Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bir Erkeğin Mutlaka Denemesi Gereken 100 Designer Parfüm

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Bir Erkeğin Mutlaka Denemesi Gereken 100 Designer Parfüm

    Uzun zamandır aklımda olan bir arşiv aslında bu yaptığım. Geçmişten bugüne kadar denediğim ve gerçekten denenmesini tavsiye ettiğim, çeşitli yaşlara, çeşitli tarzla ve çok farklı zevklere hitap edecek parfümleri kısa kısa açıklayarak bir arşiv oluşturmak. Sadece parfüm ismi yazarak değil kısa betimlemelerle en azından nasıl olduklarını aktarmak. Bu bağlamda uzunca bir vaktimi alsada bu şekilde bir içerik bırakmanın arayan her kişinin yararına olacak ve yeni yeni parfümlere başlayanlara bir yol haritası çizecek bir yazı olacağını düşünüyorum.

    Yazarken dikkat ettiğim tek şey özellikle parfümlerin halen ulaşılabiliyor olması (üretimden kalkmamış olması) Reformüle olmuş olmasını kesinlikle değerlendirmeye almadığım güncel halleriyle listeleiğim parfümlerin tümü aşağıdadır.

    Bu sırada başlık 100 parfüm olsa da ben işin çoğunu üstlenip 70 tanesini yazıya döktüm. Geriye kalan 30 tanesini siz değerli forum üyelerinin yardımıyla dolduracağım.



    Dior Fahrenheit - Asfaltımsı baharatlı deri -1988 çıkışlı parfüm deri ve erkeksi çiçeklerin bir arada kullanıldığı kült sıfatına ulaşmış Dior parfümü. Odunsu Çiçeksi Deri

    Dior Homme İntense - Ruj Efekt - Maskülen parfüm kavramının tabularını yıkan Ruj hissiyatlı ama bir o kadar kaliteli ve çekici Dior parfümü.

    İssey Miyake L'eau D'İssey - Fresh Çiçeksi - 1994 çıkışlı bir kült, hem fresh çiçeksi hemde maskülen nasıl olur sorusunun cevabı.

    Guerlain L'instant De Guerlain Extreme - EDP (LİDGE) Rutubetli Paçuli -Paçuli ve kakao nun rutubetli ve eşsiz birleşimi. Guerlainin en sevilen erkek parfümü. Performans canavarı.

    Hermes Terre D'Hermes - Mineralli Citrus - Mineral notalarıyla harmanlanmış turunçgiller ve vetiver. Hem fresh hem doğal kokan minimal bir Hermes parfümü.

    Lalique Encre Noir - Karanlık Vetiver - Odunsuluğun ön planda bulunduğu karanlık bir vetiver parfümü. Fiyat performans ustası

    Bvlgari Black - Lastiğimsi Deri - Vanilya ve deri üzerine kurulmuş zaman zaman yeni araba lastiği gibi kauçuk hissiyatı olan Bvlgari parfümü.

    Chanel Allure Homme Sport - Metalik Turunçgiller - Chanelin 2004 yılında piyasaya sürdüğü ismi gibi sportif ve fresh genç erkek parfümü.

    Victor Rolf Spice Bomb - Tatlımsı Tütün - 2006 yılında çıkan tütün ve tatlı baharatların ön planda olduğu ilgi çeken Victor Rolf parfümü.

    Dior Sauvage - Anasonlu Ambroxan - Her Dior parfümünde olduğu gibi ilk çıkışında yerden yere vurulan fakat sonrasında Ambroxan akımını başlatan fresh yapılı 4 mevsimlik Dior parfümü.

    Giorgio Armani Acqua Di Gio - Turunçgilli Deniz - Piyasayı çıkalı 20 seneyi aşkın bir süre olsa da yazlık deniz temalı parfüm deninilince ilk akla gelenlerden.

    Jean Paul Gaultier Le Male - Vanilyalı Lavanta - MFK tarafından tasarlanmış günümüzde bile bir çok parfüme ilham kaynağı olmaya devam eden JPG'in en ünlü parfümü.

    YSL La Nuit L'Homme - Baharatlı Odunsu - Oldukça klas ve ilgi çeken, kakule ile harmanlanmış fresh odunsu. 4 Mevsimlik diyebiliriz. Performansı biraz zayıf.

