Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Serge Lutens Fille en Anguilles üzerine bir soru..

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Serge Lutens Fille en Anguilles üzerine bir soru..

    Merhabalar, Fille en Anguilles dekantını edindikten sonra şişeli aramaya başladığım bir kokuydu.Yakin zamanda bir butikte eski siselerinden birine denk geldim ve kör alış yaptım, eski şişelerin performansinin da daha iyi olduğuna dair yorumlar okumuştum.Ürün elime geçti, fakat kokuda çam etkisi hiç dekantimdakine benzemiyor, ayrıca tatlılığı oldukça belirgin.Canim sıkıldı beklediğim koku ile karsilasamayinca.Aranizda eski şişeyi deneyen birileri de bulunuyordur belki, fikir almak için yazıyorum.Ekte şişenin bir görselini de paylaşıyorum.

  • #2
    FeA
    Ekli Dosyalar

    Yorum


    • #3
      Serge Lutens'in Fille en Aiguilles'i özel koleksiyonuna çekti diye biliyorum ama reformüasyon geçirdimi bu arada onu bilemiyorum elinizdeki dekant eski şişeye mi ait acaba belkide reformüle olmuştur ama tabi can sıkıcı bir durum.

      Yorum


      • teafortwo
        teafortwo Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Elimdeki dekant şu anda özel koleksiyona geçen uzun ince siyah şişeden değil, uzun yıllar burada da 50 ml olarak satılan şişeden.Reformulasyon geçirdi ise, yukarıda fotoğrafını paylaştığım, marka adı yerine koku adının yazılı olduğu şişeden sonra geçirmiş olabilir.Epey değişmiş, o güzelim çam rayihasıni hissedemiyorum, baharatlı bir tatlılık var ve dönüşmüyor.Zannediyorum elimdeki şişe 2009 yılını takiben ilk çıkan sürümlerden ve iyi korunamamış..

      • Lostcode
        Lostcode Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Açıkçası yeni şişem, eski örneğimden ve “bellek örneklerimden” çok daha iyi projeksiyona sahip. Ayrıca, bu bir bonafide formülasyon değişikliği VEYA tüm örneklerim bazı üst notaları kaybedecek kadar eskiydi (2. eğiliyorum) ama çam notası yeni şişemde şimdiye kadar deneyimlediğimden daha belirgindir; bu da SL "kuru üzüm yahnisini" diğer örneklerimden çok daha iyi dengeliyor.

        Yani der ki yeni şişelerde ki çam notası daha belirgin hatta başka bir fragnatica üyesi de aynı şeye değinmiş.

    • #4
      Serge Lutens lerde reformülasyon çok nadir olur. Fille'de de olduğunu pek düşünmüyorum. Araştırmak lazım. Ama tatlılık vs sıfır yani o kokuda normalde. Bu nokta dikkatimi çekti.

      Yorum


      • #5
        Yanitlariniz için teşekkür ederim, böyle bir riske girmemek gerektirdi, bir hâl çaresine bakacağım..

        Yorum


        • #6
          Hocam elinizdeki palais Royal etiketli yani en eski ve en değerlisi 3 farkli sisesi var dekant hangi siseden dolduruldu acaba.

          RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

          Yorum


          • teafortwo
            teafortwo Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Şişeyi görünce çok heyecanlanmistim , fragrantica daki yorumlardan yola çıkarak..

        • #7
          Orjinal yazı sahibi: emroztrk View Post
          Hocam elinizdeki palais Royal etiketli yani en eski ve en değerlisi 3 farkli sisesi var dekant hangi siseden dolduruldu acaba.

          RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
          Doğru, ben de araştırarak bu sonuca eriştim, eski şişeye kıymet atfediliyor..koku gücü anlamında daha başarılı imiş, yalnız böyle bir fark reformulasyona mı işaret ediyor, yıllanirken bozulmaya mı emin olamıyorum.. dekantım artık üretilmeyen 50 ml lik şişeden, marka adı üst kısımda yazandan daha genç şişeden yani..

