Evet spliti geride bıraktık. Herkesin eline ulaşmaya başladı parfümler. Şimdi izlenimlerimizi yazma zamanı. Denediklerinizi bir iki kelime ile özetleyelim. Size göre ön plana çıkan parfüm hangisi oldu. Sıralama yaparsak nasıl bir sıra çıkar.
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Nishane Ani - Unutamam - NEFS - Safran Colognise - Florane - Muskane İzlenimleri
Çökme
X
-
Orjinal yazı sahibi: matraiEvet spliti geride bıraktık. Herkesin eline ulaşmaya başladı parfümler. Şimdi izlenimlerimizi yazma zamanı. Denediklerinizi bir iki kelime ile özetleyelim. Size göre ön plana çıkan parfüm hangisi oldu. Sıralama yaparsak nasıl bir sıra çıkar.
SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Her Kalp İçindeki Çiçeğin Kokusunu Verir.
- 1 Beğen
-
Öncelikle başlık diyerek başlayayım
Dün Nishane - Ani'yi bir fıs olarak denedim. İlk dikkatimi çeken yeşil bir başlangıcı var, aromatik ve ekşi, biraz da ağız sulandırıcı başlıyor. Büyük ihtimalle zencefilin etkisi bu. Çok hızlı bir biçimde zencefile vanilya katılıyor. Ve parfüm orta notalara doğru kayarken zencefil etkisi giderek azalıp vanilya güçleniyor. Geçiş oldukça hızlı, orta notalara geldiğinde yayılımının da tene yakınlaştığını farkettim. Bu süreçte parfüm aromatik havadan gourmand'a doğru geçiyor ama oldukça pürüzsüz bir şekilde.
Orta notaları 4-5 saat kadar devam ediyor, bu süreçte en baskın vanilyayı hissettim, arkada kremsi bir hissiyat var, bu gülden mi, benzoinden çok ayırt edemedim, notalar birbiriyle çok uyum içinde. Öne çıkan yok, gourmand hava ön planda. Kabaca 5 saat içinde de vanilyanın altından kuru his veren sandalağacı ortaya çıkıyor.
Alt notalarda sandalağacı ile bu sefer de parfüm odunsu bir havaya geçiyor. Kalıcılığı oldukça uzun devam ediyor, ertesi gün duş sonrası bile kolumda hissetmeye devam ettim.
Performansıyla ilgili dikkatimi çeken yayılım canavarı olmadığı, daha kişisel bir koku olduğu. Kalıcılığı çok yüksek, sadece bir fısla 12 saati aştı. Soğuk havalarda da test etmek lazım. Diğer bir dikkatimi çeken de ağır notalarına rağmen oldukça ferah, havadar bir hissi var. Bungun, ağdalı hissettirmiyor (hundred silent ways, vain&naive öyleydi mesela). Günlük kullanıma da gayet uygun gider.
Genel olarak kaliteli ve ustalık işi bir koku olmuş. Naif ve nazik bir havası var, ikinci bir ten gibi hissettiriyor. Kadınların biraz daha çok hoşuna gideceğini düşünüyorum. Ama orta notalar hariç gayet uniseks bir parfüm. Nishane'yi de tebrik ediyorum, konseptleri olsun, parfümün kendisi olsun çok güzel bir çalışma olmuş.Son Düzenleme Frozenwings; 21-07-19, 15:26. Tarafından yapıldı.
- 14 beğenme
Yorum
-
Maalesef hem Muskane hem Florane hayal kırıklığı..
- 2 beğenme
Yorum
-
Frozenwings hocam Aniyi o kadar güzel anlatmış ki bize söyleyecek söz kalmamış ben Aniyi beğendim ama öyle aman aman olmadım güzel genel beğenisi iltifatı bol olacak performansı herşeyin üstünde bir gurmand ama nedense ilk seriden aldığım haz ve mutluluğu sonraki hiçbir parfümünde bulamadım Nishanenin
Yorum
-
Benim sıralamam
Ani
Unutamam
Nefs
Safran Colognise
Muskane
Florane
Özellikle Ani bu zamanki Nishanelerin içinde oldukça farklı bir yerde ve farklı bir tarz olması nedeniyle ilk sırada. Sonbahar ve kış aylarında kendisini çok daha iyi anlayacağımıza ve kendini kullandıran parfümler kategorisine girip en fazla kullandığımız parfümler arasına gireceğine inanıyorum. Özellikle geçişleri ve katmanıyla sıkıcı olmaktan oldukça uzakta bir parfüm. Bence Nishane adına ve kalitesine son derece yakışmış. Emek harcanmış ve üzerinde çalışılmış bir parfüm. Fan your flames ile beraber markanın en özgün ve beğendiğim çalışması oldu.
