Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Son 3 yılda çıkan parfümler

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Son 3 yılda çıkan parfümler

Bu hobi üzerine ne kadar hızlı geçmiş zaman 10+ senedir parfüm kokluyorum, Aventus'un falan yeni çıktığı dönemlere şahit oldum, dior homme ve intense'ler vintage değildi marketten alınıyordu. Ve eskiden düz designer yeni çıkan parfümler bile heyecan yaratırdı, böyle orjinal şeyler gelirdi yani. Son 3-5 senedir çıkan parfümlerde niş,designer farketmeksizin çok da güzel parfümler yapılamadı gibi geliyor bana.. O yüzden merak ettim, son 3 senede çıkıp çok beğendiğiniz sizi heyecanlandıran parfümler neler bir konuşalım

Niche olarak Renier De Lirius, Frassai Teisenddu, Zoologist Sloth, Marc Antoine Barrois Ganymade, Designer olarak hiç bulamadım. Gerçekten son yıllarda çıkan designerlar berbat.

Edit: Belki bugün denediğim Thierry Mugler Alien Man olabilir. Biraz daha zaman geçirmem lazım ama bu parfümü beğendim. Anason ağırlıklı, lavantanın da tamamlayıcı olarak kullanıldığı çok hoş bir çalışma olmuş

Yorum

• murrjm
      murrjm Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Ganymade'i designer olarak mı değerlendirmek lazım emin olamadım.Marka erkekler için Haute Couture tasarımlar yapan bir moda markası aslında.

• Myrkur
      Myrkur Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      murrjm Bunu bilmiyordum, fiyat etiketi ve çalışmanın niteliğinden dolayı designer bir markaya ait olabileceği aklıma gelmemişti 😁

Designer olarak. Mugler Alien man olabilir. Ama toy boy net

Yorum

Olumlu, olumsuz karışık olarak sıralamam gerekirse:

Rochas Moustache Original 1949
      ,
      Tom Ford Beau De Jour,
      Michael Kors Extreme Speed,
      Dolce&Gabbana The One For Men Eau de Parfum Intense,
      Dior Eau Sauvage Parfum (
      2017'yi katabiliyorsak)

Önce olumsuz olanı belirtmem gerekirse: Son yıllarda bir trend başladı, klasiklerin yeni veya daha güçlü versiyonlarını farklı kokular ile çıkartıp insanları hayal kırıklığına uğratmak. Bunlardan duyurulduğu an bende heyecan yaratanı D&G The One Intense olmuştu. Sonuç ise tabii büyük bir hayal kırıklığıydı

Retro ve oldschool kokuları seven birisi olarak
      Rochas Moustache Original 1949, Tom Ford Beau De Jour, Dior Eau Sauvage Parfum benim sevdiğim işler oldu

Michael Kors Extreme Speed de başlangıcından, özellikle çok sevdiğim son bölümüne kadar piyasa işi kokulardan sıyrılan
      baharatlı-balzamik-ağacımsı ferah yapısıyla şimdilik şişeli aldıracak kadar olmasa da takdirimi kazanan bir parfüm oldu

Yalnız Beau De Jour'da şöyle bir durum var, yorumlarda en çok benzetildiği iki parfüm olan Davidoff Zino ve YSL Rive Gauche PH'a ben benzetemedim. Bu iki kokunun vintage şişeleri bende var; bu üçünün ne koku başlangıçları, ne son bölümleri ne de koku dokusu birbirlerine benziyor. Üçünü karşılaştırdığımda ise Beau De Jour maalesef üçüncü sıraya yerleşir. Ama zamanı geri alamayacağımıza göre Beau De Jour, şu an için gayet güzel duruyor, bir fujersever olarak satmayı da düşünmüyorum şimdilik.
      Son Düzenleme Aryan; 30-01-21, 16:50. Tarafından yapıldı.

Yorum

• denondj
        denondj Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Zino'ya benzetenlerden biri de benim Ama rive gauche'ye benzemiyor bence beau de jour.

Benimde aklıma gucci guilty absolute ph geldi ama o da 2017 imiş
      2018 çıkışlı TF Ombre Leather olabilir.

Yorum

• Aryan
        Aryan Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        2020 yılı gerçekten garip bir yıl oldu, 2020 çıkışlı parfümlerin daha yeni yeni denenip yorumlanmaya başlandığı bir zamanda 2017 çıkışlı parfümler de bu listede sayılabilir bence.

• Acemiburun
        Acemiburun Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Ozaman dediğiniz gibi beau de jour bu listede yerini alıyor daha dün denedim hatta 🌱

• denondj
        denondj Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        beau de jour ben de oldukça beğendim bu arada

2018 ve sonrası, denediklerim içinde beni heyecanladıranlar;
      Tauer Les Annees 25, Les Annees 25 Bis
      • Zoologist T-Rex
      • Amouage Opus XI, Overture Man
      • F.Bianchi Lost in Heaven
      • Fort&Manle Forty Thieves
      • AL.Dore Baikal Gris, Indolis, Russian Oud, War&Peace part-ii

2017 dahilse;
      Couteau de Pouche Fumabat
      • R.Greco Oeilleres
      • Pryn Mogao, Ayothaya
      • Xerjoff Ceylon
      • T.Ford Noir Anthracite
      • AL.Dore Inverno Russo
      Son Düzenleme Asaid; 31-01-21, 15:53. Tarafından yapıldı.

Yorum

• Abbathdoom
        Abbathdoom Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Asaid hocam müsait olduğunda Fort&Manle Forty Thieves yorumunu alabilir miyim?

• Asaid
        Asaid Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        elbette. Apls, Ambra Mediterranea tipi amberlerden değil. Daha çok meyveli baharatlı kısma giriyor. Şurupsu bir tatlılığı var. Barkhane benzetmesi doğru fakat baharatları bayağı baskın ve daha doğal bir yapısı var. yine de tatlılıkta sentetik bir faz hissediliyor. baharat yapısı kimyon tarzı bir kirlilik katmıyor fakat yemeksi ve yoğun. yine de gittikçe ferah hissettiren bir kıvamda. güzel ama sona gelene kadar burun yoran bir yapısı var ve benim için oldukça gurme kaçıyor. amber yapısı fantezi akor olarak oluşturulandan ziyade hayvansal yapısı olmadan siyah ambergris tarzına yakın. Faransi benzerlikleri de doğru. en çok Amber Al-Quds'a benzettim ben.
        Son Düzenleme Asaid; 02-04-23, 02:10. Tarafından yapıldı.

• Abbathdoom
        Abbathdoom Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Çok teşekkür ederim Asaid hocam.

Baya bir şey yazarım ama üşeniyorum. Derin bir konu

Yorum

• Asaid
        Asaid Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        parfüm olarak mı? niye çıkmadığına dair eleştirisel olarak mı? 🤔

• cantona8
        cantona8 Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Baya guzel isler var manasinda Marka marka saymak lazim ama uzun is

• denondj
        denondj Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        En sevdiğin şöyle 5-10 tanesini alalım ya, tez yazmak zorunda değilsin hemşo , ben biraz da geride kaldım 2-3 senedir bakalım neler kaçmış gözümden
    İşleniyor...
    X