Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Kitsch / Rüküş Parfüm Şişeleri

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Kitsch / Rüküş Parfüm Şişeleri

    Parfüm şişeleri, parfümle ilgili ilk izlenimi oluşturmakta oldukça etkili bir faktör olabiliyor. Kimi markalar "içerik, biçimden önemlidir" diyerek mütevazı bir tektipliği, ya da "az çoktur" diyerek şişe tasarımlarında minimalist bir estetiği benimserken, kimileri ise "reklamın iyisi kötüsü olmaz" diyerek abartılı, gülünç, kitsch olarak nitelendirilebilecek tasarımları kullanmaktan çekinmiyorlar. Bu tür tasarımları "celebrity" tabir edilen parfümlerde, (Nikki Minaj, Kim Kardashian vb.) sıkça görüyoruz ve belki de "zamane meşhurlarının doğasında zaten zevksizlik ve abartı var" diyerek garip karşılamıyoruz.

    Ancak bir de niş ya da özel seri tasarımcılarda bu tür şişelere rastlamak kalite algımız üzerinde şaşkınlık yaratabiliyor. Benim için bazıları ülkemize yeni giren ve mesajı nesneye indirgeyerek vermeye çalışan şu örnekler mimarlıkta Venturi'nin "ördek" tanımının karşılığıymış gibi geliyor (şişenin tepesine kondurduğu meyveleri ile parfümün nasıl koktuğunu anlatmaya çalışan DG, şişeye yapışmış denizyıldızları ile denize direkt atıf yapan TT, "King" ile "alemin kralısın" mesajı vermeye çalışan DG, tarihinde bir kraliçe parfümünü kullandı diye kraliyet tacını şişesine konduran CC markaları):


    Click image for larger version  Name:	dg meyveleri.jpg Views:	0 Size:	96.7 KB ID:	181055
    Click image for larger version  Name:	terenzi sea.jpg Views:	0 Size:	45.8 KB ID:	181056
    Click image for larger version  Name:	image_9228.jpg Views:	5 Size:	61.9 KB ID:	181057


    Parfüm kapaklarında çeşitli hayvan büstleri bulunan Penhaligons Portraits serisi ise,büstleri serinin anafikri ile ilişkilenen bir görsel anlatım aracı olarak kullanmsı nedeni ile, diğerlerinin düştüğü direkt anlatım tuzağına düşmemiş gibi görünüyor:

    Click image for larger version  Name:	penhaligons.png Views:	0 Size:	137.2 KB ID:	181063

    Sizin rüküş, kitsch bulduğunuz parfüm şişeleri hangileri?
    Son Düzenleme Rayiha; 09-10-20, 01:48. Tarafından yapıldı.

  • #2
    The Merchant Of Venice’nin şişeleri ve Xerjoff’un şişelerini sanatsal buluyorum her ne kadar klasik olsalarda 🙂

    Yorum


    • Rayiha
      Rayiha Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Venedik Taciri'nin çeşm-i bülbül tarzı şişeleri marka imajını güzel yansıtıyor, biraz gösterişli olsa da şık buluyorum.

  • #3
    Tiziana Terenzi'nin Casanova adlı parfümünün kokusunu üstten ışık veren gösterişli, lüks bir kutu içerisinde 3 bin 570 TL'ye satması bence şaklabanlıktan başka bir şey değil.
    Click image for larger version  Name:	casanova.jpg Views:	0 Size:	97.7 KB ID:	181079

    Bazı yorum videolarında parfümün çok güzel, çok şık, müthiş!! bir kutuda geldiğinden bahsedilse de benim her anlamda tahammül etmekte zorlandığım estetik bir durum. Sanatsal tarafını göremediğim, incelikten yoksun, kibirli, bayağı, direkt ticari kaygılarla üretilmiş, banal ve rüküş.

    Yorum


    • Rayiha
      Rayiha Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Ben olsam bu kadar mütevazi davranmaz, daha iyisini tasarlardım. Kutu açıldığında müzik çalsa ve aydınlatma ışığı renkli olsa daha bir lüks, daha bir havalı olmaz mıydı

    • Aryan
      Aryan Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Olurdu ya... Hatta bence parfüm gereksiz. Kutu yeterli...