    Thierry Mugler Pure Malt - Dolgun Meyvemsi Malt - Yine fiyat performans parfümlerinden biri klasik A Men DNA sı üzerine kurulmuş kuru meyveli ve malt destekli yoğun parfüm.

    Prada L' Homme - Temiz Sabunsu İris - Bana göre son yıllarda çıkmış en modern designer. Günlük kullanıma ve 4 mevsime uygun temiz ve elegant erkek parfümü.

    Hugo Boss Bottle - Asidik meyveli baharatlar - Özellikle parfüme yeni yeni başlayanlar için dengeli ve dikkat çekici bir kokusu olan daha çok genç işi Hugo Boss Parfümü.

    Gucci Pour Homme II - Ozonik yeşil çay - Yeşil çayın ön planda olduğu aquatic olmayan ama o havayı veren tam bir ofis parfümü.

    Chanel Antaeus - Siyah deri - Eski tarz maskülenlerin en iyi örneklerinden elegant ve ağır başlı Chanel parfümü. Orta yaş ve üzeri kullanım için ideal.

    YSL Kouros - Animalic sabunsu - Zıtlıkların parfümü bir tarafı kirli diğer tarafı temiz ya sev ya terket parfümü. Kendi tarafını seç.

    Drakkar Noir - Aromatik Fujer - Eski kafa parfümler içinde en kullanılabilir olanı. Temiz hissiyatı ve erkeksiliği ön planda. Traş sonrası balzamları gibi.

    Davidoff Zino - Karanlık balzamik odunsu - Yine geçmişten gelen bir yolcu gözüyle bakacağımız dominant erkek kokusu.

    Boucheron Jaipur - Tatlı baharatlı Oriental - Eski ve modern arasında kalan iç baymayan tatlılığı ve performansı ile dikkat çekici bir parfüm.

    Thierry Mugler Pure Havane - Tatlı tütün - Bal ve vanilya ile tatlandırılmış iche parfümlere bile ilham kaynağı olmuş tütün parfümü.

    Guerlain L'Homme İdeal Cologne - Tatlımsı turunçgil - Sanırım flanker olupta ana parfümü sollayabilen ender parfümlerden. Müthiş bir denge ve aurası var.

    Chanel Bleu - Aromatik fresh - Mavi parfüm akımının öncüsü parfümlerden biri. Oldukça temiz aynı zamanda elegant kokan bir parfüm.

    Chanel Egoiste - Tarçın Bombası - Özellikle tarçının ön planda olduğu bu yüzden bana göre zaman zaman gourmand bir hissiyatın da bulunduğu odunsu baharat parfümü.

    Tom Ford Grey Vetiver - Sabunsu Vetiver - Oldukça temiz ve ferah bir havası bulunan vetiver temalı Tom Ford parfümü.

    Doir Eau Sauvage Parfum - Yeşil, Yoğun, Aromatik - Dior'un bana kalırsa hakkı en fazla yenilen parfümü. Kalite hissiyatı ve harman olarak üst düzey parfüm.

    Bentley İntense - Tütsülü odunsu rom - Kalite hissiyatı ve performans olarak fiyatının çok çok üzerinde hatta yarı niche diyebileceğimiz enfes bir parfüm. Orta yaş ve üzeri ideal.

    Dunhill Icon - Berber pudrası - Daha çok berber salonlarının kokusunu andıran temiz ve pudramsı yönü olan elegant ve naif erkek parfümü.

    CH Men Prive - Viskili deri - Yine kalite ve lüks hissiyatı oldukça yüksek bozzy havayıda içinde bulunduran deri parfümü

    Valentino Uomo İntense - Ruj Efektli iris - Yine Dior homme intense gibi Ruj efekti taşıyan fakat Dior Homme intense oranla daha yoğun bir parfüm.

    Bvlgari Pour Homme - Fresh Odunsu - İddia ediyorum performansı yüksek olsa designerin Aventusu olurdu. Oldukça klas ve lüks

    CH 212 Men - Metalik Yeşil - Değeri çok fazla anlaşılmayan fakat sektörün mihenk taşlarından biri. Ben ona metalik yeşil elma diyorum. Bana olan hissiyatı bu.

    Joop Homme - Sentetik bomba - Evet parfüm oldukça sentetik ama bir zamanlar ona tapan bir kitlenin olduğu da unutulmamalı. En performanslı designerlardan.

