Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Favori İndie Parfümeviniz

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Favori İndie Parfümeviniz

Click image for larger version  Name:	indie parfüm.jpg Views:	1 Size:	442.5 KB ID:	16260

Öncelikle indie kavramını açıklamaya çalışayım. Büyük ticari markalar tarafından üretilmeyen daha çok evde atölyede vs. gibi labaratuar ortamı ve seri üretimi bulunmayan. Kişinin kendi başına ürettiği şişelediği ve satışını yaptığı küçük parfümevleri.

Güzel bir örnekle açıklamaya çalışayım. Mc Donalds global bir marka iken yanındaki dönerci ahmet usta indiedir. Yani bir tanesinin pek çok yerde satış yeri üretim fabrikaları vs si varken Dönerci Ahmet Usta dönerini kendi dükkanında yapar pişirir ve satar.

Sizin favoriniz olan indie parfümevi tanımına uyan marka hangisi ve sevdiğiniz parfümleri nelerdir
    Son Düzenleme matrai; 13-02-17, 19:39. Tarafından yapıldı.

O'driu

Yorum

Tauer sayilir mi?

Yorum

• matrai
        matrai Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Tabikide emekçi Tauer abimiz o bizim

Bende bir başka kırık abimiz Josh Lobb un Slumberhouse ı diyorum

Yorum

Bildiğim kadarıyla MDCI da Indie bir parfümevi. Evde ve elde hazırlanan şişeler, sadece sınırlı noktalarda satılabiliyor.
        http://www.fragrantica.com/member/761777/

Yorum

Tauer ve mdci +1

Yorum

Üç kere TAUER TAUER TAUER...

Yorum

Slumberhouse ve Tauer'e katılmakla birlikte Le Labo'yu da unutmamalıyız

Yorum

Sonoma Scent Studio'da bonus olarak aklıma geldi şimdi.. Daha yeni Tabac Aurea yaptım bileklere. Sevgim depreşti. Laurie ablam da işini biliyor.

Yorum

• PinotNoir
                  PinotNoir Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Biz de isterük...

• Umut Kurtoğlu
                  Umut Kurtoğlu Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  o_O Hocam iliğine kadar kurutuldu bendeki şişe paylaşım yapma adına... Tedariği çok zor (Sadece Amerika içi gönderim yapıyor Laurie abla) Sonoma'nın ama elbet getirir Splitçi arkadaşlar :P .. Baksana durmak bilmiyor splitler..

Tauer tabiki LDDM...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: LesPaul View Post
                  Slumberhouse ve Tauer'e katılmakla birlikte Le Labo'yu da unutmamalıyız
                  Le Labo' nun dünya genelinde birçok şehirde mağazası var diye biliyorum ama sanırım bu tanıma uyuyor. Aklıma ilk gelenler Le Labo, Slumberhouse, House of Matriarch ve Tauer.

Yorum

• Umut Kurtoğlu
                    Umut Kurtoğlu Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Aynen Dubai'de otellerde bile ürünleri bulunuyormuş.Sadece parfüm değil zaten üretimleri..Türkiye'den bakınca indie gözüküyor tabi hepsi Yazık bize..
                    Son Düzenleme Umut Kurtoğlu; 14-02-17, 09:10. Tarafından yapıldı.

İndie neydi? İndie emekti, indie kardeşlikti, indie paylaşmaktı...

Niche parfümevlerinin başındaki kodomanlar iş adamı iken indie house'ların başındaki insanlar zanaatkardır, emektardır.

-Parfüm şirketi koku üretmek için para ile parfümörler tutar. Tauer kokuları kendisi yapar, eniştesine ve ablasına denetir yorum ister.
                  -Parfüm şirketi pazardan istediği payı aldıktan sonra maaliyeti azalmak için çeşitli reformülasyonlara gider. Tauer delikanlı adamdır, sözünün eridir. Yaptığı işte asla geri vites yapmaz. Reformülasyon yapacaksa da daha iyi bir iş çıkarır ortaya.
                  - Parfüm şirketlerinin pazarlama, tanıtım, reklam, dağıtım gibi birimlere ayrılmıştır ve her birim birer profesyonel tarafından yönetilmektedir. Tauer telefonlara bile kendisi bakar, kargoyu kendisi yollar, içine sizi sevdiğini söyleyen not bile koyar. Hatta isterseniz bayramlarda sizi arayıp halınızı hatırınızı sorar.

Bu arada şöyle bir yer buldum, fiyatları oldukça uygun deneyen gören bilen var mı: http://www.smellbent.com/

Yorum

Bu sayılanlar dışında ciddi bir indie oldugunu dusundugum genc girisimci arkadasimizin ürünlerini barindiran PRYN parfümlerini unutmayalim pek deneme şansı bulunamasa da. Daha once ufak bir degerlendirmesini yaptigim kokularının tamamını deneme sansini buldugum icin bunu net ifade edebilirim sanırım. Taiga isimli parfümünü deneyen epey arkadaş olmuştur forumda fakat diger kokuları da mutlaka denenmeli fırsat bulundugunda. Hatırlarsan matrai sana da gondermistim tüm seriyi bir kac fıslık da olsa, adres konusunda bir aksaklik olmustu umarım denemişsindir. Degerlendirmelerini bekliyorum şayet fırsat bulduysan. Konuşulmayı hakeden parfümler yapıyor Prin Lomros isimli şahıs. Koleksiyonuna yeni parfümler eklemiş, şikayet ettigimiz şişeleri de değiştirmiş nihayet.

Yorum

• Umut Kurtoğlu
                    Umut Kurtoğlu Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Ah o şişesi yok mu:'( Cidden en büyük eksiğiydi markanın.. İyi karar..

• Optuna
                    Optuna Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Yenileri deneyecegiz dostum, duzelmistir umarım. Bu markayla birlikte bir parfüm şişesinin, sadece içindeki sıvının çok iyi olmasının yetemedigini ogrendik, bu da bir şeydir

• matrai
                    matrai Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Optuna hocam o sample lar Halen benim elime ulaşmadı ama iyi hatırlattın ben biradere bir telefon açayım

İndie markalarda çok deneyimim yok ancak sanırım bu işin en bilinen ve sağlam örneği Tauer'dir.
                  Bu arada Le Labo,Estee Lauder şirketler grubuna katıldıktan ne gibi değişiklikler yaşadı merak ediyorum.Ödün vermek zorunda kaldılar mı mesela

Yorum

Le Labo'nun niş olduğu doğru ama indie demek ne kadar doğru emin değilim. Bütün dünyaya dağıtımını, markanın sahibi de olan kozmetik devi Estée Lauder yapacak, parfümlerin hepsini başka parfümörler yapacak, dünyada önemli birçok mağazada kendine özel corner'ın olacak ve de indie olacaksın!.. Pek kafama oturmuyor benim.

Yukarda söylenen diğerlerine katılıyorum, ilave olarak Imaginary Authors ve Zoologist diyorum.

Yorum

İşleniyor...
                    X