Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Kendiniz Parfüm Yapsaydınız Hangi Notalardan Oluştururdunuz?

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Kendiniz Parfüm Yapsaydınız Hangi Notalardan Oluştururdunuz?

Evet Arkadaşlar Yorumlarınız Nedir? 😊

Yaptım bile 😄

civet
    gül
    laden
    misk cashmere
    amber
    kimyon
    paçuli
    kakao

Kimyon çok koymadım ama 😅 bir gram kadar
    Son Düzenleme Abbathdoom; 20-05-20, 22:46. Tarafından yapıldı.

Yorum

• OğuzBey
      OğuzBey Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Civet Ve Kimyon Burnunuz Sağlammış Hocam 😊

İki parfüm yapma fikrim olurdu. Bir tanesi kesinlikle paçuli bazlı olup paçuli + deri + tarçın ya da paçuli + tütsü + tarçın kombinasyonundan oluşan bir koku olabilirdi. Diğeri ise oldukça kirli ama bir o kadar da ferah yapıya sahip olan civet ya da bal üstüne eklenen beyaz çiçeklerle yapılmış bir koku olurdu.

Yorum

• xPixa
      xPixa Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Estağfurullah hocam, bahsettiğim kombinasyonlar defalarca yapılan şeyler aslında öyle bildiğim söylenemez Bir ara La Deesse'de galiba kurslar oluyordu onlara gitmeye niyetlenmiştim de sonra fırsat olmadı kaldı öyle

• Aryan
      Aryan Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      xPixa Monsieur ve Patchouli Imperial ile Kouros esintileri hissediyorum...

• xPixa
      xPixa Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Aryan Paçuli tahminleri doğru hocam ama diğer parfüm için Amouage Opus IX ile Franck Boclet Jasmin’i baz almıştım

7 NOTALI 3 KATMANLI HARMANLI ÖZEL PARFÜM TASARIMI

Tümdetayları ile birlikte yazıldı. Sadece size yapmak kaldı.

Koku, gizemli bir dünyadır ki kokuyu bilmeyen kokuyu koklayamaz. Kokuyu her insan belki koklar ama önemli olan kokuyu “KOKLAMAK” genelde insanların çoğu kokuyu burunları ile koklar. Koku ruh ile kalp ile daha doğrusu manevi burun ile koklanmalıdır.

Koku öyle bir derin okyanustur ki girenlerin çoğu kaybolur bir kısmı çok azı istifade edebilir. Düşünsenize ülkemizde kaç tane parümör var? bir yada iki yada yok! bilmiyorum araştırmadım.

Koku; doğuştan gelen yetenek Allah’ın (c.c.) verdiği özel bir ikramdır. Kokuyu değil kokuyu koklamak gerek. Yani şunu demek istiyorum. Kokunun kokusunu yapabilirim diyen var mı? kokunun kokusunu koklayan var mı? Garip gelebilir her şeyin kokusu var kokunun da bir kokusu var ki bunu anlatmak mümkün değil.

Neyse şimdi kısaca notaları açıklıyorum.

Üst nota: lavanta, Kutsal reyhan, çikolata, tarcın, tütün, kapiçino ve kavun

ejder
    Kalp nota: biberiye, mercan yasemini, Sarı Michelia Champaca çiçeği, Isparta Gülü yağı, vanilya, gardenya, Sümbülteber çiçeği…

Dip Nota: Tibet miski, Meksika Amberi, Paçuli, Ejder Kanı, Deniz kabuğu Miski, Sandal, Kamboçya Oud..

Hindistan Ud’u
    Her katmanda 7 nota var. kelime sayısı: 36 karakter sayısı: 297 { toplamda 21 nota ile bu parfümü harmanlayacağız. }

Karanlık bir şişe içine öncelikle misk ve amberi ekleyin karıştırın. serin bir yere koyun 2 gün boyunca beklesin ve günde 3 kere çalkalayın. sandal, paçuli ve oud üstüne ekleyin 5 gün serin yerde bekletin ara sıra çalkalayın. ejder kanı ve deniz kabuğu miskini de ekleyin 7 gün daha bekletin. toplamda toplamda 17 gün beklemiş olacak. {sayısal hesabı ile 2+3+5+7+17= 34 eder. 3*4 ise 12 eder ve dip notamızı % 12 oranında esans ekleyeceğiz. Bunun için şunu yapınız. misk 2 damla, amber 3 damla, sandal yağından 5 damla, paçuli 3 damla, oud 2 damla. deniz kabuğu miskinden ise 7 damla ekleyin. ejder kanı yağından ise 4 damla ekleyin.

sayılasal veriler: 21 damla dip notaya eklendi tüm esanların sayısıdır. 21 tersi 12 yani 21+12=33 [2+1=3 / 1+2=3 ]3*3=9 /3+3=6 96 kafanız çok karışacak biliyorum ancak tarzım bu. 9 u ters çevir 6 altıyı ters çevir 9 ve 9+6=15 /// 1+5=6 #####6*9=54 ///5+4=9 sayılara odaklanın bunlar tesadüfen denk gelemez.

Buraya kadar toplam sayı: 928 9*2*8=144 eder. 1+4+4=9 eder. 11 adet 9 ve 7 adet 6 var. 11*9= 99 eder. 9+9=18 /1+8=9 <<< >>>> 9*9=81 /8+1=9 ve dikkat ediniz 18+81=99 eder. 9+9 =18 9*9=81 18ve81 rakamlarından sadece 8 leri alarak ve 1 leri de hesaplarsak 11+88=99 eder.

11*88=77 eder (başa döndük) 7*7=49 //4*9=36 {3+6=9} 3*6=18////1+8=9 (kokunun adı 9 olacak)

Kalp notamızı: %33 oranında yapacağız. Gül çok baskın bir notadır. Bu yüzden iyi ayar yapmak gerekir. Tıpkı bir müzik notalamak gibi hatta müzikeşliğinde yapın. aman ha gül yağını ne az ne çok kararında olsun. birdamla fazla gül yağı tümünü gül kokutabilir. bu yüzden. aşağıdaki kurala uyun.

8 damla gül yağı. Champaca çiçeği 12 damla. biberiye 3 damla, mercan yasemini 2 damla, gardenya, 1 damla, vanilya 4 damla, Sümbülteber çiçeği yağından ise 3 damla… toplamda 33 damla eklendi. 9 gün bekletin.

Sayılarla hesap: toplamda 9 adet sayı ve rakam vardır.

Tüm sayıların çarpımı 2052864 eder. 2+5+2+8+6+4=27 eder. 2+7=9 eder.

Dip:nota %12 kalp nota: 33 toplamı ise 45 ederse 4+5=9 ediyor.

Son olarak üst nota: %55 oranında nota eklenecek.

lavanta 7 damla, Kutsal reyhan 12 damla, çikolata 19 damla, tarcın 4 damla, tütün 3 damla, kapiçino 2 damla ve kavun 3 damla.

Tüm sayıların çarpımı: 114912 {1+1+4+9+1+2= 18 eder.

Ve sonuç olarak 1+8 = 9 ederse……?!!!!! bu parfümün adı 9 olur.

Yorum

40 yapar.

Yorum

Yorum

İşleniyor...
        X