Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Genel Beğeniye Uygun Erkek Parfümleri

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Genel Beğeniye Uygun Erkek Parfümleri

    En iyi erkek parfümleri tavsiyesi vermek istediğimizde hangi parfümleri seçeceğimiz konusu kişiden kişiye göre değişen, nesnel bir seçim gibi görünse de yıllardır en çok tercih edilen ve popülerliğini hiç yitirmeyen erkek parfümleri, en iyi erkek parfümü listesini yapmamızı kolaylaştırdı. Peki bu listeye katılıyor musunuz ya da hangileri ? Arasında tek bir tane Niche olmaması sanırım parfüm hakkındaki bazı gerçekleri ortaya çıkarıyor.

    benim aralarından tek katıldığım Valentino Uomo, Aqua di gio profumo ve Givenchy pi olurdu sanırım. Ama Kürkçüyanın hatırına da Jpg Le Male yi bu listeye koyardım.
    1. Davidoff – Cool Water


    1988 yılında piyasaya sürülen Davidoff Cool Water eski erkek kokularından biri olmasına rağmen popülerliğini hiç yitirmeyenlerden biri. Lavanta, Kişniş, Nane, Biberiye ve Portakal Çiçeğinin harmanlanmasıyla ortaya çıkan Davidoff Cool Water en çok tercih edilen erkek parfümlerinden biri.

    2. Prada – Luna Rossa Sport EDT


    Prada Luna Rossa Sport, 2012 yılında piyasaya çıkan kokulardan biri… Üst notalarında Lavanta, Zencefil ve Ardıç Meyvesi yer alırken Dip Noktası: Günebakan Çiçeği, Vanilya, Tonya Fasulyesi ve Misk ile harmanlanıyor. Prada – Luna Rossa Sport EDT de erkeklerin vazgeçemediği kokulardan biri…

    3. Versace – Dylan Blue


    En iyi erkek parfümleri listelerinde her zaman yer alan Versace markasının Dylan Blue isimli erkek parfümü; kalabriyen bergamot, greyfurt, incir yaprağı ve su notaları karışımıyla ortaya çıkmış. 2016 yılında piyasaya sürülen Versace Dylan Blue dört mevsim için de tercih edilebilir.

    4. Carolina Herrera – 212 NYC Men


    New York’un uluslararası cazibesinden ve enerjisinden ilham alan 212 NYC Men, 1999 yılında piyasaya sürüldü. Greyfurt, Zencefil ve Bergamot karışımlarıyla ön plana çıkan parfüm, ferah ve odunsu kokusuyla hafızalara kazınan kokulardan biri.

    5. Paco Rabanne – Invictus


    2013 yılında piyasaya sürülen ve şişesiyle de oldukça dikkat çeken Invictus’un üst notaları mandalina, deniz, greyfurt şeklindeyken alt notaları ise yasemin ve defne yaprağı olarak devam ediyor.

    6. jean Paul Gaultier – Ultra Male


    En iyi erkek parfümleri listemize 1995 yılında üretilen jean Paul Gaultier – Ultra Male ile başlayalım… Pelin otu, bergamot, kakule, ağaç, misk, kehribar, ve vanilya karışımlarının bir araya gelen parfüm çok sık tercih edilen bir erkek parfümü.

    7. Giorgio Armani – Acqua di Gio Profumo


    Gio ismiyle de bilinen bu erkek parfümü 1996 yılında piyasaya sürüldü. Ferah erkek parfümlerinden biri olan Giorhgia Armani Acqua Di Gio Akdeniz’deki Pantellerie Adası’nın güzelliklerinden esinlenerek tasarlanmış. Parfümün üst notalarını mandalina, portakal, limon, neft, yasemin ve bergamot oluştururken alt notaları ise amber, paçuli, meşe yosunu, sedir ve beyaz misk oluşturuyor.

    8. Valentino – Uomo


    2014 yılında piyasaya sürülen bu parfüm, özel tasarlanan şişesiyle oldukça dikkat çekiyor. Bergamot ve mersin ağacı notalarını temel alan bu parfümde, alt notalar kavrulmuş kahve çekirdekleri, çikolata ve fındık şeklinde devam ediyor.

    9. Armani Code


    2004 yılında piyasaya sürülen Armani Code, hiç şüphesiz akla ilk gelen klasiklerden biri. Bergamot ve limon notalarını temel alan Armani Code’un alt notaları ise anason, zeytin çiçeği ve guaya ahşabı olarak devam ediyor.

    10. Hugo Boss – Bottled


    Tepe notası elma ve narenciye; alk notası ahşap kokuları: sandal ağacı, zeytin odunu, vetiver, sedir, amber ve musk ile harmanlanmış olan Boss kokusu dışında zarif ve sade tasarımlı şişesiyle de ilgi çekiyor.

    11. Givenchy – Pi


    Fransız giyim, aksesuar ve parfüm markası olan Givenchy, Pi isimli kokusunu 1998 yılında piyasaya sürdü. Dünyanın en çok satanları arasında yer alan Givenchy Pi kalıcılık ve popülerlik konusundaki popülerliğini hala sürdürüyor.

