Bu hobi üzerine ne kadar hızlı geçmiş zaman 10+ senedir parfüm kokluyorum, Aventus'un falan yeni çıktığı dönemlere şahit oldum, dior homme ve intense'ler vintage değildi marketten alınıyordu. Ve eskiden düz designer yeni çıkan parfümler bile heyecan yaratırdı, böyle orjinal şeyler gelirdi yani. Son 3-5 senedir çıkan parfümlerde niş,designer farketmeksizin çok da güzel parfümler yapılamadı gibi geliyor bana.. O yüzden merak ettim, son 3 senede çıkıp çok beğendiğiniz sizi heyecanlandıran parfümler neler bir konuşalım
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Son 3 yılda çıkan parfümler
Çökme
X
-
Niche olarak Renier De Lirius, Frassai Teisenddu, Zoologist Sloth, Marc Antoine Barrois Ganymade, Designer olarak hiç bulamadım. Gerçekten son yıllarda çıkan designerlar berbat.
Edit: Belki bugün denediğim Thierry Mugler Alien Man olabilir. Biraz daha zaman geçirmem lazım ama bu parfümü beğendim. Anason ağırlıklı, lavantanın da tamamlayıcı olarak kullanıldığı çok hoş bir çalışma olmuş
- 4 beğenme
-
Olumlu, olumsuz karışık olarak sıralamam gerekirse:
Rochas Moustache Original 1949,
Tom Ford Beau De Jour,
Michael Kors Extreme Speed,
Dolce&Gabbana The One For Men Eau de Parfum Intense,
Dior Eau Sauvage Parfum (2017'yi katabiliyorsak)
Önce olumsuz olanı belirtmem gerekirse: Son yıllarda bir trend başladı, klasiklerin yeni veya daha güçlü versiyonlarını farklı kokular ile çıkartıp insanları hayal kırıklığına uğratmak. Bunlardan duyurulduğu an bende heyecan yaratanı D&G The One Intense olmuştu. Sonuç ise tabii büyük bir hayal kırıklığıydı
Retro ve oldschool kokuları seven birisi olarak Rochas Moustache Original 1949, Tom Ford Beau De Jour, Dior Eau Sauvage Parfum benim sevdiğim işler oldu
Michael Kors Extreme Speed de başlangıcından, özellikle çok sevdiğim son bölümüne kadar piyasa işi kokulardan sıyrılan baharatlı-balzamik-ağacımsı ferah yapısıyla şimdilik şişeli aldıracak kadar olmasa da takdirimi kazanan bir parfüm oldu
Yalnız Beau De Jour'da şöyle bir durum var, yorumlarda en çok benzetildiği iki parfüm olan Davidoff Zino ve YSL Rive Gauche PH'a ben benzetemedim. Bu iki kokunun vintage şişeleri bende var; bu üçünün ne koku başlangıçları, ne son bölümleri ne de koku dokusu birbirlerine benziyor. Üçünü karşılaştırdığımda ise Beau De Jour maalesef üçüncü sıraya yerleşir. Ama zamanı geri alamayacağımıza göre Beau De Jour, şu an için gayet güzel duruyor, bir fujersever olarak satmayı da düşünmüyorum şimdilik.Son Düzenleme Aryan; 30-01-21, 16:50. Tarafından yapıldı.
- 4 beğenme
Yorum
-
2018 ve sonrası, denediklerim içinde beni heyecanladıranlar;
• Tauer Les Annees 25, Les Annees 25 Bis
• Zoologist T-Rex
• Amouage Opus XI, Overture Man
• F.Bianchi Lost in Heaven
• Fort&Manle Forty Thieves
• AL.Dore Baikal Gris, Indolis, Russian Oud, War&Peace part-ii
2017 dahilse;
• Couteau de Pouche Fumabat
• R.Greco Oeilleres
• Pryn Mogao, Ayothaya
• Xerjoff Ceylon
• T.Ford Noir Anthracite
• AL.Dore Inverno RussoSon Düzenleme Asaid; 31-01-21, 15:53. Tarafından yapıldı.
- 5 beğenme
Yorum
-
Asaid hocam müsait olduğunda Fort&Manle Forty Thieves yorumunu alabilir miyim?
-
elbette. Apls, Ambra Mediterranea tipi amberlerden değil. Daha çok meyveli baharatlı kısma giriyor. Şurupsu bir tatlılığı var. Barkhane benzetmesi doğru fakat baharatları bayağı baskın ve daha doğal bir yapısı var. yine de tatlılıkta sentetik bir faz hissediliyor. baharat yapısı kimyon tarzı bir kirlilik katmıyor fakat yemeksi ve yoğun. yine de gittikçe ferah hissettiren bir kıvamda. güzel ama sona gelene kadar burun yoran bir yapısı var ve benim için oldukça gurme kaçıyor. amber yapısı fantezi akor olarak oluşturulandan ziyade hayvansal yapısı olmadan siyah ambergris tarzına yakın. Faransi benzerlikleri de doğru. en çok Amber Al-Quds'a benzettim ben.Son Düzenleme Asaid; 02-04-23, 02:10. Tarafından yapıldı.
-
- 2 beğenme
Yorum
Yorum