Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Parfüm sağırlığı (koku alma duyusunun nötürleşmesi)

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Parfüm sağırlığı (koku alma duyusunun nötürleşmesi)

    Sevgili dostlar merhaba!


    güzel bir İzmir sabahına uyanmış , sıcak duş sonrası Sandal ağacı özlü tıraş sabunumu kasede köpürtürken kokusunu alamadığımı hissettim. Tıraşım sonrasında burnumu kaseye yaslasam da çok derinden birşeyler koktuğunu hissedebildim fakat Sandal ağacı değildi...
    Dolabı açtım ve hemen Ormando Jayne Black Gold ile Xerjoff Naxoss şişelerini köşeye ayırıp üstlerine İMCO etiketi yapıştırdım
    Zira ne zaman ben bu parfümleri kullansam ertesi gün hatta 2.güne yansıyan bir koku alamama durumu yaşıyorum. Sizlerin de başına gelmiş olabilir mi?
    OJ Black Gold'u akşam 1 fıs el üstüme sıkıp ne muhteşem şeysin sen diye sevmiştim



  • #2
    Erdoğan hocam yazdığın her 2 parfümde ISO E-Super bombası. Bu molekülün özelliklerinden birtanesi de bu. Kullandığın zaman burnunun koku alma duyularını kapatıyor. Sen kokuyu almıyorsun fakat etraf alıyor. HAni parfüm ara ara patlıyor dediğimiz konuda aslında ISO E-Super den kaynaklanan bir durum. Aslında koku her zaman orda durutyor ama burnumuz kokuya kitlendiği için ara da açıldığından bize koku patlıyormuş gibi geliyor.

    Yorum


    • #3
      Geza Schön ISO E-Super kullanmayı seviyor, Ormonde jayne parfümlerini kullandıysanız unutmanız mümkün olmaz o zamanda yapacak birşey yok.
      Ormonde jayne parfümlerini denemeyen varsa hiç denemesin çok zarara girerler, hele black gold dekantı varsa bile hiç koklamasın.

      Yorum


      • #4
        Terre D'Hermes eski versiyonlarında %55 Iso Super E oranıyla piyasaya sunulmuştu. IFRA günümüzde maksimum %21,4 oranına kadar müsade ediyor.. Terre nin alkol dışında kalan esansın %55 i iso vay be dedirtiyor.. Burun düşmanı ama seviyoruz ne yapalım
        estefanyen

        Yorum


        • KARALARIN_CEMAL
          KARALARIN_CEMAL Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Evet Ali hocam ben de katılıyorum yazdıklarınıza. 2013 yılı idi yanlış hatırlamıyorsam, Terre D'Hermes almıştım 227 TL Hepsiburada.com dan. Kapağı da çevirip aşağı doğru döndürmeliydi. İlk defa bir parfüm burun direklerimi sızlatmıştı ve bende çok kötü bir izlenim bırakmıştı. ''ııiiy bu ne böyle dedim!'' kendi kendime. Bundan dolayı hermes den daha ilk denemede soğumuştum. Daha sonraki denemelerimde ön yargılarımdan kurtuldum hoşuma gitmeye başladı, yalnız ilk denediğimden farklıydı sonraki denemelerimden. Etkisi baya bir azalmıştı. Sonrasında da splitten temin etmiştim, halen bitiremedim, sıra gelmiyor ki :-))

      • #5
        yazdığım yorum nereye gitti gören var mı?

        Yorum


        • ali
          ali Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          bundan başka bir yorumunuz gözükmüyor..

        • KARALARIN_CEMAL
          KARALARIN_CEMAL Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Neyse sağlık olsun Ali hocam. Sizin yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Terre D'Hermes için

      • #6
        başlık açacaktım ama buradan devam etmek daha mantıklı sanırım..arkadaşlar son zamanlarda kokulardan yeteri kadar performans alamadığımı farkettim,şu burnun kokuya alışarak anozmi yapmasıydı sanırım ? biara romeo gigli man parfümünde bunu yaşıyordum ama kokunun kendisinden kaynaklanıyordu bu durum..mesela ben gün içi koku değiştirmem ne ile başladıysam onunla devam ederim en kötü aynı klasmanda yakın layering kokular kullanırım ...ama ilk sıktığımda kokuyu alıyorum belli bir süre sonra koku belli belirsiz oluyor tazeleme yapsam bile..koku algısını artımak için bir yöntem varmı?? gençliğimde açıkparfüm hazırlayan bir ablanın dükkanına gittiğimde koku ayırd edebilmek için ara sıra kahve kokladığını görmüştüm hatta sorduğumda burnum körleşiyor onun için demişti...mesela yazın vucut ısındıkça koku tekrar ortaya çıkıyor...

        bir diğer konuda sizdede oluyormu bilmiyorum elinizde olan ve daha önce performansına bayıldığınız bir koku aynı performansı vermiyor bazen..notaları hissetmeme lineer bir koku algısı falan filan..

        Yorum

        İşleniyor...
        X