek olarak bu parfümü kullanılabilir kılıyor. Fakat eşimden gizli sıktığım doğrudur bu parfümü 12 saat geçtikten sonra çok kaliteli ve derin bir benzoin ile vanilyalı bir koku kalıyor, kıyafette özellikle çok net hissediliyor alt notalar. Nishane'in kadın serisinde tek sevdiğim parfümü ...

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X