Nishane Unutamam. Yine sıradışı ve fark yaratan bir çalışma. Aromatik fujer sınıfı içerisinde oldukça farklı bir yerde. Parfümün sıvı rengi, sıvının yoğun oluşu ve tarz olarak Slumberhouse gibi indieleri hatırlattı. Sürekli kullanıma pek uygun olmasa da bileğe sıkıp ara ara koklamak oldukça keyif verecektir.
Nefs. Daha önceki incelmemdeki gibi daha çok Arap pazarına hitap eden zengin ve lüks hissiyatlı bir çalışma. Kutusu, işlemeli şişesi ve sunumuyla zaten daha parfümü koklamadan bu pahalı bir parfüm diyorsunuz. Kullanılan hammadde kalitesi oldukça üst düzey. Ama bizim Türk kullanıcı kitlesine pek hitap etmez.
Safran Colognise. Kullanımı oldukça kolay baş ucu parfümü. Safranın başrolde olup odunsularla ve narenciyelerle harmanlanmış niche ten çok designer tarzına yakın ama yinede kaliteli kokan bir parfüm. Kalıcılığı ve farkedilirliği oldukça başarılı. Bana göre bahar aylarında kullanıma daha uygun.
Muskane. Net olarak bayan kullanımına daha uygun baştan sona temiz hissiyatlı, sabunsu, pudramsı ve oldukça performanslı niche ile designer arasında kalan dört mevsimlik bir parfüm.
Florane. Tozlu aromatik yeşil notalara eşlik eden beyaz çiçeklerle beraber feminen çizgiye daha yakın kullanımı kolay ve rahatsızlık vermeyen, taze hissiyatlı temiz bir parfüm. Şapkadan tavşan çıkartmıyor
- 12 beğenme
Yorum
-
Ani tıpkı Remember me gibi aynı elden ve zihinden türediğini tabandan diplere kadar hissettiriyor. Remember me ile yakalanan çıkışın mirası yenmek istenmiş gibi geldi bana.
Safran Colognise ise adp sandaloya selam çakıp hacivat genlerini çağrıştırdı. Nishane kokusu olduğunu şişesini görmeden ne olduğunu bilmeden anlamak hiçte zor değil. Ormonde Jayne kokuları gibi aynı kökenden türeme durumu nishanenin son kokularındada var sanırım.
Unutamamı soğuk havada test etmekte fayda var. Net birşey söylemek 30 derecelerde insafsızlık olur
- 5 beğenme
Yorum
-
Şimdilik iki parfümü deneyebildim.
Unutamam, eski aromatik fujerlerin oldukça başarılı modern bir versiyonu. Yer yer Slumberhouse Norne ve Serge Lutens Fille En Aiguilles izleri yakalamak mümkün. Benzer kulvarlardalar. Amouage Opus VI ile de bağlar kurmak mümkün. Oryantal esintiler katan reçineli yapıyla desteklenmiş yapaylıktan uzak odunsuluk ve aromatik otların oluşturduğu dengeyi çok sevdim. Çok batılı havada olmayan daha oryantal soslu bir koyu yeşil atmosfer yaratılmış. Açılışta castoreum kaynaklı dozunda bir kirlilik var ve bu da parfümün gayet sert, koyu başlamasını sağlamış. Ne olduğunu daha en baştan güm diye söyleyen, şakası olmayan bir maskülen. Ama doğru kadında da çok ilginç durabilir. Genelde pek öne çıkmayan tatlılık, sonlarda amberle beraber daha fazla hissediliyor ama gayet ölçülü. Yeşil ve hafif kirli aromatikliğin, çok doğal odunsuluğa ve daha sonra kadifemsi, sıcak, tatlımsı, egzotik bir ambere saatler içindeki dönüşümünü izlemek keyifli. Sanki odunsuluğa eşlik eden belli belirsiz bir dumansılık da hissettim ama o belki benim sürekli tüttürdüğüm sigaranın dumanındandır. Yüksek yayılımın yanı sıra çok uzun süren bir kalıcılık da söz konusu. Parfümün değişimleri bu uzun süreçte gayet ağır, aheste gerçekleşiyor. Her aşamasının tadını ayrı ayrı ve uzun uzun çıkarmak mümkün. Soğuk havalara daha uygun olduğunu da eklemek lazım. Bravo Nishane!