          Yorum


          • #8
            Eski şişe bende de mevcut.görseldeki ile aynı şişe. Siyah kutu. Yeni şişeleri denemedim. Fakat kokuda öyle bahsettiğiniz gibi bir tatlılık asla yok. Reçine ve çam kokusu daha çok belirgin.

            Yorum


            • #9
              parfüm bozulmaz diye bişey yok.bizim gibi parfüm severlerin kendini avutmak için uydurduğu bir olgu.ben tüm parffümlerimi kapalı kutuda çekmecede saklıyorum.8-10 yıl önce aldığım parfümlerde değişimler var.Bozulma değil ama tazeliğini ve canlılığını kaybediyor bazı notalar.İlk fısla beraber parfüm hava ile tanışıyor ve zamanaşımı başlıyor.Siz parümü kutulu jelatinli almışsınız.Bence orjinalliği ile ilgili bir sıkıntı olabilir.Nerden aldınız?

              Yorum


              • teafortwo
                teafortwo Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Naif varsayımınız beni iyice utandırdı 🤭 kutulu ve jelatinli değildi ürün.Maalesef tuhaf bir heyacana kapıldım ve buna rağmen aldım.Neyse ki iadeye çıkarabildim, süreç devam ediyor şimdilik..

              • fsater
                fsater Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                nerden aldınız peki

            • #10
              Bu arada ortalıkta çok sayıda Serge lutens çakması var ama fille parfümünü görmedim daha.

              Yorum


              • #11
                Sahte olma ihtimali 0'a yakın. Bu parfümü kimse taklit etmez. Çok çok yüksek ihtimalle düzgün saklanmamış ve değişime uğramıştır.

                Yorum


                • #12
                  Fragrantica kullanıcılarının 2009-2012 yılları arasında FeA deneyimleri arasınından kompozisyonun "tatlı" yönüne vurgu yapanlardan bir derleme yaptım madem başlık altında bu tatlılık hususunu tartışmaya açtık.Şöyle sunayım;


                  "....Fille En Aiguilles strikes at full blast with a resinous pine/burnt sugar accord that's dark, extremely deep and charming. Frankincense plays an incredibly relevant role adding warmness and mistery and bringing this composition to a breand new level that's nowhere close to the room-freshener type of fragrance. Spices and a remarkable candied fruit note add the final touch with detailed refinements while sweetness is handled to never become cloying or overwhelming.

                  Overall I can say that Fille En Aiguilles is a Lutens composition by all means (bold, sweet, powerful, rich) but unlike many fragrances by the..."



                  "...Fille En Aiguilles opens with a blast of sweet, syrupy pine and spices, at once both intensely gourmand and fresh. As the drydown progresses it becomes less sweet, more resinous, and shows a touch of the Arabie dried fruit accord."


                  ..."Tried this and it is a nice fragrance but not my favorite. I really don't get a lot of the pine (which I love). Kinda reminds me of maple syrup. (yeah, I know)"



                  "This smells like Coca Cola to me+spices, not very feminine though..."


                  ..."for me like coca-cola."


                  "...and sillage is great, but it's also quite sweet, which makes for a very unnatural scent. It actually smells a lot like grape juice. If you are anything like me and are hoping for a realistic, dry, woody fragrance, you might want to look elsewhere."


                  "In the beginning Fille en Aiguilles smelled like candy, liquorice like. After a while it settles down and it becomes softer, les candylike sweet and more needleswood like..."


                  "Damned skin chemistry. At the beginning it was very strong spices and dried fruit, but just 10 minutes later some very cold notes appeared: fir and pine..."



                  ..."then suddenly it changes into a mix of spices and sweetness underlined by bay leaves and vetiver. It is like waking into a pharmecy full of sweets and spices. It has something oriental in the mix of sweetness and incense."