    Burberry London - Tatlımsı tütün. Günümüz tatlı tütün parfümlerinin atalarından. Zarif ve bir o kadar romantik.

    CK Obsession - Sıcak baharatlı amber - Bob Slattery diye olup olmadığını bilmediğimiz birinin çıkıp tasarladığı gelmiş geçmiş en iyi CK parfümü. Sıcak ve tatlı bahartlarla süslenmiş yoğun bir amber parfümü.

    YSL Rive Gauche - Temiz, yeşil barbershop - Yine eski tarz temiz maskülenlerin en iyi örneklerinden. Lüks ve temiz hissiyatlı maskülen.

    Gucci İntense Oud - Dumansı reçinemsi oud - Son dönemin en iyi designer işlerinden biri. Karanlık yapıda diyebileceğimiz odunsu yapının reçineli tütsü ile harika harmanı.

    Costume National Soul - Reçinemsi amberli oud - Designer oud parfümleri içinde belki de en iyisi. Koyu ve katmanlı yapısıyla soğuk havalrın sıcak parfümü.

    Tom Ford Noir Extreme - Sıcak tatlı - Tatlı notalar üzerine kurulupta baymayan ve dikkat çekiciliği ön planda olan tarz olarak oldukça farklı bir parfüm.

    Costume Natioanal Homme - Yoğun odunsu baharat - Karanfil ve tarçınla yoğun bir gövdeye sahip olan kış aylarının iç ısıtan performanslı parfümü.

    Dior Homme Parfum - Yoğun çiçeksi deri - Deri notasının ön planda olduğu Dior homme intensin daha maço hali. Performans üst düzey.

    Gucci Guilty Absolute - Mazotumsu Deri - Deri parfümlerinin içinde en kirli hissiyata sahip tecrübe gerektiren müthiş bir deri parfümü. Daha çok niche klasmanına yakın.

    Ralp Lauren Polo Sport - Deterjanımsı sabunsu - Enerjik ve sportif bir parfüm. Özellikle 25 yaş ve altı için biçilmiş kaftan. Zaman zaman deterjanları andıran kokusu ile oldukça temiz.

    Bvlgari Aqva - Deniz suyu - Aquatic ve temiz kokulu harika bir yazlık. Günlük kullanıma ve her yaşa son derece uygun.

    Kenzo Pour Homme - Yosunlu okyanus - Aromatik notalarla süslenmiş yoğun deniz kokusu. Kenzoyu kenzo yapan parfüm.

    Davidoff Cool Water - Yeşil Aquatic - Deniz temasının yanında yeşilinde işlendiği zamanın en popüler parfümlerinden.

    Armani Code - Tonkalı deri - Aromatik baharatlarla süslenmiş tonka ile tatlandırılmış deri parfümü diyebiliriz. Genel beğenisi oldukça yüksek ve her yaşa uygun.

    CH 212 VIP Men - Meyveli tatlı boozy - Tam bir genç işi parfüm. Özellikle club-bar tarzı yerlerde kulanılacak parfüm arayanlara her daim tavsiye ettiğim parfümlerden biri.

    Abercrombie Fitch Fierce - Sentetik misk - Sentetik misk üzerine kurulu citrus notalar ve odunsularla harmanlanmış cologne olmasına rağmen performansı hayli yüksek bir parfüm.

    Chanel Allure Homme Edition Blanche - Kremsi Limon - Limonlu cheescake'e benzetilen Chanel markasının yaz aylarının gözde kremsi limonlu parfümü.

    Givenchy İnsense Ultramarine - Meyveli Çiçek - Marina kokusunun belkide en farklı hallerinden biri oldukça ferah ve yoğun yapısıyla dikkat çekici.

    Guerlain Homme EDP - Aromatik Yeşil - Aromatik notalar ve içki notalarıyla harmanlanmış lüks ve zerafet kokan bir erkek parfümü.

    Thierry Mugler Cologne - Doğal yeşil - Yeni kesilmiş çimen kokusu. Buram buram doğal ve yemyeşil.

    Comme Des Garcons 2 Men - Baharatlı odunsu - Tütsülü ve yeni kesilmiş odunsu hissiyatı bulunduran klas bir CDG parfümü.