Safran Colognisé, adına uygun olarak, beyaz süet etkisi yaratan safranın üzerine kurulmuş bir parfüm. Çok ciddi değişimler gözlemlemedim ama öyle bir katmanlı yapı beklentim de yoktu zaten. Önceki versiyonda, erkeksi beyaz çiçeklerle beraber klasik ferah yapıyı kuran turunçgiller, bu parfümde safranın hakimiyetini kabullenip geriye çekilmişler. Colognisé daha yaza uygunken Safran Colognisé, daha koyu ama boğmayan karakteriyle kara kış dışında kullanılabilir gibi duruyor. Maskülen ve hormonlu bir kolonya olarak, fazla büyük beklentilere de girmeden değerlendirilirse, genel beğeniye de uyan ve hiç fena sayılmayacak performansıyla görevini layıkıyla yerine getiren ama kullandıktan sonra da akılda fazla iz bırakmayan bir çalışma. Suede et Safran'ın daha kibar, efendi, uslu küçük kardeşi diye de bakılabilir.Son Düzenleme Medea; 22-07-19, 07:02. Tarafından yapıldı.
- 16 beğenme
Yorum
-
marooned - Evet, o Ebru Gündeş göndermelerinin amacı nedir ben de anlamadım. Böyle boş ifadelerle parfümü itelemeye çalışmanın parfüme yarardan çok zarar getirdiğini düşünüyorum. Ayrıca şöyle riskleri de var, mesela seçilen isim uluslararası bir dolandırıcıyla birlikte anılıyor ve insanların tepkisini çekiyor olabilir, insanlar markayı da o tür karanlık durumlarla özdeşleştirebilir falan filan... Hiç gerek yok böyle işgüzarlıklara! Güle güle kullanın şişenizi
-
muskhane: kremsi,sabunsu, güneş kremi tadında musk kullanımı montale sweet oriantel dreams daki gibi sanki..
florhane:açılış itibari ile renkli top top şekerli sakızların tadını aldım koku olarak.koku oturdukça çiçeksi hal aldı,enerjik bir koku bana göre.
safrane colognise:abisinin maskülen hali.gündüz değil gece kullanımı daha oturur sanki.
- 5 beğenme
Yorum
-
Diğer Nishaneleri gözü kapalı kokladığımda Nefs hepsinden ayrılıyor kalite hissiyatı gerçekten çok yüksek, bu kesin pahalıdır dersiniz
Biraz viski,safran bal orta notalar algıladığım osmanthus, yasemin ve parfümün kremsi kokusu çok hafif ve güzel yedirilmiş, Özellikle orta kısmı mest etti.
Diğer üst sınıf parfümlerle karşılaştırdığımızda bu fiyata satılır mı ? satılır
Eğer önceden deneme şansım olsaydı tam şişe alırdım.
Nefsi denedikten sonra diğerleri hakkında yorum yapsam olmaz.
Reklam yapıyormuşum gibi oldu ama benim görüşüm bir roja enigma,ormonde jayne black gold sınıfında yerini aldı gözümde.
Böyle bir parfüm yaptıkları için kendilerini tebrik ediyorum .
Altuğ hocama da yaptıklarından ötürü tekrar teşekkür ediyorum.
- 8 beğenme
Yorum
-
Muskane: Ben baya beğendim.
Gayet leziz ve ayarlı bi' ahududu etrafında gelişiyor olaylar. Misk oldukça sabunsu ve yağlı bi' çizgide verilmiş. Vanilya ile ilgili ön yargılarımı kıran içine işlemiş menekşe. Aksi takdirde ahududu ve vanilya destekli bi' koku tatlılık ve sıradanlık eşiğime saldırabilirdi. Kurulan menekşe/ahududu ve vanilya dengesini beğendim. Totalde kremsi ve temiz hissiyatlı, küçük meyve dokunuşuyla şımarabilecekken kulağı çekilmiş, yer yer soğuk bi' süsen parfümünü çağrıştıran, sıradan da olmayan, katı ve güzel bi' misk çalışması.
Duştan sonra gelen rahatlama hissinin şişeye konmuş hali en kısa özeti olabilir. Ek olarak serin yaz akşamlarında açık alanlarda mıknatısa dönüşmenize de kolaylık sağlayabilir.
Sıyrılan bi' özelliği var, zaman içerisinde değerinin anlaşılacağını düşünüyorum.
