Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Corona günleri!!!

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Corona günleri!!!

    Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak sanırım...
    Ne parfüm kullanasım var ne yeni bir parfüm deneyesim var...
    Varsa yoksa kolonya dezenfektan haberler kötü haberler...
    Kaygı üzüntü ne zaman bitecek gözlerimiz ekranlarda ne oldu ne kadar oldu diye...
    Eve taşıdım işleri bir hafta oldu sıkıntı alışkanlıklar moral bozukluğu hiçbir şey yapamama vsvs...
    Siz neler hissediyorsunuz...
    Lütfen önce kendinize sonra ailenize dikkat edin...
    İnsanın ruhu kokularıdır...

  • #2
    Genel durum gittikçe kötüleşiyor. Umarım daha fazla canlar yitirilmeden bir hal çaresi bulunur. Artık televizyon izlemek istemiyorum, o yüzden 2-3 gündür pek bakmıyorum da ne olmuş ne bitmiş diye. Psikolojik açıdan en büyük sorun belirsizlik şu an. Ne zaman, nasıl bitecek? Ülkemiz açısından tatmin edici bir cevap ve tıbbi gelişme yok henüz. Evde, biri şeker diğeri tansiyon hastası olan 60 yaş üstü annem ve babam öncelikli hassasiyetim şu sıralar. Psikolojiler hiç de iyi değil. Onun dışında elimizden geldiğince tedbirli davranmaya, yaşamaya çalışıyoruz.
    Adaptasyon zaten canlının doğasında var, acılı ve zor da olsa buna da alışır insan, diyerek sabredip kendimi avutuyorum.
    Çokça ihtiyacımızın olduğu şu günlerde tüm arkadaşlara ve ailelerine bir ömür boyu sağlık ve huzur dilerim.

    Yorum


    • #3
      Motivasyonumu gündemden başka konulara çekmeye çalışıyorum. Yoksa psikolojik olarak çöküntüye girmeye başlayacağım. Dolayısıyla parfümler, filmler biraz iş dikkatimi bunlara vermeye çalışıyorum. Başka türlü kafamı dağıtamıyorum. İşim gereği normalde aktif bir insanım. Evde durmak hiç bana göre değil ama mecburuz buna. Dediğiniz gibi insan kendinden çok ailesini düşünüyor. Eşim 8,5 aylık hamile. Aynı zamanda kronik astımı var. Ona belli etmemeye çalışıyorum işi dalgaya vurmaya çalışıyorum ama onun için doğacak çocuğum için çok endişeliyim. Umarım tez zamanda güzel günlere tekrar döneriz.

      Yorum


      • #4
        Abi eskisinden de iyi olacak dünya neler gördü kim bilir daha neler olacak. Burda mesele ben görecek miyim dünyanın gördüğünü bekliyorum bakalım

        Yorum


        • #5
          Dünya olarak çok zor bir süreçten geçiyoruz. Umarım bu felaketi minimum hasarla atlatır, sağlıklı günlerimize geri döneriz. Evde- kal çağrısına uymak ülkemiz ve dünyamız adına çok önemli, 7/ 24 hizmet veren bir işletme sahibiyim. Her bir şubemizde 20’ye yakın personel çalışmakta. Ne yazık ki işletmelerimizi kapatamıyoruz. Yanımızda çalışan personellerimiz bu süresi belli olmayan sıkıntılı süreçte maddi olarak zorda bırakmamak için. Keşke düzenli olarak ödediğimiz vergilerin bu felakette bizleri evde 1 ay süre ile istirahat ettirebilse.
          Birlik olmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda maalesef insanların sağlık- ekonomi kararsızlığı bize dönüşü olmayan bir felakete sürüklemez.

