Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Aralik 2020

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Acqua Di Parma Essenza herkese sağlıklı huzurlu ve hayırlı bayramlar dilerim.

    Yorum


    • Öncelikle herkese mutlu bayramlar dilerim🌸
      Bugün parfümüm L’ombre Des Merveilles.Kokusunu gerçekten çok sevdim.Klasiğe göre daha tatlımsı,biraz daha yumuşak,sanki biraz portakallı,zencefilli gazoz tadında çok hoş bir parfüm.Verdiği aşırı keskin olmayan ferahlık hissini çok sevdim.Ara ara saçlarımdan ferah,denizi,portakalı andıran kokusunu alıyorum.Yaz mevsimine çok yakışacak bir parfüm.Ben her mevsim çok severek kullanırım bunu.Sadece daha güçlü olsun,daha buram buram koksun isterdim.Yine de kötü değil kalıcılık ama hafif hafif hissediyorum.

      Yorum


      • Libra
        Libra Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Şimdi oğluma sordum.Deniz kokusunu aldı ve çok beğendi👍🏻

      • Rayiha
        Rayiha Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Şahaneymiş Libra. Çocukların koku konusında, hafızaları bizden temiz ve net galiba. Küçükken 10 yaşında bir çocuğun duyu keskinliğinde zirvede olduğunu okumuştum bir çocuk dergisinde. Ne derece doğru bilemem ama belki de bu yüzden çocukların algısına güvenirim Güzel günlerde kullanın

      • Libra
        Libra Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Çok teşekkür ederim😊

    • Çocukluğumun anneanne evini hatırlatan, sırf bu yüzden mağazada bırakamayıp geri dönüp aldığım bir parfüm, Nina Ricci L'Air du Temps'i seçtim bu bayram günü için.

      Yorum


      • Aryan
        Aryan Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Parfümün gerek afiş, gerek video olsun reklam estetiğini çok sevdim. Koku da karanfil üzerine gibi gözüküyor? En fazla hissedilen notalar, karanfil çiçeği ve karanfil baharatıymış sanırım... Rayiha.

      • Rayiha
        Rayiha Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Parfümün üst notalarında karanfil çiçeği baskın. Çiçekçilerde bolca satılan o kocaman ama pek de kokmayan karanfillerden değil de, keskin ve baharlı kokan küçük karanfilleri düşünün Aryan. Orta notalardan itibaren ise karanfil baharatı daha hissedilir hale geliyor. Ama ilginçtir ki, çiçekli ve baharatlı bu parfüm, çarşaf çekmecelerine konan ve kullanmaya kıyılamayan iyi cins bir sabun gibi kokuyor. Ki içeriğinde aldehit olmamasına rağmen, sabunlardaki o temizlik ve parlaklık hissini alabiliyorum. İkinci Dünya Savaşı'nın bitişinin kutlaması olarak çıkmış olması nedeni ile de ayrıca seviyorum.

        Düzeltme: Aldehit varmış, ben yanlış hatırlamışım
        Son Düzenleme Rayiha; 31-07-20, 21:43. Tarafından yapıldı.

    • bu gün her geçen gün daha çok sevdiğim vers le sud kullandım ...dekant bitti bitecek şişeli gelicek galiba bu fiyatlarla nasıl olacak bilmiyorum ama bi şekilde olacak...güzel kokunun verdiği hazzı değerli bulup mutlu olabilen güzel insanlardan oluşan bu platformdaki herkese huzur dolu mutlu bayramlar diliyorum ....

      Yorum


      • sektörde beyaz ud olarak bilinen Gaharu Buaya ağacı yağını kullandım. Ud ağacı kökeninden gelmiyor aslında ismi öyle yerleşmiş. mür-guaiac baskın, paçuli-benzoin-vanilya nüansları var. iki fazı var, ilk benzoin-vanilya daha önde, gittikçe odunsu deriye yaklaşıyor. çoğu reçine bazlı yağda olduğu gibi çok yayılım yok ama kalıcılık özellikle kıyafette bir haftayı buluyor neredeyse. genel beğeniye uygun bir hammadde.
        Son Düzenleme Asaid; 31-07-20, 23:19. Tarafından yapıldı.

        Yorum


        • Gucci envy
          Herkese iyi bayramlar dilerim.

          Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

          Yorum


          • Hermes- Nil

            Nil kıyısında olmasada bende şu an çok güzel bir bahçede dolaşıyorum ve Nil gerçekten çok iyi uyum sağlıyor bu ambiyansa. Günaydın 🙃

            Yorum


            • Roja Dove - Danger..