Florane: Tuz oranı yüksek, renkli ve canlı odunsu bi' çiçek buketi.
Açılış müthiş enerjik tuz dolu frenk üzümü ve narenciye ordusuyla gerçekleşiyor. Dekant şişesini açıp içme nedeni.. Bi' süre taze sıkılmış meyve suyu gibi davrandıktan sonra sahaya inen aromatik ve sert bitkiler parfümün mesajını hissedilir bi' şekilde değiştiriyor. Ağız sulandıran greyfurt ve üzümlü kısmın yerini iğneli sert dallar ve misk alıyor. Alışık olduğum bi' sondu ama büzülen suratımı etkilemeyi başaran seviyeli geçişler oldu.
Sonuç itibariyle benim tenimde çiçeksi yanı o kadar da bağırmayan misk tabanlı, sıcak ve meyveli bi' odunsuya dönüştü.
Dejavu dakikalarınız olabilir, nerede kokladım ben bunu diye söylendiğiniz anlar olabilir. Tüm bunları bi' kenara bırakıp değerlendirirseniz yarı yolda bırakmayacak, güvenli, meyveli, kişiye göre çiçeksi tam bi' genel beğeni parfümü. Üstünüzdeyken beğenmeyen çıkmaz. Sarılan da derin derin içine çeker.
Safran Colognise: Hafif deri ve safran birlikteliği Colognise'yi artık parfüm kategorisine yerleştirmiş. Enerji dolu turunçgilleri süet efektiyle tabiri yerindeyse adam edilmiş. Bu müdahaleye rağmen ferah karakterinin korunmuş olması şaşırtıcı. Ana DNA sürekli kendini hissettiriyor. Bunun dışında ben de pek bi' değişim gözlemlemedim, safran ve Colognise demişler; evet safran ve Colognise. Ama parfüm olmuş bi' Colognise.
Kardeşimin "fabrikadan yeni çıkmış oyuncak gibi kokuyorsun" iltifatına rağmen benden geçer not aldı.
Kararsız anların, açık alanların ve Sonbahar'ın parfümü.
Üç kokunun da performansı bende çok çok iyi oldu. Geçtiğim yerde kaldılar.
- Stop the car...
- What ?!
- Stop the fuckin' car!
- 11 beğenme
Yorum
-
Unutamam için adam öldürülür 😊 mutiş bir fujer olmuş indienin babası,
Ani bisküvüt gibi heycanlı bir gurme parfümü lezzetli
Florane adından oldugı gibi hallice
Muskane kremsi yapısı ile dişilik kokan bie parfüm
Safran colognise indie model gibi olmuş biraz türk tarihlerini mesnevisini hissettim
Detaylı inceleme yazarım
SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Her Kalp İçindeki Çiçeğin Kokusunu Verir.
- 4 beğenme
Yorum
-
Eline sağlık Altuğ hocam.
Unutamam ile başlamak istiyorum çünkü şahsım adına çok fazla sanatsal geldi hiç benlik değilmiş. Benim denediğim hiç bir parfüme benzemiyor burun hafızamın haznesine bir artı oldu. Başka bir artısı da yok gibi. Zaten şu Castoreum notası benim için her zaman zorlayıcı olmuştur daha o evrelere ulaşamadım. Fujer parfümlerini biraz daha sakin iken kullanılabilir buluyorum doğrusu. Bu parfümü kullanıp toplu taşımaya vs bindiğimi düşünüyorum da. Boş koltukta yanıma insan oturmaz, oturanı da durağına gelmeden indirir.
Ani ise çok güzel bir gurme parfüm. Zaten gurme seven ben için şimdiye kadar denediğim en iyi Nishane parfümü diyebilirim. Belki buradaki çoğu kişiye sıkıcı gelebilir ama benim için çok güzel. İlk sıkarken paçuliden olsa gerek biraz topraksı bir hissiyat hissettim o çok yakışmış ama ilerde dinginleşiyor vanilyalı kurabiye gibi kokmaya devam ediyor. Bana biraz Lidge'yi de anımsattı. Kalıcılık başarılı.
Nefs ise parasını dikkate almazsak hoş bir arabik parfüm olmuş. Biraz More Than Words'u andırıyor ama oradaki mayhoş ekşi hava bunda yok bu da biraz daha kullanılabilir yapmış. Karizmatik bir koku kışın davet ya da özel bir durum için giyilen takımda hoş durabilir.Son Düzenleme vagonlar; 22-07-19, 16:15. Tarafından yapıldı.
- 9 beğenme
Yorum
Yorum