  • #4
    Orjinal yazı sahibi: Aryan View Post
    Tiziana Terenzi'nin Casanova adlı parfümünün kokusunu üstten ışık veren gösterişli, lüks bir kutu içerisinde 3 bin 570 TL'ye satması bence şaklabanlıktan başka bir şey değil.
    Click image for larger version Name:	casanova.jpg Views:	0 Size:	97.7 KB ID:	181079

    Bazı yorum videolarında parfümün çok güzel, çok şık, müthiş!! bir kutuda geldiğinden bahsedilse de benim her anlamda tahammül etmekte zorlandığım estetik bir durum. Sanatsal tarafını göremediğim, incelikten yoksun, kibirli, bayağı, direkt ticari kaygılarla üretilmiş, banal ve rüküş.
    Bu kokuyu baya seviyordum ama iki ayda bütün düşüncem değişti. Artık sevmediğim parfümler listesine girdi ve o şişe banada çok itici geliyor; sadece Casanova ismine vurgu yapmak gibi geliyor.

    Yorum


    • #5
      Clive Christian bana da aşırı itici geliyor. Sırf şişesinden dolayı tek bir parfümünü bile denemeyi düşünmüyorum. Benim için kokular %60 önem arz ediyorsa, şişeler de %40 önem arz ediyor.

      Yorum


      • Rayiha
        Rayiha Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Bu tür şişeler bana direkt olarak içindekinin eksiğini dikkati şişeye çekerek kapatmaya çalışmak gibi geliyor, bir nevi "cambaza bak" hadisesi.

    • #6
      Roja'nın şişe tasarımları bana çok itici geliyor. Imaginary Authors'un iki boyutlu soyut tasarımlarını ise çok yerinde ve güzel buluyorum.
      Areej Le Dore 4th. Collection' dakiler de gayet otantik ve zevkli bir tasarım bana kalırsa.

      Yorum


      • Rayiha
        Rayiha Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Roja şişelerinin estetiği bana direkt olarak Bülent Ersoy şatafatını çağrıştırıyor. Imaginary Authors'u bilmiyordum, şişe illüstrasyonları çok hoşmuş gerçekten. 4. koleksiyon şişeleri de minimal ve şık görünüyor.

    • #7
      Dışarıdan bakınca şuan biraz tüm zenginleri öldüreceğiz imajı çiziyormuşuz gibi geldi ama tabii yok öyle bir şey! Buranın her bir üyesi barış güvercini, sevgi kelebeği, hoşgörü pıtırcığıdır

      Biraz daha lüks olmayan standart kategoriye bakınca, hatta ben ilk olarak kendi dolabıma bakayım; bence tasarımı çok kötü olmasa da bu konuda değerlendirilebilecek gözüme bir tek Spicebomb Extreme parfümüm ilişiyor. Bu pimi bile olan bir el bombası. Hatta bir ara haberlere konu olmuştu: Birisi, çantasındaki Spicebomb parfümünün gerçek bir bomba sanılması sebebiyle havalimanında terörist muamelesi görmüş ve uçağa alınmamıştı. Olaya bakın... Neyse ki adamı idam etmemişler.

      Bu olaylardan sonra ister istemez soruyor insan: Evet, böyle bir tasarıma gerçekten gerek var mıydı Victor & Rolf?

      Click image for larger version  Name:	spicebomb extreme.jpg Views:	0 Size:	61.3 KB ID:	181104

      Bunun yanında sürekli internet sayfalarımın yan tarafında bir alışveriş sitesinin reklamıyla birlikte çıkan bir parfüm serisi var ki! Fecaat...:

      Click image for larger version  Name:	fresh couture.png Views:	0 Size:	380.0 KB ID:	181105

      Moschino'nun Fresh Couture serisi... Bunu mizahi, eğlenceli ve ironik bir konsept olarak tanımlamış Moschino. Sağol gerçekten sanırım tek eksiğimiz buydu. Moschino buna gerçekten inanıyor mu acaba!? Bana biraz fıkrasına gülünmeyen adamı hatırlattı açıkçası.