    Dolce Gabbana Light Blue İntense - Fersh Sakız - Kendi sınıfı içerisinde aromatikliğin en fazla ön plana çıktığı deniz - yaz temalı parfüm. Son derece iyi

    Bvlgari Aqva Amara - Enerjik Aquatic - Fresh yapısının içinde hafifi acımsılık ekşimsilik te barındıran oldukça performanslı yaz temalı parfüm.

    Dolce Gabbana The One - Modern baharatlı, tatlı tütün, amber parfümlerinin güzel örneklerinden. Genel beğeni canavarı performans yoksunu.

    Prada Amber - Kalıp Sabun - Oldukça yoğun ve sabunsu bir yapısı olan benim tabirimle Hacı Şakir Hamam serisi kalıp sabunu parfümü.

    Caron Pour Homme - Yeşil ferah lavanta - Keskin lavantanın vanilya ile mükemmel harmanlanışı. Ferah hissiyatlı maskülen.

    Tom Ford Noir EDP - Balzamik çiçekler - Zarif ve bir o kadar centilmen erkeğin parfümü. Sarıp sarmalayan pudramsı ve lüks bir parfüm.

    Cartier Declaration - Baharatlı odunlar - Fresh diyebileceğimiz baharatların odunsu bir gövdede kullanıldığı mütevazı ama aynı zamanda fark yaratan bir Jean Claud Ellena tasarımı.

    Ralp Lauren Polo Classic - Reçinemsi yeşil - Bol reçineli keskin ve yemyeşil bir erkek parfümü. Üst yaş grubu için ideal. Baba parfümü.

    Givenchy Xeryus Rouge - Koyu Sıcak baharatlar - Parfümün başından sonuna hissettirdiği şey kıpkırmızı ve oldukça sıcak bir hissiyat.

    Rochas Man - Şekerli kahve - Özellikle genç yaş grubu için son derece ideal şekerli denilebilecek bir vanilyalı cappucino kokusu.

    Givenchy Pi - Sıcak badem - Portakalla asidikleştirilmiş tonka ve vanilya ile tatlandırılmış badem. Sıcak hissiyatlı ve gormand tarafıda olan enfes bir parfüm.

    Guerlain L'Homme İdeal EDT - Tatlı Badem - Tonka ile tatlandırılmış bir badem ve deri. Guerlain kalitesi ile bir hayli etkileyici parfüm.

    Lancome Hypnose Homme - Fresh çiçeksi kremsi - Baharatlarla süslenmiş çiçekler ve kremsiliğin ön planda olduğu amberli fujer.

    Azzaro Wanted By Night - Baharatlı tütün - Klasik tütün baharat birleşiminin en pürüzsüz ve naif örneklerinden. Yakın zaman gözdelerinden.

    Jean Paul Gaultier Ultra Male - Meyveli vanilya - Aynı 212 Vip men de olduğu gibi genç işi enerjik ve dikkat çekici bir kokusu olan parfüm.

    Paco Rabanne One Million - Tatlı Sakız - Popülerliğin PR ın tavan yaptığı bir parfüm. Oldukça fazla kullanıcısı olmasına rağmen denenmesi gerekenlerden.

    Dior Homme EDT - Soft Ruj efekt - Dior homme intensin daha parlak hali diyebiliriz. Köeşeleri olmayan yalın ve klas

    Hermes Voyage EDP - Kauleli Limon - Kakule limon ve baharat notalarının fresh birlikteliği. Yazın kullanım için oldukça ideal.

    Paco Rabanne İnvictus - Sentetik odunsu aquatic - Basit olmakla beraber oldukça ilgi çekici. Yeni başlayanların mutlaka edindiği kullanımı kolay parfümlerden.

    Versace Eros - Sentetik Aromatik - Yine son dönem popüler parfümlerden. Kalıcılığı ve farkedilirliği oldukça iyi kullanımı kolay. Yeni başlayanlar için ideal.

    YSL L'Homme - Fresh Aromatik Zencefil - Kalite hissiyatı yüksek dört mevsime uygun klas ve lüks izlenimli parfümlerden. Her yaşa ve genel beğeniye uygun.

    Tom Ford Black Orchid - Ağır ve yoğun çiçeksi -Bu listede olmazsa olmazlardan biri. Tom Fordun en fazla satan performans canavarı siyah orkidesi. Kış ayları için ideal. Bayan parfümü olarak geçsede erkek kullanıcı daha fazla olduğundan son anda bu listeye koymayı uygun gördüm.

