Herkese merhaba, en son Paris Fragonard'dan aldığım parfümün sonuna yaklaşırken yeni bir parfüm arayışına girdim. Bu arada acaba kendim parfüm yapabilir miyim diye düşünmeye başladım. Ve internette bir araştırma yaptım. Fragrantica ve Basenotes sitelerini inceledim. Ulaşabildiğim kadarıyla organik ve sentetik esanslar, etil alkol, polisorbat ve dipropilen glikol satın aldım. Bol miktarda amber şişe, enjektör ve pastör pipet tedarik ettim. Bahsi geçen sitelerden ve başka yabancı menşeli sitelerden okuduklarımla hammaddeleri koklaya koklaya ml ve damla hesabıyla karıştırdım. Her karışımın formülünü bir deftere not aldım. İlk yaptığım 17.11.2018 tarihli parfüm yeni yeni şeffaflaşmaya başladı ve şu anda bana çok güzel kokuyor. Bu konuda hâlâ okuyup, araştırmaya devam ediyorum. Ancak ülkemiz bu konuda çok kısıtlı imkanlara sahip. Hammadde bulmakta zorlanıyorum. Bu konuda deneyimli arkadaşların yanıtlarını sabırsızlıkla bekliyorum. Saygılarımla.
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Evde parfüm yapımı hakkında
Çökme
X
-
formuller için şu siteye bakabilirsin https://sites.google.com/site/perfum...reed-s-aventus
hammadde olayı çok sıkıntılı..
- 2 beğenme
-
Hammadde tedariği ile ilgili yerli firmalar ile görüştünüz mü
Gülçiçek kimya
Seluz
Froma kimya
Önümüzdeki bir kaç yıl burun ve koku zihnimi geliştirdikten sonra benim de buna benzer hobi amaçlı düşüncelerim var..
- 1 Beğen
Yorum
-
Arkadaşlar Hindistan'daki gönderim yapan bir site buldum.Her çeşit aldehit esans zengin çeşitlilkte
https://bulkaroma.com/
-
Öncelikle cornelius arkadaşımızın nazik daveti için kendisine çok teşekkür ederim. Beni bir görev adamı olarak lanse etmesi göz yaşlarımı sel etti akıttı lakin ne yazık ki görevdeyim. Kendisinin de çok iyi bildiği bir dini lider portresi üzerinde çalışıyorum..! Ben de bu konuda benden daha çok bilgi sahibi olduğunu düşündüğüm cantona8 arkadaşımıza bu görevi devretmekten onur duyuyorum huzurlarınızda.
Evet Cantona, enjektörleri alalım.
- 5 beğenme
Yorum
-
Gülçiçek ile görüştüm. Ancak firma son haliyle konsantre parfüm yağı satıyor. Hepsi ünlü markaların imitasyonu. Nota satmıyorlar. Diğer iki firmayı sayenizde öğrendim. En kısa sürede iletişime geçerim. Nota yine bir nebze bulunuyor. Ancak sulandırıcı ajan bulmak çok zor. Birçok kimya firması ile görüştüm. Sadece kurumsal firmalara satışımız var, bireylere satışımız yok yanıtını aldım.
- 1 Beğen
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: alikaptan View Postformuller için şu siteye bakabilirsin https://sites.google.com/site/perfum...reed-s-aventus
hammadde olayı çok sıkıntılı..
- 1 Beğen
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: hlttmz View PostHammadde tedariği ile ilgili yerli firmalar ile görüştünüz mü
Gülçiçek kimya
Seluz
Froma kimya
Önümüzdeki bir kaç yıl burun ve koku zihnimi geliştirdikten sonra benim de buna benzer hobi amaçlı düşüncelerim var..
- 1 Beğen
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Makedon View PostÖncelikle cornelius arkadaşımızın nazik daveti için kendisine çok teşekkür ederim. Beni bir görev adamı olarak lanse etmesi göz yaşlarımı sel etti akıttı lakin ne yazık ki görevdeyim. Kendisinin de çok iyi bildiği bir dini lider portresi üzerinde çalışıyorum..! Ben de bu konuda benden daha çok bilgi sahibi olduğunu düşündüğüm cantona8 arkadaşımıza bu görevi devretmekten onur duyuyorum huzurlarınızda.
Evet Cantona, enjektörleri alalım.
- 1 Beğen
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Scarlett Passion
Gülçiçek ile görüştüm. Ancak firma son haliyle konsantre parfüm yağı satıyor. Hepsi ünlü markaların imitasyonu. Nota satmıyorlar. Diğer iki firmayı sayenizde öğrendim. En kısa sürede iletişime geçerim. Nota yine bir nebze bulunuyor. Ancak sulandırıcı ajan bulmak çok zor. Birçok kimya firması ile görüştüm. Sadece kurumsal firmalara satışımız var, bireylere satışımız yok yanıtını aldım.
Sahibi Bihter hanım size aradığınız soruların cevaplarını verecektir diye düşünüyorum.. hammadde konusunda ne tür malzeme kullanılıyor bilemiyorum ama sentetik mi doğal mi belki tedarik konusunda onlarla iletişime geçebilirsiniz..
Hatta direk Bihter Hanımın instagram hesabına yazın sizinle tanışıp fikir almak istiyorum diye.. belki çözüm olabilir size..
Birçok ufak çaplı esans satıcıları bidonla aventus esansı getirip satıyor Eminönü de 😊
Alıp alkol ile çoğaltıp kullanan arkadaşlarım mevcut.. armaf cdni 1 saat sonraki hali gibi kokuyor aynı
Yorum
-
Vedat Ozan'ın koku atölyeleri var. Belki birine katılıp aklınıza takılanları Vedat Bey'e sorarsınız.Yanlış hatırlamıyorsam bu foruma veya diğer foruma üye olan bir hanımefendi de kendi parfümlerini yapıyordu. Ne yazık ki ismini ben hatırlayamadım. Hatırlayanlar yardımcı olabilirlerse sevinirim. Onunla bağlantı kurmaya çalışabilirsiniz. Ayrıca youtube'da fragrenceview diye bir kanal var. Kanal sahibi de sizin gibi parfüm yapma ile ilgili çalışmaya başladı.İsterseniz ona da bakın. Tutkuyla bağlandığı bir hobisi olanlara çok imreniyorum. Kolay gelsin.
- 4 beğenme
Yorum
Yorum