Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Kozmetik Ürünlerine Yüzde 40 Ek Vergi

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

İban atsalardı daha iyiydi!

Yorum

• furkan1001
      furkan1001 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Abi ibanla uğraşmıyorlar işte direkt kaynağından dolaylı vergiyle mal gümrükten geçince paralarını alıyorlar satılmasa bile umurlarında değil 😂

• Marmaris büfe
      Marmaris büfe Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Maske kodu gelmeden kimseye para atmam.!

Artık çoğu parfüm hayalin ötesine geçemicek.

Yorum

Döviz kurlarından dolayı zaten çoğu parfümeri mağzası kapandı.Bazı güzel online alışveriş siteleri kapandı.Bir çok parfüm bulunmaz oldu.burası Türkiye bence bu vergi kalıcı olur..İnşallah ağalar yurt dışından parfüm getirir ve uygun fiyata siplite açar.Siplitlerde veya dekant satışlarında türkiye fiyatlarına göre bir oranlama olursa benim hobim biter artık

Yorum

Devletin gelir kaynağı halktan alınan vergiler olduğu sürece bu tarz vergi artışlarını daha çok göreceğiz....

Yorum

Anneler günü indirimleri de varken almak istediğim parfümleri kenara koymak istiyorum, çünkü bu gidişle hayal olacak. Ama zorunlu ihtiyaç olmadığı için kargoculara kıyıp alamıyorum. E-ticaret ekonomiyi ayakta tutmak için gerekli, firmalar satış yapmaktan memnunlar. Kargo firmalarının da işi arttı, sahipleri bu hareketlilikten memnunlar. Ama artan işi karşılamak için salgın yüzünden isşiz kalanları geçici istihdam edebilecekken, fazla mesai vermeksizin mevcut elemanlarına yükleniyorlarmış. Tüketici, satıcı, aracı memnun, olan aşırı yorulan ve daha fazla hastalık riskiyle karşılaşan kargo elemanlarına oluyor. Vergi zammından nereye geldim..

Yorum

• Medea
            Medea Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Mart’ta ihracat %17,8 düşerken ithalat %3,1 artmış.
            İlk 3 ayda ihracat %4 düşmüş; ithalat %10,3 artmış.

Dış ticaret açığı tam gaz artıyor.
            Mart’ta açık %181; ilk 3 ayda %117 artmış.

Kısacası, karar vericiler, giderek artan dış ticaret açığını frenleyebilmek için ithalatı kısmanın yollarını ararken ithal tüketim ürünlerine ilave gümrük vergisi koydular. O da yetmedi gümrük işlemlerini belli bir süre için askıya alan, yavaşlatan uygulamaları devreye soktular. İthalatın düşmesi isteniyor. Cari dengede en önemli gelir kalemlerinden turizmde de sadece Mart ayında %48 turist düşüşü olduğu ve Nisan, Mayıs aylarında durumun daha da vahim olacağı düşünülürse, net döviz rezervlerinin de swap hariç ekside olduğu hesaba katılırsa, ekonomiyi yönetenlerin ithal ürünlerin tüketiminden hiç memnun olmayacağı kesin.

• Rayiha
            Rayiha Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Medea, rakamlar gerçekten de iyi görünmüyor. İthalattaki en büyük kalemler nedir bilemiyorum ama özellikle bu toprağın üstündeyken tarım ürünleri, canlı hayvan, ve gıda maddeleri ile tertemiz güneş rüzgar varken enerji ithalatının yüksekliğine içim sızlıyor. Temel ihtiyaçlar yerine lüks tüketimin vergilendirilmesi daha iyiymiş gibi görünse de, yerli alternatifi olmayan -ki keşke olsa- ürünlere yapılan bu tür dolaylı zamlar ancak tüketicinin satın almaktan vazgeçmesine ve bu sektörlerin çalışanlarına işsizlik olarak geri dönmesine neden olacak maalesef.

• Medea
            Medea Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            İşsizlik sadece o sektörlerde artacak olsa yine iyi!
        İşleniyor...
        X