              Yorum


              • Chanel Platinum Egoiste

                Yorum


                • Calvin Klein Shock for him


                  Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                  Yorum


                  • Horizon, Guy Laroche (Vintage)

                    1993 yılı çıkışlı, benim kokladığım en karakteristik, güçlü baz bölümüne sahip aquatik koku, gerçekten özgün bir marine parfümü. Deri, meşe yosunu, deniz tuzu, paçuli, amber, sedir, sandal, miskten oluşan baz bölümünün üzerinde yer alan kalp ve açılış bölümü de aynı şekilde karakteristik, ilginç noktalar içeriyor.

                    Açılışında çok doğal narenciye kullanımına şahit olduğum bu koku, çam ağacı iğneleri, nane, pelin otu, çeşitli yeşil yapraklar ve hatta bunların da ötesinde özgün bir yeşil akora sahip. Lavantanın da hissedilebilirliği yüksek olan kokunun açılışında yer alan aldehitlerin kullanımı gayet işlevsel bir şekilde başarılı. Aldehitlerin de etkisiyle açılış son derece parlak ve güçlü!

                    Hem açılışı, hem dry-down bölümü için konumlandırıldığını düşündüğüm deniz tuzuyla birlikte deniz efekti son derece realist.

                    Çiçeksi bir yönü de olan bu kokuda bence en dikkat çeken nokta baharatlar... Deniz/marine teması içerisindeki rezene, kekik, kara biber, frenk kimyonu gibi baharat notalarının adı geçtiği bu cesur ve farklı baharatlı yönüyle Horizon, sizi afallatıp şaşkına çeviriyor. Buna karşın yeşil notalar arasında ayrıksı bir şekilde en fazla hissedilen notalardan olan nane ise kokuya buzul-mentollü bir etki katarak kokunun her daim serin kalmasını sağlıyor.

                    Diğer 90’lar aquatik kokularından daha az sabunsu bulduğum bu koku, en nihayetinde yine sabunsu efekti alabileceğiniz temiz bir koku.

                    Kendisi gibi aquatik parfümler olan Acqua di Gio, Insense Ultramarine vb… dönemdaşlarının tam tersine Horizon, güvenli olmayan, anlaşılması zor bir koku. Bu karakteristik, özgün yapısına rağmen satışa sunulduktan sonra çok bir ses getiremeyip başarıyı yakalayamıyor ve zamanla pazarda yalnızlaşıyor.

                    Diğer bazı 90’lar aquatik parfümleri ilerici adımlarıyla, yenilikçi modern kokularıyla büyük ses getirirken; Horizon ise bence eski ekol ile bağını koparamamış, diğerlerine göre daha old school bir kokuya sahip. Diğer 90’lar aquatikleri ileriye doğru bir sıçrama yaparlarken, hatta bugün bile gayet iyi satış rakamlarına imza atarlarken, Horizon 90’lardan 80’lere nostaljik bir bakış atıyor…

                    Click image for larger version  Name:	Horizon (1).jpg Views:	6 Size:	48.3 KB ID:	176220
                    Son Düzenleme Aryan; 01-08-20, 19:49. Tarafından yapıldı.

                    Yorum


                    • Tom ford beau de jour

                      Yorum


                      • Ermenegildo Zegna Sicilian Mandarin

                        Bu yaz keşfettiğim nadir güzelliklerden birisi. Yaz parfümü olarak çok güzel bir koku hem ferah hem sabunsu bir temizlik hissiyatı hem rahatlatıcı bir yapıda. Sicilya mandalinası ve meşe yosunu birlikteliği notaların işlenişi çok iyi. Performansı kalıcılığına bir laf söylemem bir yaz böyle bir ferah temiz hissiyatlı parfüme göre çok iyi bir kalıcılığa sahip. Yayılım ortalama diyelim. F/P olarak güzel. Bu yaz bulmak çok zor görünüyor ama gelecek yaz bulursam alacağım parfümlerden. Herkese günaydın. 🙃

                        Yorum


                        • L’ombre Des Merveilles kullandım.Eşim schweppes mandalinanın ilk açıldığı andaki kokusuna benzetiyor☺️Çok ferah ve güzel kokuyormuş.Kokusu çok hoş ama ne yazık ki kalıcılık ve farkedilirlikten çok memnun değilim.Gerçi bende parfümler fazla kalmaz genelde.Bu yüzden yaz ortasında bile yoğun parfümleri rahatlıkla kullanabilirim.Bu parfümü de,şimdiye kadar kimse sormadı.Ben söyleyince eğilip koklayıp,güzelmiş diyorlar.Ara ara tazeliyorum.Buram buram kokan parfümleri sevdiğim için biraz hafif buldum.Tenimde en fazla kalan Merveilles,L’ambre oldu şimdiye kadar.Ama onu da çok fazla sevmiyorum.

                          Yorum


                          • Roja Elysium

                            Yorum

                            İşleniyor...
                            X