Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Küresel Isınma ve Parfüm Endüstrisi

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Küresel Isınma ve Parfüm Endüstrisi

    Bu etken nedeniyle uzun vadede doğal içerik fiyatlarının, dolayısıyla parfümlerin fiyatlarının da coşması gibi bi' durum söz konusu olur mu bazen düşünüyorum.
    İklim değişikliklerinin hasat zamanlarına etkisi, buna karşı nispeten doğal malzemeler kullanan markalar tarafından (Creed, Roja Dove vb. ) alınan/alınmış önlemler...

    Bu milyar dolarlık endüstri böyle bi' gerçekle nasıl baş etmeyi planlıyor merak ediyorum. Hepten sentetik krallığı kurmak fikri de doyurucu değil.

    Biz buzul çağında bile içimiz ısınsın diye oryantal parfümlere abanan optimist neandertaller olarak ortalıkta gezebiliriz, -de- bu büyük adamlar farklı ne düşünüyor olabilirler sizce?
    - Stop the car...
    - What ?!
    - Stop the fuckin' car!

  • #2
    Güzel bir konu elinize sağlık

    VTR-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

    Yorum


    • #3
      Parfüme şu açıdan bakıyorum ben doğada her şeyin bir kimyası var. Yani biraz daha kimya sektöründeki gelişme ile birebir doğal yağların aynısını üretecekler diye düşünüyorum. Bu sayede bitki katliamına gerek kalmayacak. Bu konuda çalışma yapıyorlar mı bilmiyorum tabi kimyager arkadaşlar daha iyi bilir

      Bunlara artı olarak http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/b...kirdi-40255721 füzyon reaktoru ile enerji üretme sorunu çözülürse atmosferden co2 toplayacak o2 üretecek tesislerde kurulabilir küresel ısınmaya önlem amaçlı. https://www.yesilodak.com/dunyanin-i...layan-santrali
      Son Düzenleme alikaptan; 07-03-19, 22:50. Tarafından yapıldı.

      Yorum


      • #4
        Olmaz. Nispeten doğal kullanmıyorlar çünkü. Ayrıca İFRA dediğimiz kuruluş ve uzantıları; sadece doğal hammadde, doğal denge, soy - sop vs. dışında sentetiğin de özellikleri ve bunun hem kullanıcıya hem de doğaya olan artı/eksi katkılarıyla da ilgileniyor. Dolayısıyla çiftçiden aromakimyasal devlerine kadar hepsi sorumlu davranmak mecburiyetinde.
        Ayrıca bir parfümün kg. başına maliyetini geçen günlerde söylemiştim ki bahsi geçen çalışma aylık asgari ücretten satılıyor. Sonuç olarak az et tüketmeli, mevsiminde sebze ve meyve yemeli, organize olup et fiyatları ve tanzim satışlarına ağlamadan az ve en önemlisi dengeli osurarak karbon salımımızı ve sera etkisini azaltabiliriz. Zararın neresinden dönersek kârdır.

        Yorum


        • vagonlar
          vagonlar Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Hepsini yapabiliyorum da dengeli osurma kısmında eleniyorum.
      İşleniyor...
      X