          Yorum


          • #6
            Maalesef ki başta ülkemiz olmak üzere tüm dünya, çok büyük potansiyel öldürücü bir virüs ile karşı karşıya kalmış durumda. Sonunun ne zaman geleceği, aşısının da tam olarak ne zaman bulunacağı (en az 1 senede bulunabilir deniliyor, o da kesin değil) belli olmayan bir musibet ile karşı karşıyayız. Dünyadaki mazlumların ahı mı çıkmaya başladı diye demeden geçemiyor insan. Tüm süper teknolojileri, silah ve donanımları elinin altında olan o süper ülkeler bile şu anda biçare. Yaşanan ölümlerin önüne geçemiyorlar. Birbirlerinin maskelerini, solunum cihazlarını çalmaya başladılar. Kendi ülkemizde hayat durmuş durumda, belki de %90 işletmeler kapalı, var olan işsizlik ise neredeyse şu anda 3 katına çıkmış durumda. Belli ki çok büyük bir imtihan içerindeyiz arkadaşlar. Gerekli işimiz olmadıkça, mecbur kalmadıkça lütfen ama lütfen kimse dışarıya çıkmasın. Kimse kendine güvenip de ben delikanlıyım, alkol aldığım için Daşş gibi Anadolu erkeğiyim bana bir şey olmaz demeyin. Veya Herhangi bir vakit namazını kılmak için camiye gidip namaz kılmayın, (evinizde kılın) çünkü; olur da sizden önce korona virüsü taşıyıcısı olan biri gelip namaz kılmışsa o camide ve o virüsü farkında olmadan etrafa yaydıysa sen de o virüsü almış olursun. Virüs sana belki bir şey yapmaz ama sen o virüsü bir başkasına bulaştırırsan ve o kişi de başkalarına bulaştırp başka kişilerin ölümüne sebep olursa, en büyük kul haklarından birine girmiş olur ve bir ömür vicdan azabı ile yaşarsın. Benim çalıştığım iş yeri mali müşavirlik ofisi, sürekli çalışmamız gerekiyor ama biz bile artık korkup, tedirgin olduk artan vaka ve ölüm sayılarından . Hiç kimse ile yakın temasta olmadığımız halde, kendimizi izole edip güvence altına almak adına en az 10 günlük bir ara verdik. Bu işin genci - yaşlısı, delikanlısı - müslümanı yok arkadaşlar. Bizler tedbirimizi alalım ve evlerimizden çıkmayalım lütfen. Bilim Kurulu Üyesi bir Profesör ün şu sözünü hiç unutmayalım: ''Yoğun bakımda tavanı izleyeceğinize, evde televizyon izleyin''
            Tedbir bizden tevekkül Allah'tan diyerek en kısa zamanda normal hayatımıza dönmenin gayreti içinde olalım. Evde Kal, Mutlu Kal.
            Son Düzenleme KARALARIN_CEMAL; 29-03-20, 03:00. Tarafından yapıldı.

            Yorum


            • #7
              Her şey çok kötü.kamuda çalışıyorum.vardiyalı çalışma getirdiler 2 gün sonra geri çağırdılar herkesi.yıllık izin hakkımı güç bela aldım.şu an izinleri iptal ettiler.odalarımız hergün dezenfekte ediliyordu sanırım malzeme bitti artık yapılmıyor.üstelik hiçbir işimiz kalmadı boş boş oturuyoruz.bir çalışma arkadaşım hem kalp hem tansiyon hastası onuda işe çağırdılar

              Yorum


              • _sefa_
                _sefa_ Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Hocam İl Özel İdaresinde çalışıyorum ben de. Bizde, kronik rahatsızlığını raporları ile belgeyenleri izne ayırdılar. 2 günde bir vardiyalı çalışmaya devam ediyoruz. Belki de personel sayımız hakkında bir sorun olmaması nedeniyle bu şekilde devam ettiriyorlar. Ama genel yasak veyahut tatil, adına ne denirse artık, şart. Sizlere de kolay gelsin hocam, umarım kısa sürede bir çözüm sunarlar.

            • #8
              Bu konuda bende hem alanım hem sosyal bilimci olmam dan dolayı bir şeyler söylemek isterim. Öncelikle makro ekonomi ve finans konusunda yüksek lisans yapan Allah izin verirse çok yakında akademisyen olacak biri olarak ekonomik ve sosyal açıdan baktığımızda Kapital-Liberalizmin sonuna geldik sayılır; dünya ve devletler artık daha müdahaleci ekonomi,sağlık,sosyal,hukuk vb alanlarda. Düşüncelerimize göre artık özel sektör bazlı üretimler değil de daha çok devletin ekonomik üretimde etkin rol oynadığı bir sisteme yeniden dönüyoruz. Yani özel sektörün üretimde ki payı azalacak tamamen yok olmayacak ama yarı yarıya özel sektör-devlet üretim modeli gelecek diye düşünüyoruz. Sınırlar artık daha katı olacak. Turizm faliyetleri yavaşlayabilir. Globalleşme özellikle çinin yüzde 50 oranında saf dışı bırakılmasıyla daralacak. Daha içine kapanık ülkeler daha az etkileşim. Aslında bu duruma çok ta yabancı değil dünya her ne kadar buradaki hiç kimse daha önce bu durumu göremesede 29 Ekim 1929 Kara perşembe neticesinde patlak veren Küresel en büyük kriz olan 1929 buhranından sonra J.M Keynesin ünlü kitabı Genel Teori(para,istihdam,faiz üzerine)de ki kuramlara uygulamalara yaklaşık 100 yıl sonra geri dönüş yapıyor olabiliriz. Müdahaleci Sosyal Devletlerin çağı yeniden başlıyor olabilir bu konuda sıkıntı çekecek en büyük ülke tabiki de abd. Dediğim gibi Devletin ekonomik,hukuk,sağlık,sosyal vb konularda daha müdahaleci bir rol oynadığı eski ama yeni dünya düzenine giriyor olabiliriz. Tabi bunların dışında İktisat ve Sosyal bilimleri tamamen değiştirecek yepyeni bir düzen sağlayacak Uluslararası Yeni bir teori ve uygulama da görebiliriz belkide birileri bir yerlerde tıpkı 1936 da keynesin yazdığı gibi tüm dünyayı değiştirecek bir kitap yazıyordur. Saygılarımla 😊

