Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Neden parfüm kullanıyorsunuz? Sizce insanlar neden parfüm kullanırlar?

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Neden parfüm kullanıyorsunuz? Sizce insanlar neden parfüm kullanırlar?

    Koku algısı bize yaratılıştan bahşedilen bir duyudur. 5 duyu organımız vardır dil, deri, göz, kulak ve Burun. Koku ve tat aslında birbirini tamamlayan bir duydur. Burnunuzu kapatırsanız yediğiniz yemekten tat alamazsınız. Yani aslında tat alma duyusu burunda başlıyor. Dilin görevi ise acı tatlı ekşi vs gibi temel duyuları almaktır.

    İşte burnumuzda başlayıp beynimizde son bulan bu koku alma duyusu ile pek çok koku molekülünü ayırt edebilir ve tanımlayabiliriz. Parfümler de insanlar tarafından hoş kokulu olarak tabir edilen çeşitli bitkiler hayvanlar ve maddelerin koku moleküllerinin belli oranlarda bir araya getirilerek yapılmış bir sıvıdır. Şöyle düşünürsek müzik sadece 8 notadan oluşur ve bu 8 notanadan yüzbinlerce milyonlarca şarkı türetilmiştir ve insanoğlu olduğu sürece de türetilmeye devam edilecektir. Şimdi parfüm kısmına bakıyoruz burda binlerce nota var ve her nota bile başlı başına parfümlen bunların değişik oranlarda değişik notalarla bir araya getirilmesinden nasıl bir sayı çıkacağına karar verin. Aslında parfüm sektörünün ne kadar yolun başında olduğunu ve o yolun bitmek tükenmek bilmeyecek bir yol olduğunu burdan çıkarabiliriz. (Parfüm hobisinin sonu varmı diyenler için)

    Konuyu çok fazla dağıtmadan sizin parfüm kullanmanızdaki amaç nedir ve size göre insanlar neden parfüm kullanırlar?

  • #2
    %99.8 i güzel kokmak için kullanır.( karşı cinse güzel kokmak yalnız)
    Son Düzenleme Umut Kurtoğlu; 16-02-17, 17:13. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • #3
      Umut'un sitemi doğru maalesef... Oysa, insanın kendi bedeninin en ihmal edilmiş boyutlarından birinin sınırlarını (ya da sınırsızlığını) keşfetme yolculuğu çok daha heyecanlı bir macera.

      Yorum


      • #4
        Hafif kirli parfümleri sevdiğim için ya da temizlik hissi veren parfümleri sevmediğim için diyeyim amacım başkalarına güzel kokmak olmuyor. Kendimle özdeşleştirebildiğim parfümleri kullanmak mutlu ediyor beni. Ama çevremdeki insanların olumlu tepkileri mutlu etmiyor desem yalan olur.


        Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

        Yorum


        • #5
          ben kokuların bir kısmı beni mutlu ettiği için, bir kısmını da mutlu olduğum günleri hatırlamak için kullanırım

          Yorum


          • #6
            Kendim için

            Yorum


            • #7
              Sırf kendim için kullanıyorum aldığım parfümleri, karşıdaki insana da güzle geliyorsa bu kokunun adı ney çok güzelmiş diyen olursa bu beni daha da mutlu ediyor.
              Son Düzenleme KARALARIN_CEMAL; 19-02-17, 12:01. Tarafından yapıldı.

              Yorum


              • #8
                Kendi adıma konuşmak gerekirse ben kendimi mutlu etmek için kullanıyorum. Eğer genel beğeniye takılsaydım, kendime değilde dış beğeniye göre parfüm alsaydım 200 ün üzerinde kokum var eşim bile birçoğuna tarzından ötürü şans tanımıyor, ilk önce onu dikkate alırdım bu hobi konusunda Tabi ki toplumu da baz alıyorum ama beğenilmek ikinci planda benim için, önceliğim rahatsız etmemek. Çünkü benim favorim olan parfüm girdiğim bir toplumda azap olabilir düşüncesiyle yaklaşıyorum. Toplumun büyük bir kısmı genel beğeni için kullanıyor benim kanaatim ve bu çok güzel en kötü parfüm bile bir alıcı bulabilir ama doğal olarak kötü kokmak tercih edilmez. Bana göre parfüm kullanırken kullandığımız o parfüme duygu yüklemeliyiz yorumu okuyanlar bu adam parfümle bozmuş diyebilir ama benim düşüncem bu

                Yorum


                • #9
                  Kullanınca Kendimi iyi hissediyorum ve mutlu oluyorum. Asıl amacım bu. Bununla birlikte kötü kokmamak bence sosyal bir zorunluluk. İnsanlara rahatsızlık vermemek lazım. Gerçi bizim parfümlerimiz de bazen sınırları zorluyor ama yapacak bir şey yok

                  Yorum


                  • #10
                    Güzel kokuya karşı her zaman hassas bir insandım beğendiğim bir kokuyu üzerimde hissettiğim her saniye bana değişik duygular yaşatmayı başarıyor insanların olumlu tepkileri beni şu anlamda mutlu eder yaptığım tercihin herkes tarafından kabul edilir derecede olduğu gösterdiği için

                    Yorum

                    İşleniyor...
                    X