Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Amouage'dan İstifa Haberi Geldi

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Amouage'dan İstifa Haberi Geldi

    Amouage'ın Creative Director'ü Christopher Chong 12 yıldan beri sürdürdüğü görevinden istifa ettiğini açıkladı..
    Amouage'ın son dönemde çıkardığı bir çok parfüm bizler de dahil olmak üzere bir çok parfüm eleştirmeni tarafından oldukça eleştirilen işlerdi. Son çıkan 3-4 parfümle biraz toparlar gibi olsa da istenilen seviyeye ulaşamayan parfümler Christopher Chong'u istifaya zorlamış görünüyor.

    Aslında Christopher Chong, Amouage'ı yerel bir marka olmaktan çıkarıp uluslar arası bir marka haline getirmişti. Şişe tasarımlarından, Amoauge'ın en çok ses getiren parfümlerine kadar hepsinde kendisinin parmağı bulunuyor.. Özellikle Jubilation XXV'in kendisinin en iyi referansı olduğu bütün dünyaca kabul edilmekte..

    Bu istifa aslında beni şahsen heyecanlandırdı. Christopher Chong bir dönem için Amouage'ın parlamasına ve dünya çapında ilgi duyulmasına etki etmişti. Ancak, kendisi bu dönemi geride bıraktı. Bir nevi devir değişti; piyasanın ve kullanıcıların ilgileri, istekleri ve beklentileri farklılaştı. Bu durum karşısında gereken evrimi gerçekleştiremeyince kendisi Amouage'a teşekkürlerini sunan bir istifa mektubu iletti.

    Bundan sonra yerine gelecek kişiyi çok zor bir görev bekliyor.. Hep birlikte göreceğiz, umarım markadan artık görmek/koklamak istediğimiz eski başarısıyla özdeşleşmiş yeni parfümler gelir..

    Click image for larger version

Name:	AboutChirstopher03.jpg
Views:	69
Size:	53.4 KB
ID:	130000
    estefanyen

  • #2
    Amouage, parfüm dünyasına ilk girdiğim günlerde Kilian ile birlikte en ulaşılamaz gibi gelen, kafamda çok üstlere koyduğum bir markaydı. Zaten forumları keşfedene kadar alışverişleri de decantshop tan yapıyordum (ki dolar kuru 1.9₺ falan idi. Ne güzel günlermiş ). Aldığım ilk paketin içerisinde Kilian dan a Taste of Heaven ile Amouage dan Interlude vardı. Gel zaman git zaman derken hala bu iki markanın, ilk denediğim parfümlerinin üstünde bir çalışmalarına şahit olmadım yaklaşık 6 senedir. Sadece by Kilian ın Single Malt ını ayrı tutuyorum. Çünkü Kilian standardının çok üstünde bir parfüm. Kilian ı bu parfüme yakıştıramıyorum desem sanırım tam olur Çok uzadı... Amouage ın son işlerinden Beach Hut (o da ehhh) dışında beğenerek kullanırım ya da şişe ile alır ömürlük saklarım diyebileceğim bir parfümü yok. Muhtemelen benim gibi düşünen birçok parfümsever vardır. Bir umut ışığı olabilir yeni gelecek işler açısından. Yıl olmuş bilmem ne! Hala Jubilation ın ekmeğini yiyor olmak?

    Yorum


    • #3
      bu adamdan kaynaklanan bir sorun oldugunu düşünmüyorum.İsim yapan bir çok firma, belli bir süre sonra parfümlerinde kısıtlamalara gidiyor

      Yorum

      İşleniyor...
      X