              Yorum


              • #9
                İçimden bu şarkıyı paylaşmak geldi. https://www.youtube.com/watch?v=SFwMtAllm7o




                Yorum


                • #10
                  Bende pek değişiklik yok, arada siyaset mevzusuyla ilgili sinirlerim zıplıyor o kadar.
                  Bu olağanüstü dönemdeki gibi ileri kaygıyı, takıntıya yakın temizliği, bana veya etrafımdakilere ne olacak endişesini, karantinavari izolasyonu, depresife yakın ruh hallerini; kanserle savaşırken kemoterapi tedavim sürecinde uzun uzun yaşadığım için antrenmanlıyım sanırım, size önerebileceğim tek şey içinizde korkunuzla ve temel neden(ler)iyle yüzleşmeniz ve çözmeniz. Endişenizi, korkunuzu çok düşünerek onu sadece büyütürsünüz ve bunun da sadece size zararı olacaktır. An’da kalmakta, iyimser ve umutlu olmaya çalışmakta fayda var.
                  İyi müzik, kitaplar, filmler, resim yapmak, hatta okb ve anksiyete yatkınlığında profesyonel yardım vs iyi gelebilir.

                  Bu da geçecek. (This, too, shall pass.)
                  Son Düzenleme dewnew; 01-04-20, 13:56. Tarafından yapıldı.
                  https://www.fragrantica.com/member/789115/

                  https://www.instagram.com/sebnemin_dunyasi/

                  Yorum


                  • #11
                    Dünya yeni bir düzene/zihniyete/tine gebe..sıkıntılı bir doğumun içindeyiz, aslında virüs ekonomik krizi tetikleyici sadece..zaten dünyada bir ekonomik daralma var ve para basarak geçici tedbirler alınıyor ve eninde sonunda çoğu ülke yeni para birimine geçmesi gerektiğini ve Euro'nun kalkacağını iddia edenler var. Virüs konusu hakkında parfümseverleri de ilgilendiren çok ilginç bir belgesele rastladım youtube'da. Bildiğiniz gibi virüsün yayılma merkezi olarak Wuchang'daki canlı hayvan pazarı gösterilmektedir. Ve ilk 2003'teki Sars-Cov yarasadan insana direkt geçmediğini civet kedisinden insan geçtiği billiniyor.

                    Click image for larger version

Name:	IMG_20200402_131120.jpg
Views:	154
Size:	84.2 KB
ID:	159371
                    Ekli Dosyalar

                    Yorum


                    • #12
                      Ben de bu konuya kendi pencerem ve tarzımdan katkıda bulunmak isterim...
                      Aralık-Mart arasını kapsayan inişli-çıkışlı dönemimde askerdim, ilk akıl hastanesi seansı dönüşü hava değişimimde annemi kaybettim ve dört gün sonrasında da terk edildim. Kaçınılmaz askere dönüş serüveni ve sonrasındaki yine kaçınılmaz olan ikinci akıl hastanesi maceram öncesi Isparta inzivamda overdose antipsikotiklerle intihar ettim ve yine olanlar kaçınılmaz olarak aktif kömür diyetiyle gerçekleşti...
                      Son askere dönüş ve üçüncü hastane maceramda parfümlerimi orada yazıp şişelemeye başlamayı öğrenmiştim ve sonucunda artık evimdeyim. Dolayısıyla son söz; bunca şeyin ardından modifiye bir grip, öngörülebilen bir sosyo-ekonomi ile siyasi iktidar ve bunların sosyo-kültürel yansımaları s.kimde bile değil.

                      Yorum


                      • protectedsugar
                        protectedsugar Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Makedon Hocam annene çok üzüldüm; zor günler geçirmişsin..seni yine aramızda görmek güzel..

                      • ali
                        ali Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Volkan hocam tüm kalbimle sevgilerimi gönderiyorum..

                      • Frozenwings
                        Frozenwings Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Çok üzüldüm Makedon, bu günleri bir an önce atlatırsın umarım. Sarkastik yorumlarını özlettin...
                    İşleniyor...
                    X