Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Aralik 2020

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Aralik 2020

    Eski basligimiz ozellikle mobil uygulamada asiri yavasladiginda yeni bir baslik actim. 5.5 aylik konu 5000 mesaj ve yaklasik 82000 goruntulenme ile omrunu doldurmustu.
    Bugun efsanevi aromatik fujer lerden Aramis - Tuscany Per Uomo ile gune basladik.

  • #2
    Limon şekerlemesi gibi bir kokuya sahip olan still life in rio ylayız bugün başlık hayırlı olsun

    Yorum


    • #3
      Ramon Monegal La Isla Blanca

      Yorum


      • #4
        Click image for larger version

Name:	tomford.jpg
Views:	3137
Size:	48.8 KB
ID:	173153

        Yorum


        • #5
          Paul Emilien Gardenia Tropical


          Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

          Yorum


          • #6
            Dior Homme İntense(2014)

            Tasarımcı tayfada bir efsane olan DHİ vintageyi sıktım. Hala ayıplıyorum Dior’u bu kadar yakın bir üretime sahip bu kadar efsane parfümü her sene daha da kötü bir şekilde bozmasına gerçekten anlam veremiyorum. Neyse ben biraz güncel biraz 2014 versiyonlarının karşılaştırmasını yapayım. Birincisi 2014 daha rafine daha çikolatımsı, daha yumaşak bir pudra çok daha performanslı 4,5 fısla muazzam bir performans yakalabilirsiniz sabahtan akşama gün boyu sizinle beraber olur. 2014 versiyonunda son kısmında o çikolatamsı havayı sonuna kadar hissedersiniz ki bu beni bitiren noktadır. Gelelim güncel versiyonuna sanki 2014 versiyonunun performansı yüzde 70 azalmış hali gibi ve gerçekten makyaj çantası kokuyor sadece, değişimi çok az hissediyorsunuz çikolatımsı hava yok gibi benim için güncel versiyonu 150 ml sarı su dan farksız. Dior Homme serisinden alınacak tek parfüm güncel versiyonlar göz önüne alınacak olursa Dior Homme Parfüm diğerleri bence boşa sokağa atılacak para gibi geliyor. Herkese selamlar 🙃

            Yorum


            • #7

              Parfum D'Empire Azemour Les Orangers

              Yorum


              • #8
                Les Liquides Imaginaires - Peau de Bête
                https://www.fragrantica.com/perfume/...ete-36516.html

                (evet kirli bir parfüm fakat kesinlikle abartıldığı kadar değil. gayet dengeli bir kirlilik var. Oudh Infini'de özellikle başta olan fecal kirliliğin en fazla yarısı urinere yakın şekliyle var. Yine de eminimki bu tür hayvansal parfümleri veya doğal misk ve civet yağları koklamamış birçok kişi bayağı kirli bulacaktır. Yani demek istediğim parfümde evet civetten gelen bir kirlilik var ama dozu hayvansal olması gereken bir parfüm için yerinde ve tek başıyla uriner veya fecal denilecek düzeyde değil. Kompozisyonun sadece bir parçası bu civet, onun önünde ve arkasında birçok ayrı nota kendini gösteriyor. Parfümün sadece bu yönüne takılıp yorum yapmak büyük haksızlık olur. Peau de Bete hayvan derisi demekmiş fakat saf şekilde verilmemiş bu deri, çeşitli şekillerde süslenmiş.)

