Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Pipo kokusu arıyorum, tavsiyelerinizi alabilir miyim?

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Pipo kokusu arıyorum, tavsiyelerinizi alabilir miyim?

    Merhaba Arkadaşlar,

    Babamla sevdiği parfümlerle ilgili konuşurken, 35 yıl önce sahilde önünde yürüyen beyin içmekte olduğu piponun kokusunu çok beğendiğini hatta bir süre dumanı takip ettiğini anlattı. Tatlı olmayan, çok ferah bir tütün kokusuymuş. Belirgin bir meyve esansı almamış ama o zamanlar tütüne elma kabuğu karıştırılırmış.

    Bu hisssiyata yakın bulduğunuz tütün temalı parfümleri paylaşırsanız çok sevinirim
    Son Düzenleme Rayiha; 19-06-21, 02:35. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Tom Ford Tobacco Vanille Xerjoff Naxos TM Pure Havane ve Ambre Russe benim beğendiklerim ama hiçbirinde elma yok sanırım.

    Yorum


    • Rayiha
      Rayiha Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Çok teşekkürler ilginiz için volcanolover . Sizce en az ferah olanı hangisi?

  • #3
    Rica ederim, Ambre Russe En az ferah olanı diyebilir yoğunluk kalıcılık yayılım oldukça iyi ben kış mevsiminde severek kullanmıştım.

    Yorum


    • Rayiha
      Rayiha Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      "En az tatlı ve en ferah" demek isterken yanlış yazmışım volcanolover, sorumu düzelteyim

  • #4
    Tm pure havanne eski versiyon, Üçünde de tatlılık var ama rahatsız edici değil biraz naxos daha tatlı ve bozzy.

    Yorum


    • #5
      Guerlain, Vetiver.

      Doğru bir cevap olmayabilir. Ama bence bu parfüm, bir yönüyle görece (biraz)ferah-(hafif)tatlı tütüne dair düşünülmüş güzel bir soru gibi. Cevaplar ise kuşkusuz onu koklayan kişide olacaktır.
      Son Düzenleme Aryan; 20-06-21, 15:40. Tarafından yapıldı.

      Yorum


      • Rayiha
        Rayiha Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Ben bu soruyu Fragrantica'da da sordum ve gelen cevaplardan biri içerikte olmamasına rağmen Rochas Moustache'da tütün kokusu, hatta çaycıda pipo içilmiş gibi bir hava yarattığından bahsetti. Ama parfüm yorumlarında tütünün adı neredeyse geçmiyor. Ben tütün kokusunu çok iyi tanımıyorum ve Moustache'ı bu konuda değerlendirecek kadar da denemedim. Rochas Moustache ile ilgili bir inceleme yazdığınızı hatırlıyorum Aryan, sizce haklılık payı var mı tütüne benzerliği konusunda?

      • Aryan
        Aryan Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Peki ama hangi Moustache? Bende Roudnitska'nın 1948 çıkışlı Moustache Concentree'si ve Moustache retrosu olan Moustache Original 1949 var. Bu ikisi de gerek belirtilen koku profili gerek de kokusal alımlama düzeyinde tütün ihtiva etmiyor. Yani yok...

        Güncel olan 2018 çıkışlı Moustache EDP. ise Roudnitska'nın Moustache ile bağını koparmış apayrı bir koku. Kesinlikle Roudnitska okulu değil. Size söylenen Moustache da kesinlikle budur.

        Bu güncel olana çok hakim olmamak ile birlikte şunu söyleyebilirim ki; ben sadece ilk çıktığında mağazada üstünkörü bir kere koklamıştım, burnum da şimdiki kadar gelişkin değildi ama ben ciddi bir oranda tütün aldığımı hatırlamıyorum. Kokuyla dikkatli bir şekilde vakit geçirdikçe tütün tespit edilebilir mi bilmiyorum... Bence bahsedildiği kadar ciddi bir tütün ihtiva etse o zaman yine de fark ederdim diye düşünüyorum.

        Bence Rayiha, kolayca ulaşabilip test edilme imkanı olan bir parfüm olduğu için Sephora, Boyner gibi mağazalarda gidip kendiniz test edebilirsiniz. Sorduğunuz tarz tütün bir parfümde var ise fark edilmesi zor değildir. Test sonucunda büyük ihtimalle bu konuda hayal kırıklığına uğrayacaksınız. Düşük ihtimal; eğer hayal kırıklığına uğramazsanız, yazarsınız. Ben de tekrar gidip daha dikkatli bir şekilde koklarım. Ama sanmıyorum...
        Son Düzenleme Aryan; 20-06-21, 15:40. Tarafından yapıldı.