    Versace Man Eau Fraiche - Aromatik Citrus - Meyveli canlandırıcı ve bir o kadar enerjik. Yaz ayları için sınıfının en iyilerinden.

    Nautica Voyage - Aromatik Aquatic -Fiyat performans parfümlerinin içinde en ideali. Sentetik olsada yaz aylarında günlük kullanım için ideal. Market parfümlerinden hallice.

    MontBlanc Explorer - Odunsu Aromatik - Creed Aventusun ucuz ama başarılı kopyası. Başlangıç için ideal genel beğenisi ve lüks hissiyatı yüksek.

    Nikos Sculpture - Oriantal Fujer - Yoğun fresh çiçeksi sentetik. Koku olarak genel beğeniye bahar ve yaz aylarına uygun.

    MontBlanc İnviduel - Tatlı odunsu - Lüks hissiyatlı kompleks ve tek düze. Genel beğenisi yüksek performansı ortalama. Baharatlı meyveli aromatik hoş bir parfüm.

    Lacoste Style in Play (Red) - Ekşimsi taze meyveli - Lacostun listeye girmeye değer tek parfümü. Ofis kullanımı için ideal. Ekşimsi ve odunsu bir parfüm.

    Comme Des Garcons 2 - Tütsülü mistik odunsu - Bir designerdan fazlası Aldehitler ve mürekkep ile süslenmiş mistik bir parfüm.

    Bottega Veneta Pour Homme parfum - Aromatik deri - Deri notasını en iyi işleyen parfümlerden biri kalite hissiyatı çok iyi.

    Bvlgari Man İn Black - Baharatlı odunsu floral - Kalite hissiyatı oldukça yüksek orta yaş ve üzeri kullanıma uygun baharatlı odunsu.

    İssey Miyake La Bleu D'İssey - Keskin Herbal - Baştan sona keskin ve maskülen. Aromatiklerin hiçte blue olmayan yeşile kayan dansı.Orta yaş ve üzeri ciddiyet parfümü.

    Narciso Rodriguez For Him - Sabunsu temiz misk - Temizlik hissiyatı ön planda olan sabunsu bir MFK tasarımı. Kullanımı kolay her ortama uygun.

    Dior Eau Sauvage EDT - Aromatik citrus - Eski tarz citrus odaklı maskülenlerin en iyi örneklerinden. Canlı ve enerjik. Orta yaş ve üzeri için ideal.

    YSL Body Kouros - Yanık Şeker - Oldukça genç işi parfüm. Yanık şeker gibi kokan sıcak hissiyatlı ve modern bir parfüm.

    CK Be Shock - Sıcak gourmand tütün - Yine genç kesme hitap eden fiyat performans ürünü. Tatlı tütünlü yer yer gourmand hissiyatlı ve sıcak zıpır bir parfüm.

    Thierry Mugler A*Men - İç bayıcı tatlılık - Kış aylarının iç yakan parfümü. Tatlığı üst seviyede sıcak hissiyatı da aynı şekilde. Kült parfümlerden.

    Bvlgari Blv Pour Homme - Fresh Sabunsu - Temiz hissiyatlı fresh sabunsu kullanımı oldukça kolay rahatsızlık vermeyen bir Bvlgari parfümü.

    Comme Des Garcons Wonderwood - Yeni kesilmiş odun - Baharatlarla süslenmiş taze kesilmiş bir odun parfümü. Verdiği hissiyat ''orman''.

    Lalique White - Aromatik Citrus - Taze hissiyatlı baharatlarla süslenmiş fresh narenciyeler. Kullanımı kolay adı gibi beyaz hissiyatlı bir parfüm.

    Bentley İnfinite intense - Kremsi baharat - Oldukça parlak aynı zamanda balzamik bir kremsiliğide bulunduran klas Bentley parfümü.

    Aramis Classic - Odunsu Şipre - Deri - Bir zaman yocusu. Deri ile beraber işlenmiş meşe yosunu ve odunsu notalardan çıkmış beyefendi parfümü. Üst yaş grubu için ideal

    Hermes Bel Ami - Sert Deri - Hermes markasının en maskülen parfümü. Eski tarz Deri -şiprelerden hoşlanıyorsanız kesinkikle denenmesi gerekenlerden.

