Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Kış Parfümleri Yazın Kullanıldığında Performansları Düşermi

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Kış Parfümleri Yazın Kullanıldığında Performansları Düşermi

Herkese hayırlı sabahlar ;

Başlıkta da belirttiğim gibi kış parfümlerini yaz aylarında kullandığımızda kalıcılık ve yayılım anlamında düşüş oluyormu , notalar kendini tam olarak göstermiyor mu ?

yayılım ilk başlarda belirgin olarak yüksek oluyor buna bağlı özellikle citrus vb. hafif notalar çok hızlı geçip gidiyor. çoğunluğu alkol olduğundan buharlaşma hızı sıcaklarda daha fazla oluyor. kalıcılık da görece olarak düşük olabilir en son reçine notaları buharlaşıyor veya emiliyor. katmanları arasında belirgin fark olan parfümlerde katman geçiş hızları farklı olsa da nota kaybı ben hiç yaşamadım. yine de bütüncül hissiyatta mutlaka farklar oluyor. kışın kesinlikle daha zevkli oluyor, sadece psikolojik olduğunu zannetmiyorum.

Yorum

Selam
      Yazin sicakta fresh hafif ve terle birlestiginde cok rahatsizlik vermeyecek kokulari tercih ediyoruz.. kislik kokularda bulunan baskin oud amber tutun gibi notalarin isiyla alkolun ucmasiyla daha da belirginlesmesi hos olmayabilir.. etkisinin azalamasinin aksine daha da belirgin olmasi acimsi eksimsi agir bi koku ortaya cikarabilir... Nihayetinde parfumler kimyasal bilesikler ve isiyla molekulerinde degisim olmasi beklenen bisey... diye dusunmekteyim...
      Dusunsenize 40 derece de black afgano ve ter kokusu birleşmiş biri geciyo yaninizdan... sanirim tiksinirdim..

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

İşleniyor...