Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Kokunun Satın Almaya Etkisi

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Kokunun Satın Almaya Etkisi

    Ne zaman LC Waikiki mağazasının önünden geçsem içeriden dışarıya yayılan, limonun yoğunlukta olduğu fresh aromatik bi' koku duyarım. Tasarımları bana pek hitap etmez o yüzden tercih etmediğim bi' markadır, buna rağmen önünden her geçişimde içeriye doğru bi' şeyler beni sürükler.
    Bunun farkındalığına da limon kokusunun alışveriş güdüsünü tetiklediğini ve insanı güvende hissettirdiğini okuduğumda vardım.

    Koku difüzyon cihazlarıyla ortamı nefis bi' ayara getirip insanı normalde tercih etmediği bi' mağazaya sokabiliyorlar. Baya paşa paşa manipüle edilip girip düz beyaz, düz siyah t-shirt alıp çıkmışlığım bile var. (:

    Kokusal pazarlama üzerine yazılmış makalelerde benimki gibi örneklere rastlayabilirsiniz.
    Mesela New York'taki Samsung mağazası baştan aşağı tatlı kavun kokuyormuş. Bu kokuyu tercih etmelerindeki amaç tüketicilere kendilerini Güney Denizi adalarındaymış gibi hissettirip gevşetmek. Dolayısıyla fiyatları da pek dert ettirmemek.
    Bi' diğeri, iç çamaşırı ve mayo reyonlarını leylak ve Hindistan ceviziyle kokulandıran hatırı sayılır mağazalar. Amerika'daki Abercrombie mağazasının ve ürünlerinin, meşhur parfümleri Fitch & Fierce ile kokulandırıldığını parfümlerle ilgilenenler bilir. Ayrıca o parfümdeki tuhaf çekicilik tez konusu olabilir zaten.

    Mişler muşlar çok fakat ayarı kaçtığında olumsuz etkiler yaratabileceği gerçeği de mevcut. Bi' süpermarketin, koku alerjisi olan birinin boğularak hayatını kaybetmesi nedeniyle uzun ve sıkıntılı süreçler geçirmesi gibi.

    Böyle olumlu/olumsuz deneyimleriniz oldu mu dostlar? Kokular tarafından ele geçirilip paldır küldür daldığınız mekanlar, duramadığınız alışverişler, ya da rahatsız olup terk ettiğiniz mağazalar/mekanlar, antiseptik kokmuyor diye ilaç almadığınız eczaneler… -- var mı?
    - Stop the car...
    - What ?!
    - Stop the fuckin' car!

  • #2
    Ne güzel,keşke bizim buradaki LC'ler de limon koksa
    Bu olayla ilgili sürekli karşılaştığım SPX mağazasının kokusu. İçerisi,içeride kokuyu veren mağaza ürünlerinden mi yoksa kokulandirma için özel olarak kullanılan bir şeyden mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama SPX mağazaları CDG2 Man'in oud katılmış hali gibi kokuyor.
    Böyle bildiğim bir kaç mağaza daha var ama uzun zamandır AVM'lere gitmedigim için aklımda bir tek burasi kalmış. Yakın zamanda mağazaları koklayip tekrar yazacağım

    Yorum


    • Lagerfeld
      Lagerfeld Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Yüksek ihtimal ortam kokulandırılıyor İbrahim. (:
      Ödlü CDG 2 de bana oradan 6-7 çift Vans aldırabilir mesela .