    Caron Yatagan - Acımasız Sert - Diğer maskülenlerden daha ayrı bir yerde maskülenlerin ordinaryusu. Sert ve acımasız. Yıkar geçer ortalığı. Kullanımı oldukça zor ve yaş isteyen bir parfüm.

    Costume National Scent İntense - Parlak Amber - Kullanımı en kolay amber parfümlerinden. Pürüzsüz, hafif tatlı, sıcak ve oldukça iyi harmanlanmış bir parfüm.



    Son Düzenleme matrai; 25-08-19, 19:06. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Altuğ hocam eline sağlık kesinlikle yeni başlayanlar için özellikle çok güzel bir arşiv olacaktır. çok detaylı bakmamakla beraber invictusu ekleyebilirim zannediyorum eksik,,

    Paco rabonne-invictus; bir dönem piyasaları kasıp kavuran sonra herkesin ötekileştirdiği parfümlerin markası olarak niteleyebileceğim 'paco rabonne' ın sentetik, şekerli su efektli odunsu garip ama etkileyici kokusu invictus.
    Paco rabonne 1 million- kokuyu yazamayacak kadar uzun zamandır koklamadım, gerçi bir dönem bir otobüstün yarısı bu parfümü kullanıyordu şuan sauvage invictus yada başka bir parfüme yönlenmiş durumdalar zannediyorum bu kitle. Aşırı güçlü aşırı yayılıma sahip ve en büyük artısı hanımefendilerin çok sevdiği bir kokuydu. bubblegumy cinnamon, sakızımsı tarçın hem baharatlı hem tatlı gibi gelen bir kokuydu hatırladığım kadarıyla.

    Yorum


    • #3
      Ellerine sağlık Abi bi çırpıda okudum hepsini Kenzo Pour Homme yeri her zaman ayrıdır benim için

      Yorum


      • #4
        Cok guzel bir liste olmus. 100 temel eser gibi, yuz temel parfum diyebiliriz Bence eksik kalan kült parfumler;
        Dior Homme, Nikos Sculture, Brut Men, 1 Million (Ne yazik ki), Lacoste Essential, Cacharel Pour Homme, CDG 2, YSL L'Homme, Mont Blanc Individuel, Salvatore Ferragamo Uomo, V de Vakko, Azzaro Chrome

        Yorum


        • #5
          Çok güzel bir liste ben de okuduklarım dışında bunları paylaşmak isterim:

          1-) Thierry Mugler A-Man
          2-) Christian Dior Eau Sauvage Classic ve Dune Man
          3-) Kiehl’s Original Musk
          4-) Knize Ten
          5-) Kenzo Jungle Homme
          6-) Escada Casual Friday
          7-) Jean Paul Gaultier Fleur du Male
          8-) Caron Third Man ve Yatagan
          9-) Guerlain Jicky ve Mouchoir de Monsieur
          10-) Mark Birley
          11-) Azzaro pour Homme
          12-) Salvador Dali pour Homme
          13-) Givenchy İnsense

          Yorum


          • #6
            Adeta kılavuz olmuş. Eline, emeğine sağlık üstat
            estefanyen

            Yorum


            • #7
              Referans niteliğinde bir başlık ve liste olmuş teşekkürler. Listeye YSL L'Homme, Dior Homme ve Paco Rabanne 1 Million da eklenebilir

              Yorum


              • #8
                Sizin destekleriniz ve aklımda olan diğer parfümlerle 100 parfümü tamamladık. Sırada Niche kategori var. Daha sonra kadın designer ve kadın niche diye devam edeceğiz Bu yazı dizisi bitmez

                Yorum


                • Minty
                  Minty Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  matrai Kadın designer ve kadın niche kategorilerini kim yapacak:-))

                • matrai
                  matrai Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Benden başka deli var mı forumda 😂

                • Minty
                  Minty Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  matrai :-)))))) Kadın designerda yardım edebilirim :-)

              • #9
                Vintage dosyasıda açmak lazım

                Yorum


                • #10
                  YSL Opium PH ile Boucheron PH da benden olsun

                  Yorum


                  • #11
                    Azzaro Chrome ' u unutmayın bence insanları peşimden sürüklüyorum Ck one baya benziyor bu arada.

                    Yorum


                    • #12
                      Benim gibi hüçlü saldırgan kalıcı parfüm isteyenler designer parfüm markalarından yzak dursunlar nıche candır…

                      Yorum

                      İşleniyor...
                      X