                  Vurgulu kısımlara göz gezdirerek rahatça görebileceğiniz gibi, FeA çıkışını takip eden ilk 3 yıl içinde tatlılığa dönük deneyimlere sıklıkla yer verilmiş, meyankökü(dolayısıyla kola) ve akçaağaç şurubuna yönelik benzetmelere birden fazla kez rastlıyoruz.Sonraki yıllarda kompozisyonun kuru, çam reçinesi etkisi yoğun, hatta çam aromalı oda spreyi temasına dikkat çekenlerin sayısı artıyor.Daha fazla uzatmak istemiyorum; ister bir kullanıcının da belirttiği gibi cilt kimyasının oyunları temelli olsun, ister üretildiği yıllar içinde formülasyonda nüansla sınırlı kalmayacak farklılıklar için içine karışmış diyelim, koku algımızda farklılıklar olduğu açık.Bu veriler ışığında elime geçmiş şişenin sahtelikten ziyade ilk yıllardan günümüze erişmiş bir örnek olabileceğinden ötürü tatlı yönünün baskın olduğuna kanaat getirdim.

                  Başlığı açma amacım elimdeki şişenin sahte olup olmadığını tartışmaya açmaktan ziyade, ilk şişeyi denemiş olma ihtimali olan arkadaşlara erişip tecrübelerini öğrenmekti.Herhangi bir şekilde bu başlık vesilesiyle elimdeki ürüne talip aramadığımı da eklemek isterim.Ülke içinde çoğumuzun burnundan geçen versiyonun çam etkisi daha belirgin olan kompozisyon olduğunu düşünüyorum ve yukarıda birçok arkadaşın yorumu da bu düşüncemi destekliyor.Bu sebeple şişe benim elimdeyken değişime açmayı tercih etmeyeceğimden iadeye çıkardım.Görüş bildiren tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.Konu benim açımdan kapanmıştır, sadece ileride fikirlere ihtiyaç duyabilecek kullanıcılar için başlığı açık tutmak yararlı olabilir diye düşünüyorum.

                  Yorum


                  • #13
                    7 Kasım 2014 tarihinde yazdığım yorum da bir fikir verebilir belki. Tatlılık hiç yok diyenleri ben de şaşkınlıkla okudum. Elimdeki şişe de halen bu yorumu yazarken kullandığım şişe:

                    Birkaç gündür Serge Lutens Fille En Aiguilles… Çamlı, kozalaklı, bol reçineli ve tütsülü bir başlangıç. Az biraz da baharat. Derin, karanlık bir çam ormanı gibi. Sonrasında çam geri çekiliyor, tatlı baharatlar ve tatlı meyvelerin şaha kalktığı sıcak, nefis bir bölüm başlıyor. 3 saat kadar sonra bu bölüm de bitiyor ve farkedilirlik düşüyor. Geriye odunsular ve tütsü kalıyor. Tatlılık kayboluyor. Burası Encre Noire'ı çağrıştırdı bana. En sonda da, iyice tene yakın kaldığı kısımlarda sadece vetiver geliyor burnuma. Farkedilirlik ilk 3 saat fena değil, sonra tene yakın. Kalıcılık 7 saat kadar oluyor bende. Kesinlikle çok sevdim.

                    Yorum


                    • #14
                      Ben hiç tatlılık aldığımı hatırlamıyorum. Belki de gereken özeni göstermemişimdir. Ama benim aklımda kuru bir koku olduğu şekliyle kalmıştı. Tatlı baharatlardan ziyade, sıcak baharatlar diyebilrim o kısım için. Yani tatlılık da çok geniş kavram sonuçta. Kafa karıştırmayayım en iyisi daha Bu durumda ancak elinde numunesi olan birisi sizin elinizdekinin sıkıntılı mı ya da değil mi? olduğu konusunda yardımcı olabilir. Ama ben yine de belirgin bir tatlılık hatırlamadığımı yineleyip, bir gün denk gelirsem mutlaka yine deneyeceğimi de ekleyeyim.

                      Yorum

                      İşleniyor...
                      X