  • #3
    Bu etkiye kesinlikle katılıyorum.Çoğu işletme de artık profesyonel ortam kokulandırma şirketleri ile daha bilinçli olarak yürütüyor bunu.Hatta bir mağazada sorduğumda Scent-Link adında ki firma ile çalıştıklarını söyleyip cihazını göstermişti.
    Zihnimde en çok yer edinen ise Vakkorama'nın mağaza kokusu.Yıl boyunca imza sayılabilecek bir kokularının olmasının yanı sıra yılbaşı dönemine uygun olarak değiştirdikleri zencefili,tarçınlı kurabiye tarzındaki sıcak kokunun eminim ki mağazaya giren müşteri sayısına büyük etkisi vardır.Bir de kozmetik dükkanlarının mağaza dışına taşan o karışık parfüm,pudra,krem kokusu keşke şişelenebilse.
    Massimo Dutti'nin mağaza kokusu ise mağazadan kaçmama sebeb oluyor (:

    Yorum


    • Lagerfeld
      Lagerfeld Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Evet sadece bu işi yapan firmaların sayısı oldukça artmış durumda.
      Ayrıca o kozmetik dükkanlarından taşan kokuyu ben sevemedim bi' türlü. Şeker bulutu üzerinde uçuyormuş gibi saçma sapan bi' hisse kapılıyorum. Zaten sırf o koku karmaşası yüzünden denemek istediklerimi hemen kağıda sıkıp dışarı çıkarım; o kaosta fikir edinmem mümkün değil çünkü.
      +
      Vakko olayı çözmüş ama.

  • #4
    Güzel bi konu olmuş benimde hep aklımda istinye parkta bulunan Anatolia mağazasındaki osmanlı döneminde hissettiren kokusu kalmıştır.


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

    Yorum


    • Lagerfeld
      Lagerfeld Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Kokuyu tanımlayabilir misin Cüneyt Hocam? Yoğun hissettiğin bi' nota gibi mesela.

  • #5
    Bende Selway Outlette Home Bazaara girdiğimde mistik, amberimsi bir koku alıyorum. Galiba yaktıkları tütsülerden. Çok hoşuma gidiyor. Eğer tütsü almak istiyorsanız yine home bazaarda bulunan mumbai amberini kesinlikle tavsiye ediyorum. Muhteşem kokuyor. Evi hindistan sokaklarına çevirdim

    Yorum


    • #6
      Yanlış hatırlamıyorsam alışveriş merkezlerinde yapılan bir çalışmada vanilya kokusunun portakala göre daha fazla satış yaptırdığı saptanmıştı.

      Kişisel deneyimlerime gelirsem, ortam kokulandırmanın çoğu zaman abartıldığını düşünüyorum. Doğal havalandırma yoksunu ve dört mevsim iklimlendirilen mekanlarda içerideki sağlıksız ortamı bu şekilde maskelediklerini düşünüyorum.

      Bir de İpekyol'un kokusunu beğeniyorum. Pudramsı, hoş bir koku. Parfümü olsa alırdım. Paşabahçeyi de unutmayayım.
      Son Düzenleme Rayiha; 27-03-19, 02:20. Tarafından yapıldı. Reason: Ek

      Yorum


      • Lagerfeld
        Lagerfeld Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Paşabahçe kesinlikle nefis kokuyor. Evdeki kupa yığınının sebebi belli oldu.

    • #7
      Bildiğim kadarıyla Turkcell'de kokunun pazarlamaya etkisinin farkında olsa gerek ki bütün mağazalarında aynı kokuyu kullanıyor. Marka imajı yaratma ve marka bilinirliği açısından kokunun önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyorum.

      VTR-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


      Son Düzenleme MertCanTekeler; 06-02-20, 06:50. Tarafından yapıldı.

      Yorum


      • Lagerfeld
        Lagerfeld Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Turkcell'de spesifik bi' koku duyamadım hiç. Özellikle alışveriş merkezlerindeki mağazalarında işim oluyordu, o karmaşadan ötürü olabilir.

    • #8
      LCW Mağazalarındaki itici koku yüzünden çok seri alışveriş ederim yada çocukların bedenleri belli netten alırım

      Yorum


      • Lagerfeld
        Lagerfeld Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Nasıl bi' koku duyuyorsunuz LCW'de ? Benim yukarıda belirttiğim profile uyuyor mu ?