                Açılışta notalarına bakmadan bile algılanabilecek şekilde belirgin kimyon, maydanoz, papatya, safran kendini gösteriyor. biri diğerine üstün diyemem, yalnız karabiber az. yaklaşık 30 dk sonra sedir ve juniper önde, cypriol hafif olmak üzere üstteki notalara ekleniyor. bu kısımda sedirden gelen ferah doku ve guaiac'dan gelen kuru tatlımsı odunsuluk da rahat hissediliyor. bunun yanında hafif yanık ve derimsi bir doku var, zannediyorum ki Ambrarome ve Amyris kaynaklı. (Ambrarome thegoodscentscompany.com'dan baktığıma göre ambergris akoru oluşturmak için kullanılıyormuş fakat labdanumdan çok daha güçlü deri ve artı olarak tütsü ve hayvansallık efekti barındırıyormuş. Amyris yapısı ise yanık odunsu, baharatlı amberimsi olarak geçiyor. Parfüm bu aşamada bunların hepsine sahip, yalnız yanık efekti kısa sürüyor ve huş ağacı tarzında katranımsı değil, daha yumuşak.)
                Bu orta kısımlar dün denediğim L'Air de Rien'in sonları ile profil olarak benzerlik taşıyor, daha kirli, daha az tozlu ve vanilyasız, ambergrisimsi tatlılıkta. İlk baştaki notalardan kimyon ve maydanoz parfümün sonuna kadar azalarak gidiyor, papatya her aşamada ön sıralarda hissediliyor. Castoreum ayrı olarak kokusuna hakim değilim fakat hayvansal derimsi bir havaya sahip olduğu düşünülürse, parfüm her aşamada bu şekilde davranıyor, Ambrarome ve Civet ile de bu hava güçlendirilmiş.
                Bu orta kısım da kısa süre devam ediyor, en sonunda, odunsuluk, maydanoz yeşili ve yanıklık bitiyor, papatyalı, yumuşak deri, ambergerissi hafif bir tatlılık, ve hayvansal tereyağsı bir hava kalıyor.
                Her aşamada civet var fakat baştan ortaya kadar artıyor sonra düşüyor. Paçuli bizzat ayrı olarak hissedilmiyor. Orta notalarda Türkiye'de bolca bulunan Çayır otu denilen Anthoxanthum Odoratum özü de kullanılmış. küçükken herkes koklamıştır, belirgin bir farklılık katmasa da sona doğru daha rahat hissediliyor. Yayılım sıfırlanıp, tende koku bitmek üzere iken hayvansallık, deri, papatyada hissedilmiyor. Olibanum'u andıran tatlımsı bir doku kalıyor.

                ben bu parfümü deneysel veya sadece koklamalık bulmadım, ara sıra da olsa giyilebilir bir yapıya sahip hatta –eğer böyle bir endişeniz varsa– çevreden tepki görmez muhtemelen çünkü ilk 20 dk hariç yayılamıyor, yani yayılmak istiyor gibi ama max 2 karış mesafeye çıkabiliyor 😅, kalıcılık tende 5-6 saat hayvansal şekilde ilerliyor, 2-3 saat kadar da artık hayvansal olmayan olibanum'a benzer bir doku sürüyor.

                kesinlikle bazı yorumlardaki gibi korkutucu bir yapıya sahip değil, alışık olmayan elbette yadırgayacaktır. başını alıp gitmiş bir kirlilik yok. dışkı, fışkı gibi yakıştırmalar aşırıya kaçmak olur, Encens Mythique'de hafif hissedilen misksi kirlilik bunda daha fazla olmakla birlikte o kirli havayı verme tarzları benzer. Civet sentetik olarak kullanılmış, fakat bayağı doğal kokuyor. Hayvansallığı Afrika Olifant'ı da çağrıştırıyor fakat deri ve reçinemsi yapı daha az ve belirgin ölçüde çiçeksilik ve yeşillik barındırıyor, ondan daha zengin ve katmanlı.

                Doğal Hayvansal notaların gerçek doğadaki şekliyle fakat kirliliği üçte bir oranında hafifletilip, muhteşem bir kompozisyona yedirilmiş hali, Hayvan derisi bana göre abartı bir isim dikkat çekmek için. Kirli ve sanatsal fakat karanlık ve cüretkar değil.

                Yorum


                • #9
                  Xerjoff Uden.

                  Notalara bakınca çok güzel görünüyor aslında fakat ilk izlenimlerime göre '' not for me '' diyorum.

