Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Zam Haberleri

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Zam Haberleri

Euro ve Doların rekor seviyelere ulaşması ve buralarda kalıcı olacağının anlaşılması ile beraber firmaların arka arkaya zam haberleri gelmeye başladı.

Son 3 gün içinde zam yapan gruplar.

Haker Grup (Creed, Frederic Malle, Memo, Byredo, Amouage, Parfums De Marly, Roja, Diptyque)
    Parfum Tasarım Atölyesi (Maison Francis Kurkdjian, İnitio, Acqua Di Parma, Bond No9, Histoires De Parfums)
    Elca ( Tom Ford, Kilian, Jo Malone, Ermenegildo Zegna)
    Te-Ha (Nishane, Tiziana Terenzi, Xerjoff)

Demem o ki parfüm hobisi zaten lükstü artık ultra lüks sıfatına ulaşmış oldu.

10 yıl yetecek parfumum var daha da almam.zaten epey süredir de almıyordum

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: matrai View Post
      Euro ve Doların rekor seviyelere ulaşması ve buralarda kalıcı olacağının anlaşılması ile beraber firmaların arka arkaya zam haberleri gelmeye başladı.

Son 3 gün içinde zam yapan gruplar.

Haker Grup (Creed, Frederic Malle, Memo, Byredo, Amouage, Parfums De Marly, Roja, Diptyque)
      Parfum Tasarım Atölyesi (Maison Francis Kurkdjian, İnitio, Acqua Di Parma, Bond No9, Histoires De Parfums)
      Elca ( Tom Ford, Kilian, Jo Malone, Ermenegildo Zegna)
      Te-Ha (Nishane, Tiziana Terenzi, Xerjoff)

Demem o ki parfüm hobisi zaten lükstü artık ultra lüks sıfatına ulaşmış oldu.
      Zam oranı yüzde kaç hocam 10 mu ?

Yorum

• matrai
        matrai Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Gördüğüm kadarı ile bazı markalarda neredeyse %30 a dayanmış. Ortalaması %20

• furkan1001
        furkan1001 Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Biz harbi bittik. Bir kur şoku daha yaşarsak artık yorumları okuyacağım sadece 😔

Bugün bazı alışveriş sitelerini gezerken benim de dikkatimi çekti zamlar maalesef. Gün geçtikçe almak zorlaşacak gibi.

Yorum

Önceden 600 700 Tl Amouage,Tom Ford Vb Parfümlere Çok Pahalı Derdik Hey Gidi Günler Şimdi 600 700'e 50 Ml Zor Alıyoruz.Bu Gidişle Hergün Magazadan Testerlardan Sıkarız Artık.

Yorum

2-3 sene önceki fiyatları geçtim Ocak ayındaki fiyatlar ile şimdiki fiyatlar arasında bile nasıl fark oluştu. İşin daha da sinir bozan tarafı ocak ayından itibaren bizim gelirimizde aynı oranda artmadı aksine gelir vergisi dilimi yüzünden daha da azaldı.

Yorum

• Medea
            Medea Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Üstelik gelir vergisi dilimleri yıllardır olması gerekenin çok altında yükseltildiğinden ücretlilerin ödediği verginin haksızca giderek arttığını da düşünürsek ortada bir soygun olduğu bile söylenebilir.

bu zamlara mecbur kalmak; avrupada yaşayıp aynı asgari ücrete daha rahat yaşayan, maaşının 20ide 1ine niche parfüm alabilen insanları görmek çok can sıkıcı.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: guardian View Post
            bu zamlara mecbur kalmak; avrupada yaşayıp aynı asgari ücrete daha rahat yaşayan, maaşının 20ide 1ine niche parfüm alabilen insanları görmek çok can sıkıcı.
            Hem uzuluyor hem utaniyor hem kiziyorum... 50 € cok ucuz bedava diyen avrupali birinin yazdiklari benim canimi sıkıyor..

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

Şu an çok ciddi bir iddaa var. Bloomberg News Karadeniz’de Yüksek kalitede bol miktarda doğal gaz rezervi bulunduğuna dair ciddi bir söylemde bulundu. Sayın Cumhurbaşkanı’da Cuma günü yeni çağın başlangıcı olacak çok güzel bir haberim var dedi. Pek ihtimal vermiyorum ama umut ediyorum inşallah gerçekleşir. En büyük ithalat kalemi enerji ithalatı hem bunun önüne geçip hem ihracatta kullanırsak. Kuru, enflasyonu, işsizliği ve daha bir çok şeyi kontrol altına alabiliri. Eğer haber gerçekse kur kısa vadede(1-3) ay içerisinde 6.80lere çok rahat geri dönecektir. Peki bu güzide firmalarımız parfümlerin fiyatlarını çeker mi ? Pek sanmıyorum.

