Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Parfüm alma karari nasil verilir? (ya da alevler söndümü, yakar miyim gönlümü?)

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Parfüm alma karari nasil verilir? (ya da alevler söndümü, yakar miyim gönlümü?)

    Aha, geldi rookie, sorar da sorar şimdi demez iseniz, sormak istiyorum.. Üstatlarımdan biraz dekant aldım, ramdom şekilde denemeye başladım..

    Kendim bir konjonktür oluşturup, nefret dahi etsem, her bir şişe parfümü (yada çoğunlukla dekantı) 3 gün kullanıp kararı öyle vermek üzere bir postulat oluşturdum.. Ancak..

    Ustalar ne yapar, kim neyi nasıl alacağına karar verir, sorasım var..

    Yüreğinin götürdüğü yere git demeyen herkez başımın üstüne..

    Bir adam, koku nasıl seçilir bilmek ister..



  • #2
    Denerim, beğendiysem alırım. Bu kadar.

    Yorum


    • #3
      kişisel olarak aşırı yoğun hayvansal notalar, boozy notalar ve aşırı şekerli parfümleri o kadar denememe rağmen sevemedim. o yüzden bu tarz parfümleri %99 ihtimalle artık denemiyorum bile. bunun dışında her türlü parfümü önce dekant olarak edinip beğenirsem alıyorum.

      Yorum


      • #4
        Dekantı aldınız, ne kadar süre kullanıp karar veriyorsunuz, 1 gün, 3 gün , 1 hafta.. Onu merak ediyorum.. Tam karar veremediyseniz, 1 hafta ara verip tekrar bir şans mı veriyorsunuz, ya da kararsızsam asla almam falan mı diyorsunuz?

        İlk notada sarmamışsa almam, kalp notası önemli, tüm notalar şart değil gibi gibi.. Ustalar nasıl parfüm alır?

        Yorum


        • #5
          Çok öyle bir matematiği yok ya, bazen açılışına bazen de son notalarına aşık olursun, seversen alırsın. Ama yine de 5-6 kere denemekte fayda var.. Zaman bile değiştiriyor, 3-4 sene içerisinde parfüm zevkin de evriliyor, farklı şeyler aramaya başlıyorsun. Maskülen eski şeyleri sevmeye başlıyorsun bu sefer onları alıyorsun. Öyle bir döngü..

          Yorum


          • #6
            Markanın adını bile duymadıgın bir parfüme şişeli girebiliyorsun bir splitte, yada mağazada denediğin parfümü ilk fısta beğenip alabiliyorsun, yada splitten dekant olarak aldıgın bir parfümü bir iki kere deneyip şişeli alabiliyorsun yani kesinlikle bir matematiği yok beğenmeye bağlı.

            Yorum


            • #7
              Tamamen ruh halime bağlı diyebilirim

              Yorum


              • #8

                Yorum


                • #9
                  ben genelde dekant olarak aldıgım parfümlerde forum ahalisinin begendiği parfümlere yöneliyorum.Şişe olarak aldıgım parfümlere gelicek olursak bazen deneyip beğendiysem alıyorum bazende eve gelip notlarına bakıp alıyorum.Çok düşünerek aldıgım parfümlerden 10 günde sıkıldıgımda oluyor.Kullanıp sevmediğim bir dekantın bir kaç yıl sonra şişesini aldıgımda oluyor

                  Yorum


                  • #10
                    Genellikle önce Beymen, Harvey ve Lafayette gibi mağazarlada hem kağıtta hem de tenimde kokuyu test ediyorum. Sonrasında bulabilirsem 5 ml dekant alıp bitirene kadar her açıdan (kalıcılık, yayılım, tenimde nasıl kokuyor uzun süre kullanımda, çevreden gelen tepkiler) test ediyorum. En son şişeli olarak almaya karar veriyorum.

                    Yorum


                    • ntmm22
                      ntmm22 Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      peki buna rağmen aldıktan sonra pişman oldugunuz oldu mu hocam ben kör almayı çok seviyorum halada çok fazla kör alışveriş yaparım ama bazende sizin dediğiniz gibi dekantını kullanıp almaya karar verdiklerim var, dekantını kullandıklarımı şişeli alınca pişman oluyorum genelde, ne gerek vardıki diyorum zaten kullanıyordum diyorum mesela

                    • xPixa
                      xPixa Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Oldu; geçen sene aldığım Cuir Cannage

                    • ntmm22
                      ntmm22 Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      doğru satılığa çıkarmıştınız bir ara satıldı mı bilmiyorum, ben denedim o kokuyu gördüğüm en kremsi en yumusak deri kokusu ben deri seven birisi değilim gayet naif bir deri kokusu ama bende pek begenmedim,

                  • #11
                    Aradığım türe ait literatür araştırması sonrasında çıkan listeyi önce kağıtta, sonra üstümde denerim. Genellikle. Terapi niyetine parfümeriye gidip tesadüfi kokladığım zamanlar da oluyor, ama o zamanlarda satın almıyorum.

                    Yorum


                    • #12
                      Kör alış zamanı, evde kalmışların kör randevu hissiyatı, blind date zamanlrarıııı...

                      Yorum


                      • #13
                        Fırsat bulunabilirse Decant alıp 1 2 gün denemek bulunamazsa mağazalarda 1 2 kere test etmek ama en önemlisi üzerinde kokusunu aldığınız her saniye ne güzel kokusun be diyerek kendinden geçmek

                        Yorum

                        İşleniyor...
                        X