                  Açılışında olan rom gayet başarılı yanına eklenen narenciyeler ile de keskin bir açılış yapıyor. Bu ilk bir kaç dakika ''noluyoruz yaa'' dedirtiyor Ardından vanilya ve kahvenin de gelmesi ile açılıştaki keskinlik azalıyor daha soft bir hale bürünüyor. Genel beğeniye uygun, performanslı bir koku. Çok sıcak zamanlar haricinde her zaman kullanılabilir gibi görünüyor. Ek olarak bana çok niche parfüm hissiyatı vermedi, sanki daha çok kaliteli bir designer parfümü var karşımda. Chanel Edition Blanche'i zaman zaman andırmadı değil ama tabii onun çok daha performanslı ve rafine hali.

                  Yorum


                  • #10
                    Dior Homme Cologne.

                    Aşırı sıcaklarda elim olabildiğince en hafif kokulara gidiyor..

                    Yorum


                    • #11
                      Gucci Pour Homme II

                      Üretimi duran parfümler arasında iz bırakanlardan… Doğal, gerçekçi çay kokusuyla kendisini sevdirmiş bir parfüm. Kokuda biraz aquatic demek istemiyorum ama nemli, taze bir hava aldım. Bu menekşe yaprağının verdiği bir his olabilir. Bu da yeni demlenmiş bir çayın tazeliğini yansıtmasına yardımcı oluyor.

                      Çayın yanındaki tarçın notası, gurme tarafıyla bana akşamüstü 5 çayı keyfinin davetkar sofralarını çağrıştırıyor. Toplamda ise baz notalardan gelen tütün ile birlikte koku bende; yağmur sonrası kokulu bir akşamüstünde çay demliğinin, içilen tütün ürünlerinin söndürüldüğü bitmiş boş fincan, tabakların yer aldığı bir masa etrafında edilen samimi ve keyifli sohbetleri anımsatıyor…

                      Kokuda en fazla hissedilen notalar başta çay olmak üzere, tarçın, menekşe yaprağı ve tütün.

                      Kalıcılık konusuna gelirsek, ben daha bir şey demek istemiyorum. Zaten internet üzerinde bu parfüm hakkında en çok ve en kolay karşınıza çıkan bilgilerden biri bu; kalıcılığının bayağı düşük olduğu… Farklı platformlarda bu yönde yüzlerce, binlerce yorum okuyabilirsiniz. Ama bu yorumlar arasında benim en sevdiğim yorum şu oldu:

                      “Anılarımda yeri olduğu için kullanmasam bile kalıcılığı ömür boyu olan bir parfüm.”
                      Son Düzenleme Aryan; 27-06-20, 11:43. Tarafından yapıldı.

                      Yorum


                      • #12
                        Velvet Orchid kullandım.Bu parfümdeki kadifemsi tatlılığı çok seviyorum.Black Orchid bana daha çiçeksi geliyor.Velvet Orchid de ise rom ve balın etkisiyle yumuşak bir tatlılık hakim.Ağır parfümler olmalarına rağmen aşırıya kaçmadıkça beni yaz sıcaklarında da hiç rahatsız etmediler.Çevremden de hep olumlu yorumlar aldım.Dengeli ve kaliteli koktuklarını düşünüyorum.

                        Yorum


                        • #13
                          Carolina Herrera Vip 212

                          Yorum


                          • #14
                            Rasasi pour lui


                            Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                            Yorum


                            • #15
                              Ormonde Jayne - Nawabh Of Oudh açılışı yeşil Notalar ve sıcak baharatlarla yapıyor başlangıcındaki sıcak baharatlar parfüme güzel bir hava katmış ayrıca orta notalarda tarçın hissettim fakat öyle çok baskın rahatsız edici değil bazı parfümlerde tarçın baskın olunca benim için çekilmez bir hal alıyor maalesef sonlara doğru maskülen Gül ekleniyor ben oudu çok baskın hissetmedim lüks elegant bir parfüm çevremde hisseden herkes baya beğenip soruyor her kullandığımda performansıda gayet iyi

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X