Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Aldığım Dior Homme Intense Sahte mi ? Yardım Rica Ediyorum.

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Aldığım Dior Homme Intense Sahte mi ? Yardım Rica Ediyorum.

    Arkadaşlar selam. Sahte parfümü anlama konusunda kendime çok güvenen ben ilk defa afalladım ve yardımınızı rica ediyorum. Morhipo'dan satıcı Boyner Büyük Mağazacılık olmak üzere DHI aldım ve ürün az önce elime ulaştı fakat beni kuşkulandırdığı için açmadım ürünü çünkü sahte ise eğer açmadan iade etmeyi düşünüyorum. Açtıktan sonra sorun çıkarıyolar biliyosunuz.

    Özellikle üstteki sticker'daki CD logosu daha önce hiç rastlamadığım bir fontla yazılmış. Kutunun altında batch code ve 100 ml yazısını da font olarak biraz farklı buldum. Arcon'un bandrolü daha mat ve kalitesiz.

    Acil görüşlerinizi rica ediyorum.
    Ekli Dosyalar

  • #2
    Sahte parfümler için şu "kutu açılmış, iade edemezsiniz" olayının mantığını anlamıyorum. Hapis ve para cezası ile karşı karşıya kalan sahte parfüm satan birisinin bunu söylemesi dolandırıcılığın yanında kanunu tanımamaktır. Kutuyu açmadan, şişeyi incelemeden vs... sahte olduğu tam olarak nasıl anlaşılabilir ki? Bence doğrusu kutuyu açıp sahte mi orjinal mi diye bakıp emin olmak. Orjinal ise zaten iade etmezseniz, kullanırsınız. Sahte ise nasıl iade almazlar, bu nasıl bir pişkinliktir!? Gerçekten pes doğrusu!
    Son Düzenleme Aryan; 31-12-20, 13:49. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • #3
      benim de üstteki CD logosunun farkı dikkatimi çekti. Bir de içindekiler kısmında arayı nokta ile ayırıyorlardı gördüklerimde. Böyle boşluklu bir yazım var mı bilmiyorum. Boşlukların arası da düzensiz gibi.

      Yorum


      • #4
        Burak hocam sen bu kadar deneyimli iken anlayamadıysan bunu çoğumuz bilemeyiz sanırım zor bir karar gerçekten ama Boyner'de bu işlere girdiyse kime nasıl güveniriz orası da ayrı bir muamma Aryan hocamın dediği gibi açmadan tabiki bilemeyiz ama Dhi'nin o kadar çok kopyası var ki tester olsun açık parfüm olsun açıldığında bile anlamak kolay değil.Acaba diyorum imkanınız varsa Boyner'in mağazalarından birine götürüp karşılaştırma mı yapsanız sanırım en doğru fikir bu olur.

        Yorum


        • #5
          Hocam kafanızda bir şüphe oluşmuş, parfümü her elinize aldığınızda bu aklınıza gelecek bence iade edin tabi ama karar sizin. 🙂

          Yorum


          • #6
            Arkadaşlar hiç içime sinmedi açmadan direk iade ettim az önce. Ama boynerin sattığı bir üründen böyle birşey yaşayacağım hiç aklıma gelmezdi.

            İnternette araştırdım bu arcon kozmetik bandrol ve etiketlerinin bile sahtesini üretmiş bu üçkağıt çevirenler.

            Ürünün kesinlikle orjinal olmadığını şuradan anladım. Gelen ürün 8Q01 2018 batch. Youtube'da 2018 batch DHI kutu açılış videosu buldum.

            1) Üstteki CD logosu böyle değil.
            2) Batch code yeri farklı ve daha ince karekterlerle basılmış.
            3) 100 ml yazısı orjinalinde daha parlak ve daha ince karekterle yazıyor.
            4) Kutunun arka sok kısmında kutunun birleşme yerinde beyaz karton rengi gözükmüyor bu bana gelen gibi.

            Yorum


            • Rayiha
              Rayiha Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Resmen dedektiflik yaptırıyorlar, şu keyfimizi burnumuzdan getiriyorlar. İade etmekle iyi etmişsiniz, Boyner ile ilgili son zamanlarda çok sayıda sahte parfüm şikayeti gelmeye başladı.

