Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Koku moleküllerini harekete geçirmek

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Koku moleküllerini harekete geçirmek

    Herkese merhaba. Bu başlıkta bahsedeceğim konuya büyük olasılıkla güleceksiniz yada size çok saçma gelecek. Çünkü birkaç yıl önce fragranticada okuduğumda bana da çok saçma gelmişti. Ancak okuduğumdan bu tarafa uyguluyorum ve birkaç parfümde işe yaradığını farkettim. Şişeli yıllanmış parfümlerin, özellikle açılış notaları zamanla farklı kokmaya başlar. Bazen hafifler, bazen ağırlaşır bazen de tuhaf kokar. Okuduğum yazıda bir bayan bu gibi durumlarda parfüm şişesini kuvvetle çalkalamayı öneriyordu. Çalkalamayla içindeki durağanlaşmış koku moleküllerinin harekete geçeceğini ve tekrar eskisi gibi kokmaya başlayacağını söylüyordu. Dediğim gibi ilk başta çok anlamsız geldi. Kimyacı değilim ama her konuda mantıklı bir açıklama olmalı diye düşünürüm. Parfümü çalkalayınca içinde oluşacak olan hava partiküllerinin parfümü daha fazla bozacağını düşündüm. Elimdeki birkaç çöpe gitmeye aday parfümde denemeye karar verdim. Parfümleri kuvvetli bir şekilde belli aralıklarla çalkaladığımda ve sıktığımda kokularının eski hallerine yaklaştığını farkettim. Bu parfümlerden bir tanesini bugün kullandım ve ne kadar güzel koktuğunu görünce sizlerle paylaşmaya karar verdim.

  • #2
    Kimya bilgim yok ama teorik olarak bakacak olursak pek mantıklı gelmedi. Ama denenmiş ve başarılı olmuş bir uygulama varsa denemekte yarar var derim.

    Yorum


    • #3
      Ben performans için değil de zevkine denedim. Hemen hemen hepsi baya köpürüyor

      Yorum


      • #4
        Fragrantica'daki konuyu bulup yorumlara baktım; evet oradaki çoğu kişi desteklediği gibi birçok kişi de saçma bulmuş. Aslında aramızda kimyager varsa bizi aydınlatsın derim Gerçi hoş öyle çok eski üretim bir parfümüm yok; en eskisi 4 yıllık

        Yorum

        İşleniyor...
        X