Yorum

• Gokay000
                Gokay000 Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Bunu tabana yayıp topyekûn gelir düzeyine pozitif yönde etkileyecek sekilde yaparsa ne guzel ama belli bir zümreyi daha çok zenginleştirmek için kullanılacaksa vay bizim halimize.

• matrai
                matrai Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Haber gerçekti. Aradan 2 ay geçti Dolar 8 TL oldu. Bizim ülkede ekonomi beklentinin her zaman tersine gelişir.

Arz talep oluşmaz ise bu zamlardan sonra ve pandemi böyle devam edip insanlar önünü göremezse sektör batma noktasına gelir.Nasıl Tekin Acar 2017 de kur'un sert yükselişinden çoğu mağazasını kapattıysa diğer firmalarda aynı sıkıntıyı yaşayabilir. Biz işin daha çok hobi kısmındayız belki elimizde 20 sene bizi idare edecek kadar parfümümüz var iken limitlerimizi zorlayarak yeni kokular yeni imza parfümü arayışları her splitte yeni heyecanlar yaşayarak stresli yaşamlarımızı pozitif yönde tölere etmeye çalışıyoruz.Baktık olmuyor matrai Altuğ hocamda hepimize yetecek kadar parfüm var nasılsa

Yorum

Zamlar tam olarak ne zaman gelir bilginiz var mı ? Beymen de şuan da fiyatlar aynı galiba. Dipthyque oud palao almak istiyordum açıkcası 1140 tl gibi bi fiyatı var şuan değişmemiş ama zam gelmeden alayım o zaman. Bir de nişhane sen niye zam yapıyorsun be kardeşim. Türkiye için özel fiyat çeksen olmaz mı yani ??

Yorum

Eskiden fazla suçluluk hissetmeden ayda 1 tasarımcı parfümü alabilecek durumdaydım (yine de almıyordum). Şimdi hem alım gücüm azaldı, hem de 2 tasarımcı parfümünün 1 asagari ücret ettiğini düşününce iyice vicdanıma dokunuyor.

Yorum

Parfum forumunda 2011 yilinda 130 lira verip 30 ml kilian aldigim icin parfume o kadar da para verilir mi minvalinde elestirilmistim. Nerden nereye

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Leto View Post
                      Parfum forumunda 2011 yilinda 130 lira verip 30 ml kilian aldigim icin parfume o kadar da para verilir mi minvalinde elestirilmistim. Nerden nereye
                      Aman allahım. Yaş 24 daha gencim. Parfüm forumlarına da yeni katıldım. 10 yıldır falan dolabımda genelde 6-7 pardüm olurdu o dönemler fiyatları vs hatırlamıyorum ama 30 ml kilian 130 tl mi ??? Böyle zamanlae oldu mu yani hocam hahahha lise dönemindeylen falan en büyük harcaması insanın ya telefon almak oluyo bide yemek fiyatlaını hatırlıyorum. Sanki 40 sene öncesi gibi mübarek. Nasıl hızla pahalılaşıyor Türkiye

Yorum

Orjinal yazı sahibi: omerikb View Post

Aman allahım. Yaş 24 daha gencim. Parfüm forumlarına da yeni katıldım. 10 yıldır falan dolabımda genelde 6-7 pardüm olurdu o dönemler fiyatları vs hatırlamıyorum ama 30 ml kilian 130 tl mi ??? Böyle zamanlae oldu mu yani hocam hahahha lise dönemindeylen falan en büyük harcaması insanın ya telefon almak oluyo bide yemek fiyatlaını hatırlıyorum. Sanki 40 sene öncesi gibi mübarek. Nasıl hızla pahalılaşıyor Türkiye
                        Evet cok gencsiniz kiymetini bilin Hesap acik, dolarin max 1.5 tl oldugu yilllardan bahsediyoruz ve alım gucu de vardi. Misal ben 2005 yilinda comez bir yeni mezun olarak cok da ahim sahim olmayan bir ise 1000 dolara denk gelen bir maasa girmistim. Hadi simdi 7000 liraya girsin yeni mezun

Yorum

İşleniyor...
                        X