      Ayrıca daha önceki havalimanındaki tatsız Spicebomb olayından sonra Moschino'ya sormak isterim: Date'e çıkmak isteyen birisi yanlışlıkla temizlik ürünü konseptli parfümünü ile gerçek temizlik ürününü karıştırsa ve yanlışlıkla temizlik ürününü üzerine sıksa ondan sonra olacakları düşünebiliyor musun? Veyahut ürünler karışmasın, doğru ürünü sıksın yani parfümünüzü... Tam da o an dışarı çıkmak için bekleyen kız arkadaşı bunu görse, ne sanar? Demez mi "Ya ne kadar pinti bir insansın, bir parfüm almayıp üzerine temizlik ürünü sıkıyorsun. Yakışıyor mu sana?" Gerçekten anlamak ve anlatmak güç. Moschino acaba bu insanları ne sanıyor, insanlara ne yapmak istiyor? Sahi bu arada biz ne ara bu kadar hoşgörüsüz bir toplum olduk? Yazık...

      Neyse... Ben son bir foto daha bırakıp gidiyorum...

      Click image for larger version  Name:	good girl.jpg Views:	0 Size:	79.6 KB ID:	181106
      Son Düzenleme Aryan; 09-10-20, 00:45. Tarafından yapıldı.

      Yorum


      • Asaid
        Asaid Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        zenginlere birşey denilmiyor canım, yanlış anlaşılmasın hakkaten. sadece ilgili markaların başındaki bu tür şişe tasarımlarını kabul eden yetkili kişilere iki çift laf ediyoruz, ki epey de subjektif bir mesele. biri çıksa dese "bence çok hoş bir tasarım" , yanlışlanabilir bir yanı yok. parfüm içeriği kalitelidir kalitesizdir orası için ayrı konu başlığı lazım 😁

      • Rayiha
        Rayiha Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Akşam akşam güldürdün Aryan Havaalanı olayı gerçekten çok fenaymış. Bunun bir de Flowerbomb'u var, Allahtan şeffaf da ne olduğu anlaşılıyor. Good Girl'ü hafızamdan silmek istemiş olabilirim, ama 35 TL ise bakmakta fayda var tabi o bakkala fiyatlar almış yürümüşken...

        Moschinno ile ilgili tam tersi bir hikaye canlandı gözümde, düşünsene, eve temizlikçi geliyor, banyoda aynanın önünde bulduğu parfümle camları aynaları pırıl pırıl siliyor "mis gibi" yapıyor

        Asaid, tabii ki birşey demiyoruz ama servet değerindeki parfümleri (belki de ederleri o kadar pahalı, içerikleri o kadar da kaliteli değildir?) böyle şişelere koydukları için sitem ediyoruz, yetkililere burdan sesleniyoruz sadece

        Tasarım konusuna gelince, zevkler tabii ki öznel ama tasarım ürünlerini değerlendirmek için bazı nesnel değerlendirme kriterleri var aslında. Benim sitemim daha çok tasarımcı/modaevi olup, ya da yüksek kalitede ürün sattığını iddia eden parfümevlerinin iş tasarıma gelince sanatsal açıdan kolaycılığa kaçıp tasarım fikri taşımayan, rüküş şişeleri önümüze koymaları. İnsanın bir çoğuna "bir sakin olun" diyesi geliyor. Bu şişelerin kent meydanlarına şehri temsilen kondurulan dev porselen demliklerden, horozlardan, kavun-karpuzlardan kalır yanı yok (DG'nin meyve desenli kumaş ve aksesuarlarına meyve kapaklı şişelerle bir gönderme yapması da olası ama yine de kent meydanındaki karpuz heykeli etkisi yaratıyor bende).

        Şuraya da ufuk açıcı bir link bırakayım: https://onedio.com/haber/gordugunuz-...-heykel-921882
        Son Düzenleme Rayiha; 09-10-20, 01:54. Tarafından yapıldı.
    İşleniyor...
    X