          • #7
            E tabi her sene daha iyisini yapıyor bu üçkağıtçı arkadaşlar fontunu bandrolünü benzetiyorlar gün geçtikçe valla anlamak gerçekten zor, ambalajlar ülkeye göre de değişince iyice sıkıntı. Boynerde birkaç kişide daha duymuştum, çok saçma gelmişti de demek ki olabiliyor oralara da sahte işi sıçramış.

            Yorum


            • #8
              Aynı markanın farklı üretilen yerlerinde böyle ufak farklılıklar olabiliyor. Bunu bende gözlemledim. Fakat kutuyu açmadan bu sahtedir diyebilmek zor gerçekten. Sanıyorum sahtecilerin tek tutturamadıkları şey parfümün rengi ve şişelerdeki çok küçük detaylar.. Kokusu bile çok başarılı taklit edilmiş kopyalar gördüm. Eğer boyner bu sahteyi satıyorsa sahte sattığının farkında bile değildir. Tedarikçi de sorun vardır.

              Yorum


              • Burakkk
                Burakkk Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Bende aslında bilinçli yaptıklarını düşünmüyorum. Bence onlarda tedarikçiden kazık yemişler gibi duruyor.

            • #9
              Orjinal yazı sahibi: delidolu123 View Post
              Aynı markanın farklı üretilen yerlerinde böyle ufak farklılıklar olabiliyor. Bunu bende gözlemledim. Fakat kutuyu açmadan bu sahtedir diyebilmek zor gerçekten. Sanıyorum sahtecilerin tek tutturamadıkları şey parfümün rengi ve şişelerdeki çok küçük detaylar.. Kokusu bile çok başarılı taklit edilmiş kopyalar gördüm. Eğer boyner bu sahteyi satıyorsa sahte sattığının farkında bile değildir. Tedarikçi de sorun vardır.
              Benim düşüncem de sizin ki gibi açıkçası. Bu süreçte herkes Boyner ile ilgili şaşkınlığını ifade etti ama benim aklima ilk gelen şüpheli tedarikçi idi...ne dersiniz?

              Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi



              Son Düzenleme şerif23; 01-01-21, 20:26. Tarafından yapıldı.

              Yorum


              • #10
                Sorun tedarikçide olabilir ama Boyner gibi bir firma neden doğrudan ithalatçılardan almaz? Arada illa bir aracı olması mı gerekiyor, bu konuda pek bilgim yok.

                Yorum


                • #11
                  tedarikçide ne gibi bir sorun olacakki.boynere sahte parfüm satacak tedarikçi yürek yemiştir herhalde.boynerdende parfüm almayacaksak nerden alıcaz

                  Yorum


                  • #12
                    Tekrar merhaba Burakkk ,

                    Fotoğrafları sonradan görgüm ve merak edip "Dior Homme Intense box" olarak Google görsellerde arattım. Aynı tipografide CD etiketine iki yerli site ile birkaç yabancı sitede rastladım.

                    Böyle şüpheli durumlarda en iyisi resmi distribütör veya markanın merkez ülkedeki internet sitesindeki iletişim kanalları yoluyla bilgi almak oluyor, ben birkaç kez bu yola başvurdum ve olumlu sonuç aldım. Etiket ve kutu tasarımına ilişkin güncel değişikliklerle ilgili en sağlıklı bilgi bu şekilde geliyor.

                    Batch kodu ise biraz çetrefilli bir konu. Yine ithalatçı firma ile yaptığım görüşmede bendeki kod için check sitelerinin söylediğinden farklı bir tarih vermişlerdi.

                    İthalatçı firma etiketi seriden seriye farklılık gösterebilir ama sahtekarlar hologramı taklit edecek kadar profesyonelken CD logosunu es geçmezlerdi diye düşünüyorum.
                    Son Düzenleme Rayiha; 06-01-21, 22:52. Tarafından yapıldı.

                    Yorum

                    İşleniyor...
                    X