    12. Paco Rabanne – One Million


    2008 yılında piyasaya sürülen One Million, geçtiğimiz yıllarda her yaştan erkeğin favori parfümü olmaya aday olmuş bir koku. Hala popülerliğini koruyan One Million’ın üst notaları greyfurt ve naneyken, alt notaları ise absolut gülü, tarçın ve baharat şeklinde devam ediyor.

    13. Versace – Eros


    Versace Eros da yine en iyi erkek parfümleri listesinde akıllara ilk gelen markalardan biri. Versace Eros, medusa başlı logolu şişesi ve içeriğindeki bademsi-oryantal notalar sayesinde esinlendiği Yunan mistisizmini yansıtıyor. İçeriğinde ise üst notalarda mint, yeşil elma, limon kendini gösterirken alt notalarda madagaskar vanilyası, güve otu, virjinya sedir ağacı var.

    14. Jean Paul Gaultier – Le Male


    Temiz Ter teması ile piyasaya sürülen Jean Paul Gaultier Le Male, 1995 yılında piyasaya sürüldü. Dünyanın en iyi erkek parfümleri arasında yer alan Jean Paul Gaultier Men’s Le Male in the Navy; Pelin otu, bergamot, kakule, ağaç, misk, kehribar, ve vanilyanın harmanlanmasıyla ortaya çıkmış.

    15. Diesel – Fuel for Life


    2007 yılında piyasaya sürülen Diesel Fuel For Life, asi şişesiyle oldukça dikkat çeken bir parfüm. Üst notları anason ve greyfurt olan Diesel Fuel For Life’ın alt notaları ise ahududu ve lavanta olarak devam ediyor.
    35
    Davidoff – Cool Water
    14.29%
    5
    Prada – L Homme
    8.57%
    3
    Versace – Dylan Blue
    11.43%
    4
    Carolina Herrera – 212 NYC Men
    8.57%
    3
    Paco Rabanne – Invictus
    17.14%
    6
    jean Paul Gaultier – Ultra Male
    2.86%
    1
    Giorgio Armani – Acqua di Gio Profumo
    17.14%
    6
    Valentino – Uomo
    11.43%
    4
    Armani Code
    2.86%
    1
    Hugo Boss – Bottled
    11.43%
    4
    Givenchy – Pi
    8.57%
    3
    Paco Rabanne – One Million
    11.43%
    4
    Versace – Eros
    11.43%
    4
    Jean Paul Gaultier – Le Male
    22.86%
    8
    Diesel – Fuel for Life
    5.71%
    2
    Dior Sauvage
    22.86%
    8
    Bleu de Chanel
    31.43%
    11
    Dolce Gabbana The One
    8.57%
    3
    Dior Homme / Dior Homme Intense
    22.86%
    8
    Diğer ?
    5.71%
    2
    Son Düzenleme mizansen035; 24-02-20, 14:14. Tarafından yapıldı.

  • #2
    listedeki parfümlerin hepsini kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim. genelde ferah ve tatlılık barındıran hafif kokular daha çok genel beğeniye uygun kokular oluyor. listenizde kesinlikle olması gereken parfümler en başta Dior Sauvage - Bleu de Chanel - DG The One ve Prada L'homme

    Benim tercihim performans ve kokudan dolayı Dior Sauvage olurdu.

    Yorum


    • mizansen035
      mizansen035 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      onları eklememek olmazdı evet listeye onları da ekledim.

  • #3
    Dior Homme İntenseyi de göremedim valentinodan hem daha popüler hem daha çok seviliyor sevmeyene rastlamadım açıksaso

    Yorum


    • DouglasCst
      DouglasCst Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Dior homme intense ile Valentino uomo intense (valentino uomo intense dhi'nin klonu olsa da) bir birlerine çok benzer fakat şu anki güncel hallerini göz önünde bulundurursak valentino uomo intense daha güzel kokuyor.

    • mizansen035
      mizansen035 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      o yüzden listeye almamıştım onu. şu an ki tercihim ikisi arasında kalsam kesinlikle valentino olurdu. her ne kadar DHI bağımlısı olsam da..

    • furkan1001
      furkan1001 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Benim oyun hala DHİ Valentino daha şekerli gibi geliyor bana içinde ekstra vanilya filan vardı galiba onun neyse yarın Valentino kullanayım 1 aydın kullanmamıştım 😂

  • #4
    Dhi şu an kalıcılık yönünden çok kötü DHP kurtarıyor yine durumu ama onda da koku karakteri bana farklı geldi.

    Yorum


    • #5
      Le male ve bleu de chanel

      Yorum


      • #6
        Gönlüm Le Male'den yana fakat oyumu Bleu de Chanel'e verdim. İkinci sıraya The One, üçüncü sıraya da bu listede olmayan Prada L'homme EDT'yi koyuyorum.

        Yorum


        • #7
          Bence Eros flame ve YSL Kouros Silveri deneyiniz

          Yorum


          • #8
            Kouros silver farklı bir parfüm. Yani pek farklı değil ama kastım şu ; zaten kouros fanları varken , flankerları ayrı bir olay bana göre.

            Yorum


            • #9
              Reflection Man- Kirke(ben sevmem)- Aventus. Listedekilerin hepsini biliyorum Sauvage- Bleu ikilisi.

              Yorum

              İşleniyor...
              X