Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Size Yakışmayan/Yakıştırılmayan Parfümler Neler ?

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Size Yakışmayan/Yakıştırılmayan Parfümler Neler ?

    Merhabalar, kendinize yakıştırmadığınız veya çevrenizdekiler tarafından sizlere yakıştırılmayan parfümler var mı ?
    Benim için Amouage - Lyric Man bunlardan bir tanesi. En son sıktığımda kız arkadaşım yaşlı zengin bir adam gibi koktuğumu ve kendisini garip hissettiğini bir daha kullandığımda haber vermemi ve o gün benimle buluşmayacağını söyledi. (şakayla karışık ) Galiba bana yakıştırmadığını düşünüyorum : D

  • #2
    Tom Ford Cafe Rose

    ne zaman sıksam “sinek ilacı mı sıktın” diyorlar. Bir süre sonra ben de o kokuyu almaya başlıyorum

    ve yine Tom Ford Tuscan Leather “küllük gibi kokuyor” diyorlar

    Yorum


    • omerikb
      omerikb Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Hocam Cafe Rose koklamadım ama bu tarzda akor yapmaya çalışan parfümler de sıkıntı bu bence. Kahve süt vişne çilek gibi. Sentetik kokuyorlar. Ağrı kesici şurup gibi. Küllük kokusuna yorum yapmayacağım keza deri ceketle güzel olabilir

    • Selective44
      Selective44 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Cafe rose gerçekten o efekti veriyor ama. Sinek ilacı kokusu geliyor adeta burnuma. Aynı tepkiyi declaration d un soir de de almıştım bir kere

  • #3
    Ne kadar sevsem de Chanel No 19 yakışmıyor :/

    Yorum


    • Rayiha
      Rayiha Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Ben de kokuyu çok sevmeme rağmen orta notalarla birlikte yoğunlaşan ve ağzımda sabunsu bir tat bırakan notadan dolayı kullanamadım. Sanırım galbanum.

  • #4
    Tom Ford Tv ve Nicolai New York İntense’yi kimse bana yakıştıramıyor; ilkini bende kendimi yakıştıramıyor ve sevmiyorken. İkincisini kendime yakıştırıyor ve çok seviyorum.

    Yorum


    • omerikb
      omerikb Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      New york intense üzücü hocam. Heralde civet insanları uzaklaştırıyor

    • furkan1001
      furkan1001 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Bilmiyorum valla hocam insanları ne uzaklaştırıyor ama direk yafta baba parfümü, ağır, 80 yıllar filan diyorlar ben pek takılmıyorum o yüzden umrumdada değil

  • #5
    Kilian Back To Black Şuana Kadar Kullandığım Parfümler İçerisinde En Çok Olumsuz Yorum Aldığım Ve Bana Yakıştırılmayan Bir Parfüm Oldu.
    Amouage Interlude Benim İçin Mükemmel Olsada Malesef Toplumumuzun Çoğu Bu Tarz Parfümleri Beğenmediği İçin İşyerinde Kullanmama Yasağı Aldım.

    Son Düzenleme OğuzBey; 04-10-20, 14:45. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • #6
      Aromatics Elixir için bir arkadaşım, sakın bu parfümü bir daha sıkma.Sana hiç gitmemiş demişti☺️ Aynı arkadaşım, ne zaman Chanel Chance sıksam, bu parfüm sana çok yakışıyor, hep bunu kullan der.Genelde Chance ile çok iltifat alıyorum zaten.

      Yorum


      • #7
        Benim için kokular ve renkler arasında yakın bir ilişki var, sinestezik değilim ama zihnimde her parfümün çağrıştırdığı renk değerleri üzerinden bir kodlama oluşuyor, yani sıcak/soğuk, açık/koyu, canlı/sönük gibi (görsel işlerle ilgilenenler bilirler, hue, value, saturation gibi düşünebilirsiniz).

        Benim kendime yakıştırdığım renkler, (aslında cilt ve saç rengime göre gerçekten de yakışan renkler) soğuk ve biraz puslu, yani parlaklığı kısılmış olanlar (deep/dark winter olarak geçer skalalarda) mor, şarap, lacivert, soğuk sarılar ve yeşiller ve gri skalası. O nedenle de bana bu renkleri çağrıştıran puslu-pudralı parfümleri seviyorum ki bunlar genelde ya mor çiçekler, meyveler ya da fazla keskin olmayan şipreler oluyor. Kışın renkler koyulaşıyor, yazın açılıyor ama o sis hep var.

        Click image for larger version  Name:	dark-winter-corporate.jpg Views:	20 Size:	63.3 KB ID:	180865

        Sıcak tonları çağrıştıran amberli, vanilyalı, beyaz/sarı çiçekli kokuları, soğuk turkuaz tonlu suculları, parlak aldehitleri benimseyemiyorum, bana ait değillermiş, üstümde eğreti duruyorlarmış gibi hissediyorum. Ama sırf koku olarak sevdiğim için satın aldığım ve keyif için evde sürdüğüm bu türden parfümlerim var.

        Etrafımda da bana en çok yakıştırılanlar pudralı mor çiçekler/meyveliler oluyor genelde. Chloe Love, Guerlain Insolence, Balenciaga Paris, Dior Absolutely Blooming, Trussardi My Name iltifat alanlar oldu. Şimdiye kadar olumsuz bir yorum almadım, ya hep belli bir tür parfümü kullanıyor olmamdan, ya da etrafımdaki insanların kibarlıklarından
        Son Düzenleme Rayiha; 06-10-20, 18:34. Tarafından yapıldı.

        Yorum

        İşleniyor...
        X