    • #6
      Denediklerim arasında en güçlü pipo görseli Ensar Oud No: 1’ e aitti. Gerçi o da bir pipodan daha çok, aktif bir pipo barındıran ortamı betimliyor gibiydi. Bunun yanında, odunları kaygan bir cila gibi saran bal, reçine ile destekli kokular da var: Ambre Sultan ırkından gelen; Les Jeux Sont Faits, Oud For Love, Sahara Noir, Apls gibi. Bunların hepsinde tütün nüansları elbet mevcut değil, fakat tütün harici bir piponun odunsu yapısına yaklaşan türdenler; Sultan, Apls, Sahara biraz daha oryantal, çöl ambiyansı yaratıyor açıkçası. Siz, bu kategoride diğer ikisine yönelseniz daha iyi gibi.

      Kumarin tütün, fujer ailesinden ise; karşılaştığım en sert tütünlerden Tabac Tabou ya da solmuş gazete kağıdı Par Amour Pour Lui ye bakılabilir. Özellikle Par Amour Pour Lui beyefendi kişiliğiyle, Bey Amca’ nın da beğenisini kazanabilir. Bu bahsettiğim iki koku da bakış açısına göre gayet pipoya yaklaşabilir. Bir diğer önerim ve aynı zamanda başlığınıza cevap verme sebebim, Kilian Light My Fire. Light My Fire, açılışında viski ile yıkanmış ve rutubetlenmiş isli tütün, bolca duman, ve bu viski akorunun altında olduğunu düşündüğüm sararmış yeşil elma hissi barındırıyor. Her ne kadar bir saati devirdiğinde, hafif cypriollü bir cannabis tipi yeşil tütün örneğine dönüşse de, açılışındaki bariton tütün çok daha akılda kalıcı. Ben aslında Light My Fire’ ı eskimiş bar sandalyelerine benzetiyorum, fakat lüks puro kutularına, kaliteli pipo tütünlerine de benzetenler çok fazla. Tatlılık konusuna da gelirsek, saydığım kokular elbette belli bir ölçüde tatlılık barındırıyor. Özellikle Light My Fire, Kilian olduğu için hiç kaçarı yok, fakat o konuda denediğim en dengeli Kilian olduğunu da söyleyebilirim. Umarım yardımcı olur.

      Yorum


      • Asaid
        Asaid Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        asıl merak ettiğim ve muhtemelen tam beni çeken profil ensar no.1 olurdu. tabi denk gelip denemek çok zor. şimdilik favorim muhtemelen Tabac Tabou bu alanda. Light My Fire ise hiç gözüme çarpmamıştı, mutlaka deneyeceğim 👍🏼 bu başlık ve yorumlar bana da epey faydalı olacak gibi 😊
        Son Düzenleme Asaid; 21-06-21, 00:36. Tarafından yapıldı.

    • #7
      Tom Ford'un Tabacco Vanille'si yaklaşık Pfeifen Huber'in St. Louis Flake Tobacco'su gibi kokuyor...

      Yorum


      • #8
        Başlığı görünce direk atladım. Çünlü pipo kokusu içeren parfüm benimde arayışım. Pipo kokusu, daha doğrusu yanan pipo tütünü sigara dumanı ile aromatik nargile dumanı arasında bir yerde gibidir. Eskiden çalıştığım ilçede evi bir iş arkadaşımla paylaşıyordum. Çikolata aramolı pipo tütünü kullanırdı. Ben sigara kullanmadığım ve sigara dumanından haz etmediğim halde evi kaplayan koku beni mest ederdi. Keşke böyle kokan bir parfümüm olsa demişimdir. Ensar no:1 ,guerlain vetiver denemedim ama naxos, pure havane doğru cevap değil. İşin sırrı sigara dumanı efekti alabilmekte. Aroma katılmış yanan pipo tütünü kokusu, fikrimce nargile dumanı(aramolı) ile sigara dumanı arasında bekleyen bir duman kokusu. Rayiha nın babasının istedği nüans bence bu duman kokusu.

        Yorum

        İşleniyor...
        X