      • Guest's Avatar
        Misafir Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        tarif edemem ama lcw mağazalarının yoğunluğunu ve klimaların yetersiz kalmasından mide bulantısı yaşıyorum
        heleki kan şekeri düşükken açlık durumu varsa hiç çekilmez oluyor

    • #9
      Vakko'nun kokusu. Aslında ayılıp bayılmıyorum ama ne zaman bir Vakko mağazasının önünden geçsem hoşuma gidiyor. Özellikle bizim buradaki Bağdat Caddesi'nde yer alan Vakko'nun önünden geçerken bile o kokuyu caddeden alıyorsunuz. Adamlar sanki yangın söndürme helikopteriyle kokuyu binanın üstüne boşaltmışlar gibi. Bugüne kadar da Vakko dahil sadece kokusundan dolayı alışveriş yapmayı geçtim burası güzel kokuyor içeride ne var diye girip baktığım bir mağaza dahi olmadı.

      Yorum


      • #10
        Bende bir kez Abercrombie Fierce’in bu kadar satılmasının sebebinin sattıkları ürünleri koydukları poşetlerin içine sıktıkları için olduğunu işitmiştim

        Yorum


        • #11
          Koku makinesi firmaları arasında bu kokuyu satan bir firma bulmuştum. Bir kez denedim fakat massimo dutti kokusu değildi. Buradan ulaşabilirsiniz > https://buenos.com.tr/massimo-dutti-...-tasarim.html/

          Yorum


          • #12
            Genelde koku makinesi kullanıyor kötü kokuları bastırmak için.

            Yorum


            • #13
              geçen bizim burdaki shell den akaryakıt alıyordum ödeme için içeri girdim,müthiş bir koku karşıladı beni sordum kasiyere,abi bir sürü soran oldu sol tarafı dön yerde bir makine var ondan geliyor koku dedi..
              gidip baktım hatta makinenin fotosunu çektim..üzerinde AİR DUFF yazıyordu..kokularını arastırayım dedim trendyolda ürünü satan firmanın soru cevap kısmına girdim..baya ünlü markalarla çalıştığını öğrendim hatta bazıları mağaza isimleri ile kokuları sormuş.felanca mağazanın kokusu hangisi diye satıcı firma kokuları söylememiş..fimaya özel kokular ama farklı seçeneklerimiz mevcut tarzında cevap vermişler..gizem katmışlar hatta gizliyorlar ...biraz araştırın ne demek istediğimi anlarsınız?

              buarada bende acaba evimde kullansammı diye düşündüm.tabi anlam yüklemesin kimse eşimde bende temizlik konusunda titiz sayılırız ama ne yaparsanız yapın her evin kendine has bir kokusu olur az veya çok..amacım bastırmaktan ziyade gün boyu temiz kokmak ....ne dersiniz ?

              Yorum


              • Rayiha
                Rayiha Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Kimyasal maddeler oldukları ve parfüme göre daha fazla miktarda solunacakları için rutin kullanmayın bence, ama misafir kabul edeceğiniz zamanlar için güzel olabilir.

                Bu arada İpekyol'un kokusunu parfüm yapsalar alırım. Çok güzel bir pudra.

            • #14
              Vedat Ozan seneler önce bu konu hakkında bahsetmiş ve bilimsel bir araştırmaya da değinmişti. Müşteriler güzel kokulu ortamlarda daha fazla para harcamak için daha fazla irade gösteriyorlar.

              Yorum


              • #15
                İpekyol'un mağaza kokusunu ararken internet forumlarında bu kokunun aynısının Jacaranda Aurora oda kokusu olduğunu öğrendim, ürünün Trendyol yorumları da aynısını söylemiş.
                Bir de mağaza kokusunun MFK Baccarat Rouge ile çok benzediğini düşünenler var, her iki kokuyu da bilenler aydınlatabilir mi?

                Yorum

                İşleniyor...
                X